Ένα έργο που άργησε, αλλά ήταν πλέον επιβεβλημένο για την ασφάλεια των πολιτών. Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η καθαίρεση της επικίνδ...
Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η καθαίρεση της επικίνδυνης πεζογέφυρας στη διασταύρωση των Λεχαινών, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, καθώς εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η σχετική μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.
Πρόκειται για μια παρέμβαση που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της Δημοτικής Αρχής, καθώς η παλαιά μεταλλική κατασκευή είχε πλέον χαρακτηριστεί επικίνδυνη, δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους για την οδική ασφάλεια τόσο των διερχόμενων οχημάτων όσο και των πεζών.
Η παρέμβαση προβλέπει την πλήρη αποξήλωση και απομάκρυνση της πεζογέφυρας, ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος που εγκυμονούσε η παραμονή της πάνω από τον οδικό άξονα.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 74.400 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ (60.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ), ενώ η χρηματοδότησή του καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.).
Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, δήλωσε:
«Η ασφάλεια στο οδικό μας δίκτυο είναι αδιαπραγμάτευτη. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δρομολογείται η ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος, με την απομάκρυνση μιας κατασκευής που αποτελούσε εστία κινδύνου πάνω από την Εθνική Οδό. Ευχαριστώ την Περιφέρεια για την ανταπόκρισή της, ώστε να διασφαλιστούν ασφαλέστερες μετακινήσεις για δημότες και επισκέπτες.»
Η καθαίρεση της πεζογέφυρας αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της περιοχής, όπου επί σειρά ετών υπήρχαν έντονες ανησυχίες για την κατάσταση της κατασκευής.
