Την αντίθεσή του στο θέμα του ενιαίου φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, εκφράζει με δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζ...
Την αντίθεσή του στο θέμα του ενιαίου φορέα διαχείρισης απορριμμάτων, εκφράζει με δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας.
Ο ίδιος τονίζει ότι "το κύτταρο πάρα πολύ σύντομα θα κορεστεί κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορεί ο νομός μας να μαζέψει τα δικά του απορρίμματα", ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται και στην πλήρη αντίθεσή του στην εισπρακτική πολιτική της εταιρείας που διαχειρίζεται τα απορρίμματα στην Τριανταφυλλιά.
-Και ποιο είναι το πρόβλημα αν οι άλλοι νομοί πληρώνουν για να φέρνουν εδώ τα σκουπίδια τους;
"Το πρόβλημα είναι ότι το κύτταρο πάρα πολύ σύντομα θα κορεστεί κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορεί ο νομός μας να μαζέψει τα δικά του απορρίμματα. Δεν έχει να κάνει με οικονομικές απολαβές, αλλά είναι το θέμα να μπει σε λειτουργία και το δεύτερο κύτταρο, που έχει προχωρήσει, κι από κει και πέρα να δούμε που βρίσκονται και οι άλλοι νομοί σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων για να μπορέσουμε να υπάρχει μια ευθυγράμμιση των λειτουργιών".
-Σας ρωτάω γιατί εσείς και ο πρώην δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος είχατε εκφράσει μεγάλες διαφωνίες σχετικά με τη τιμή κάθε τόνου. Πολλές φορές έχετε πει ότι πληρώνετε τα πιο πολλά λεφτά. Αν έρθουν στη Τριανταφυλλιά και τα απορρίμματα των άλλων νομών, η τιμή εδώ δεν θα μειωθεί;
"Η διαφωνία μας στην εισπρακτική πολιτική του ΦοΔΣΑ δεν έχει αλλάξει. Θεωρώ ότι σαν δήμος πληρώνουμε πανάκριβα τα σκουπίδια. Αυτό όμως είναι άλλο, γιατί σας είπα υπάρχει ο κίνδυνος του κορεσμού και να μη μπορούμε να περισυλλέξουμε τα δικά μας απορρίμματα. Αλλο το ότι πληρώνουμε και είμαι κάθετα αντίθετος στη τιμολογιακή πολιτική. Θεωρώ ότι πληρώνουμε υπερβολικά πολλά σε σχέση με όλη την Ελλάδα. Κι αυτό θα συνεχίσω να το φωνάζω. Και κάποια στιγμή ζήτησα και από τη Μεσόγειος και από τη διοίκηση του ΦοΔΣΑ ότι πρέπει, για να μπορέσει να υπάρχει συνέχεια στη λειτουργία, να γίνει επαναδιαπραγμάτευση στη τιμή. Δεν μπορεί ο τόνος μαζί με την επεξεργασία να έχει φτάσει γύρω στα 140 ευρώ. Αν βάλουμε και τη μεταφορά, το σκουπίδι σύμφωνα με μια μελέτη που έχουμε κάνει, σε μας ετησίως φτάνει περίπου στα 2 εκατομμύρια. Τεράστιο νούμερο.
Γι αυτό το λόγο ξαναλέω σε ότι αφορά την οικονομική-εισπρακτική τιμολογιακή πολιτική είμαστε κάθετα αντίθετοι και το δηλώνω σε κάθε μας συνάντηση. Αλλά από κει και πέρα, ξαναλέω ότι ο νομός μας πρέπει να διαχειρίζεται τα σκουπίδια του. Φανταστείτε τώρα να έχουμε μια διαχείριση που θα γίνεται από την Πάτρα - φυσικά ακόμα δεν μας έχουν ενημερώσει για το μοντέλο διοίκησης που θέλουν να ακολουθήσουν - άρα πάμε σε αχαρτογράφητα ύδατα".