-->

Στο newsgf.net οι Λέντζας-Τσαούσης: "Κανείς ιδιώτης δεν μπορεί να δίνει χρήματα σε ιατρούς δημόσιου νοσοκομείου"

Η κατάσταση με το νοσηλευτικό ίδρυμα Αμαλιάδας έχει πλέον ξεφύγει, με τους πολίτες του δήμου Ηλιδας και γενικά της Βόρειας Ηλείας να παρακ...

Η κατάσταση με το νοσηλευτικό ίδρυμα Αμαλιάδας έχει πλέον ξεφύγει, με τους πολίτες του δήμου Ηλιδας και γενικά της Βόρειας Ηλείας να παρακολουθούν διάφορα ευτράπελα. Το ζήτημα, βέβαια, δεν είναι αυτά τα ευτράπελα, αλλά το γεγονός ότι λόγω αυτών το νοσοκομείο Αμαλιάδας να μη λειτουργεί. 
Κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει διάφορα που έχουν συμβεί ή λεχθεί με το νοσηλευτικό ίδρυμα της Αμαλιάδας.

Και αντί οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης να σκύψουν το κεφάλι στα προβλήματα και να προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις, ανάγονται σε αερολογίες προκαλώντας όμως, όπως είναι λογικό, τις αντιδράσεις των επιστημονικών φορέων αλλά και όσων γνωρίζουν καλά τα ζητήματα υγείας στη χώρα. 

Οι αερολογίες αυτές έχουν έναν σκοπό: Είτε την προσωπική ανάδειξη του προσώπου που τις λέει για την εκπλήρωση κάποιων προσωπικών του συμφερόντων είτε την εκ νέου εξαγορά ψήφων των πολιτών. Υπάρχουν πρόσφατα παραδείγματα γι' αυτό... 

Και ο πολίτης παραμένει στην ανασφάλεια και στο άγχος τι θα γίνει εάν έχει πρόβλημα!

Τελευταία, γίναμε μάρτυρες μπαράζ ανακοινώσεων, είτε με δελτία Τύπου είτε με... σχόλια στο facebook, με αφορμή τη δήλωση του προέδρου του ΣΦΗΝΑ Ανδρέα Παπαδάκου ότι θα... δίνει 1.000 ευρώ από δικά του χρήματα για όσους ιατρούς θελήσουν να έρθουν στο νοσοκομείο Αμαλιάδας. 
Ηταν μια δήλωση που ξεσήκωσε δικαιολογημένες αντιδράσεις για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι ότι δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να επιτρέπει σε ιδιώτες να προσφέρουν χρήματα σε ιατρούς δημόσιων νοσοκομείων. Το δεύτερο είναι οι αντιδράσεις των ήδη υπαρχόντων ιατρών, όπως του Βαγγέλη Δημητρόπουλου, που έχουν τραβήξει τον "αλίμονο" για να διατηρήσουν "ζωντανό" το νοσοκομείο Αμαλιάδας. Η δήλωση του κ. Παπαδάκου σήμαινε ότι θα δημιουργηθούν ιατροί δύο ταχυτήτων. 

Μπορεί η προσφορά του κ. Παπαδάκου να υποθέσουμε πως έγινε "καλή τη πίστη", όμως είναι αξιοσημείωτο το ότι τον αφήνουν να εκτεθεί, όταν δεν τον ενημερώνουν για το τι συμβαίνει στην υγεία στην Ελλάδα, ποιο είναι το νομικό καθεστώς, και ιδιαίτερα όταν στις τάξεις του ΣΦΗΝΑ υπάρχει ως μέλος ο κ. Ιωάννης Χουζούρης, διοικητής του νοσοκομείου Κρεστένων και πρώην της Αμαλιάδας. 
Αραγε, ο ίδιος δεν γνωρίζει το νομικό καθεστώς που αφορά τους ιατρούς του δημοσίου νοσοκομείου; Θα επέτρεπε κάτι τέτοιο στους ιατρούς του δημόσιου νοσοκομείου που διοικεί; 
Είναι ο ίδιος που σε σχόλια στο facebook μίλησε για... λάσπη σε ερωτήματα που απευθύνθηκαν στον κ. Παπαδάκο. Ο ίδιος, απάντησε αντί του κ. Παπαδάκου ως Γραμματέας του Συλλόγου, όπως θα δείτε παρακάτω. Ας είναι... 
Ομως, ας διευκρινήσει από πότε τα ερωτήματα αποτελούν.. λάσπη κατά ενός προσώπου ή οργανισμού όπως ο ΣΦΗΝΑ; 


Θα μπορούσαν οι εκάστοτε δημοτικές αρχές Ηλιδας, αν πράγματι ενδιαφέρονταν για το νοσοκομείο της πόλης, να έδιναν κίνητρα για να έρθουν ιατροί, όπως έχει γίνει κυρίως σε κάποια νησιά. Αλλά στην ουσία κανένα ενδιαφέρον δεν έδειξαν ποτέ, παρά μόνο κάπου κάπου άναρθρες κραυγές έβγαζαν, τάχα για να δείχνουν στον πολίτη ότι... κάτι κάνουν!
Εξάλλου, όχι μόνο στον δήμο Ηλιδας αλλά σε όλο το νομό το ψωμοτύρι των πολιτικών/αυτοδιοικητικών είναι η ρήση "για όλα φταίνε οι άλλοι"! Τι κι αν φλόμωσαν τον πολίτη με προεκλογικά ψέματα; Τι κι αν έσκιζαν εντελλόμενα ως "επαναστάτες Ποπολάροι"; 
Το αποτέλεσμα είναι ένα σήμερα: Δεν υπάρχει ουσιαστικά νοσοκομείο Αμαλιάδας. 

Το newsgf.net, σήμερα μίλησε τόσο με τον Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Εταιρείας Γενικής Ιατρικής Ιωάννη Λέντζα όσο και με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδος Κωνσταντίνο Τσαούση. Ανάμεσα στις απαντήσεις τους αναφέρονται και στο ότι κανείς ιδιώτης δεν μπορεί να κάνει οικονομικές προσφορές σε ιατρούς δημόσιων νοσοκομείων. 
Ετσι, για να μπαίνουν τα πράγματα στη σωστή τους θέση. 

Διαβάστε τι είπαν: 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΝΤΖΑΣ 
ΑΝΤ/ΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 

"Θεωρώ ότι οποιαδήποτε προσφορά, για να μπορέσει να κάνει ελκυστικό το νοσοκομείο, πρέπει να προέρχεται από το ίδιο το υπουργείo. Οι ιατροί στα δημόσια νοσοκομεία είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, απαγορεύεται να έχουν ιδιωτικά ιατρεία, απαγορεύεται να έχουν οποιαδήποτε άλλη οικονομική συναλλαγή. Πρέπει να αλλάξει το νομικό καθεστώς έτσι ώστε να μπορέσουν να υπάρχουν κάποια επιπλέον κίνητρα. 

Τα κίνητρα αυτή την στιγμή πρέπει να τα δίνει το ίδιο το υπουργείο κάνοντας όλη την Ηλεία -διότι δεν είναι μόνο το νοσοκομείο Αμαλιάδος αλλά και τα κέντρα υγείας που αντιμετωπίζουν προβλήματα, και το νοσοκομείο Πύργου επίσης- να γίνει άγονη και προβληματική η περιοχή έτσι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των εφημεριών και κατά προέκταση των οικονομικών απολαβών των ιατρών. 

Οι δήμοι, για να είναι νόμιμα, μπορούν να προσφέρουν στέγη, φαγητό, όπως έχει γίνει σε κάποια νησιά επί το πλείστον. Το να πεις ότι θα δώσω αυτό ή θα κάνω το άλλο, μακάρι να μπορούσε να γίνει αλλά έχει νομικές δυσκολίες και κωλύματα τα οποία δεν συνάδουν με την νομοθεσία." 

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ 

"Σχετικά με τα δελτία Τύπου του ΣΦΙΝΑ -φαντάζομαι του ΣΦΗΝΑ είναι διότι μερικά είναι και ανυπόγραφα- θέλω να επισημάνω τα εξής: Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας -εμείς δεν είμαστε ιδιωτικό σωματείο- θέλω ως πρόεδρος να πω ότι καταρχάς από το αρχικό δελτίο Τύπου, το προχθεσινό, με το σημερινό, υπάρχει μία αντίφαση. Εχουν αποσύρει τους όρους. Εθεταν όρους για τους ιατρούς να μην μετακινούνται. Τους είχα πει ότι αυτά γίνονται σε μπανανίες. Το επαναλαμβάνω και σήμερα. Γίνονται μόνο σε μπανανίες. Και δεύτερον, ο ιδιώτης δεν μπορεί να επιβάλλει τους όρους του. 

Τους απέσυραν λοιπόν σήμερα τους όρους και μιλάνε για... θεσμοθέτηση. Και μόνο αυτό αποκαλύπτει την αλαζονεία τους και αυτά που έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, για το πως θέλουν να χρησιμοποιήσουν το νοσοκομείο πάλι για εκλογές όπως και την προηγούμενη φορά. 
Δεν θα απαντήσω επί των ύβρεων. Θα τους προτείνω όμως και θα τους προτρέψω εάν έχουν το παραμικρό απορώ γιατί δεν έχουν πάει στην εισαγγελία ακόμη. Απορώ. Τα υπονοούμενα λοιπόν και τις υποδείξεις ο κ. Παπαδάκος και ο ΣΦΗΝΑ να τα κάνουν στους υπαλλήλους τους. Και να γνωρίζουν ότι σε αυτή τη ζωή δεν εξαγοράζονται ούτε όλοι ούτε όλα. Για να βάζουμε τα πράγματα εκεί που πρέπει. 

Επίσης, θέλω να πω στον αλλοδαπό που προφανώς είναι ο λιβελογράφος, γιατί ο κ. Παπαδάκος δεν έχει αυτή τη γνώση των ελληνικών επειδή λείπει πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Αυτό φυσικά δεν είναι κακό. Θέλω λοιπόν να πω σε αυτόν πώς καλό είναι να μην κρύβεται, οι λουλούδες κρύβονται. Και το λέω μετά λόγου γνώσεως. 

Τα κίνητρα θα τα δώσει η επίσημη πολιτεία. Με τις παρεμβάσεις που κάνει αυτός καταρχάς εκθέτει την 6η ΥΠΕ. Δεν νομίζω ότι ο κ. Καρβέλης συμφωνεί με τους όρους, και με το ότι ένας ιδιώτης θέτει όρους. Εδώ ο ιδιώτης έχει κάνει φορολογικές παραβάσεις με αυτά που λέει. Θα δίνει χρήματα είτε μετρητά είτε με κάποιον άλλον τρόπο. Αυτό λέγεται φορολογική παράβαση. Και θέλω επίσης να πω ότι το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας, δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνδιαλλαγεί, να συζητήσει, να έρθει σε επαφή με οποιονδήποτε και με οτιδήποτε αρκεί να μην υπάρχει πολιτικός σκοπός. Θέλει ο ΣΦΗΝΑ να συζητήσουμε για το νοσοκομείο; Ευχαρίστως. Αλλά υπό όρους. Διότι δεν αποτελεί θεσμό. Θεσμό αποτελούν τα Νομικά Πρόσωπα. 

Είναι πρωτοφανή πράγματα αυτά σε τούτη την χώρα. Το κίνητρο είναι η επιστημονική εξέλιξη του ιατρού, η μοριοδότησή του ώστε μετά από ένα χρονικό διάστημα στην επαρχία ή σε άγονες περιοχές να επιλέξει το νοσοκομείο στο οποίο θα θέλει να συνεχίσει την καριέρα του. Αυτά είναι τα κίνητρα. Τα υπόλοιπα δεν είναι. 

Το πρόβλημα του νοσοκομείου είναι το εξής: Δεν πρόκειται να έρθει κανένας ιατρός και αν έρθει κάποιος θα το κάνει για λίγο διάστημα. Για να έρθει λοιπόν πρέπει το περιβάλλον να είναι ασφαλές, πράγμα που δεν υφίσταται.

Ακούτε τώρα κάποιους να κατηγορούν τον πρόεδρο του Ι.Σ.Α. γιατί έστειλε εξώδικο στο νοσοκομείο. Και τι λένε; Οτι ο ΙΣΑ δια του προέδρου του ενήργησε εις βάρος του νοσοκομείου. Ψεύδος μεγαλύτερο δεν υπάρχει. Ψεύδονται και κρύβονται. Ο ΙΣΑ δεν έκανε μία ανακάλυψη, αλλά περιήλθαν στην κατοχή του έγγραφα της επιστημονικής επιτροπής που έλεγαν ότι η χειρουργική και ορθοπεδική κλινική λειτουργούν εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών. Τι θέλουν αυτοί; 
Αυτοί ήθελαν να μη το ξέρει ο πολίτης για να κάνουν τις δουλίτσες τους. Είναι αυτό λογικό; Είναι ηθικό; Είναι δεοντολογικό; 

Εδώ η μεγαλύτερη κατηγορία είναι των ιατρών που έμπαιναν στο νοσοκομείο. Με ποια ασφάλεια κύριοι οδηγείτε τους ασθενείς; Τους έχετε ενημερώσει; Εχετε πάρει υπεύθυνη δήλωση ότι είναι ενημερωμένοι; Οτι αν τους συμβεί κάτι το βράδυ, για παράδειγμα ένα έμφραγμα, δεν θα υπάρχει καρδιολόγος και παθολόγος; Αυτό είναι αίσχος, είναι όνειδος. Είναι ανήθικο. Και τους κατηγορώ για όλα αυτά. Οτι είναι ανήθικοι αυτοί οι οποίοι συνέχιζαν και ήθελαν να συνεχίζουν. 

Ολα αυτά τα λέω για να γνωρίζει ο πολίτης ότι το κατστατικό των Ιατρικών Συλλόγων, οι οποίοι Σύλλογοι ελέγχονται μόνο από το υπουργείο και είναι σύμβουλοι του υπουργείου και θεματοφύλακες της δημόσιας υγείας. Δεν μας ενδιαφέρει οτιδήποτε άλλο πλην της δημόσιας υγείας, της διασφάλισής της και της ασφάλειά της. Ολα τα άλλα είναι γι' αυτούς οι οποίοι θέλουν να κοροιδεύουν τον πολίτη για να υφαρπάζουν την ψήφο. Στο τέλος θα φτάσουμε στο σημείο να κυνηγάμε την ουρά μας, διότι θα χάσουμε το νοσοκομείο όπως χάσαμε τις σχολές, όπως χάσαμε τον δρόμο που 15-20 χρόνια όλο λένε. 
Μήπως ο νομός έχει αέριο; Οχι. Εχει αεροδρόμιο ο νομός; Οχι. Εχει σιδηρόδρομο ο νομός; Οχι. Εχει οδικό δίκτυο ο νομός; Οχι. Εχει τουριστικές υποδομές ο νομός; Οχι. Τι ακριβώς έχει; 

Να μεμφθώ και την πολιτεία ως προς το εξής: Δηλαδή, γιατί ο κ. Παπαδάκος πρέπει να χρηματοδοτεί με μπόνους; Είναι δουλειά των ιδιωτών αυτό; Οχι. Είναι υποχρέωση της πολιτείας. 

Για να τελειώνω θα πω και αυτό: Οτι την επόμενη φορά που κάποιος αφήσει το παραμικρό υπονοούμενο δεν θα τα πούμε με δελτία Τύπου, θα τα πούμε σε ακροατήριο".

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Στο newsgf.net οι Λέντζας-Τσαούσης: "Κανείς ιδιώτης δεν μπορεί να δίνει χρήματα σε ιατρούς δημόσιου νοσοκομείου"
Στο newsgf.net οι Λέντζας-Τσαούσης: "Κανείς ιδιώτης δεν μπορεί να δίνει χρήματα σε ιατρούς δημόσιου νοσοκομείου"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5tkvkCL-Dv_HCQs38ylBNT0qhnPluRrGTNNjCHDysMqj8jvKH20nTVEEAZdaYuWOLLF1o_6pATp5a5fzJ-4d6m_8ogS3OhY0K19EGltjNaXLk3Qh3vERDFmI5qNLSbpjKEhtopTVwQ8I/s600/%25CE%259B%25CE%2595%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%2596%25CE%2591%25CE%25A34.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5tkvkCL-Dv_HCQs38ylBNT0qhnPluRrGTNNjCHDysMqj8jvKH20nTVEEAZdaYuWOLLF1o_6pATp5a5fzJ-4d6m_8ogS3OhY0K19EGltjNaXLk3Qh3vERDFmI5qNLSbpjKEhtopTVwQ8I/s72-c/%25CE%259B%25CE%2595%25CE%259D%25CE%25A4%25CE%2596%25CE%2591%25CE%25A34.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_621.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/09/blog-post_621.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy