-->

Κώστας Τσαούσης: "Αυτοί που διαχειρίστηκαν τις τύχες και την υγεία του λαού τα τελευταία 20 χρόνια τι ακριβώς προσέφεραν; "

Αποκλειστική συνέντευξη έδωσε σήμερα στο newsgf.net, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης.  Ο κύριος Τσαούσης μίλησε...

Αποκλειστική συνέντευξη έδωσε σήμερα στο newsgf.net, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης. 

Ο κύριος Τσαούσης μίλησε για την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας στο νομό, αποκάλυσε για όσα συζήτησαν και για ακόμη μια φορά επισημαίνει ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αμαλιάδας θα συνεχίζει να ελέγχει και να μιλάει με τους θεσμικούς και μόνο παράγοντες της Υγείας.

-Συναντηθήκατε με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας. Συζητήσατε μαζί σας για τα θέματα υγείας του νομού και -υποθέτω- ιδιαίτερα για το νοσοκομείο Αμαλιάδας. Βγήκε κάποιο πόρισμα; Θέλω επίσης να μου πείτε για την δήλωσή της περί ενός καλού νοσοκομείου στο νομό. 

"Θα αρχίσω από το τελευταίο. Η δήλωσή της ήταν σαφέστατη. Μιλάμε για ένα νοσοκομείο. Για ένα καλό νοσοκομείο στην Ηλεία. Αυτό κατάλαβα ότι είπε κι έτσι το είπε. Η φροντίδα της, λοιπόν, θα είναι να φτιάξει ένα καλό νοσοκομείο" 

Ο Ιατρικός Σύλλογος είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου

-Εσείς συμφωνείτε ως Ιατρικός Σύλλογος; Να θυμίσω ότι αυτή ήταν μια περίπου ίδια άποψη και των προηγούμενων διοικήσεων του Ιατρικού Συλλόγου. 

"Ο Ιατρικός Σύλλογος πρωτίστως ενδιαφέρεται, κι αυτός είναι ο ρόλος του, να διασφαλίσει τη δημόσια Υγεία. Αυτό είναι εκ του νόμου, γιατί ο Ιατρικός Σύλλογος δεν είναι σωματείο ή σύλλογος αλλά Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Αρα εκ του νόμου εμείς έχουμε υποχρέωση και νομική και ιατρική να διασφαλίσουμε τη δημόσια Υγεία και να την προάγουμε. 

Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε μία μιζέρια όπως τα τελευταία 20 χρόνια και να λέμε ότι θέλουμε νοσοκομείο δίπλα στο σπίτι μας -προφανώς ο κάθε πολίτης θέλει αυτό και δικαίως το θέλει. Το πρόβλημα όμως είναι εάν αυτό είναι εφικτό που δεν είναι εφικτό και το σημαντικότερο, 20 χρόνια που διαχειριζόμαστε αυτή την άποψη που έχουμε καταλήξει; Εχουμε καταλήξει σε ένα ερειπωμένο κτήριο, σε έναν εμπαιγμό των πολιτών ότι εάν παραλάβουμε τη νέα πτέρυγα θα λυθούν τα προβλήματα του. 

Δηλαδή, τι του λέμε του πολίτη; Οτι εάν μεταφέρουμε τον ιατρό, τον νοσηλευτή και το μηχάνημα από το δωμάτιο Α στο δωμάτιο Β, ξαφνικά η υγεία θα αποκατασταθεί. Αυτά είναι εμπαιγμός. Συνεχίζεται εν συνειδήσει ο εμπαιγμός των πολιτών. Διότι η νέα πτέρυγα είναι ένα τεχνικό θέμα που δεν έχει παραδοθεί και δεν ξέρω και ποιων άλλων προβλημάτων. Αυτή τη στιγμή δεν έχει παραδοθεί. Οταν παραδοθεί, θα το δούμε αλλά όχι ότι θα αλλάξει η Υγεία. 

Στη θέση του Ιατρικού Συλλόγου χωρίς να την ομολογεί προσέφυγε και ο δήμαρχος. Ο δήμαρχος, στο δελτίο Τύπου που διάβασα, γράφει ότι δεν καταφέραμε τίποτα και πρέπει να ξαναρχίσουμε από την αρχή, από την υποδοχή του ασθενούς. Αυτά τα έχει εκφράσει ο Ιατρικός Σύλλογος μήνες και χρόνια νωρίτερα σε ώτα μη ακουόντων". 

Αυτοί οι οποίοι διαχειρίστηκαν τις τύχες και την υγεία του λαού τα τελευταία 20 χρόνια είτε στο δήμο είτε στο νοσοκομείο τι ακριβώς προσέφεραν; 

-Ηταν μια παραδοχή του δημάρχου που παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες απέτυχε στο θέμα αυτό; 

"Είναι μία μια παραδοχή, δεν θα πω εάν απέτυχε, αυτό ας το κρίνει ο πολίτης που του είχαν υποσχεθεί διάφορα. Εγώ θα πω ότι χάσαμε πολύτιμο χρόνο εμπαίζοντας τους πολίτες και τον ίδιο μας τον εαυτό κρυβόμενοι πίσω από το δάκτυλό μας και από χιλιάδες δικαιολογίες για το νοσοκομείο. Τη μία έφταιγε ο διοικητής, την άλλη έφταιγε ο Υπεάρχης, την άλλη έφταιγε το στραβό κλίμα και ο στραβός γιαλός κ.λ.π. 
Αυτοί οι οποίοι διαχειρίστηκαν τις τύχες και την υγεία του λαού τα τελευταία 20 χρόνια είτε στο δήμο είτε στο νοσοκομείο τι ακριβώς προσέφεραν; 

Τουλάχιστον υπάρχει ένας Ιατρικός Σύλλογος ο οποίος νοιάζεται πολύ περισσότερο για την υγεία όλων και περισσότερο του απλού πολίτη που είναι σε μια δύσκολη θέση. Αυτή είναι η αποστολή του Ιατρικού Συλλόγου. Είκοσι χρόνια διαχείριση έκαναν, τι έχουν να παρουσιάσουν; Ας μας το πουν. Αποψίλωση, αποχώρηση ιατρών, προσωπικού, καμία προοπτική, κανένα μέλλον. Προκηρύσσουν θέσεις και δεν έρχεται κανένας ιατρός. Τι ακριβώς τελικά προσέφεραν; Μόνο υποσχέσεις επί υποσχέσεων. Ανακοίνωση των ψεμάτων, ανακύκλωση της ανικανότητάς τους. Αυτή είναι η προσφορά τους. 

Και όταν ο Ιατρικός Σύλλογος επί τόσους μήνες και επί τόσα χρόνια έχει θέσει το θέμα τα έλεγε σε ώτα μη ακουόντων. Ο Ιατρικός Σύλλογος κινητοποιούσε τον κόσμο και ήταν απόντες όλοι. Ο Ιατρικός Σύλλογος ήταν μόνος του". 

Ο Ιατρικός Σύλλογος λέει μία νοσηλευτική μονάδα Β/θμιας περίθαλψης και οι άλλες δύο μονάδες να είναι συμπληρωματικές. 

"Με ρωτήσατε εάν πρέπει να υπάρχει ένα νοσοκομείο, για να επανέρθω σε προηγούμενη ερώτησή σας. Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινής θα σας πω τι πιστεύει ο Ιατρικός Σύλλογος. Πιστεύει λοιπόν και είναι ομόφωνες οι αποφάσεις ως εξής: Πεθαίνουμε στο δρόμο για την Πάτρα. Θέλουμε να συνεχιστεί αυτό; Φυσικά όχι. Ο Ιατρικός Σύλλογος λέει μία νοσηλευτική μονάδα Β/θμιας περίθαλψης και οι άλλες δύο μονάδες να είναι συμπληρωματικές. Με ποιον τρόπο να είναι; Μπορώ να σας πω ώστε να μη κλείσουν τα δύο νοσοκομεία να προσφέρουν κάποιου άλλου είδους νοσηλευτική υπηρεσία υγείας. Αλλωστε, για να μη κρυβόμαστε είχαμε στην Αμαλιάδα ποτέ Β/θμια περίθαλψη; Οχι, Α/θμια είχαμε. 

Λέω όμως ότι εδώ το κτήριο έχει κάποιους εργαζόμενους, έχει κάποιους ιατρούς. Στο νοσοκομείο βρίσκονται 7 εργαστηριακοί. Ενας γενικός ιατρός, ένας καρδιολόγος με σύμβαση, ένας χειρουργός που δεν χειρουργεί για τα γνωστά θέματα ότι χειρουργούσαν χωρίς ασφάλεια τους ασθενείς και πρέπει να το εξηγήσουν, διότι εδώ υπάρχει και μία νομική ευθύνη. Πως λειτουργούσαν χωρίς ασφάλεια για τους ασθενείς; Γι αυτό έχουν ξεσηκωθεί. Ξέρετε τι ήθελαν από τον Ιατρικό Σύλλογο; Να κλείσει τα μάτια για να χειρουργούν χωρίς ασφάλεια. Γι' αυτό και υβρίζουν τον πρόεδρο και τον Ιατρικό Σύλλογο ότι τάχα θέλουν να κλείσουν το νοσοκομείο. Οχι, θέλουμε να κλείσουμε τα στόματα αυτών που λένε αυτά τα επικίνδυνα πράγματα για την υγεία του πολίτη. 

Λέω λοιπόν ότι θέλουμε μία Β/θμια περίθαλψη. Η άποψη του Ιατρικού Συλλόγου είναι ότι αυτές οι δύο νοσηλευτικές μονάδες και ας περιοριστώ στην Αμαλιάδα και όχι στην Κρέστενα, θα μπορούσε να λειτουργεί συμπληρωματικά με Α/θμια φροντίδα Υγείας που είναι ανύπαρκτη στο νομό". 

-Θέλω να σας ρωτήσω το εξής: Ολα αυτά τα έχετε κατά καιρούς πει. Στη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό τα είπατε αυτά; Η ίδια πως αντιμετώπισε αυτά τα οποία και σήμερα μου λέτε; Δεσμεύτηκε για κάτι;

"Καταρχάς να την ευχαριστήσουμε και δημοσίως διότι είναι η μοναδική υπουργός που ήρθε και πήγε και στις τρεις μονάδες. Ακουσε λεπτομερώς τους πάντες και τουλάχιστον στη περιοχή μας δεν είχε ξανασυμβεί. Η ίδια μου είπε ότι δεν ήρθε να κάνει κάποια εξαγγελία και θα σας πω το εξής: Οταν συναντήθηκα μαζί της, της είπα ότι σας παρακαλώ πολύ και είναι μια παράκληση ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας να μην κάνετε εξαγγελίες του τύπου ότι θα αναβαθμίσετε την μονάδα της Αμαλιάδας και ότι θα κάνετε προκηρύξεις. Τα ακούμε 20 χρόνια. Θέλω να μας ακούσετε, να σας πούμε τα προβλήματά μας όπως τα γνωρίζουμε και τα βιώνουμε και να σας πούμε τις προτάσεις μας για να τις λάβετε υπόψη σας. 

Εδώ έχει ειπωθεί από τα πιο επίσημα χείλη, από τα πιο έγκυρα, του πρωθυπουργού επανειλημμένως ότι κάθε νομός θα έχει ένα νοσοκομείο. Η υπουργός μας άκουσε με μεγάλη προσοχή, σε πολλά από αυτά συμφωνήσαμε, σε άλλα είπε ότι θα γίνει διαβούλευση, ότι οι προτάσεις μας είναι πρακτικές, είναι αντιμετωπίσιμες, είναι προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν. Σε αυτές τις προτάσεις είναι απαραιτήτως Α/θμια φροντίδα Υγείας, απαραιτήτως ολιγοήμερη νοσηλεία ασθενών. Δηλαδή γίνεται ένα μικρό χειρουργείο δεν χρειάζεται ο ασθενής να πάει στον Πύργο να φορτώσει το σύστημα ή το κεντρικό νοσοκομείο. Για να μη λέω "Πύργο" διότι κάποιοι παρεξηγούνται επειδή το Αμαλιάδα-Πύργος το έχουν κάνει ως εξής: Για να κρύψουν τις δικές τους αδυναμίες λένε ότι έχουν διένεξη. Δηλαδή είμαι εχθρός κάποιων από τον Πύργο. Οχι, δεν είμαι καθόλου εχθρός. 

Αρα για να μη φορτώνονται όλα στο κεντρικό νοσοκομείο να έχουμε τις δύο αυτές μονάδες που θα συμπληρώσουν και θα κάνουν αποσυμφόρεση. Βεβαίως, όταν υπάρξουν περιστατικά που δεν μπορούν να κρατηθούν στην Αμαλιάδα φυσικά θα φύγουν" 


-Δεν σας ενοχλεί η λέξη "διαβούλευση" που τόσα χρόνια την ακούω; Κάνουμε διαβούλευση αλλά τελικά τίποτα δεν βγαίνει. 

"Ναι, γιατί η διαβούλευση γίνεται μεταξύ μας. Λέει κάποιος μία πρόταση και την διαβουλεύεται μόνος του. Οταν λέω για διαβούλευση μιλάω με όλους τους θεσμοθετημένους φορείς..." 

-Επιτρέψτε μου διακοπή για να σας ρωτήσω γιατί η δημοτική αρχή θα πρέπει να επεμβαίνει στα θέματα του νοσοκομείου; Να επέμβει στο κτηριακό, το καταλαβαίνω. Μπορεί να ασχολείται με νοσηλείες και άλλα ζητήματα που αφορούν τη διοίκηση ενός νοσοκομείου και ίσως και του Ιατρικού Συλλόγου; 

"Κατά κύριο λόγο ναι. Ομως να ξέρετε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος δεν έχει καμία δουλειά να λύσει νοσηλευτικά θέματα, να το ξεκαθαρίσω. Αλλά στη περιοχή έχει επικρατήσει ότι το νοσοκομείο τους ανήκει. Οτι είναι δικό τους. Ποιο νοσοκομείο αστοιχείωτοι; Το νοσοκομείο ανήκει στους πολίτες και κατ' επέκταση ανήκει στην πολιτεία η οποία το παρέχει, λόγω του ότι φορολογούνται οι πολίτες, στους πολίτες. Είναι ανταποδοτικό. 

Δεν έχετε δει στο νοσοκομείο τι γένεται; Ο καθένας επεμβαίνει; Επεμβαίνουν εξωθεσμικοί. Εχω ακούσει χιλιάδες φορές να πηγαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο κάποιες "κλαίουσες" να πουν τον πόνο τους. Δηλαδή το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίζει για το αν θα γίνονται ή όχι εφημερίες; Είναι πρωτοφανή πράγματα αυτά" 

-Δεν πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος σε αυτά; Και να σας ρωτήσω και αυτό: Ο κόσμος της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής καταλαβαίνει τι γίνεται ή είναι τόσο αδιάφορος που δεν ασχολείται; 

"Ο κόσμος έχει φάει τόση κοροιδία, τόση απογοήτευση από τις υποσχέσεις που πλέον έγινε αδιάφορος. Του έλεγαν, του έλεγαν, τον κορόιδευαν, τον εξαπατούσαν, του φούσκωναν τα μυαλά έφτασε κάποια στιγμή που δεν ενδιαφέρεται. Κουράστηκε. Είναι τραγικό αυτό. Πάντως σας διαβεβαιώνω πως οι προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου έχουν γίνει αποδεκτές σε πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Το αν η κοινωνία έχει την όρεξη να τις παλέψει ή να είναι επιφυλακτικοί είναι κάτι άλλο. 

Οφείλουν όμως οι πολίτες να είναι επιφυλακτικοί διότι ούτε ο Ιατρικός Σύλλογος κομίζει την μοναδική αλήθεια στον πλανήτη. Και ο Ιατρικός Σύλλογος έχει την ανάγκη του κάθε πολίτη και να ακούει τη γνώμη του. Δεν είμαστε παντογνώστες ούτε έχουμε κανένα μαγικό ραβδί ή μαγικό τρόπο να μας έρχονται οι ιδέες" 

Εάν συνεχίσουμε με τα ίδια μυαλά θα τα χάσουμε όλα...

-Εν κατακλείδι; 

"Εν κατακλείδι πιστεύω ότι εάν συνεχίσουμε με το ίδιο μυαλό να εξαπατούμε, με το ίδιο μυαλό να λέμε διάφορα όπως ότι θα πάμε στη νέα πτέρυγα και θα τα λύσουμε όλα, τότε θα τα χάσουμε όλα, ακόμη και το κτήριο. Τα δικαστήρια κινδυνεύουν, οι σχολές χάθηκαν, η παραλία χάθηκε. Τι άλλο μας έχει μείνει; Από όλα αυτά τα χρόνια της διαχείρισης που έκαναν ποιο είναι το αποτέλεσμα; Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν και δεν είναι ο Ιατρικός Σύλλογος αυτός. Ο οποίος θα συνεχίσει να ελέγχει τον οποιονδήποτε κρατικό ή τοπικό παράγοντα. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος είναι αυτός που συνδιαλέγεται θεσμικά. Ο Ιατρικός Σύλλογος προσφέρει υπηρεσίες πρωτίστως στην κοινωνία και δευτερευόντως στα μέλη του. Βλέπετε ότι αποφεύγουμε να κάνουμε πολιτική γιατί δεν μας ενδιαφέρει τουλάχιστον εμένα και το διοικητικό συμβούλιο. Είμαστε από τους λίγους συλλόγους στη χώρα για να μη σας πω ο μοναδικός που δεν έχουμε πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ μας. 

Εμείς, λοιπόν, θα συνεχίσουμε να τους ελέγχουμε, θα συνεχίσουμε να είμαστε οι επίσημοι, βάση του νόμου, που θα συμβουλεύουμε ή θα δίνουμε τη γνώμη μας στους θεσμικούς παράγοντες σε ότι αφορά την Υγεία"

-Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Τσαούση". 

"Σας ευχαριστώ κι εγώ"

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κώστας Τσαούσης: "Αυτοί που διαχειρίστηκαν τις τύχες και την υγεία του λαού τα τελευταία 20 χρόνια τι ακριβώς προσέφεραν; "
Κώστας Τσαούσης: "Αυτοί που διαχειρίστηκαν τις τύχες και την υγεία του λαού τα τελευταία 20 χρόνια τι ακριβώς προσέφεραν; "
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEg23MY4snO4KpJyv4hmzxx8buEF5nDSDoao6MESt0HFvys0zwVHrmI2uCz2ESSDYvQcWuIDlTS4_N2UfF6qclQPOiLQasQHWQKTMLSExYnec8q_eGiHaUm6yuy8LT44-pirK3peRQpHw_Z07bSFIx9226vdG45Cdfqa6ClKurIvsmDxn9WX4HSbAcHy=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEg23MY4snO4KpJyv4hmzxx8buEF5nDSDoao6MESt0HFvys0zwVHrmI2uCz2ESSDYvQcWuIDlTS4_N2UfF6qclQPOiLQasQHWQKTMLSExYnec8q_eGiHaUm6yuy8LT44-pirK3peRQpHw_Z07bSFIx9226vdG45Cdfqa6ClKurIvsmDxn9WX4HSbAcHy=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/01/20.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/01/20.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy