-->

Πολιτική και πολιτικοί εν Ελλάδι!!

Του Γιώργου Φάκου   Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν τόσο τραγική.  Αναρωτιέσαι πώς αυτή η χώρα καταφέρνει...


Του Γιώργου Φάκου
 

Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν τόσο τραγική. 

Αναρωτιέσαι πώς αυτή η χώρα καταφέρνει να επιβιώνει όταν ασκεί πολιτική χωρίς σχέδιο, χωρίς προγραμματισμό, μόνο έχοντας στο μυαλό της η εκάστοτε κυβέρνηση -που ασκεί την πολιτική- το πώς θα ξαναεκλεγεί! 

Αλλά από την άλλη τι να περιμένει κανείς και από τους πολιτικούς που εκλέγουμε για να ασκήσουν πολιτική;
Πάρτε για παράδειγμα τον Κώστα Καραμανλή που οι νεοδημοκράτες τον θεωρούν "Θεό" του, άσχετα εάν αυτός και ο τότε υπουργός του Αλογοσκούφης [άραγε που χάθηκε αυτό το υπέρ-λαμπρο μυαλό της Οικονομίας;] εκτόξευσαν το χρέος της χώρας καμιά διακοσαριά τοις εκατό. 

Ή τι να πεις για τον άριστο, τον άλλο μέγα πολιτικό, Γιώργο Παπανδρέου που από τον Σεπτέμβριο του 2009 [όπως είχε καταγγείλει ο Στρος Καν του ΔΝΤ] συζητούσε για να έρθει στην Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αφού εμείς ήμασταν άχρηστοι, ζώντας σε μια χώρα όπου από την ίδρυσή της το 1830 βασιζόταν στη λαμογιά και την αρπαχτή;
Ναι, λέμε για κείνο τον πολιτικό που όπου βρει λακκούβα πάει και πέφτει με το ποδήλατό του. 
Τόσο καλά. 

Οπως και ο Κώστας Καραμανλής, που πήγε να... κλωτσήσει το τόπι και αποχώρησε με τη συνοδεία δύο αντρών, αφού κατάφερε μόνος του να τραυματιστεί!!! 

Από κάτι τέτοια τερτίπια, που προκαλούν γέλια, τόσο η πολιτική στην Ελλάδα όσο και η άσκηση της πολιτικής αφήνουν παντελώς αδιάφορους τους πολίτες. 
Αυτό είναι εξίσου τραγικό. 
Το βιοτικό επίπεδο του πολίτη εξαρτάται από την πολιτική που ασκείται σε όλα τα επίπεδα [Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Τοπική Αυτοδιοίκηση] κι ως εκ τούτου κανένας δεν πρέπει να αδιαφορεί. Διότι όταν αδιαφορείς μη διαμαρτύρεσαι, μη το παίζεις "επαναστάτης του καναπέ" ή συνωμοσιολόγος εκφράζοντας μια άποψη που απέκτησες καθώς ενημερωνόσουν από το... facebook! 

Αλλωστε, αυτή την αδιαφορία του πολίτη για την πολιτική επιδιώκουν οι ασκούντες την εξουσία διότι έτσι δεν υπάρχουν αντιδράσεις και ως εκ τούτου κάνουν ότι θέλουν. 
Για παράδειγμα, "μύτη δεν άνοιξε" που ο Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηνών, παραδέχτηκε ότι ο "μεγάλος περίπατος" πήγε όντως περίπατο! Εστω κι αν δαπανήθηκαν κανά 2 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει το Μπακογιαννάκη τα πειράματά του και βεβαίως δεν ήταν λεφτά που βγήκαν από τη γνωστή οικογένεια αλλά από την φορολογία των πολιτών! 

Αυτό είναι ένα γενικό σχόλιο, διότι αν πιάσουμε το τι γίνεται γενικά στην τοπική αυτοδιοίκηση τότε θα πρέπει να γράφουμε κανά δυο τρεις ώρες και δεν θα έχουμε τελειώσει!! 

Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν έχουμε ενιαία γραμμή εξωτερικής πολιτικής. 
Κάθε πρωθυπουργός κάνει ότι κατεβάζει η κούτρα του. Για παράδειγμα, προσφάτως με τους Τούρκους. Αφού για κανά δυο μήνες μας είχαν στη τσίτα, θα γίνει δεν θα γίνει πόλεμος, όπου σε αυτό το διάστημα ο Μακρόν μας ξεπούλησε το πολεμικό υλικό που είχε στις γαλλικές αποθήκες, τώρα θα... συζητήσουμε. Ως δια μαγείας οι εντάσεις και η προκλητικότητα των Τούρκων σταμάτησε και σαν παλιοί φίλοι θα συζητήσουμε γι' αυτά που μας χωρίζουν. 
Ω, τι θαύμα!!! 

Είμαστε η μοναδική χώρα που δεν επενδύει στην Παιδεία και τον Πολιτισμό. 
Αυτά, τα οποία σε κάνουν να ξεχωρίζεις από τους επονομαζόμενους "υποανάπτυκτους λαούς". 

Είμαστε η μοναδική χώρα που υπερηφανεύεται ΜΟΝΟ για τον αρχαίο πολιτισμό της, τον οποίο και αυτόν σε πολλές περιπτώσεις δεν μπορούμε να προστατέψουμε! 

Είμαστε η μοναδική χώρα που εντέλει καταντήσαμε για τον "διά@λο καβάλα", κατά το κοινώς λεγόμενο. 

ΥΓ: Κάποια έγραψε [στο facebook, που αλλού;], ότι μόνο ο δικτάτορας Παπαδόπουλος είχε οριοθετήσει υφαλοκρηπίδα. Εχει άποψη αυτή που γεννήθηκε το 1980 και που άμα τη ρωτήσεις τι είναι η υφαλοκρηπίδα, μπορεί να σου δώσει απάντηση που δεν μπορεί να γραφτεί, λόγω ... ηθικής λογοκρισίας!

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πολιτική και πολιτικοί εν Ελλάδι!!
Πολιτική και πολιτικοί εν Ελλάδι!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuVn7A56KbQaWQb61Kcm3DN4ca7pc4XuS9SR-98Inj4wmnEPodXoXrx3eyq-Ox1peqbDYWYnOYJQALXG1isl6ewG3IWCBkH2oknoMRbRWB4_SQ1I3ekPtcDZJjJVhao2DIBlWb5i4YxUw/s600/happy-286152_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhuVn7A56KbQaWQb61Kcm3DN4ca7pc4XuS9SR-98Inj4wmnEPodXoXrx3eyq-Ox1peqbDYWYnOYJQALXG1isl6ewG3IWCBkH2oknoMRbRWB4_SQ1I3ekPtcDZJjJVhao2DIBlWb5i4YxUw/s72-c/happy-286152_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_267.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_267.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy