-->

Οι καλύτεροι μπαμπάδες του ζωικού βασιλείου

Αυτοκρατορικος πιγκουινος Οι αρσενικοί αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι είναι υπόδειγμα πατέρα στο ζωικό βασίλειο. Αφού τα θηλυκά γεννήσουν ...


Αυτοκρατορικος πιγκουινος

Οι αρσενικοί αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι είναι υπόδειγμα πατέρα στο ζωικό βασίλειο. Αφού τα θηλυκά γεννήσουν το αυγό, το αρσενικό αναλαμβάνει να το κρατά ζεστό και να το προστατεύει στις παγωμένες συνθήκες της Ανταρκτικής. Ισορροπώντας το αυγό στα πόδια του, ενώ το θηλυκό αποχωρεί επί δύο μήνες για να τραφεί, συχνά πλησιάζει τα υπόλοιπα αρσενικά σε μια προσπάθεια να ζεσταθούν το ένα κοντά στο άλλο. Μόλις το αυγό σπάσει και βγει το μικρό, το ταίζει με μια ουσία που μοιάζει με γάλα μέχρι να επιστρέψει το θηλυκό με τα ψάρια. 


Ιπποκαμπος

Αλλάζοντας ρόλους, το αρσενικό τελικά γεννάει τα μικρά. Μετά από μια μακρά περίοδο ζευγαρώματος, το θηλυκό γεννά εκατοντάδες αυγά μέσα σε ένα είδος σάκου που υπάρχει στην κοιλιά του αρσενικού τα οποία εκείνο στη συνέχεια γονιμοποιεί. Μετά από ένα μήνα το αρσενικό "γεννά" αμέτρητα μικρά στον ωκεανό. 


Λυκος

Οι αρσενικοί λύκοι είναι γενναιόδωροι, προσεκτικοί και ιδιαίτερα προστατευτικοί με τα μικρά τους. Μετά τη γέννηση του μικρού, το αρσενικό αναλαμβάνει το ρόλο του προστάτη έξω από τη φωλιά και κυνηγά τροφή για την οικογένεια του. Μόλις τα μικρά ξεπεταχτούν λίγο, το αρσενικό αναλαμβάνει το ρόλο του μέντορα με σκοπό να βοηθήσει τα λυκάκια να ενσωματωθούν στην αγέλη. 


Βατραχος

Έχουν παρατηρηθεί πολλά παραδείγματα αφοσιωμένων αρσενικών βατράχων. Υπάρχουν κάποια είδη τα οποία μένουν νηστικά προκειμένου να κουβαλήσουν στο στόμα τους τους γυρίνους για να τους προστατεύσουν από τους εχθρούς, ενώ άλλα είδη τα κουβαλούν πάνω τους ή μέσα στο δέρμα τους. Ένα συγκεκριμένο επίσης είδος στην Αυστραλία, διαθέτει ένα ειδικό σάκο στο σώμα του όπου και κουβαλά τους γυρίνους μέχρι να ωριμάσουν. 


Πελαργομορφο Jacana

Τα αρσενικά από τα πουλιά αυτά φροντίζουν συνήθως μόνα τους τα μικρά τους καθώς τα θηλυκά εγκαταλείπουν συνήθως τους συντρόφους τους και τις φωλιές τους μόλις γεννήσουν τα αυγά τους. Το βάρος της επώασης λοιπόν πέφτει στους ώμους του αρσενικού το οποίο και ταίζει και προστατεύει το μικρό από τη στιγμή που θα βγει από το αβγό. 


Γιγαντιο εντομο του νερου

Τα συγκεκριμένα έντομα αποτελούν εξαίρεση στον κόσμο των εντόμων. Το θηλυκό γεννά τα αυγά, τα κολλά στην πλάτη του αρσενικού και απλά τον εγκαταλείπει μόνο του. Ο μπαμπάς έντομο κουβαλά όλα τα αυγά τα οποία κάποιες φορές φτάνουν και τα 150 μέχρι να σκάσουν. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει να τα προστατεύσει μέχρι να είναι σε θέση να τα βγάλουν πέρα μόνα τους. 


Μελεαγρις της αμμου (Pterocles namaqua)

Απαντάται στη νοτιοδυτική Αφρική και τα αρσενικά αυτά πουλιά είναι οι καλύτεροι γονείς για τα μικρά τους. Μόλις τα μικρά βγουν από τα αυγό, το θηλυκό εγκαταλείπει την οικογένεια και το αρσενικό αναλαμβάνει την αποκλειστική φροντίδα τους. Για να τα ξεδιψάσει, πηγαίνει κάθε τόσο σε κοντινές λακούβες με νερό και βουτά τα φτερά του για να πιουν τα διψασμένα μικρά. 


Χρυσο τσακαλι

Τα αρσενικά χρυσά τσακάλια σκάβουν τρύπες για να γεννήσουν τα θηλυκά και φροντίζουν να είναι ασφαλή τα μικρά από τη στιγμή που θα γεννηθούν. Εκτός του ότι τα προστατεύουν από κάθε είδους εχθρό, οι αφοσιωμένοι αυτοί πατεράδες φροντίζουν και για τα καθημερινά γεύματα των μικρών. 


Σκιουροπιθηκος

Οι αρσενικοί σκιουροπίθηκοι είναι από τους πιο καλούς συντρόφους και πατεράδες του ζωικού βασιλείου. Ο μπαμπάς σκιουροπίθηκος αναλαμβάνει να προσέχει το μικρό από την πρώτη κιόλας μέρα κουβαλώντας το στην πλάτη του, καθαρίζοντας και ταίζοντάς το ενώ η μητέρα ξεκουράζεται από την καταπόνηση της γέννας. 


Αυτοκρατορικος ταμαρινος

Ακριβώς όπως και οι σκιουροπίθηκοι, έτσι και ο αυτοκρατορικός ταμαρίνος είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένος πατέρας και με τη βοήθεια των φίλων του αναλαμβάνει να μεγαλώσει τα μικρά του. Καθώς το θηλυκό ανακτά τις δυνάμεις του μετά τη γέννα, το αρσενικό μαζί με άλλα αρσενικά αναλαμβάνουν τη φροντίδα των μικρών τα οποία πηγαίνουν στο θηλυκό μόνο για να θηλάσουν. 


Κυκνος

Οι κύκνοι είναι μονογαμικά ζώα και μοιράζονται από κοινού το χτίσιμο της φωλιάς και το μεγάλωμα των μικρών. Τα αρσενικά αναλαμβάνουν να κλωσήσουν τα αυγά και όταν βγαίνουν τα μικρά τα κουβαλούν συχνά στην πλάτη τους καθώς αναζητούν τροφή στο νερό. Με αυτό τον τρόπο τα μικρά παραμένουν ζεστά και μαθαίνουν πως να συλλέγουν τροφή. 


Κυκλοπτερο

Το αρσενικό κυκλόπτερο είναι πολύ καλός πατέρας και προσέχει τα αυγά μέχρι να ανοίξουν. Τα αρσενικά κολλούν σε μια επιφάνεια κοντά στα αυγά από έξι μέχρι επτά εβδομάδες και τα προστατεύουν από κάθε πιθανό εχθρό. 


Ρεα - ειδος στρουθοκαμηλου

Τα αρσενικά αυτά ζώα προτιμούν να μεγαλώνουν μόνα τους τα μικρά τους ακόμη κι όταν το θηλυκό βρίσκεται εκεί. Τα θηλυκά που ζευγάρωσαν με το αρσενικό γεννούν τα αυγά στην ίδια φωλιά, μερικές φορές ακόμη και 50 αυγά. Στη συνέχεια αναλαμβάνει το αρσενικό το οποίο τα κλωσάει, ταίζει τα μικρά και τα εκπαιδεύει. Τα αρσενικά μάλιστα επιτίθενται στα θηλυκά σε περίπτωση που αυτά πλησιάσουν πολύ τα μικρά.

  www.msn.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Οι καλύτεροι μπαμπάδες του ζωικού βασιλείου
Οι καλύτεροι μπαμπάδες του ζωικού βασιλείου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6NZI1tTtRoMyACgdCVf4BOS9F_8cKpo594ZYgRQhz2OpPOu83cut7Q4P6jVIUTNP_cRdi-Ygjf6y1lmH6L8Pig9e2xcP84zUrxB33xZ8p8Rl4ZO4QBJoItJA0r2I90hl4D8o8esAKH80/s640/AAgUNVg.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6NZI1tTtRoMyACgdCVf4BOS9F_8cKpo594ZYgRQhz2OpPOu83cut7Q4P6jVIUTNP_cRdi-Ygjf6y1lmH6L8Pig9e2xcP84zUrxB33xZ8p8Rl4ZO4QBJoItJA0r2I90hl4D8o8esAKH80/s72-c/AAgUNVg.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/06/blog-post_543.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/06/blog-post_543.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy