Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Τη στιγμή που ο Φαρμάκης μοιράζει εκατομμύρια για... έργα [!!!] ο Κατσιφάρας οργώνει την Δυτική Ελάδα!

Χωρίς αναπτυξιακό προσανατολισμό οι νέες εντάξεις έργων στην Αχαΐα   Ο κύκλος των πολυδιαφημιζόμενων προς ένταξη έργων κλείνει στην Πάτρα ...

Χωρίς αναπτυξιακό προσανατολισμό οι νέες εντάξεις έργων στην Αχαΐα 

Ο κύκλος των πολυδιαφημιζόμενων προς ένταξη έργων κλείνει στην Πάτρα προτάσσοντας πάλι έργα μικρής κλίμακας χωρίς αναπτυξιακό προσανατολισμό και αποτύπωμα, με την Περιφέρεια να απομακρύνεται σταδιακά και μεθοδικά από τις μεγάλες αλλαγές και οραματικούς στόχους που είχαν δρομολογηθεί και με την υλοποίησή τους θα αναβάθμιζαν το οικονομικό κοινωνικό και αναπτυξιακό περιβάλλον στην Αχαΐα. 

Η ανάπλαση και αξιοποίηση των εργοστασιακών χώρων του Λαδόπουλου πήγε στις καλένδες, με την περιφέρεια να δικαιολογεί την Κυβέρνηση που κατήργησε το πρόγραμμα Φιλόδημος όπου είχε κατατεθεί ο φάκελος με τα προβλεπόμενα από την προκήρυξη και προϋποθέσεις ένταξης έργων έγραφα και στοιχεία [ τεχνικό δελτίο και τεχνικές εκθέσεις ]. Η περιφέρεια και η Πάτρα έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία για την μεγαλύτερη ανάπλαση πρώην εγκαταλελειμμένων βιομηχανικών χώρων και σε στρατηγικό σημείο για το μέλλον. 

Ο χωροταξικός διαγωνισμός ιδεών χρήσεων γης και αναπτυξιακής ταυτότητας και χαρακτήρα στον περιβάλλοντα αλλά και ευρύτερο χώρο του Φράγματος Πείρου - Παραπείρου και των νέων ευκαιριών που παρουσιάζονται στην Αχαΐα, ο οποίος ολοκληρώθηκε και θα μπορούσε να αποτελέσει ένα στρατηγικό εργαλείο μιας νέας θεματικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης [ ΟΧΕ ] παραμένει στα συρτάρια. Χάθηκε ένας πολύτιμος χρόνος και τώρα θα ανατεθεί πάλι σε τεχνικό σύμβουλο. 

Η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη της Πάτρας [ΒΑΑ] μια στρατηγική με όραμα σχέδιο και με πρόβλεψη του συνόλου των πόρων που θα αλλάξει τον χαρακτήρα και θα κάνει βιώσιμη την κινητικότητα στην πόλη καθυστερεί πολύ στην υλοποίησή της. Τα έργα που περιλαμβάνει είναι εμβληματικά και με μεγάλο πολιτιστικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα με χαρακτηριστικά την ανακαίνιση του ιστορικού δημοτικού θεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ, τις αναπλάσεις στην άνω πόλη πέριξ του Ρωμαϊκού Ωδείου, τις αναπλάσεις στην Μαιζώνος, τις αναπλάσεις στα Ζαρουχλέικα, τον ποδηλατοδρόμο στην παραλιακή ζώνη με τα περιβαλλοντικά έργα στο έλος της Αγυιάς καθώς και τις εκτεταμένες παρεμβάσεις στο αποχετευτικό δίκτυο. 

Ο Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών με την μεγάλη συμμετοχή και τις βραβευμένες προτάσεις για την δημιουργία Πάρκου πολιτισμού στην είσοδο της πόλης με επίκεντρο το Μουσείο και τον περιβάλλοντα χώρο, το ΕΘΙΑΓΕ με τους ελεύθερους χώρους του καθώς και την Γεωργική σχολή ανατολικά. Μια από τις μεγαλύτερες οραματικές παρεμβάσεις για να φέρουμε επισκέπτες στην Πάτρα και να στηρίξουμε τον τουρισμό και την καινοτομία και την οικονομία παραμένει εκτός ενδιαφέροντος από την νέα αρχή. Πλήρης στασιμότητα.
Η ίδρυση της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας που ταρακούνησε το κατεστημένο της Αθήνας εγκαταλείφθηκε από την πρώτη στιγμή με την περιφέρεια από πρωταγωνιστή στην ίδρυση να μετατρέπεται σε απλό παρατηρητή της κυβερνητικής σκοπιμότητας αφού περιορίστηκε σε μία επίσκεψη στην υπουργό και μια ανακοίνωση. 

Ο προαστιακός, του οποίου την επέκταση προς την Κάτω Αχαΐα χρηματοδότησε η Περιφέρεια, απαξιώνεται μέρα με τη μέρα. 

Η ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων Ρίου και Αιγίου καθυστερεί αδικαιολόγητα. Είναι έργα που θα δώσουν δουλειά στον χειμαζόμενο κλάδο των οικοδόμων και τεχνικών και παράλληλα θα αναδιαμορφώσουν την εικόνα και την λειτουργία των νοσοκομείων. Τα έργα είναι ενταγμένα και οι πόροι εξασφαλισμένοι και οι παρεμβάσεις εκτεταμένες και στην συντήρηση των κτιριακών υποδομών. 

Η προμήθεια του συνόλου του εξοπλισμού σε κρεβάτια, καρότσια, φορεία και χειρουργικά τραπέζια στο νοσοκομεία του Ρίου καθυστερεί και χάνεται πολύτιμος χρόνος. Με την προμήθεια του εξοπλισμού θα βελτιωθεί η καθημερινότητα της λειτουργίας και θα γίνει ποιο ανθρώπινη η δουλειά των εργαζομένων αλλά και των ασθενών – χρηστών. 

Τα μόνα έργα που εκτελούνται και είναι πολλά και τα βλέπουμε παντού είναι τα έργα που σχεδιάστηκαν, μελετήθηκαν και εντάχθηκαν σε χρηματοδοτικά προγράμματα από την περιφερειακή της παράταξή μας και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό είναι: 

✅Αστικές αναπλάσεις σε όλες τις περιφερειακές πόλεις και κωμοπόλεις Αίγιο – Κάτω Αχαΐα -Καλάβρυτα – Κλειτορία – Χαλανδρίτσα – Σκιαδά. Ο εκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού Κέντρου στα Καλάβρυτα, έργο για το οποίο τόσο πολύ προσπάθησε η νέα περιφερειακή αρχή να πείσει την κοινωνία ότι έπασχε αλλά η ίδια η νομική υπεράσπιση του θέματος τους διαψεύδει, περίτρανα. 

✅Εκτεταμένες συντηρήσεις και παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο με ενταμένα έργα μεγάλης κλίμακας [ είσοδοι της Πάτρας , Βελτιώσεις στην Πατρών – Τριπόλεως, βελτιώσεις στην παλιά εθνική Πατρών- Αιγίου, βελτιώσεις στην κάτω Αχαΐα προς Αεροδρόμιο Αράξου, και πολλές ακόμη κρίσιμες παρεμβάσεις στο σύνολο της οδοποιίας. 

✅Βελτιώσεις στις οδικές προσβάσεις στα μοναστήρια Ομπλού – Νοτενών – Αγίων Πάντων και Μακελαριάς. 

✅Αντιπλημμυρικά έργα και τεχνικές παρεμβάσεις σε όλα τα ποτάμια και τους χειμάρρους θωρακίζοντας την πολιτική προστασία της Αχαΐας. 

✅Αυτόνομο πρόγραμμα βελτιώσεων των αθλητικών υποδομών στην πλειοψηφία των ερασιτεχνικών γηπέδων και στο Γήπεδο μπάσκετ του Απόλλωνα. 

✅Βελτιώσεις σε υποδομές σε σχολεία νοσοκομεία - πανεπιστήμιο καθώς και νέες υποδομές για την καλύτερη λειτουργεία των δομών πρόνοιας. Οι νέες παρεμβάσεις και κρίσιμες είναι και αναγκαίες , προετοιμάστηκαν με πολύ κόπο και το αναγνωρίζουμε και το σεβόμαστε στο απόλυτο επίπεδο. Είναι συνέχεια της δυναμικής και φιλοσοφίας που είχε το ίδιο το τεχνικό πρόγραμμα και τις στηρίζουμε. Αντικειμενικά όμως δεν προσθέτουν κάτι καινούργιο, κάτι πιο πάνω από αυτό που ήδη τρέχει. Εμείς στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες της περιφέρειας και των Δήμων αλλά θα ζητούμε και θα απαιτούμε με συνέπεια και να διεκδικούμε και τα μεγάλα τα κρίσιμα θέματα και έργα που θα ανοίξουν νέους ορίζοντες στους νέους και τις επόμενες γενιές.
Κύριοι της Περιφερειακής Αρχής, 

όσο και να σας ενοχλεί κριτική για ένδεια σας στην προώθηση των μεγάλων θεμάτων της Περιφέρειας, θα την υποστείτε για έναν και μόνο λόγο. Για το καλό του τόπου μας. Εμείς, σε αντίθεση με εσάς όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση, είμαστε εδώ με σοβαρότητα και υπευθυνότητα 

✔️Να υπερασπιστούμε το έργο μας 

✔️Να αναδείξουμε τις αδυναμίες αστοχίες και παραλήψεις της περιφερειακής αρχής 

✔️Να στηρίξουμε τα θετικά και να αναδείξουμε τα προβλήματα των πολιτών 

✔️Να κάνουμε αυστηρή κριτική και αντιπολίτευση Πάντα πάνω σε αξιακό πλαίσιο και σε κρίσιμα θέματα 

✔️Να ανοίξουμε νέους δρόμους για την νέα γενιά και να δώσουμε ελπίδα και οξυγόνο στην κοινωνία Μπροστά είναι ο δρόμος

COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Τη στιγμή που ο Φαρμάκης μοιράζει εκατομμύρια για... έργα [!!!] ο Κατσιφάρας οργώνει την Δυτική Ελάδα!
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Τη στιγμή που ο Φαρμάκης μοιράζει εκατομμύρια για... έργα [!!!] ο Κατσιφάρας οργώνει την Δυτική Ελάδα!
https://1.bp.blogspot.com/-w2or-JeVKzI/X3TFOlUEZPI/AAAAAAAER74/Ij9Re7WDstkOChp4FUIEUp13oVrlZPYrACLcBGAsYHQ/s600/120476593_10225191327556580_4471100281817375400_n.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-w2or-JeVKzI/X3TFOlUEZPI/AAAAAAAER74/Ij9Re7WDstkOChp4FUIEUp13oVrlZPYrACLcBGAsYHQ/s72-c/120476593_10225191327556580_4471100281817375400_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_373.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/09/blog-post_373.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy