Η υπερβολή σκοτώνει την αλήθεια

Κύριε Υπουργέ, Η παράταξή μας συνεπής στις αρχές της και στις απόψεις της δεν συμμετέχει στις κοσμοπολίτικες εκδηλώσεις του Δημάρχου ...


Κύριε Υπουργέ,

Η παράταξή μας συνεπής στις αρχές της και στις απόψεις της δεν συμμετέχει στις κοσμοπολίτικες εκδηλώσεις του Δημάρχου με τιμώμενο πρόσωπο εσάς. Αρχικά πρέπει να γνωρίζεται ότι στην συζήτηση συνεδρίασης (προ μηνών) του Δημοτικού Συμβουλίου για λήψη απόφασης που αφορούσε την συγκεκριμένη εκδήλωση, σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε διαφωνήσει,θεωρώντας υπερβολή τουλάχιστον μια τέτοια εκδήλωση.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,σχετικά με την έγκριση δαπάνης 10.000ευρώ για έξοδα της εκδήλωσης,ελάχιστοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης συμφώνησαν. Είναι ιδιαίτερα προκλητικό για τους πολίτες του Πύργου,ο Κος Λιατσής ως Δήμαρχος, να αρνείται να διανείμει την επισιτιστική ,ανθρωπιστική βοήθεια στους πολίτες,που απέστειλε η Κυβέρνηση πρόσφατα και παράλληλα να επιβαρύνει τον Δήμο με 10.000ευρώ για προσωπικές δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά με την άρνηση του να διανείμει την επισιτιστική βοήθεια ,η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ηλείας είχε εκδόσει σκληρή ανακοίνωση. Όσον αφορά τα πραγματικά στοιχεία και γεγονότα γύρω από την υπόθεση της αποκομιδής των σωρευμένων στερεών απορριμμάτων, από τους αστικούς χώρους του Δήμου Πύργου, αυτά έχουν ως εξής: Ο Κος Λιατσής εξελέγη Δήμαρχος μέσα από ανίερες συμμαχίες της β’Κυριακής των εκλογών,με ελάχιστη διαφορά από την παράταξή μας. Κεντρικό του προεκλογικό σύνθημα ήταν η διάθεση εκ μέρους του της εύκολης οριστικής λύσης του προβλήματος των στερεών απορριμμάτων. Είχε την «λύση στο τσεπάκι» βάσει του προεκλογικού του λόγου καταγεγραμμένο στα τοπικά ΜΜΕ και επαληθευμένο από όλους τους πολίτες που άκουσαν τον προεκλογικό του λόγο. Εκλεγόμενος ο Κος Λιατσής,έκανε ότι μπορούσε ώστε να μην υπάρξει προσωρινή λύση του προβλήματος,ενώ όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι της Ηλείας είχαν βρεί μια κάποια υλοποιήσιμη λύση.

Εσείς,

Κε Υπουργέ,όταν πήγατε στην περιοχή «Τριανταφυλλιά» μεταξύ Αμαλιάδας και Πύργου, ενημερωθήκατε ότι εκεί λειτουργούσε παράνομα δεματοποιητής, που επεξεργαζόταν αποθηκεύοντας τα στερεά απορρίμματα του Δήμου Ηλιδας,αλλά και άλλων Δήμων Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου,αρχές του 2015,μετά από επιμονή μας,έλαβε σχεδόν ομόφωνα απόφαση,για δεματοποίηση των αποριμμάτων,στην περιοχή Κονιδείκα,όπου δεματοποιούσε και ο Δήμος Ηλιδας. Ο Κος Λιατσής στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο έκανε ότι μπορούσε,ώστε να τινάξει αυτήν την προοπτική. Έτσι ουσιαστικά ο Πύργος είχε κατακλειστεί από σωρευμένα, υπό σήψη,στερεά απορρίμματα πάνω από 2 χρόνια.

Η επιβάρυνση της δημόσιας υγείας,σύμφωνα με πορίσματα αρμοδίων υπηρεσιών ήταν τραγική. Η δυσφήμιση της περιοχής(κυρίως το λιμάνι Κατακόλου),είναι δυσβάσταχτη. Χαρακτηριστικό γεγονός, η «παγκόσμια προβολή» της έλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας μέσα από τον Πύργο των «σκουπιδιών». Η ρύπανση που έχει συντελεσθεί είναι μη αντιμετωπίσιμη,αφού αστικός και υπαίθριος χώρος της πόλης και των χωριών βρίθουν από υπολλείμματα μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων. Το κόστος της ετεροχρονισμένης κάθε φορά μεταφοράς των υπό σήψη ευρισκομένων απορριμμάτων,έφτασε τα 2.000.000ευρώ,από τα υπάρχοντα έσοδα του Δήμου. Οι εργολαβίες όλες ανατέθησαν «απευθείας» από την Δημοτική Αρχή.

Ενώ υπήρχε η λύση,η αποδεκτή και από εσάς αφού δεν διαφωνήσατε με την δεματοποίηση στα Κονιδέικα,ο Δήμαρχος Πύργου προτίμησε την ομηρία των πολιτών και την εκτίναξη του κόστους. Να τονιστεί ότι ο δεματοποιητής που διαθέτει ο Δήμος Πύργου,μπορούσε να λειτουργήσει νόμιμα στην περιοχή Κονιδέικα μεταξύ Πύργου-Αμαλιάδας. Παράλληλα αυτά τα δύο χρόνια (2015,2016), ο Φορέας Διαχείρησης Στερεών απορριμάτων Ηλείας ΦΟΔΣΑ,προωθούσε την υλοποίηση της ενδιάμεσης και οριστικής λύσης,όπως αυτή είχε συμφωνηθεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, προηγούμενων Δημοτικών Αρχών. Μάλιστα το χρονικό πλάνο είχε ξεπεραστεί αρκετές φορές. Ταυτόχρονα η κοινωνία του Πύργου,άρχισε να αντιδρά,να εξεγείρετε για την ορατή πλέον καταστροφική για την πόλη συμπεριφορά του Δημάρχου.

Σ αυτό το χρονικό σημείο, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κος Σκουρλέτης υπογράφει τη έγκριση περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας μιας πρόχειρης προσωρινής λύσης,η οποία χάριν νεολογισμού ονομάστηκε «ενδιάμεση της ενδιάμεσης λύσης». Η λύση αυτή αφορά σχεδόν όλους τους δήμους της Ηλείας και φιλοξενείται στην Τριανταφυλλιά στον χώρο όπου σύμφωνα με την ρητή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού του Κου Τσίπρα κατά την τελευταί α επισκεψή του στην Αμαλιάδα,θα λειτουργήσει το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων το οποίο θα κατασκευαστεί με διαδικασία Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα ΣΔΙΤ!

Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να αναγνωριστεί από την κυβέρνηση η σωστή απόφαση των αυτοδιοικητικών της Ηλείας σε προηγούμενα χρόνια. Ουσιαστικά Κύριε Υπουργέ,ο Κος Σκουρλέτης πήρε την απόφαση να μετατραπεί ο ΧΥΤΥ σε ΧΥΤΑ ,οριακά κινούμενος σχετικά με τους κανονισμούς. Εσείς , με απόφασής σας εγκρίνατε πίστωση 500.000ευρώ σε βάρος των χρηματοδοτήσεων του Δήμου Πύργου,για την αγορά μεταχειρισμένου μηχανήματος από την Γερμανία,μέσω του οποίου γίνεται η ανακύκλωση,την οποία για να την δούμε πρέπει έγκαιρα να κάνουμε αίτηση στον φορέα ΦΟΔΣΑ,να εξετάσει το αίτημά μας ,να αποφανθεί …. αλήθεια γιατί τέτοια μυστικότητα? Πολλά γίνονται αντιληπτά αν διαβάσει κάποιος πρακτικά συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ήλιδας, όπου πολίτης εργαζόμενος στην ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει αυτή την εργολαβία στα Κονιδέικα καταγγέλει σημεία και τέρατα

Έτσι λοιπόν ουδεμία σχέση έχει με τα πραγματικά περιστατικά η αναγορεύσή σας εκ μέρους του Δημάρχου ως ισότιμου του πολιούχου της πόλης μας «Αγ.Χαραλάμπους» ο οποίος έσωσε την πόλη μας από λοιμό. Τον Δήμαρχο σώσατε από τα τραγικά αδιέξοδά του,αφού πρώτα ανεχτήκατε και μετά πληρώσατε την άγονη ,αντιδραστική και αντιπολιτευτική προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στάση του. Να σας υπενθυμίσω ότι επί δύο θητείες ο προηγούμενος Δήμαρχος Πύργου, ήταν ο Δικηγόρος Μάκης Παρασκευόπουλος ,γνωστός για τους αγώνες του κατά της Χούντας. Η εκδήλωση περί δήθεν τιμής στο πρόσωπό σας γίνεται για επικοινωνιακές και άλλες ανάγκες του Δημάρχου που τελεί ελεγχόμενος και κατηγορούμενος σε υπο εξέλιξη διαδιακασίες από Δικαστικές Ελεγκτικές και Διοικητικές Αρχές της χώρας.

Κύριε Υπουργέ επί της Ναυτιλίας, έχετε την δυνατότητα να καταγραφείτε στο συλλογικό υποσυνείδητο των πολιτών της περιοχής μας προβαίνοντας σε μια πράξη που υπαγορεύτεται από τα φυσικά, οικονομικά και αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της περιοχής. Το λιμάνι Κατακόλου,τρίτο λιμάνι κρουαζιέρας Πανελλαδικά, το Κατάκολο γενέτειρα του μεγιστάνα της Ναυτιλίας Γιάννη Λάτση, η γειτνίαση της Αρχαίας Ολυμπίας ,ο Πύργος Διοικητικό Κέντρο της περιοχής με κτίρια και υποδομές, όλα αυτά υποδεικνύουν την ίδρυση και λειτουργία Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού ή Σχολής Στελεχών Κρουαζιέρας με έδρα το Κατάκολο. Πολλοί φορείς στηρίζουν την πρόταση Μια τέτοια απόφαση χρειάζεται η περιοχή μας.

Η χρυσόσκονη της υστερόβουλης και επιτηδευμένης από τον Δήμαρχο εκδήλωσης, της αντικειμενικά υπερβολικής και οικονομικά ακριβής για τις εποχές που ζούμε φιέστας δεν ταιριάζει σε εσάς και δεν την χρειάζεστε. Εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο στην Ηλεία και είναι επίκαιρο ιδιαίτερα στις μέρες μες ότι «οι καιροί είναι πονηροί»

 Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΝΑΣΑ» 
 ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΣΗ/ΟΜΟΡΦΙΑ Αθλητισμός Αλτούνη Ανακοίνωση Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιβλία μου Γιατί λέγεται... ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ Δελτίο Τύπου ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διεθνής Αμνηστία Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εγραψαν Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική Προορισμοί Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Η υπερβολή σκοτώνει την αλήθεια
Η υπερβολή σκοτώνει την αλήθεια
https://3.bp.blogspot.com/-aEFTFHfq1fo/WWeZHWVQHGI/AAAAAAAB3UQ/C8i7vRGgDosVmYfVQMpPUtrvxCFq2X6-QCLcBGAs/s640/antonopoulos_takhs.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-aEFTFHfq1fo/WWeZHWVQHGI/AAAAAAAB3UQ/C8i7vRGgDosVmYfVQMpPUtrvxCFq2X6-QCLcBGAs/s72-c/antonopoulos_takhs.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/07/blog-post_351.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/07/blog-post_351.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy