-->

Ο Αθανάσιος Μπαχός Και Η Αποκάλυψη Του Documento

  Του Γιώργου Φάκου   Η εκκλησία είναι ένας οργανισμός με πολλούς ανθρώπους. Και όπου υπάρχουν, ή καλύτερα συνωστίζονται, πολλοί άνθρωποι...

 




Του Γιώργου Φάκου 


 Η εκκλησία είναι ένας οργανισμός με πολλούς ανθρώπους. Και όπου υπάρχουν, ή καλύτερα συνωστίζονται, πολλοί άνθρωποι που επιζητούν την εξουσία υπάρχει ίντριγκα, υπάρχουν και τα πισώπλατα “μαχαιρώματα”. Γιατί η εξουσία είναι πάντα γλυκιά! 

Η εκκλησία είναι, επίσης, ένας οργανισμός που έχει εδώ και πολλά χρόνια απωλέσει το ρόλο της. Και ο ρόλος της είναι να οδηγεί τον λαό στον ηθικό δρόμο, στο δρόμο των όσων είπε ο Κύριος. Από παλιά όμως, η εκκλησία θέλει να επεμβαίνει και στα πολιτικά δρώμενα της χώρας για να υποστηρίξει τα συμφέροντά της. 

Η εκκλησία θέλει να μεγαλώνει την περιουσία της, αντί να την διανέμει στο λαό, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις υποφέρει. Και μη ξεγελιόμαστε με κάτι “ψίχουλα” που δίνει αραιά και που. 

Βλέπουμε, επίσης, ιεράρχες με χρυσοποίκιλτα άμφια, με πολυτελή αυτοκίνητα… καθώς ο Χριστός διέδιδε ότι οι ακόλουθοί του θα πρέπει να είναι ταπεινοί. 

Δεν αναφέρομαι σε όλους, παρά μόνο σε αυτούς, τους κατέχοντες τις υψηλότερες θέσεις στην ιεραρχία της εκκλησίας. Γιατί υπάρχουν και οι άλλοι ιερείς, αυτοί που πραγματικά ζουν κοντά στο λαό για τον λαό. 

 Θα πει κάποιος ότι είμαι άθεος. Θα το πουν όλοι αυτοί που διακατέχονται από παρωπίδες και οι βολεμένοι ενός συστήματος – αυτού του συστήματος που η εκκλησία έχει διαμορφώσει. Θα του απαντούσα πώς η λέξη “άθεος” δεν υπάρχει. Αν λέει κάποιος ότι είναι άθεος σημαίνει ότι αποδέχεται την ύπαρξη του Θεού. Αθρησκος είναι η κατάλληλη λέξη, και άθρησκος, με την ευρύτερη έννοια της λέξης, ποτέ δεν υπήρξα. Και πιστεύω στην ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης, που αν κάποιοι την ονομάζουν Θεό, ή Αλλάχ ή Μεγάλο Πνεύμα, όπως οι Ινδιάνοι της Αμερικής, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Και σαφώς πιστεύω στις διδαχές του Ιησού, ακόμα και του Βούδα, που μιλάνε για αγάπη, που μιλάνε για ειρήνη κ.α. Δεν είμαι οπαδός λοιπόν μιας μόνο θρησκείας, όπως δεν είμαι οπαδός μιας συγκεκριμένης φιλοσοφίας. Οπως δεν είμαι και οπαδός της εικόνας που εμφανίζουν οι ιεράρχες. 

Τα παραπάνω νομίζω ότι αποτελούν μια εισαγωγή για το κυρίως κείμενο που ακολουθεί, απέναντι σε αυτούς που αρέσκονται να επιβάλλουν ταμπέλες, που αρέσκονται να βλέπουν όλα τα πράγματα με τον δικό τους μονόπλευρο τρόπο. 
 Ας είναι… κι αυτούς τους αποδεχόμαστε! 

Σήμερα Κυριακή 16 Οκτωβρίου η εφημερίδα Documento, είχε την αποκάλυψη ότι ο νέος Μητροπολίτης Ηλείας Αθανάσιος Μπαχός κατηγορείται για ψευδορκία και οδηγείται στις 17 Ιανουαρίου σε δίκη. Δηλαδή, ο ιεράρχης ορκίστηκε ψευδώς πάνω στο ευαγγέλιο; Καταπάτησε μία από τις 10 εντολές που ο ίδιος -όπως και όλοι τους- υποχρεούνται να ακολουθούν! 

Η ερευνητική πένα του Μάκη Νοδάρου αποκαλύπτει σήμερα και περίεργες μεθοδεύσεις με την αλλαγή της νομοθεσίας σε ό,τι αφορά τα πειθαρχικά παραπτώματα κληρικών…. και πολλά άλλα ακόμα που αξίζει να διαβαστούν. Και όλα αφορούν την εκλογή ενός Μητροπολίτη… ενός ιεράρχη που το ιερό του καθήκον είναι να οδηγεί τον λαό στο δρόμο της ηθικής! 

Δεν έχω τίποτα με τον συγκεκριμένο ιεράρχη, όπως και ο φίλος και συνάδελφος Μάκης Νοδάρος δεν έχει. Αλλωστε, η δημοσιογραφία σκοπό έχει την διερεύνηση και αποκάλυψη γεγονότων έστω και αν δεν αρέσουν σε κάποιους. Δεν υπάρχουν εδώ δύο μέτρα και δύο σταθμά, ανάλογα τι συμφέρει τον καθένα. 

Προσωπικά, μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής ο Αθανάσιος Μπαχός. Εχω όμως θέμα με αυτό τον θεσμό που ο ίδιος εκπροσωπεί και προφανώς ξεκίνησε τα καθήκοντά του με ένα μελανό σημείο. Για το οποίος ο ίδιος θα πρέπει να δώσει απάντηση. 

Στήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες ένα “πανηγύρι” από βουλευτές και αιρετούς του νομού, οι οποίοι διακαώς επιδίωξαν την εκλογή του στέλνοντας επιστολές προς την Ιερά Σύνοδο, θέλοντας να επηρεάσουν την απόφασή της. Με επιστολές, σχεδόν πανομοιότυπες και με το “τσίρκο” που έστησαν την ημέρα της εκλογής του στη Μονή Πετράκη. Είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για τα χάλια του νομού, για τον οποίο νομό ποτέ δεν επέδειξαν την ίδια θέρμη! 

Και τελικά ο Αθανάσιος Μπαχός εκλέχθηκε, αν και υπήρξαν 17 ιεράρχες που δεν τον ψήφισαν. Κι αυτό μάλλον κάποιοι θέλουν να το κουκουλώσουν, θέλουν να το αποσιωπήσουν, αν και γεννάει πολλά ερωτηματικά! 

Περισσότερα δεν έχω να γράψω. Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα διαβάσετε στο Documento σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας. 

Κατά τα υπόλοιπα, θα ευχηθώ καλή δύναμη στο νέο Μητροπολίτη Ηλείας…!!!

 

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ο Αθανάσιος Μπαχός Και Η Αποκάλυψη Του Documento
Ο Αθανάσιος Μπαχός Και Η Αποκάλυψη Του Documento
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXO-AczvbUQFK4roC7yCvfXqJH4seHlEQt5m6GFwhmr3WqgXyHu2iIkeHjOstRhvBZAtH2LRbLul1wIPzyNd2F69F2IEtC8nnn4w4mA1yBw0ayuismXCr-vWckeyNsT8dI5Mb8hPszwM4bm7GzL-c9bPledvtQYg4Th_VEo1sw878KcQkjQ7SpehEt/s600/310490994_10223021260542335_341431767126968923_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXO-AczvbUQFK4roC7yCvfXqJH4seHlEQt5m6GFwhmr3WqgXyHu2iIkeHjOstRhvBZAtH2LRbLul1wIPzyNd2F69F2IEtC8nnn4w4mA1yBw0ayuismXCr-vWckeyNsT8dI5Mb8hPszwM4bm7GzL-c9bPledvtQYg4Th_VEo1sw878KcQkjQ7SpehEt/s72-c/310490994_10223021260542335_341431767126968923_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
https://www.newsgf.net/2022/10/documento.html
https://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2022/10/documento.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy