-->

Κύκνος Α.Ε.: Μια ιστορία 105 ετών!

Η εταιρία Η ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε. είναι η πρώτη κονσερβοποιία στην Ελλάδα. Δραστηριοποιήθηκε κυρίως στην παραγωγή και συσκευασία προϊόντων τομάτα...


Η εταιρία

Η ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε. είναι η πρώτη κονσερβοποιία στην Ελλάδα. Δραστηριοποιήθηκε κυρίως στην παραγωγή και συσκευασία προϊόντων τομάτας, φρούτων και λαχανικών ενώ η έδρα της βρίσκεται στο Ναύπλιο Αργολίδας.
Σήμερα μετά από περισσότερα από 100 χρόνια λειτουργίας, η Κύκνος παραμένει αμιγώς ελληνική, κατέχει σταθερά ηγετική θέση στην ελληνική αγορά και πραγματοποιεί σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα.

Η παραγωγική δραστηριότητα και το διανεμητικό κέντρο της εταιρίας βρίσκονται στα Σαβάλια Ηλείας, όπου η ημερήσια παραγωγική δυναμικότητα φθάνει τους 2100 τόνους νωπού προϊόντος. Κατά την παραγωγική περίοδο -μέσα Ιουλίου με μέσα Σεπτεμβρίου- ο αριθμός των εργαζομένων ξεπερνά τα 400 άτομα.

Η ΚΥΚΝΟΣ έχει διευρύνει κατά πολύ την γκάμα των προϊόντων που συσκευάζει και διαθέτει ενώ όλα παρασκευάζονται με αυστηρές προδιαγραφές και χωρίς συντηρητικά. Έτσι η εταιρία κρατά πιστά την υπόσχεση που, έναν αιώνα πριν, έδωσαν οι ιδρυτές της για υψηλή ποιότητα και νοστιμιά.


Η ιστορία

1911: Σε ένα κτήμα στην Ασίνη Αργολίδας τα αδέλφια Μιχαήλ και Κωστής Μανουσάκης παρασκεύασαν τα πρώτα 1000 κουτιά ολόκληρες τομάτες και ένα σημαντικό αριθμό κουτιών τοματοπολτού. Έτσι έστησαν το μικρό τους συσκευαστήριο λαχανικών και τοματοπολτού.

1914: Η παραγωγή ολόκληρων τοματών και μπαμιών αυξήθηκε σε 100.000 κουτιά με τη χρηματοδότηση της οικογένειας Παπαντωνίου, η οποία εισχώρησε έτσι στη μικρή βιομηχανία. Το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς και ενώ είχε ξεσπάσει ο πόλεμος, η έδρα της εταιρίας εγκαταστάθηκε στο Ναύπλιο για να παραμείνει εκεί μέχρι τις μέρες μας.

1915: Κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες συντάχθηκε το καταστατικό της πρώτης στα Βαλκάνια "Ανωνύμου Ελληνικής Εταιρίας Κονσερβών". Ιδρυτές και πρώτο συμβούλιο ήταν τα αδέλφια Μιχαήλ και Κωστής Μανουσάκης, Αθανάσιος και Βασίλειος Παπαντωνίου και ο Ιωάννης Δάρμος. Με την ίδρυση αυτής της βιομηχανίας ανοίχτηκαν νέοι ορίζοντες στην επεξεργασία και συντήρηση των αγροτικών προϊόντων της Αργολικής γης, καθώς και αργότερα, των προϊόντων άλλων περιοχών, μεγάλος αριθμός των οποίων σάπιζε μέχρι τότε στα χωράφια.

1928: Η εταιρία ίδρυσε δεύτερο εργοστάσιο στην Αργολίδα και εγκατέστησε τους πρώτους ταχυσυμπυκνωτές που εισήχθηκαν στην Ελλάδα.

1960: Αγόρασε το εργοστάσιο Αργολική που ήδη λειτουργούσε στην Αργολίδα.

1963: Ίδρυσε το τέταρτο εργοστάσιο της στα Σαβάλια Ηλείας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν και εκεί βιομηχανίες που αξιοποιούν την τοπική παραγωγή τοματών μέχρι και σήμερα.

2002-2003: Η εταιρία μετεγκατέστησε την παραγωγική της δραστηριότητα και το διανεμητικό της κέντρο στα Σαβάλια Ηλείας, τον τόπο παραγωγής της πρώτης ύλης.

2006-2007: Ανακαινίζεται το εργοστάσιο Ηλείας, επεκτείνονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις του και ανανεώνεται ο μηχανολογικός εξοπλισμός με αγορά νέων υπερσύγχρονων γραμμών παραγωγής.


Η ποιότητα

Η εταιρία ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε. είναι πιστυοποιημένη από το γερμανικό φορέα TUV MANAGEMENT SERVICE GMBH κατά ISO 9001 & HACCP από το 1999. Αρχικά ήταν πιστοποιημένη κατά ISO 9002: 1994 και πλέον κατά ISO 9001: 2000 & HACCP. Επίσης, έχει πιστοποιήσει ομάδα παραγωγών κατά EUREPGAP από το 2005 με τον αγγλικό φορέα CMi Certification Ltd. Κατά την παραγωγική περίοδο 2007 έγινε εκ νέου πιστοποίηση κατά EUREPGAP & AGRO 2.1-2.2. Η πιστοποίηση αυτή αφορά τη νωπή τομάτα (Α ύλη) που προέρχεται από αγροτεμάχια παραγωγών που ανήκουν στην ομάδα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της καλλιέργειας βιομηχανικής τομάτας της εταιρίας ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε.


Διαχείριση ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων.

Με τον όρο "ποιότητα" στην ΚΥΚΝΟΣ εννοείται ότι οι δραστηριότητες: ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ και ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΤΟΜΑΤΑΣ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ και ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των πελατών όπως αυτές έχουν τεθεί βάσει συμφωνημένων προδιαγραφών, αλλά και τις προδιαγραφές της ίδιας της εταιρίας. Η Διοίκηση δεσμεύεται για την Πολιτική Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων. Εξασφαλίζει δε τη δέσμευση αυτή, καλλιεργώντας το πνεύμα της συνολικής και συλλογικής προσπάθειας σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας και διαθέτοντας όλα τα απαραίτητα μέσα, ώστε όλοι να τηρούν την Πολιτική Ποιότητας & Ασφάλειας Τροφίμων και να προωθούν κάθε ενέργεια που διαρκώς προάγει και βελτιώνει την Ποιότητα & Ασφάλεια Τροφίμων.

Η Διοίκηση της εταιρίας ΚΥΚΝΟΣ Α.Ε. έχει καταγράψει τους στόχους σχετικά με την υγιεινή, την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων της. Έχει επίσης καθιερώσει διαδικασίες για την αξιολόγηση και τον έλεγχο των κινδύνων που σχετίζονται με την υγιεινή & ασφάλεια των προϊόντων, εστιάζοντας:

* Στην παράδοση των προϊόντων στους πελάτες-καταναλωτές σε άριστη κατάσταση που να πληρούν τις απαιτήσεις τόσο των πελατών-καταναλωτών, όσο και των προδιαγραφών που έχει θέσει η ευρωπαϊκή και η ελληνική νομοθεσία.

* Στην ανάπτυξη Νέων Προϊόντων. * Στη συστηματική παρακολούθηση των προμηθειών της.

* Στη σταθερή βελτίωση της ποιότητας, της υγιεινής και της ασφάλειας των προϊόντων της.

* Στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της και στην μείωση των παραπόνων τους.

* Στον εντοπισμό και μελέτη των μη συμμορφώσεων και κατά συνέπεια στην εφαρμογή προληπτικών & διορθωτικών ενεργειών.

* Στη διαρκή πληροφόρηση και εκπαίδευση όλων των εργαζομένων.

* Στο διαρκή εκσυγχρονισμό μηχανολογικών και κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού.

* Στη διαρκή βελτίωση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας (ISO 9001) & Ασφάλειας Τροφίμων (ISO 22000) και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (EUREPGAP & AGro 2.1-2.2.)






COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Κύκνος Α.Ε.: Μια ιστορία 105 ετών!
Κύκνος Α.Ε.: Μια ιστορία 105 ετών!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrql8Djv80hrlyIsWglQuCRf8AkGljBYn-kHhJ4_G_khfBp0fA96PdM9ds-KkUv3muE4v3Pc2vQdVZLJMFKXZ0E0dELgf6uVq3rLnyoCd3tIGEUBz8zbBDoyQWxWz_7LPtM8VY3CpKozD9/s400/002.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrql8Djv80hrlyIsWglQuCRf8AkGljBYn-kHhJ4_G_khfBp0fA96PdM9ds-KkUv3muE4v3Pc2vQdVZLJMFKXZ0E0dELgf6uVq3rLnyoCd3tIGEUBz8zbBDoyQWxWz_7LPtM8VY3CpKozD9/s72-c/002.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2016/01/105.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2016/01/105.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy