-->

10 μέρη που ξέρουν να γιορτάζουν το Πάσχα

ΒΑΤΙΚΑΝΟ Η θεία λειτουργία γίνεται δημόσιο θέαμα και οι εορτασμοί του Πάσχα προσφέρουν παντός είδους συγκινήσεις στους επισκέπτες τη...


ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Η θεία λειτουργία γίνεται δημόσιο θέαμα και οι εορτασμοί του Πάσχα προσφέρουν παντός είδους συγκινήσεις στους επισκέπτες της έδρας της Καθολικής Εκκλησίας. Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται καθ' όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στο Βατικανό, το αποκορύφωμα όμως είναι η πρωινή λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα που τελείται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ο αριθμός των πιστών είναι τόσο μεγάλος που η εικόνα θυμίζει περισσότερο ροκ συναυλία παρά εκκλησιαστική λειτουργία.


ΣΕΒΙΛΛΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ

Ελάχιστες πόλεις αποπνέουν τέτοια κατανυκτική ατμόσφαιρα τη Μεγάλη Εβδομάδα όπως η Σεβίλλη. Ολόκληρη η πόλη μετατρέπεται σε μια μεγαλειώδη λιτανεία, κατά τη διάρκεια της οποίας μέλη αδελφοτήτων (εκπρόσωποι από όλες τις εκκλησίες της πόλης) παρελαύνουν περιφέροντας εντυπωσιακά διακοσμημένους επιτάφιους. Από κοντά οι μετανοημένοι πιστοί που κουβαλούν ξύλινους σταυρούς, την ώρα που η μουσική από φιλαρμονικές ορχήστρες ενισχύει το κατανυκτικό κλίμα.


ΚΟΥΣΚΟ, ΠΕΡΟΥ

Σε ολόκληρη σχεδόν τη Λατινική Αμερική η Μεγάλη Εβδομάδα γιορτάζεται έντονα, οι πιο εντυπωσιακές όμως εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο Κούσκο. Οι μαζικές παρελάσεις θυμίζουν αρκετά εκείνες της Σεβίλλης, με τη διαφορά πως εδώ θα συναντήσετε και ζωντανές αναπαραστάσεις των Θείων Παθών. 


ΜΑΝΙΛΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

Οι πασχαλινές εορταστικές εκδηλώσεις στις Φιλιππίνες είναι ιδιαίτερα έντονες, με τους πιστούς να επιδεικνύουν υπέρμετρο ζήλο κυκλοφορώντας γυμνοί από τη μέση και πάνω, περπατώντας στα γόνατα και μαστιγώνοντας εαυτούς μέχρι να ματώσουν. Μερικοί μάλιστα φτάνουν σε σημείο να... σταυρωθούν, παρά τις συνεχείς απαγορεύσεις από πλευράς κυβέρνησης. Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται για να παρακολουθήσει το -μάλλον μακάβριο- θέαμα, με δημοφιλέστερο προορισμό τη συνοικία της εκκλησίας Quiapo.


ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητών συρρέουν στην Ιερουσαλήμ κατά την περίοδο του Πάσχα για να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας. Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων είναι αναφιμσβήτητα εκείνο της Κυριακής των Βαΐων, όταν εορτάζεται η άφιξη του Ιησού στην Ιερουσαλήμ. Μετά τη λειτουργία στο Ναό του Παναγίου Τάφου, η πολυπληθής πομπή κατεβαίνει το Όρος των Ελαιών και κατευθύνεται προς την Παλιά Πόλη.


ΜΠΑΦΑΛΟ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Η αμερικανο-πολωνική κοινότητα στο Μπάφαλο αριθμεί αμέτρητα μέλη. Έτσι, εκτός από την παραδοσιακή εμφάνιση του πασχαλινού λαγού στο Broadway Market, όλοι φαίνεται πως ανακαλύπτουν τις πολωνικές τους ρίζες τη Δευτέρα του Πάσχα - γνωστή και ως Dyngus Day. Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν παραδοσιακές φορεσιές, χορούς πόλκα, πολλαπλά μπουγελώματα με νερό και "επιθέσεις" ερωτικού χαρακτήτα με κλαδιά ιτιάς. Η "Dyngus Day" κρατάει εδώ και πολλά χρόνια και εκτός από το Μπάφαλο γιορτάζεται φυσικά και σε όλη την Πολωνία. 


ΣΙΔΝΕΪ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Το Πάσχα στο Σίδνεϊ δεν συνοδεύεται από την αντίστοιχη κατανυκτική ατμόσφαιρα, καθώς το πιο χαρακτηριστικό τμήμα των εορταστικών εκδηλώσεων λαμβάνει χώρα στον ιππόδρομο. Το αποκορύφωμα της φθινοπωρινής αγωνιστικής περιόδου είναι το Μεγάλο Σάββατο, όπου όλοι κατευθύνονται προς τον ιππόδρομο του Randwick. Λόγω ημέρας πάντως οι θεατές βρίσκουν δικαιολογία και ντύνονται με παράξενες φορεσιές, φορούν αστεία καπέλα και καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες σαμπάνιας. 


ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΑΤΙΤΛΑΝ, ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ

Στα ορεινά χωριά της Γουατεμάλας η παράδοση της Καθολικής Εκκλησίας αναμειγνύεται με ντόπιες θρησκευτικές πεποιθήσεις και το αποτέλεσμα είναι κάποιες αλλόκοτες εκδηλώσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα. Υπάρχουν βέβαια οι λιτανείες και οι λειτουργίες, αλλά μέσα σ' αυτές παρεμβάλονται έθιμα όπως η ύφανση χαλιών από λουλούδια. Επιπλέον, το κλίμα είναι ιδιαίτερα χαρούμενο, ενώ σε κάποιες πόλεις -με κυριότερη το Σαντιάγο Ατιτλάν- ο τοπικός θεός Μαξιμόν βρίσκει θέση στο άρμα του επιτάφιου και αντί για λουλούδια δέχεται από τους πιστούς πούρα και αλκοόλ. .


ΑΛΚΟΪ, ΙΣΠΑΝΙΑ

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για μέρος των πασχαλινών εκδηλώσεων αλλά για τη γιορτή των "Μαυριτανών και Χριστιανών" που λαμβάνει χώρα ακριβώς μετά το Πάσχα. Εκείνες τις ημέρες γιορτάζεται η ανακατάληψη της Ισπανίας από τους Μαυριτανούς και άπαντες φορούν εντυπωσιακά κοστούμια και περιφέρονται στους δρόμους της πόλης κραδαίνοντας γιαταγάνια. 


ΑΓΟΥΑΣΚΑΛΙΕΝΤΕΣ, ΜΕΞΙΚΟ

Με διάρκεια 3 εβδομάδων, η Εθνική Γιορτή του Αγίου Μάρκου στην πολιτεία Αγουασκαλιέντες είναι πραγματικό τεστ αντοχής. Η αγορά της πόλης μετατρέπεται σε ένα τεράστιο πανηγύρι, με μουσικούς μαριάτσι, πλανόδιους πωλητές και πολλά παράλληλα δρώμενα. Δημοφιλέστερα εξ αυτών οι ταυρομαχίες και οι κοκορομαχίες, ενώ τα πυροτεχνήματα και η τεκίλα είναι αγαθά εν αφθονία.

  www.msn.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 10 μέρη που ξέρουν να γιορτάζουν το Πάσχα
10 μέρη που ξέρουν να γιορτάζουν το Πάσχα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjImFCyeo6VVl1ECW0kn9ki2TNXGfCEcEnS1AOkJ8eSUQ9FtTUsoQ90GrxaPKXGVkqzN8teN4Amnr6QGYGKxZccZDsyS8SSgt4UeWaid8dEykXkeALBnYE_jm4brjhDAjxBLCmFejNuiI/s640/BBiDEcM.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjImFCyeo6VVl1ECW0kn9ki2TNXGfCEcEnS1AOkJ8eSUQ9FtTUsoQ90GrxaPKXGVkqzN8teN4Amnr6QGYGKxZccZDsyS8SSgt4UeWaid8dEykXkeALBnYE_jm4brjhDAjxBLCmFejNuiI/s72-c/BBiDEcM.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/04/10_11.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/04/10_11.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy