Τα μαθήματα και τα εργαστήρια στο 1ο Φεστιβάλ Γιόγκα

Με 34 εργαστήρια, σεμινάρια και ομιλίες για την Γιόγκα, τον Διαλογισμό, την Ομοιοπαθητική και τις Εναλλακτικές θεραπείες από 28 ειδικευμ...


Με 34 εργαστήρια, σεμινάρια και ομιλίες για την Γιόγκα, τον Διαλογισμό, την Ομοιοπαθητική και τις Εναλλακτικές θεραπείες από 28 ειδικευμένους επιστήμονες και δασκάλους γιόγκα, ξεκινά το 1ο Φεστιβάλ Γιόγκα στον Πύργο το τριήμερο 23-25 Ιουνίου στο Κτήμα Ηλιοστάσι.

Τέσσερα από τα μαθήματα αυτά παρουσιάζουμε σήμερα:

Hatha Yoga και Διαλογισμός στις δίδυμες καρδιές από την Άννα Σαργιάνου

Η Άννα Σαργιάνου είναι φαρμακοποιός στον Πύργο ενώ παράλληλα διδάσκει όλα τα επίπεδα και πολλά στυλ της Hatha Yoga (Χάθα Γιόγκα), εντάσσοντας στο μάθημά της στοιχεία των ποικίλων εκπαιδεύσεών της.

Hatha Yoga: Μάθημα με βασικές ασκήσεις της παραδοσιακής Χάθα Γιόγκα, δομημένο ώστε να είναι κατάλληλο για όλα τα επίπεδα και σώματα. Θα γίνει εισαγωγή στα ενεργειακά κέντρα του σώματος, στις ιδιότητες και επιδράσεις τους. Γυμνάζοντας το σώμα με τις ασκήσεις (άσανες στην ορολογία της γιόγκα) θα συνειδητοποιήσετε πως επιδράτε ταυτόχρονα σ’ αυτά τα κέντρα και εξισορροπείτε την ενέργεια του σώματος. Γίνεται αποσυμφόρηση όπου υπάρχει περίσσεια και ενίσχυση όπου υπάρχει έλλειψη ζωτικότητας. Στο τέλος θα ακολουθήσει μία χαλάρωση εύκολη ώστε να μπορείτε να την επαναλάβετε στο σπίτι. Διαλογισμός στις δίδυμες καρδιές - Εισαγωγή στο Pranic Healing: Ο διαλογισμός στις δίδυμες καρδιές είναι δημιουργημένος από το σύστημα του Pranic Healing. Μας εισάγει στην δύναμη της αγάπης. Θα ακολουθήσει γνωριμία στο Pranic Healing και στην βασική πρακτική του, που είναι το scanning.

Γιόγκα Νίντρα με το σύστημα Σατυανάντα από την Σοφία Χουλιάρα

Η Σοφία Χουλιάρα έχει 20ετή εμπειρία στη γιόγκα με πολλές εκπαιδεύσεις στην Ashtanga, Hatha και Satyananda Yoga καθώς και στη Γιόγκα για παιδιά. Είναι ιδιοκτήτρια του Διαλογιστικού Κέντρου Chandra στην Καλαμάτα. Γιόγκα Νίντρα με το σύστημα Σατυανάντα: Γιόγκα Νίντρα είναι η συνειδητή βαθιά χαλάρωση. Αποτελεί μια τεχνική που μας επιτρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, ενώ ο νους είναι απόλυτα σιωπηλός. Η διαφορά της από τον Διαλογισμό είναι ότι είμαστε ξαπλωμένοι, απόλυτα ήρεμοι, χωρίς να καταβάλλουμε καμία σωματική προσπάθεια. Με την τεχνική της Γιόγκα Νίντρα δεν χαλαρώνουμε απλώς, αλλά αναπλάθουμε και αναδιαμορφώνουμε ολόκληρη την προσωπικότητά μας εκ των έσω, ενώ ο νους είναι απόλυτα δεκτικός.

Iyengar Yoga από τον Βασίλη Ραλλάτο

O Βασίλης Ραλλάτος ξεκίνησε γιόγκα σ’ ένα στούντιο Ashtanga Vinyasa στο Σαν Φρανσίσκο όταν έκανε το μεταπτυχιακό του στη φωτογραφία και στη συνέχεια γνώρισε την Iyengar μέθοδο, στην οποία έχει πιστοποιηθεί ως δάσκαλος. Iyengar Yoga - Η βάση και η γείωση στη Γιογκασάνα: Στο μάθημα αυτό θα εισαχθούμε στην τεχνική της ευθυγράμμισης με κριτήριο τη γείωση. Η γείωση δεν είναι μια έννοια αφαιρετική αλλά μια κατάσταση εγκεφαλικά συνειδητή και με επιλογή αντισταθμίσεων για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή στάση με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. Δύναμη, αντοχή και ευλυγισία δεν είναι προαπαιτούμενα αλλά ούτε και αυτοσκοπός. Είναι ένα πρώτο βίωμα που έρχεται μέσα από τη συνειδητή εναρμόνιση νου και σώματος σε τεχνικό επίπεδο.

  Αναλυτικότερα βιογραφικά σημειώματα

Άννα Σαργιάνου

Η Άννα Σαργιάνου διδάσκει παραδοσιακή Χάθα Γιόγκα σε 3 επίπεδα σε δικό της χώρο στον Πύργο Ηλείας. Έχει εκπαιδευτεί 3 χρόνια στη διδασκαλία στην σχολή γιόγκα «Λωτός» στην Αθήνα. Έχει πτυχίο 500 ωρών που σημαίνει ότι διδάσκει όλα τα επίπεδα Χάθα Γιόγκα και πολλά στυλ. Διδάσκει από το 2010. Το 2012 εκπαιδεύτηκε στη γιόγκα για παιδιά από το Rainbow yoga for kids. Το 2014 εκπαιδεύτηκε στην Aerial Yoga στο Swaha στην Αθήνα. Το 2016 διδάχτηκε και το basic και το advanced επίπεδο στο Pranic Healing. Στοιχεία όλων των εκπαιδευτικών της εντάσσονται στο μάθημά της. Έχει παρακολουθήσει φεστιβάλ γιόγκα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σοφία Χουλιάρα

Η εμπειρία της στη γιόγκα ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια με την Ελευθερία Λαγουδάκη (ashtanga) και συνεχίστηκε με την Αντριάννα Σωφρονά (hatha) και στο Άσραμ Παιανίας (Satyananda Yoga). Εκπαιδεύτηκε στη Satyananda Yoga (Σατυανάντασραμ Ελλάδος) και στη Γιόγκα για παιδιά (Nada Yoga Place) και παρακολούθησε σεμινάρια Anusara Yoga (James Martin, Κωννσταντίνος Χαραντινιώτης), Γιόγκα & Υπέρταση και Antar Darshan (Σατυανάντασραμ Παιανίας). Έχει 4ετή εμπειρία διδασκαλίας στη Hatha yoga με το σύστημα Satyananda και είναι ιδιοκτήτρια του Διαλογιστικού Κέντρου Chandra στην Καλαμάτα.
Βασίλης Ραλλάτος

O Βασίλης Ραλλάτος ξεκίνησε γιόγκα πριν 12 χρόνια σε ένα στούντιο Ashtanga Vinyasa στο Σαν Φρανσίσκο όπου έκανε το μεταπτυχιακό του στη φωτογραφία. Για μια πενταετία ασκούταν και εκπαιδευόταν στη μέθοδο αυτή μέχρι που ένιωσε την ανάγκη να στραφεί σε πιο εσωτερικές δράσεις και να δουλέψει πάνω στην ευθυγράμμιση των οστών και των μυών μέσα από την άσανα (γιόγκικη στάση). Εκεί γνώρισε την Iyengar μέθοδο και για χρόνια αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στην πρωτοποριακή αυτή τεχνική που δίνει τη δυνατότητα να ελευθερωθεί πλήρως η αναπνοή και οι περιττές εντάσεις σε σώμα και νου. Εφαρμόζοντας ποικίλες αλληλουχίες ασάνων, την εξειδικευμένη χρήση βοηθημάτων και ακρίβεια σε μικροκινήσεις όλων των μερών του σώματος έρχεται η επίγνωση σε σημεία που το νευρικό σύστημα δεν επιτρέπει άμεση πρόσβαση. Έχει πιστοποιηθεί στη μέθοδο αυτή και αποτελεί τη βάση για τη γιόγκα που διδάσκει στο δικό του χώρο στην Αθήνα αλλά και σε σεμινάρια ανά τον Ελλαδικό χώρο.
COMMENTS

.
Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΣΗ/ΟΜΟΡΦΙΑ Αθλητισμός Ανακοίνωση Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιβλία μου Γιατί λέγεται... ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ Δελτίο Τύπου ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διεθνής Αμνηστία Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εγραψαν Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική Προορισμοί Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Τα μαθήματα και τα εργαστήρια στο 1ο Φεστιβάλ Γιόγκα
Τα μαθήματα και τα εργαστήρια στο 1ο Φεστιβάλ Γιόγκα
https://3.bp.blogspot.com/-ehZOPiSLn0g/WUQjb2IskYI/AAAAAAAB0jM/Exf7JntOJ3ANyXJyWnM8O8pX9BATcOoLACLcBGAs/s640/mudra-2307822_960_720.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-ehZOPiSLn0g/WUQjb2IskYI/AAAAAAAB0jM/Exf7JntOJ3ANyXJyWnM8O8pX9BATcOoLACLcBGAs/s72-c/mudra-2307822_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/06/1_16.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/06/1_16.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy