-->

Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Τι ειπώθηκε για ΦΟΣΔΑ - Φωτοβολταικό πάρκο

Πολύ συχνά και δικαιολογημένα αναρωτιέται ο πολίτης τι συμβούλους ψηφίζει και με ποια κριτήρια. Διότι [και αυτό δε συμβαίνει μόνο στον δήμ...

Πολύ συχνά και δικαιολογημένα αναρωτιέται ο πολίτης τι συμβούλους ψηφίζει και με ποια κριτήρια. Διότι [και αυτό δε συμβαίνει μόνο στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης] λίγοι γνωρίζουν τα θέματα που άπτονται της ζωής των δημοτών ενώ και τις συζητήσεις στα δημοτικά συμβούλια δεν τις παρακολουθούν με αποτέλεσμα να εκτείθεται όταν κάνουν ερωτήσεις. 

Ερωτήσεις που ενώ έχουν απαντηθεί, εντούτοις αφού παίζουν με τα κινητά τους δεν ακούν. Για παράδειγμα, στο θέμα της ψήφισης για το φωτοβολταικό πάρκο της Πηνείας, ενώ ο Γιάννης Λέντζας αναφέρει ότι "τώρα μάθαμε ότι το πάρκο αφορά και δικές μας κοινότητες", βρέθηκε επικεφαλής παράταξης να τον ρωτήσει γιατί... φέρνει τώρα το θέμα στο συμβούλιο. 

Κάποιοι, προφανώς επειδή δεν έχουν να επιδείξουν τίποτα, κάνουν άστοχες ερωτήσεις ακριβώς για να βγουν από την ανυπαρξία τους. Μάλιστα, ο ίδιος επικεφαλής παράταξης ανέφερε ότι το θέμα των φωτολταικών αναδείχτηκε από... δικές του παρεμβάσεις! Οτι να 'ναι... 

Επίσης ο ίδιος και κάποιοι ελάχιστοι προσπαθούσαν να... πείσουν για το μεγάλο τους ενδιαφέρον τους  αλλά δεν είδαμε ποτέ το ενδιαφέρον τους για το "έγκλημα" που κάποιοι επιθυμούν να συντελεστεί!!!

Ομως, απόψε ήθελαν να δείξουν μια επαναστατικότητα απέναντι στους πολίτες που τους ψήφισαν... 

Η δεύτερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης ξεκίνησε στις 20.06' με την αποχώρηση της Πόλυς Μπιτούνη και την μη εμφάνιση των Παναγιωτόπουλου-Καπώνη. 

Υπήρχαν 13 θέματα για συζήτηση και ψήφιση [διαβάστε εδώ όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης] με το πιο σοβαρό το 13ο: "Ενημέρωση για το Σύνδεσμο αποχέτευσης «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ» (Εισηγητής: Δήμαρχος Κος Λέντζας Ιωάννης)" [Για το θέμα του Ηρακλή θα αναφερθούμε σε νέο μας δημοσίευμα]. 

Ολα τα υπόλοιπα θέματα ψηφίστηκαν κυρίως κατά πλειοψηφία. 

Παίρνοντας τον λόγο ο Οδυσσέας Μανιάς ανέφερε ότι το LM Village Μυρσίνη να σταματήσει να φιλοξενεί Σύριους αφού ο πόλεμος έχει σταματήσει και να φιλοξενεί πλέον Ουκρανούς. Ο ίδιος χαρακτήρισε τους Σύριους μαντραχαλάδες που προβαίνουν σε κλεψιές για να αντιδράσει έντονα ο Ναμπίλ Μοράντ που του ζήτησε να ανακαλέσει. 

Ναμπίλ Μοράντ: "Καταλαβαίνω την αγωνία του κ. Μανιά να φέρουμε Ουκρανέζες [το δημοτικό συμβούλιο ξέσπασε σε γέλια]. Ο πόλεμος στην Συρία δεν έχει τελειώσει. Εκεί πλέον υπάρχει ο ISIS. Να ανακαλέσει ο κ. Μανιάς γιατί αυτά που είπε για κλεψιές σηκώνουν μήνυση και θα πρέπει να έχει στοιχεία να το αποδείξει".

Στη συνέχεια ο κ. Μανιάς ανακάλεσε τους χαρακτηρισμούς, ενώ ο κ. Μοράντ ανέφερε πώς θα είναι καλό να βγάλει το δημοτικό συμβούλιο ένα ψήφισμα για τον Ουκρανικό λαό και τον πόλεμο που συντελείτε. 


ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΆΤΩΝ

[Στις 20.20' προσήλθαν στη συνεδρίαση οι Παναγιωτόπουλος-Μανιάς καθώς η Γεωργία Κακαλέτρη έκανε την εισήγηση του 3ου θέματος]. 

Στο 10ο θέμα με τίτλο "Έκδοση ψηφίσματος με αφορμή την αύξηση της τιμής ανά τόνο των Αστικών Στερεών Αποβλήτων που οδηγούνται στους οργανωμένους χώρους ταφής, τους οποίους διαχειρίζονται οι Φορείς Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) (Εισηγητής: Δήμαρχος Κος Λέντζας Ιωάννης)" ο δήμαρχος διάβασε το ψήφισμα:

"Σύμφωνα με το άρθρο 38 του νόμου 4819/2021 από 1ης Ιανουαρίου 2022, οι Δήμοι θα πληρώνουν επιπλέον 20 ευρώ ανά τόνο σκουπιδιών Αστικών Στερεών Αποβλήτων που οδηγούνται στους οργανωμένους χώρους ταφής τους οποίους διαχειρίζονται οι Φορείς Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων [ΦΟΣΔΑ] μέλη των οποίων είναι οι ίδιοι οι Δήμοι.

Θεωρούμε όμως ότι δεν φταίνε οι Δήμοι για τις παλινωδίες και την κακοδαιμονία στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ελλάδα. Παρότι το τέλος είναι μια ευρωπαική πρακτική, είναι άδικο να χρεώνεται στους Δήμους, καθώς δεν αποτελεί μόνο δική τους ευθύνη. 

Δεν είμαστε αντίθετοι με τη λογική να επιβαρύνονται όσοι παράγουν περισσότερα σκουπίδια και να επιβραβεύονται όσοι ανακυκλώνουν. Αλλά δεν ευθύνονται οι Δήμοι και οι πολίτες για τη σημερινή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, για την έλλειψη σύγχρονων υποδομών, για τη μη επίτευξη των στόχων της ανακύκλωσης, για το χάος και την έλλειψη ρυθμιστικού πλαισίου και ελέγχων στην αγορά και τα συστήματα ανακύκλωσης. 

Τονίζεται κι ότι επειδή στην Ηλεία υπάρχει πλέον οργανωμένη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων, εμείς δεν θάβουμε ανεπεξέργαστα τα απορρίμματα σε ΧΥΤΑ αλλά θάβεται υπόλειμμα έπειτα από επεξεργασία και η ποσότητα που πηγαίνει ως τελική διάθεση στον ΧΥΤΥ είναι το 40% της συνολικής ποσότητας των σύμμεικτων τα οποία μεταφέρονται στο εργοστασιακό χώρο στην Τριανταφυλλιά.

Να σημειωθεί ότι το 2022 είναι μια χρονιά που χαρακτηρίζεται από το αυξημένο κόστος στην ενέργεια, την πανδημία και τη διαχείρισή της, ενώ, αν τελικά το Τέλος Ταφής πληρωθεί από τους Δήμους, δεν αποκλείεται αυτό να μετακυλιστεί στις τσέπες των δημοτών μέσα από την αύξηση των δημοτικών τελών. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο απαιτεί την πλήρη κατάργηση του τέλους ταφής των απορριμμάτων.

Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα υπέρ του ψηφίσματος. 


ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Το 11ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε την "Παραχώρηση στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης παραλίμνιας έκτασης χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου και ειδικότερα στις κοινότητες ΞΕΝΙΩΝ-ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ και ΜΠΟΡΣΙΟΥ, με σκοπό τη δημιουργία ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΠΗΝΕΙΟΥ (Εισηγητής: Δήμαρχος Κος Λέντζας Ιωάννης)  

Ο δήμαρχος διάβασε την πρόταση της δημοτικής αρχής η οποία διαμορφώθηκε με την συνεργασία των προέδρων ΤΚ Ξενιών, Αετοράχης και Μπρόρσι. 

Εμείς οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων ΞΕΝΙΩΝ-ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ-ΜΠΟΡΣΙΟΥ σας γνωρίζουμε ότι είμαστε αντίθετοι με την εγκατάσταση φωτοβολταικών πάρκων στις παραλίμνιες εκτάσεις από τον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ή οποιονδήποτε άλλον. Θέλουμε ο τόπος μας να μείνει με τις ομορφιές που του χάρσιε η φύση προς όφελος των κατοίκων και όχι προς όφελος κάποιων επιτηδείων. 

Γι αυτό σας καλούμε:
α. Να μας στηρίξετε με μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας με αυτό το σκεπτικό.
β. Επίσης να πάρετε μια απόφαση παρόμοια με εκείνη του Δήμου Ηλιδας και να ζητήσετε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να παραχωρηθεί στο ΔΗΜΟ βάσει του Νόμου 4061/12 η παραλίμνια έκταση που βρίσκεται στην χωρική αρμοδιότητα του Δήμου και ειδικότερα στις τοπικές κοινότητες ΞΕΝΙΩΝ-ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ και ΜΠΟΡΣΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ για 40 χρόνια με σκοπό τη δημιουργία ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΛΙΜΝΗΣ ΠΗΝΕΙΟΥ.

1. Κατασκευή διεθνούς κέντρου κωπηλασίας
2. Κατασκευή Περιμετρικού Παραλίμνιου δρόμου
3. Κατασκευή Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού περιμετρικά της λίμνης. 
4. Χωροθέτηση κατασκευής κτηριακών υποδομών για εγκατάσταση και λειτουργία σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας του αλιεύματος της λίμνης. 

Στη λίμνη σήμερα αναπτύσσεται με αφθονία ΧΕΛΙ με διάμετρο έως 10 εκατοστά καθώς και ο γνωστός ΚΥΠΡΙΝΟΣ. 
Εκείνο όμως που μπορεί να αποτελέσει ελπιδοφόρο, τοπικό διατροφικό πλεονέκτημα είναι το αναπτυσσόμενο στο βάθος της λίμνης το ψάρι ΓΟΥΛΙΑΝΟΣ, το οποίο αναπτύσσει μέγεθος έως 3 μέτρα και μέγιστο βάρος 300 κιλά. Το εν λόγω αλίευμα είναι περιζήτητο στη διατροφική αλυσίδα της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Αυτό όμως που προκρίνεται ως ωφέλιμο για τον τόπο, είναι η εκμετάλλευση του αλιεύματος της λίμνης να γίνει από ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ.

5. Χωροθέτηση μονάδας εμφιάλωσης επιτραπέζιου νερού. 
Με βάση τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα το νερό της λίμνης είναι κατάλληλο για εμφιάλωση δημιουργώντας ένα σημαντικό οικονομικό πόρο για τον Δήμο μας. Αναγκαία όμως προυπόθεση είναι η άντληση του νερού για εμφιάλωση να υπακούει στην ορθή μεθοδολογία και να γίνεται από την επιφάνεια της λίμνης. 

6. Χωροθέτηση για λειτουργία μονάδας εκμετάλλευσης των αδρανών της λίμνης και ειδικότερα του υλικού της ποταμίσιας κροκάλας.

7. Χωροθέτηση δημοτικού φωτοβολταικού πάρκου
8. Οργάνωση συνθηκών διαβίωσης πτηνών σε συνεργασία με την Ελληνική Ορθολογική Εταιρεία.
9. Μελέτη αποκατάστασης και ενίσχυσης της βλάστησης στο σύνολο του οικοσυστήματος της λίμνης [Αξιοποίηση της υπάρχουσας μελέτης από το 1990 του Πανεπιστημίου Πατρώνη]

10. Εκπόνηση χωροταξικής μελέτης.
Η χωροταξική οργάνωση της δημόσιας παραλίμνιας έκτασης των 8.000 στρεμμάτων είναι η βάση για το μέλλον του αναπτυξιακού εγχειρήματος. Ο καθορισμός των όρων δόμησης για κατοικία και καταλύματα οικοτουρισμού, η πρόβλεψη για διαμόρφωση κοινωφελών και κοινόχρηστων χώρων και η γενικότερη οικιστική οργάνωση και προστασία του οικοσυστήματος της λίμνης είναι δεσμευτικές αρχές για το εναλλακτικό και οικολογικό περιεχόμενο που επιδιώκουμε.

11. Την απρόσκοπτη συνέχιση της βόσκησης όπως χρόνια τώρα των εκτάσεων από τα ζώα των κατοίκων όπου όλα τα παραπάνω θα διέπονται από κανόνες κι έτσι καμία δραστηριότητα δεν θα αναιρεί την άλλη.

Ο κ. Λέντζας στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι ο δήμος δεν έχει λάβει συγκεκριμένη ενημέρωση για το τι θέλουν να φτιάξουν γι΄ αυτό και η δημοτική αρχή εκφράζει την αντίθεσή της. "Είμαστε υπέρ των επενδύσεων με συγκεκριμένους κανόνες", είπε. "Ναι στην ανάπτυξη όχι στην καταστροφή".
Ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ παλαιότερα του είχε πει ότι το φωτοβολταικό πάρκο δεν αφορά τις κοινότητες του δήμου, αλλά τώρα άλλαξε άποψη. 

Μικρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ δημάρχου και Γιώργου Παναγιωτόπουλου, όταν ο τελευταίος επικαλέστηκε ότι ο κ. Λέντζας άλλα έλεγε σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, για να του απαντήσει ο δήμαρχος: "Να δούμε τα πρακτικά, σας έχω καλέσει κι άλλες φορές και ποτέ δεν έχετε έρθει. Οι θέσεις μου ήταν σαφέστατες. Να γνωστοποιήσει ο κ. Γαλάνης τα πρακτικά".

Σε άλλο σημείο ο κ. Λέντζας του είπε: "Ανακαλέστε γιατί δεν λειτουργώ εν κρυπτό. Αυτό που λέτε είναι μάλλον έντεχνη παραπληροφόρηση".

Τελικά ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν ανακάλεσε και απλά... κούρασε το Σώμα με το να επαναλαμβάνεται. Και δεν είναι η πρώτη φορά!!!

Στις 21.17 εμφανίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Μίγκος.

Διαβάστε αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου: "Ξέσπασμα Γ. Λέντζα για τον Σύνδεσμο Ηρακλής & πρόταση για δημιουργία νέου συνδέσμου - Στη "σέντρα" Ρουμελιώτης-Μαρίνος-Γεωργόπουλος από τον Γιώργο Μπακογιάννη - Αντιπαραθέσεις [video-φωτογραφίες]
COMMENTS

Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Τι ειπώθηκε για ΦΟΣΔΑ - Φωτοβολταικό πάρκο
Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Τι ειπώθηκε για ΦΟΣΔΑ - Φωτοβολταικό πάρκο
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEic07wJs7YaZLxB_1FbIAeDsdUzz8zl6IGo2PzNRevx3o-G1tfBtcoGR9ES_hi-9wNgDS2TlxzQwKn5gT-k7xS6qvLo7GCKHvK68DWBZqRFw1Qy-hX7zu1i7Kdlo8ZQXHMJrkvI6uo4tZPxBgilPZPZv-HqdtsjGnR2BDtCrpd4avW1ZuxzPvkq4Hru=s600
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEic07wJs7YaZLxB_1FbIAeDsdUzz8zl6IGo2PzNRevx3o-G1tfBtcoGR9ES_hi-9wNgDS2TlxzQwKn5gT-k7xS6qvLo7GCKHvK68DWBZqRFw1Qy-hX7zu1i7Kdlo8ZQXHMJrkvI6uo4tZPxBgilPZPZv-HqdtsjGnR2BDtCrpd4avW1ZuxzPvkq4Hru=s72-c
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_325.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/03/blog-post_325.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy