-->

Κορονοϊός - Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα 10 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Κορονοϊός: Θέμα χρόνου είναι να ανακοινωθούν από την ελληνική κυβέρνηση πιο αυστηρά μέτρα απέναντι στα αιτήματα των πολιτών για έκτακτες...


Κορονοϊός: Θέμα χρόνου είναι να ανακοινωθούν από την ελληνική κυβέρνηση πιο αυστηρά μέτρα απέναντι στα αιτήματα των πολιτών για έκτακτες μετακινήσεις και στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Όπως σημειώνει η εφημερίδα τα «ΝΕΑ», το Μαξίμου θα ανακοινώσει νέο κύμα περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού. Αύξηση προστίμου για άσκοπες μετακινήσεις.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα για άσκοπη μετακίνηση καταβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Νέο όριο συναθροίσεων κάτω των 10 ατόμων.

Αποκλεισμό δημόσιων χώρων. Μετά την παραλία της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αποκλείσει και όλους τους δημόσιους χώρους που αποτελούν «δέλεαρ» για βόλτα.

Ειδική βεβαίωση εξόδου ηλικιωμένου: Οι εικόνες δεκάδων ηλικιωμένων να περιμένουν έξω από τις τράπεζες για να πάρουν τη σύνταξή τους δημιούργησε προβληματισμό στα κυβερνητικά στελέχη.

Πλαφόν έως δύο SMS στο 13033: Η αλόγιστη χρήση μηνυμάτων στο 13033 φέρνει πλαφόν στα SMS. Η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις των πολιτών και γνωρίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχει κερδίσει το στοίχημα, δεν θέλει να… χυθεί η καρδάρα με το γάλα. 

Διαφορετικά χρονικά περιθώρια: Άλλη μία αλλαγή που θα ανακοινωθεί θα αφορά στην αλλαγή στα χρονικά περιθώρια. Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στις 3 ώρες.
Η απουσία των πολιτών από το σπίτι τους, εκτός αν βρίσκονται στη δουλειά τους, δεν πρέπει να είναι πάνω από τρεις ώρες. Επιπλέον, αναζητείται λύση καθώς άλλο χρόνο θέλει ένας άνθρωπος για να πάει στο φαρμακείο, άλλο στο σούπερ μάρκετ και άλλο για να επισκεφτεί ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και θέλουν φροντίδα (βλ. ηλικιωμένους).

Αύξηση της αστυνόμευσης σε λιμάνια, Εθνικές Οδούς και στάσεις λεωφορείων.

Κλείσιμο διοδίων: Είναι κάτι που ακούγεται μέρες και θα πάρει σάρκα και οστά. Προφανώς και θα υπάρξουν διευκρινίσεις για να μην διακοπεί η εφοδιαστική αλυσίδα αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει οι πολίτες να φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς τα χωριά τους. Όπως δήλωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης «θα ήταν κρίμα θα διασπαρεί ο κορονοϊός σε περιοχές που έχουν λίγα ή καθόλου κρούσματα».

Μετακίνηση εκτός δήμου άπαξ με βεβαίωση κατοικίας. Κλειστές λειτουργίες στις εκκλησίες όλης της χώρας.

«Μπλόκο» στις μετακινήσεις λόγω Πάσχα

Σενάριο για να μπλοκαριστούν όσοι αλλάζουν διευθύνσεις στο Τaxisnet προκειμένου να ταξιδέψουν στην εξοχή για το Πάσχα, παρακάμπτοντας με αυτό τον τρόπο τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Όπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ, συνομίλησε με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή για το θέμα και υπογράμμισε ότι «θέλω να πιστεύω ότι λίγοι συμπολίτες μας χρησιμοποίησαν αυτή τη διαδικασία. Το πιθανότερο είναι ότι αυτοί που έκαναν χρήση της συγκεκριμένης διαδικασίας να μην μπορούν να επιστρέψουν στην φορολογική τους βάση». Και συνέχισε: «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να τηρήσουμε με συνεπή τρόπο τα μέτρα που μας προτείνουν οι ειδικοί ώστε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας το συντομότερο δυνατόν».

Παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάφορα σενάρια για να περιορίσει τις μετακινήσεις το Πάσχα, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά του Αιγαίου. Ένα σενάριο είναι να απαγορευθεί και στους μόνιμους κατοίκους των νησιών η μετακίνηση σε άλλα νησιά. «Ειδικά τις ημέρες του Πάσχα επειδή θέλουμε να αποφορτίσουμε ιδιαίτερα τα μικρά νησιά, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να απαγορεύσουμε τις μετακινήσεις. Ο Απρίλιος είναι ένας κρίσιμος μήνας», είπε ο υπουργός.

www.newsbomb.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κορονοϊός - Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα 10 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση
Κορονοϊός - Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα 10 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3CLEPx0EXp-LJ32nF-hpHiDvXFF1d6afFV7TnutVIsNAP2yyGUiK-Jdjwi_3n9qXZosDU1iqaOx5H9Jd7uYl6noD2nPn0ShHB_a8XHBnVkUbbdkeV8iLb5M-fi1ZW-JXueyn2d4dxSQA/s640/koronoios-metra.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3CLEPx0EXp-LJ32nF-hpHiDvXFF1d6afFV7TnutVIsNAP2yyGUiK-Jdjwi_3n9qXZosDU1iqaOx5H9Jd7uYl6noD2nPn0ShHB_a8XHBnVkUbbdkeV8iLb5M-fi1ZW-JXueyn2d4dxSQA/s72-c/koronoios-metra.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/04/10.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/04/10.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy