-->

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: το "Ολα από την Αρχή" εξελίχθηκε σε μία από τα ίδια!

Του Γιώργου Φάκου  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Η έλευση ενός νέου ανθρώπου, του Νεκτάριου Φαρμάκη, όπως και αυτών που τον ακολούθησαν στι...


Του Γιώργου Φάκου 


Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Η έλευση ενός νέου ανθρώπου, του Νεκτάριου Φαρμάκη, όπως και αυτών που τον ακολούθησαν στις περιφερειακές εκλογές, έδωσαν μια ιδιαίτερα μεγάλη νότα αισιοδοξίας στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας και ιδιαίτερα της απομονωμένης και αδικημένης Ηλείας, που πίστευε ότι θα διορθωθούν τα κακώς κείμενα. 

Δυστυχώς, όμως, δύο σχεδόν χρόνια μετα, οι ελπίδες διαψεύστηκαν και οι κάτοικοι της Ηλείας συνεχίζουν να βλέπουν την ανισσόρροπη ανάπτυξη που έχει ως αποτέλεσμα να συνεχίζουν να ζουν σχεδόν σε συνθήκες τριτοκοσμικές. Αν εξαιρέσουμε τα λίγα, κάποια έργα που η Περιφέρεια χρηματοδότησε και τις όλο και περισσότερες εξαγγελίες που συχνά-πυκνά ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κάνει, τίποτα άλλο δεν έχει να επιδείξει ως σημαντικό έργο που να φέρει την υπογραφή της. 
Το όραμα του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου όχι μόνο φαίνεται να απομακρύνεται, αλλά "χάθηκε" κι εκείνη η εξαγγελία περί... 30 εκατ. ευρώ για βελτίωση του ήδη υπάρχοντος. Και όχι μόνο...

Επίσης, η περιφερειακή αρχή του κ. Φαρμάκη υιοθέτησε και κάτι πρωτόγνωρο: Να συνομιλεί μόνο με μέσα ενημέρωσης που... της βαράνε παλαμάκια, ενώ έχει αποκλείσει όλα εκείνα που κατά την εκτίμηση κάποιων "πολιτικών εγκεφάλων" στέκονται... εχθρικά απέναντί τους. 
Νέα ήθη κι έθιμα από την γαλάζια περιφέρεια, που ποτέ δεν είχαμε δει από τον Απόστυολο Κατσιφάρα, έργα του οποίου εκτελεί σήμερα η περιφερειακή αρχή! 

Τα όσα συμβαίνουν με την περιφέρεια έναντι της Ηλείας έχει οδηγήσει αρκετούς Ηλείους αυτοδιοικητικούς να ξαναφέρνουν στην επιφάνεια το θέμα της απόσχισης, αφού η αγανάκτηση για την αδικία της Ηλείας ξεχειλίζει. 

Κάτι που επίσης προβληματίζει είναι η στάση των Ηλείων περιφερειακών συμβούλων: Πέρα του γεγονότος ότι μεταξύ τους δεν διατηρούν τις καλύτερες σχέσεις, δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο από το να διεκδικήσουν μια άλλη, "μεγαλύτερη" θέση, όπως κάποιοι από αυτούς τονίζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν. 

Με δεδομένο όμως ότι σε κάθε κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις [για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα] υπάρχουν και τα πρόσωπα εκείνα που ναι μεν μπορεί να έχουν τις [θεμιτές] φιλοδοξίες τους, όμως τιμούν το ρόλο που σήμερα έχουν και πασχίζουν να κάνουν τη διαφορά. 

Τέλος, όλες τις σημαντικές θέσεις κατέχουν μόνο άνδρες, γι' αυτό και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χαρακτηρίζεται ως ανδροκρατούμενη!!!

Βασίλης Γιαννόπουλος 

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, συμφοιτητής του κ. Φαρμάκη και ο πρώτος στον οποίο απευθύνθηκε στο νομό όταν αποφάσισε να κατέλθει στην Περιφέρεια, κατέχει τον πιο σημαντικό ρόλο απ' όλους τους υπόλοιπους. Ανθρωπος ιδιαίτερα χαμηλών τόνων δεν φαίνεται να έχει πάρει κάποιες πρωτοβουλίες για την θέση που κατέχει, πέρα από... συσκέψεις κι επισκέψεις σε σημεία όπου εκτελούνται κάποια έργα. 

Δυστυχώς για τον κ. Γιαννόπουλο υπάρχει ένα μελανό σημείο στην μέχρι τώρα θητεία του: Το κλείσιμο του εργοστασίου Fargeco όπου οδήγησε στο "δρόμο" πολλούς εργαζόμενους και βεβαίως σιγή στο τι γίνεται σήμερα με τα υποπροιόντα [ένα θέμα που θα ασχοληθούμε αργότερα].

Μόλις πριν λίγες ημέρες εκφράστηκαν παράπονα στο newsgf.net, από μέλη αγροτικών συλλόγων ότι ποτέ ο κ. Γιαννόπουλος δεν τους έχει επισκεφθεί να ακούσει τα προβλήματά τους... εκτός κι αν νομίζει ότι με κάποιες επισκέψεις σε μεγαλοαγρότες-επιχειρηματίες μαθαίνει και τα πολλά προβλήματα των αγροτών με μικρό κλήρο!!!

Σίγουρα οι Ηλείοι πολίτες περιμένουν πολλά περισσότερα από τον κ. Γιαννόπουλο, ο οποίος μπαίνει στη βάσανο της σύγκρισης με τον προηγούμενο αντιπεριφερειάρχη Ηλείας και νυν δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργο Γεωργιόπουλο, του οποίου η έντονη προσωπικότητα καθόρισε πολλές εξελίξεις στο νομό.  

Ο Βασίλης Γιαννόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο στις 22-5-1982. Στον Πύργο ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών του Τομέα Ποινικών & Εγκληματολογικών Επιστημών του ιδίου Πανεπιστημίου. Ασκησε μάχιμη δικηγορία από το 2007 ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας (Δικηγόρος παρ’ εφέταις). 

Μιλάει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά. Υπηρέτησε την στρατιωτική tου θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. Έχει εκλεγεί δύο φορές στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, ασκώντας τα καθήκοντα του Ταμία  

Νίκος Κοροβέσης

Ισως ο πιο αγαπητός απ' όλους τους αντιπεριφερειάρχες, αφού σε όλο το νομό μόνο τα καλύτερα λόγια ακούγονται για το πρόσωπό του. Δεν είναι τυχαίο ότι στην επιχείρησή του στο Κακόβατο καθημερινά συγκεντρώνεται πολύ κόσμος για να τον δουν και να συνομιλήσουν μαζί του. 

Ο ίδιος, έχει στην αρμοδιότητά του τα θέματα Πολιτισμού και Τουρισμού και παρά την πανδημία κάνει σημαντικές κινήσεις ως προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για όλα τα θέματα του νομού.

Πάντα γελαστός κι ευγενής ο κ. Κοροβέσης προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά του σε όποιον του ζητήσει, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει ιδιαίτερα πολλές παρουσίες στα ΜΜΕ παρά μόνο όταν κάτι ουσιαστικό έχει να πει. 
Αναμφισβήτητα, αποτελεί το "δυνατό" όπλο του κ. Φαρμάκη στην Ηλεία, ο μόνος που μπορεί να καταλαγιάσει αρνητικές αντιδράσεις πολιτών για την ΠΔΕ.

Γεννήθηκε το 1981 στο Γραμματικό Αττικής όπου και έζησε μέχρι τα φοιτητικά του χρόνια. Τελείωσε το ΓΕ.Λ Μαραθώνα και σπούδασε «Διεθνής Διοίκηση Επιχειρήσεων» στο Mediterranean College. Το 2002 εντάχθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση που επί 40 χρόνια διατηρεί η οικογένειά του στον Κακόβατο της Ζαχάρως. Ξεκίνησε ως μικρή παραδοσιακή ψαροταβέρνα, αλλά από το 2011 μετεξελίχθηκε και σήμερα, μετά και τη δημιουργία ξενοδοχειακής παραλιακής μονάδας, προσφέρει σύγχρονες υπηρεσίας (τουρισμού, εστίασης, διαμονής), στους επισκέπτες. 

Παράλληλα με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις δραστηριοποιείται σε κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς. Διατέλεσε μέλος του Δ.Σ των Νοσηλευτικών Μονάδων Ν. Ηλείας (2014-16), Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου, μέλος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και είναι ενεργό κομματικό στέλεχος.  

Δημήτρης Νικολακόπουλος

Ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, είναι μια αθόρυβη παρουσία που επίσης πραγματοποιεί σημαντικό έργο. Ευγενικός άνθρωπος, γιος του Γιώργου Νικολακόπουλου που μέχρι πριν μερικά χρόνια δέσποζε στα πολιτικά δρώμενα της Ηλείας, είναι ιδιαίτερα μεθοδικός και δραστήριος. Σύντομα αυτό το σημαντικό έργο που επιτελεί θα αρχίσει να φαίνεται για να αποδείξει την εύστοχη ενέργεια του κ. Φαρμάκη να τον τοποθετήσει στη συγκεκριμένη θέση. 

Είναι πτυχιούχος της πανεπιστημιακής σχολής φυσικοθεραπείας του Βουκουρεστίου από την οποία αποφοίτησε το 2003. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του έκανε την πρακτική του άσκηση στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών για ένα χρόνο. Στην συνέχεια εργάστηκε για αρκετά χρόνια στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Πύργου. Από το 2010 ασκεί το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή στο ιδιωτικό του εργαστήριο στον Πύργο. 

Δίδαξε ως καθηγητής στο δημόσιο ΙΕΚ Πύργου στο διετή κύκλο σπουδών μαθήματα της ειδικότητας του. Παρακολούθησε για πολλά χρόνια επιστημονικά συνέδρια και συμμετείχε σε αρκετές διημερίδας και σεμινάρια γύρω από τις επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της φυσικοθεραπείας. Παρέχει επί χρόνια τις υπηρεσίες του ως φυσικοθεραπευτής στις ομάδες της Ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων (Ε.Π.Σ.) Ηλείας. Ήταν επί σειρά ετών φυσικοθεραπευτής στην ιστορική ομάδα ποδοσφαίρου του νόμου, τον Πανηλειακό και στην ομάδα μπάσκετ της Αμαλιάδας Κόροιβος. Είναι ακόμα, φυσικοθεραπευτής σε πολλά σωματεία του νομού. 

Μιλάει την αγγλική και ρουμανική γλώσσα. Έπαιξε ποδόσφαιρο ερασιτεχνικά σε αρκετά σωματεία της Ηλείας όπως ο Ξενοφών Κρεστένων, ο Α.Ο. Μακρισίων, ο Πέλοψ Πύργου, η Αλφειονίς Αλφειούσας και η Ολυμπιάδα Γουμέρου συμβάλλοντας με την συμμετοχή του στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στον τόπο μας.             

Θεόδωρος Βασιλόπουλος

Ο αντιπεριφερειάρχης των αγροτικών ζητημάτων δεν έχει να επιδείξει τίποτα ουσιαστικό εκτός από δηλώσεις του τύπου "πρέπει να γίνει αυτό" ή "πρέπει να γίνει το άλλο". Αν και προέρχεται από τον αγροτικό χώρο όλοι πίστευαν ότι κάτι θα αλλάξει στον πολύπαθο πρωτογενή τομέα, αλλά δυστυχώς διαψεύστηκαν. 

Ο κ. Βασιλόπουλος, εκτός από κάποιες δηλώσεις του στον Τύπο, παρουσιάζει κι ενεργή δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα ανεβάζοντας... φωτογραφίες του -ίσως για να κάνει πιο έντονη την παρουσία του αφού, όπως φημολογείται, επιθυμεί να κατέλθει ως... υποψήφιος βουλευτής στην Ηλεία με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Πριν λίγους μήνες δέχτηκε τις βολές της ΔΑΚΕ Γεωτεχνικών Δημοσίου Τομέα που του επιτέθηκαν με βαρύς εκφράσεις αποκαλώντας τον ως "Υπουργό Περιφερειών". Βέβαια ο ίδιος ποτέ δεν απάντησε στα όσα του καταλόγιζαν οι ... σημερινοί συναγωνιστές του! 

Επίσης, πολλά παράπονα εκφράζονται από Ηλείους και για τη στάση του στα μεγάλα ζητήματα του Νομού. Ποτέ δεν ασχολήθηκε σοβαρά με το μεγάλο πρόβλημα της Πατρών-Πύργου ή την απομάκρυνση των Πανεπιστημιακών Σχολών του Νομού κ.λ.π., ίσως για να μη δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα στο κόμμα με το οποίο θέλει να κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής! 


COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: το "Ολα από την Αρχή" εξελίχθηκε σε μία από τα ίδια!
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: το "Ολα από την Αρχή" εξελίχθηκε σε μία από τα ίδια!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHxyaQbNJuCAo7oQ1OyVsJzLOmytgd0HZe-9ZxHT538xHtfWJ0x1arOVibI3ltZYxruRq-dMPKgnQxV4kkosSDkF84eethmzsKEPSyzWxEh1vp-W0-N4oSExlKeynXBJYdrr2zoikwFDk/s600/%25CE%25A6%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2597%25CE%25A31.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHxyaQbNJuCAo7oQ1OyVsJzLOmytgd0HZe-9ZxHT538xHtfWJ0x1arOVibI3ltZYxruRq-dMPKgnQxV4kkosSDkF84eethmzsKEPSyzWxEh1vp-W0-N4oSExlKeynXBJYdrr2zoikwFDk/s72-c/%25CE%25A6%25CE%2591%25CE%25A1%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259A%25CE%2597%25CE%25A31.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/06/blog-post_752.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/06/blog-post_752.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy