Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Τα έργα στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: ΒΟΥΠΡΑΣΙΑ [Φωτογραφίες] - Μέρος 3ο

Στο 3ο αφιέρωμά μας για τα μεγάλα έργα στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, σειρά έχει η Βουπρασία. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Λέντζα , η Βο...

Στο 3ο αφιέρωμά μας για τα μεγάλα έργα στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, σειρά έχει η Βουπρασία. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Λέντζα, η Βουπρασία σύντομα θα αποτελέσει ένα μεγάλο εργοτάξιο απ' άκρη σε άκρη, με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη. 

Γιάννης Λέντζας 
Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης 

"Από την αρχή της θητείας μας μέσα στην δημοτική κοινότητα της Βουπρασίας και μέσα στην Βάρδα, εκτελούνται πληθώρα έργων που έχουν στόχο και σκοπό την καλυτέρευση της καθημερινότητας του πολίτη αλλά και να δημιουργηθούν οι προδιαγραφές και οι συνθήκες εκείνες ώστε να μπορέσει να επέλθει, επιτέλους, μια ανάπτυξη της περιοχής. Μία περιοχή η οποία αποτελεί την ατμομηχανή του δήμου μας στον πρωτογενή τομέα αφού υπάρχουν πολλά συσκευαστήρια, μεγάλες καλλιέργειες, όπως φράουλας, πατάτες, καρπουζιού και όλων των οποροκηπευτικών. 

 Το πρώτο έργο μέσα στην Βάρδα ήταν η αλλαγή και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης μαζί με τις συνδέσεις τις οποίες προβλέψαμε. Ταυτόχρονα έχουμε το νέο δημοτικό σχολείο στη Μανωλάδα, υπάρχει και η γέφυρα στον ποταμό Ρούσκουλα που είχε πέσει με τις πλημμύρες. Στη συνέχεια έχουμε ασφαλτόστρωση επί της παλαιάς εθνικής οδού, μέσα στη Βάρδα σε συνεργασία με την περιφέρεια, έχουμε προχωρήσει πλέον στην ανάπλαση της Αρχαίας Ολυμπίας, περίπου το 60% του έργου έχει τελειώσει και είμαστε συνέχεια σε επικοινωνία με τον εργολάβο ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες και να παραδοθεί το δυνατόν συντομότερα. 

Εχουν γίνει έργα αποχετευτικά και αποστραγγιστικά και αντιπλημμυρικά. 
Είμαστε στη διαδικασία του διαγωνισμού για το open mall της Βάρδας, ένα έργο που θα δώσει μια νέα διάσταση στην επιχειρηματικότητα αλλά και στον εμπορικό κόσμο της Βάρδας και ειδικά θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή. 

Ενα προσωπικό στοίχημα που είχαμε βάλει είναι ο βιολογικός καθαρισμός, ένα δίκαιο αίτημα όλων των κατοίκων της Βουπρασίας. Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε σύμβαση με τον τεχνικό σύμβουλο έτσι ώστε σε 1 με 1 1/2 μήνα το πολύ να έχουμε τα τεύχη δημοπράτησης και να δημοπρατήσουμε αυτό το έργο. Αισιοδοξώ ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε την εκκίνηση του έργου για να βάλουμε ένα τέλος στο παρελθόν. 

Ενα άλλο έργο, πάλι σε συνεργασία με την περιφέρεια, και αφορά όλη την Βουπρασία και είναι πολύ σημαντικό γι αυτήν, είναι τα 10 εκατ. περίπου ευρώ που έχουμε εξασφαλίσει για την ύδρευση όλης της Βουπρασίας από το διυλιστήριο του φράγματος. Ενα έργο το οποίο θα λύσει τα μεγάλα προβλήματα ύδρευσης που παρατηρούνται σε όλη την Βουπρασία αλλά και θα αποτελέσει και την αρχή για να μπορέσει να επέλθει κι επίλυση των προβλημάτων για όλες τις περιοχές του δήμου μας. 

Επίσης, έχουμε παραδώσει καινούργιο σταθμό του ΕΚΑΒ στο Κουρτέσι, ένα έργο που ήταν αντικειμενική ανάγκη για τους κατοίκους ώστε να μπορέσουμε να δυναμώσουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο Κ.Υ. Βάρδας στο οποίο Κ.Υ. προμηθευτήκαμε από την περιφέρεια οικίσκο για τους εμβολιασμούς κατά του covid. 

Εχουμε προχωρήσει με την περιφέρεια σε καθαρισμούς καναλιών, αποστραγγιστικών τάφρων και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί και ο καθαρισμός τάφρου 23 και 24 γιατί είχαμε τους χειμώνες πλημμύρες σε καλλιέργειες στο Κουρτέσι και στο Καπελέτο. Ακόμα, έχουμε επισκευάσει και ξαναχτίσει γεφύρια τα οποία ήταν βασικά για τις μετακινήσεις των αγροτών στα χωράφια τους σε περιοχές όπως στα Θανασουλέικα, στο Καπελέτο, στο Κουρτέσι, στη Μανωλάδα. 

Ενα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που κάνουμε είναι αυτό του Βέργα ο οποίος καθαρίζεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια, γιατί είναι το κύριο αντιπλημμυρικό αφού το ποτάμι έρχεται από τα ορεινά της Αχαίας και καταλήγει στο Κοτύχι. Είναι πολύ επικίνδυνο κι αν τυχόν σπάσει σε κάποιο σημείο θα μιλάμε για μεγάλες πλημμύρες σε καλλιέργειες αλλά ενδεχομένως να κινδυνεύσουν και ζωές. 

Συνεχίζουμε. Εναν στόχο που έχουμε βάλει είναι το αντιπλημμυρικό της Βάρδας γιατί κάθε φορά που βρέχει υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τόσο για τις ανθρώπινες ζωές όσο και για περιουσίες μέσα στον αστικό ιστό της Βάρδας. 
Βελτιώσαμε την αισθητική του δημαρχείου της Βάρδας. Καταθέσαμε πρόταση για εμβληματικά κτήρια και βάλαμε και το δημαρχείο της Βάρδας που θα αποτελεί χώρο πολιτισμού. 
Σε ότι αφορά την πλατεία Καλάκου έχουμε μια μελέτη για την ανάπλασή της. 

Θεωρώ ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ίσως και λίγο παραπάνω, όλη η περιοχή της Βουπρασίας -δεν εξαιρούμε καμία περιοχή και για παράδειγμα σας λέω ότι στο πρόγραμμα Τρίτσης έχουμε δώσει μελέτη και για τον βιολογικό της Παλαιάς Μανωλάδας. Ηδη έχουμε εντάξει την μελέτη καθώς και τη δημιουργία του βιολογικού της Νέας και της σύνδεσής του με τον βιολογικό της Βάρδας, το έχουμε εντάξει στο μεγάλο έργο των 13 εκατ. ευρώ. 

Η Βουπρασία, λοιπόν, στα επόμενα 2-3 χρόνια θα είναι ένα απέραντο εργοτάξιο απ' άκρη σε άκρη και φυσικά τα αποτελέσματα στη βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη θα είναι ορατά σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Δεν υπάρχει κανένα μαγικό ραβδί, πρέπει να δουλέψουμε όλοι σκληρά. Πρέπει να ευχαριστήσω όλη την δημοτική αρχή καθώς και τις τεχνικές υπηρεσίες και όλους τους υπαλλήλους του δήμου, το τμήμα Προγραμματισμού, που τρέχουν, φροντίζουν ώστε να υπάρχει παραγόμενο έργο". 

Δείτε φωτογραφίες:
Δημοτικό σχολείο Μανωλάδας
Δημοτικό σχολείο Μανωλάδας
Εργο μέσα στην Βάρδα
Εργο μέσα στην Βάρδα
Το αντιπλημμυρικό έργο του Βέργα
Το αντιπλημμυρικό έργο του Βέργα
Εργασίες σε γέφυρα και δρόμο που οδηγούν στη Στροφυλλιά
Εργασίες σε γέφυρα και δρόμο που οδηγούν στη Στροφυλλιά
Πρώην δημαρχείο Βάρδας
Γέφυρα Ρούσκουλα
Γέφυρα Ρούσκουλα

Ασφαλτοστρώσεις μέσα στην Βάρδα

Πλατεία Καλάκου


Διαβάστε επισης: 


COMMENTS

Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τα έργα στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: ΒΟΥΠΡΑΣΙΑ [Φωτογραφίες] - Μέρος 3ο
Τα έργα στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: ΒΟΥΠΡΑΣΙΑ [Φωτογραφίες] - Μέρος 3ο
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhyA2i4KmoZGHroxyZPCX-plM5__KTznVJ8CFKiGVCysmmaXZhMA1hTHD_NHBUaaud6aBsRXmWBW9NyowAJSDNOqzZDmKsVbpU7Vc3OJzgx-bznxY5479WaIX2gIZlSYpP43WmdMUw02pL_wBJTIqdWCcHQJxJMl28UIXywTe2xPXVhrKnCLCALSvTd=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEhyA2i4KmoZGHroxyZPCX-plM5__KTznVJ8CFKiGVCysmmaXZhMA1hTHD_NHBUaaud6aBsRXmWBW9NyowAJSDNOqzZDmKsVbpU7Vc3OJzgx-bznxY5479WaIX2gIZlSYpP43WmdMUw02pL_wBJTIqdWCcHQJxJMl28UIXywTe2xPXVhrKnCLCALSvTd=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2021/10/3_25.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2021/10/3_25.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy