-->

Μετά το Πάσχα ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις - Οι 10 φοροανάσες

Mετά το Πάσχα ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις με την προθεσμία να λήγει στις 28 Ιουλίου 2021, αλλά τις πύλες του Taxisnet να παραμένουν ανο...

Mετά το Πάσχα ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις με την προθεσμία να λήγει στις 28 Ιουλίου 2021, αλλά τις πύλες του Taxisnet να παραμένουν ανοιχτές μέχρι τις 27 Αυγούστου 2021 για να δέχονται ως εμπρόθεσμες τις δηλώσεις των φορολογουμένων. 

Γιάννης Τασσόπουλος
Φοροτεχνικός

"Υπάρχει μια μεγάλη καθυστέρηση σε πάρα πολλά πράγματα. Βεβαίως, το υπουργείο πολύ καλά έκανε κι έβαλε μετά το Πάσχα τις φορολογικές δηλώσεις ώστε να έχουμε λίγο απελευθερωθεί από τα καθημερινά που μας είχαν χρεώσει στα λογιστικά γραφεία και για τα οποία, βεβαίως, το παράπονό μας είναι ότι δεν αποζημιωθήκαμε ποτέ. Προστέθηκε ένα επιπλέον 50% στη δουλειά μας, παραπάνω απ' ότι είχαμε, δουλειά που ήταν του δημοσίου, της εφορίας, του ΙΚΑ, του ΟΑΕΔ, ακόμα και των τραπεζών. 

Ολοι έρχονται στους λογιστές κι επειδή οι περισσότεροι είναι πελάτες μας δεν μπορούμε να τους χρεώσουμε κάτι παραπάνω. Αλλωστε, υπάρχει και η κρίση. Ετσι, τα χρεωνόμαστε εμείς με υπερωρίες κ.λ.π. Είναι καλό ότι οι δηλώσεις θα κρατήσουν περίπου 3 1/2 μήνες για να μην υπάρχει συνωστισμός με τον κόσμο, να μπαίνουν λίγοι με τα απαραίτητα μέτρα γιατί ο κορονοιός καιροφυλακτεί, επειδή στα δικά μας γραφεία δεν επιτρέπεται να μπαίνουν πολλοί. Και βέβαια, με το σύλλογό μας θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο. 

Πάντως έχουν μείνει πάρα πολλά φορολογικά πίσω, τα έσοδα του κράτους ο κόσμος δεν έχει να τα πληρώσει, μας περιμένουν πιστεύω κάποιες ημέρες λίγο άσχημες με την έννοια ότι τα έσοδα δεν θα αρκούν για να μπορεί το κράτος να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και θ έχουμε διάφορα προβλήματα" 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το cnn.gr, Δέκα φοροανάσες σε εκατομμύρια νοικοκυριά δίνει η κυβέρνηση εξουδετερώνοντας στις φετινές φορολογικές δηλώσεις τις επιβαρύνσεις και τους έξτρα φόρους που φέρνει η μείωση των εισοδημάτων από την επέλαση της πανδημίας. Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών ακυρώνεται το πέναλτι φόρου 22% που επιβάλλεται στο ποσό του εισοδήματος που δεν έχει καλυφθεί με ηλεκτρονικές αποδείξεις για τους πληττόμενους φορολογουμένους και όσους είναι ηλικίας άνω των 60 ετών, ενώ «κουρεύεται» κατά 50% και διαμορφώνεται στο 11% το πρόστιμο για τους φορολογουμένους που δεν έχουν πιάσει το όριο του 30% αλλά έχουν καλύψει με ηλεκτρονικές συναλλαγές τουλάχιστον το 20% του εισοδήματός τους. 

Παράλληλα απενεργοποιούνται φέτος τα τεκμήρια διαβίωσης για τους πληττόμενους φορολογουμένους, διευκολύνονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων με ανείσπρακτα ενοίκια και δίνεται νέα ευκαιρία στα ζευγάρια που θέλουν να υποβάλουν φέτος χωριστές φορολογικές δηλώσεις για να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην ΑΑΔΕ. 

Όσοι υποβάλουν τη δήλωσή τους τον Ιούλιο θα κερδίσουν οκτώ δόσεις στην εξόφληση του φόρου εισοδήματος. Όσοι επιλέξουν να τον εξοφλήσουν εφάπαξ θα κερδίσουν έκπτωση φόρου 3% στο εκκαθαριστικό. Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν τη δήλωσή τους τον Αύγουστο μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο σε επτά δόσεις, ενώ η δόση του Αυγούστου θα είναι διπλή, καθώς θα πρέπει να πληρωθεί μαζί και η δόση του Ιουλίου. 

Ειδικότερα η τροπολογία προβλέπει 10 παρεμβάσεις: 

Καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2020 σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη καταβάλλεται μέχρι 30 Ιουλίου 2021 και η τελευταία έως και 28 Φεβρουαρίου 2021. 

Παροχή έκπτωσης 3% για τα φυσικά πρόσωπα, εφόσον η δήλωση φορολογίας εισοδήματος υποβληθεί μέχρι τις 28 Ιουλίου 2021 και ο οφειλόμενος φόρος που προκύπτει από αυτήν καταβληθεί εφάπαξ μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021. 

Δυνατότητα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης φυσικών και νομικών προσώπων μέχρι τις 27 Αυγούστου 2021, με την καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων (της δόσης του Ιουλίου και του Αυγούστου). 

Καταβολή του ΕΝΦΙΑ σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο του 2021 και τελευταία δόση στις 28 Φεβρουαρίου 2022. 

Απενεργοποίηση των τεκμηρίων διαβίβασης για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία, εφόσον σε ένα από τα δύο προηγούμενα φορολογικά έτη δεν υπήρξε εφαρμογή του εναλλακτικού τρόπου υπολογισμού της ελάχιστης φορολογίας. 

Ακύρωση του πέναλτι φόρου 22% σε περίπτωση που δεν έχει καλυφθεί το 30% του πραγματικού εισοδήματος με ηλεκτρονικές πληρωμές για: 
α) τους πληττόμενους φορολογουμένους (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι με πληττόμενο ΚΑΔ, εργαζόμενοι σε αναστολή εργασίας, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ΣΥΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ, ιδιοκτήτες ακινήτων που έλαβαν υποχρεωτικά κουρεμένα ενοίκια), 
β) φορολογούμενους ηλικίας άνω των 60 ετών. 

Μείωση του πέναλτι φόρου στο 11% από 22% για μη πληττόμενους φορολογουμένους και ηλικίας έως 60 ετών οι οποίοι δεν έπιασαν το όριο του 30% αλλά έχουν καλύψει τουλάχιστον το 20% του πραγματικού τους εισοδήματος με ηλεκτρονικές συναλλαγές. 

Εξαιρούνται τα έκτακτα εισοδήματα που καταβλήθηκαν για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας (αγροτικές ενισχύσεις, επιστρεπτέα προκαταβολή, αποζημίωση ειδικού σκοπού, αποζημίωση για κουρεμένα ενοίκια) από τον προσδιορισμό του πραγματικού εισοδήματος επί του οποίου υπολογίζεται το ελάχιστο ποσό δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Αυτό σημαίνει ότι περιορίζεται το πραγματικό εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή του μέτρου των ηλεκτρονικών αποδείξεων. 

Με την κοινοποίηση εξωδίκου στον μισθωτή και χωρίς καμία άλλη νομική ενέργεια θα απαλλαγούν φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τη φορολόγηση των ενοικίων που δεν εισέπραξαν το 2020. 

Παρατείνεται η δυνατότητα για επιλογή υποβολής χωριστών δηλώσεων των συζύγων μέχρι τις 6 Μαΐου 2021.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Μετά το Πάσχα ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις - Οι 10 φοροανάσες
Μετά το Πάσχα ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις - Οι 10 φοροανάσες
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMNPx5R0DgIgrigjYZjSGQujxIlkpbejQ2Z7IV1MlwtzHmFT_JJMqd-5123ajzWsguRbJptVfrTktv1MZ83JV7UwQhKo9m0f3q3p9xvFD5jtTb7RmaJas1rMYW9-Q3aTsbrDDhZStOQHI/s600/IMG_20210419_115342.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMNPx5R0DgIgrigjYZjSGQujxIlkpbejQ2Z7IV1MlwtzHmFT_JJMqd-5123ajzWsguRbJptVfrTktv1MZ83JV7UwQhKo9m0f3q3p9xvFD5jtTb7RmaJas1rMYW9-Q3aTsbrDDhZStOQHI/s72-c/IMG_20210419_115342.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/04/10_25.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/04/10_25.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy