-->

Δήμος Ηλιδας: Απολογισμός 2020!

Τα πιο σημαντικά γεγονότα του 2020 για τον δήμο Ηλιδας, αναφέρονται παρακάτω. Για έναν δήμο που δεν φαίνεται να ανταποκρίθηκε στις απαιτή...


Τα πιο σημαντικά γεγονότα του 2020 για τον δήμο Ηλιδας, αναφέρονται παρακάτω. Για έναν δήμο που δεν φαίνεται να ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των πολιτών κι έναν δήμαρχο μάλλον "κουρασμένο" που δεν θυμίζει σε δυναμικότητα τον Λυμπέρη των παλιών εποχών. 

  • Τον Φεβρουάριο ο Γιάννης Λυμπέρης δήλωσε ότι δεν προτίθεται να συστρατευτεί με όσους υποστηρίζουν να γίνει το έργο της Ολυμπίας Οδού όπως σήμερα έχει, γιατί με αυτόν τρόπο το έργο δεν θα ολοκληρωθεί και δεν θα παραδοθεί ποτέ, είπε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης. Ο κ. Λυμπέρης εξέφρασε αυτή τη θέση, με αφορμή το θέμα που έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του να κληθεί να λάβει απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση που αποφάσισε προ ημερών στον Πύργο το Συμβούλιο Αιρετών, με τον κ. Χριστοδουλόπουλο να αναρωτιέται ποια είναι τελικά η πρόταση για το έργο του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή.
  • Ιδιαίτερα σημαντική όσο και ουσιαστική ως προς την αντιμετώπιση προβλημάτων του Νομικού κόσμου και των Δικαστηρίων του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας ήταν η συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στις 11 Φεβρουαρίου 2020 από αντιπροσωπεία της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, την οποία αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Πρόεδρος Θανάσης Θεοδόσης, ο Αντιπρόεδρος Μανώλης Μπιρμπίλης και το μέλος του Συλλόγου Αλέξανδρος Γεωργουλής. Στην συγκεκριμένη συνάντηση ήταν παρών και ο Βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος σημειωτέον είναι και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα με τον κυβερνητικό παράγοντα να δείχνει ενδιαφέρον για τα ζητήματα που ετέθησαν από τον Δικηγορικό Σύλλογο στην επίλυση των οποίων είναι διατεθειμένος να περέμβει με το θέμα των αναγκών του Πρωτοδικείου της Αμαλιάδας να μπαίνει σε πρώτη προτεραιότητα. 
  • Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας συνήθλε σε συνεδρίαση σήμερα 21 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9.00 πμ, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και απεφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την έντονη ανησυχία του για την εκτέλεση του έργου της κατασκευής της Εθνικής οδού Πατρών- Ολυμπίας. Οι συνεχείς και επί σειρά ετών αναβολές της οριστικής δρομολόγησης του έργου τούτου δημιουργούν σοβαρές επιφυλάξεις για την πραγματική υλοποίησή του. Ως επιστημονικός Σύλλογος που προσβλέπει στην πραγματική αναβάθμιση του τόπου μας θεωρεί καθήκον του να εκφράσει την αγωνία του για την τύχη του συγκεκριμένου έργου.
  • Δυναμικό «παρών» έδωσε τον Φεβρουάριο, στην κινητοποίηση για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, στο Βουπράσιο, ο Δήμος Ήλιδας. Η δημοτική Αρχή, φορείς και κάτοικοι του Δήμου Ήλιδας, ένωσαν τις φωνές τους με τους χιλιάδες Ηλείους και Αχαιούς που ζητούν την άμεση κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου. Στην κινητοποίηση ο Αντιδήμαρχος Ήλιδας κ Αβραάμ Μπούρας, διάβασε το μήνυμα του Δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη, ο οποίος απουσίαζε αφού ήταν ο βασικός εισηγητής – ως πρόεδρος της επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ – στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου συζητούνταν νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.
  • Η αγωνία που επικρατεί ένωσε τους εμπόρους της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής σε μια μεγάλη και δυναμική κινητοποίηση, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Λαζαράκη τον Μάρτιο να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης. Κοντά τους χθες ήταν οι εκπρόσωποι των εμπορικών Συλλόγων Κρεστένων και Βαρθολομιού καθώς κι εκπρόσωποι των Λαικών Αγορών, των Αρτοποιών, του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας, καθώς επίσης και οι Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αντώνης Παρασκευόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελ/σου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς, Ιθάκης Γιώργος Βαγενάς και πολλοί ακόμα...
  • Την τελευταία του πνοή άφησε τον Μάρτιο, στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, το πρώτο θύμα του κοροναϊού στη χώρα, ο περιφερειακός σύμβουλος από την Αμαλιάδα Μανώλης Αγιομυργιαννάκης στα 66 του χρόνια! Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας: «Ο 66χρονος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».
  • Ανεξαρτητοποιήθηκε τον Μάρτιο ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Παναγόπουλος από την παράταξη του δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, διαφωνώντας με τους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής στους χειρισμούς της, πάνω στο θέμα της λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.
  • Απολυμάνσεις και στο δήμο Ηλιδας, τον Απρίλιο, για την προστασία από τον κορονοιό. Οι απολυμάνσεις γίνονται σε πολυσύχναστους χώρους σε όλες τις τοπικές κοινότητες του δήμου καθώς και στις συνοικίες της Αμαλιάδας. 
  • Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» δήμου Ήλιδας υπέβαλλε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ευγένιος Αστερής. Την παραίτησή του, την υπέβαλλε με επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Αντώνη Πατρινό, χωρίς να εξηγεί τους λόγους, ευχαριστώντας, ωστόσο, τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη για την εμπιστοσύνη που επέδειξε προς το πρόσωπό του για την θέση του προέδρου του ΝΠΔΔ.
  • "Εντός του επομένου 15μέρου δίνονται προς χρήση τα επείγοντα ιατρεία, η μονάδα βραχείας νοσηλείας της νέας πτέρυγας και ο νέος υποσταθμός της ΔΕΗ» δήλωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας. Την επιστροφή στην κανονικότητα για το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, σηματοδότησε η σημερινή συνάντηση της Επιστημονικής του Επιτροπής παρουσία και του Δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη. Οι δηλώσεις για το νοσοκομείο συνεχίστηκαν καθόλη τη διάρκεια του έτους και παρά τις... υποσχέσεις τίποτα δεν υλοποιήθηκε!
  • «Το παιχνίδι «κάποιων» στον Πύργο τελείωσε», δήλωνε τον Μάιο ο Γιάννης Λυμπέρης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι, των Ιατρικού Συλλόγου κ. Κ. Τσαούσης, Δικηγορικού κ. Θ. Θεοδόσης, της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Ν. Σδούγας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ Α. Πατρινός Ευθεία επίθεση συνοδευόμενη από σκληρές εκφράσεις, εξαπέλυσε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, αμέσως μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του με θέμα της νέες εξελίξεις αναφορικά με το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και την απόφαση να παραμείνουν, για ολόκληρο τον Μάιο – ενώ βάση του νέου νόμου θα έπρεπε να έχουν επιστρέψει ήδη στις θέσεις τους- στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου.

  • Η ιστορία των Ρομά, κυρίως της Αμαλιάδας, παρουσιάζεται στο βιβλίο "Γκογκί [ΜΝΗΜΗ]", που εκδόθηκε πρόσφατα. Πρόκειται για μια πολύχρονη προσπάθεια η οποία -επιτέλους- πήρε "σάρκα και οστά". Οι συγγραφείς του, Νίκος Μπατζαλής και Κωνσταντίνος Χηνάς, πράγματι έκαναν μια αξιόλογη δουλειά. Με την ιστορία τους από τα χρόνια της Μικράς Ασίας, με ανένδοτες φωτογραφίες και άλλο σπάνιο υλικό...
  • Τον Μάιο σημειώθηκε Για… πέμπτη(;) φορά, έσπασε χθες το πρωί ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης στην Αμαλιάδα από εργασίες για την τοποθέτηση οπτικών ινών εταιρείας τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα να υπάρξει πρόβλημα υδροδότησης σε αρκετές περιοχές της πόλης. Αυτή την φορά ο αγωγός έσπασε στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στην οδό Ερμού στο ύψος της πλατείας Αγ. Αθανασίου, με το νερό να σχηματίζει… πίδακα. Άμεσα συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν τις εργασίες προσωρινής αποκατάστασης.
  • Εκτός από την εδώ και μέρες παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου του ΝΠΔΔ Ήλιδας κ. Ευγένιου Αστερή στην τακτική συνεδρίαση, δια περιφοράς, του Δημοτικού Συμβουλίου το ερχόμενο Σάββατο έρχονται να προστεθούν και οι αιτήσεις επιπλέον παραιτήσεων από την διοίκηση του Νομικού Προσώπου, ενός θεσμού που περιλαμβάνει σημαντικές δομές για την λειτουργία του δήμου. Συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση θα τεθούν και οι παραιτήσεις της αντιπροέδρου του Νομικού Προσώπου κας Αδαμαντίας Κανελλακοπούλου και των μελών κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου (ο αντιδήμαρχος καθαριότητας & πρασίνου) και κ. Βασίλη Λαμπρόπουλου.
  • Σε μια άκρως σοβαρή καταγγελία προχώρησε τον Ιούνιο η δημοτική παράταξη ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ, του π. δημάρχου Ηλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου. Συγκεκριμένα, με δημοσίευση στη προσωπική της σελίδα στο facebook η παράταξη κατηγορεί τον δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη ότι... "δώρισε" 583.500 ευρώ σε ... διαχρονικό συνεργάτη-μελετητή!!!
  • Μπορεί τα Μουσεία να άρχισαν και πάλι να λειτουργούν από την περ. Δευτέρα για χάρη όμως του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Σκουρλέτη και της συνοδείας του… πρόθυμοι παράγοντες του Δήμου Ήλιδας και λοιποί με τις αποφάσεις της φορείς του τόπου αγνοώντας τους περιορισμούς και την προστασία από τον Covid-19 άνοιξαν διάπλατα τις πύλες του Μουσείου Μπελογιάννη για να ξεναγηθεί η... αποστολή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης! Το γεγονός συνέβη τον Ιούνιο.
  • Τον Ιούλιο μια συνέντευξη του Γιάννη Τασσόπουλου στο newsgf.net προκάλεσε σάλο. "Αναρτούσαμε Γαλάζια Σημαία στη Κουρούτα και ο κόσμος δεν έμπαινε στη θάλασσα από την βρώμα".
  • Την απογοήτευσή του, για την εικόνα που επικρατεί όχι μόνο στον εμπορικό κόσμο της Αμαλιάδας αλλά και στην Κουρούτα και σε όλη την πόλη, εξέφρασε σε συνέντευκή του στο newsgf.net, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιδας, Νίκος Σιαψάλης, τον Αύγουστο. Ο κος Σιαψάλης, εκτός των άλλων, παροτρύνει τους νέους να βγουν μπροστά αφού η... ανακύκλωση των ίδιων προσώπων οδήγησε την περιοχή πολλά χρόνια πίσω, και τονίζει προς τους καταναλωτές να προτιμούν την τοπική αγορά για να προοδεύσει ο τόπος...

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Ηλιδας: Απολογισμός 2020!
Δήμος Ηλιδας: Απολογισμός 2020!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtTIAzlMsQe0pWWv347d5nLZrPs_k3LdYSf_rKMhnZrN_Wus_AmfguThSHPcUhpOwvxnaosDCNocigcYgDQpFzOINjbbo32HsnPloYBRKbcPDr0t3jSa2qnKewZ_6BWpDtEjPqFhWOEdU/s600/%25CE%259B%25CE%25A5%25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2595%25CE%25A1%25CE%2597%25CE%25A3+%25CE%2593%25CE%2599%25CE%2591%25CE%259D%25CE%259D%25CE%2597%25CE%25A3.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtTIAzlMsQe0pWWv347d5nLZrPs_k3LdYSf_rKMhnZrN_Wus_AmfguThSHPcUhpOwvxnaosDCNocigcYgDQpFzOINjbbo32HsnPloYBRKbcPDr0t3jSa2qnKewZ_6BWpDtEjPqFhWOEdU/s72-c/%25CE%259B%25CE%25A5%25CE%259C%25CE%25A0%25CE%2595%25CE%25A1%25CE%2597%25CE%25A3+%25CE%2593%25CE%2599%25CE%2591%25CE%259D%25CE%259D%25CE%2597%25CE%25A3.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2020/12/2020_30.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2020/12/2020_30.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy