-->

Αρχαία Ολυμπία: Εντείνονται τα μέτρα πρόληψης κατά των πυρκαγιών

Έκτακτη σύσκεψη με προέδρους Κοινοτήτων στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας Την ιδιαίτερη προσοχή των κατοίκων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας επέστη...


Έκτακτη σύσκεψη με προέδρους Κοινοτήτων στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Την ιδιαίτερη προσοχή των κατοίκων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας επέστησε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, μιλώντας σε έκτακτη σύσκεψη με τους προέδρους των κοινοτήτων του Δήμου, μετά και την καταστροφική πυρκαγιά της περασμένης Παρασκευής. Ο κ. Γεωργιόπουλος, αρχικά συνεχάρη τους προέδρους για την πολύτιμη συμβολή τους τόσο στην αντιπυρική θωράκιση, όσο και στην αντιμετώπιση της πρόσφατης καταστροφής.

Ενημέρωσε τους προέδρους για τις κατευθύνσεις που δόθηκαν σε σύσκεψη στην Π.Ε. Ηλείας παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την περαιτέρω θωράκιση του τόπου στο ενδεχόμενο νέας πυρκαγιάς. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι η διαχείριση τέτοιων ραγδαία εξελισσόμενων φαινομένων απαιτεί σχέδιο που πρέπει να τηρείται από όλους.

Υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα απόλυτης ετοιμότητας, ιδιαίτερα στο επόμενο διάστημα που οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την εκδήλωση πυρκαγιών, με ξηρούς ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες. «Θα πρέπει να προσέξουμε, κυρίως τις επόμενες ημέρες που η ατμόσφαιρα θα μοιάζει με “πυρίτιδα” να αποφεύγεται κάθε ενέργεια, κυρίως σε αγροτικές εργασίες και κάθε χρήση φωτιάς, ακόμη και στην αυλή του σπιτιού μας.

Οποιοσδήποτε προβαίνει σε τέτοιου είδους ενέργειες θα πρέπει να καταγγέλλεται», τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος, καταλήγοντας: «Η Ηλεία πριν μερικά χρόνια είχε ζήσει μια μεγάλη τραγωδία. Αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί».

Αναγκαία η συνεργασία

Ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Αρβανίτης που έχει την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, εξέφρασε την ανάγκη τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης αλλά και της στενότερης συνεργασίας των προέδρων και των ομάδων πυρασφάλειας με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ιδίως σε περιπτώσεις εμφανών εμπρησμών. Έδωσε έμφαση στην ετοιμότητα του Δήμου για επέμβαση σε κάθε περιστατικό ενώ ανέφερε ότι υπάρχει στενή συνεργασία με το Δασαρχείο για διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Παναγιώτης Φλέσσας ζήτησε από τους προέδρους την καταγραφή ευάλωτων κοινωνικά ομάδων που θα απαιτηθεί μαζική μετακίνησή τους σε περίπτωση πυρκαγιάς, όπως και άλλα μέτρα (χώρους συγκέντρωσης, δεξαμενές νερού, διόδους διαφυγής). Επεσήμανε την δυνατότητα διάθεσης λεωφορείων από τον Δήμο για μετακίνηση πολιτών, όπως και μηχανοκίνητων μέσων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Σπηλιόπουλος συνεχάρη τους προέδρους για την ετοιμότητα και την ευσυνειδησία που επέδειξαν τονίζοντας ότι η πρόληψη είναι και δική τους ευθύνη, και ότι η σωστή προετοιμασία είναι το πρώτο ζητούμενο. Τοποθετήθηκε επίσης και ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Γιώργος Καρανικολός, τονίζοντας την ανάγκη συντονισμού των ομάδων πυρασφάλειας κάθε Κοινότητας και ενημερώνοντας για την ειδική πλατφόρμα που ετοιμάζει ο Δήμος για την ειδοποίηση των δημοτών σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ακολούθησε διάλογος με τους προέδρους των Κοινοτήτων οι οποίοι επεσήμαναν προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως με διανοίξεις αντιπυρικών ζωνών αλλά και με περιπτώσεις οικοπέδων που παραμένουν ακαθάριστα, παρά τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στους ιδιοκτήτες τους. Να σημειώσουμε ότι στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου, είχαν πραγματοποιηθεί άλλες δύο συναντήσεις με προέδρους Κοινοτήτων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, με θέμα την λήψη μέτρων κατά των πυρκαγιών.


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες Κοινότητες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας 

Μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε άμεσα ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με το υπ’ αρ. 5382/24-07-2020 έγγραφό του, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Παπαγεωργίου, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Κοινότητες Ηράκλειας, Πουρναρίου, Πελοπίου, Καυκωνίας, Χελιδονίου, Κρυονερίου και Νεράιδας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Η απόφαση καθορίζει την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις παραπάνω περιοχές στις 24-7-2020.

Η κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του καταστροφικού φαινομένου και για έξι (6) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 25 Ιανουαρίου 2021. Με την κήρυξη των προαναφερόμενων Κοινοτήτων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα καταγράψει τις ζημιές τις οποίες υπέστη το αγροτικό και το δημοτικό δίκτυο και οι άλλες υποδομές των πληγεισών Κοινοτήτων, ώστε να αποκατασταθούν με σχετικές χρηματοδοτήσεις.

Για τον σκοπό αυτό η Δημοτική Αρχή, θα έχει στενή συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων. Όσον αφορά ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι στο φυτικό κεφάλαιό τους, ήδη ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Στρατάκο, προκειμένου να διασφαλίσει τυχόν έκτακτες ενισχύσεις.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αρχαία Ολυμπία: Εντείνονται τα μέτρα πρόληψης κατά των πυρκαγιών
Αρχαία Ολυμπία: Εντείνονται τα μέτρα πρόληψης κατά των πυρκαγιών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaMmPyAEgqnmx56HUHans2bdILK1Hhyphenhyphen4qzuv0AznGjcmjtPLIh207LcGln0yXVFcfHNSHfjdqg_RNnsC7AbYFG7hhn1Nqo31kq2tN8YVAeMk42xtVsDUXEZ8LTHuZx8AjdG_11dCVmldQ/s640/proedroi-foties-1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaMmPyAEgqnmx56HUHans2bdILK1Hhyphenhyphen4qzuv0AznGjcmjtPLIh207LcGln0yXVFcfHNSHfjdqg_RNnsC7AbYFG7hhn1Nqo31kq2tN8YVAeMk42xtVsDUXEZ8LTHuZx8AjdG_11dCVmldQ/s72-c/proedroi-foties-1.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/07/blog-post_766.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/07/blog-post_766.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy