-->

Με την ορμή της νιότης...

Ενα σχόλιο της στο χθεσινό δημοσίευμά μου με τίτλο, "Λιμάνι Κυλλήνης: H αποτυχία μιας πολυδιαφημισμένης εκδήλωσης!! " [ δείτε...



Ενα σχόλιο της στο χθεσινό δημοσίευμά μου με τίτλο, "Λιμάνι Κυλλήνης: H αποτυχία μιας πολυδιαφημισμένης εκδήλωσης!!" [δείτε εδώ...], με ώθησε σήμερα το πρωί να μπω στην προσωπική σελίδα στο facebook της Προέδρου της Τ.Κ. Κυλλήνης, κας Δήμητρας Φιτσάλου, και να περιηγηθώ.

Η επιστολή με ημ. 19/10/2015
Εκεί λοιπόν, ανάμεσα στα άλλα είδα και διάβασα την επιστολή που είχε στείλει στις 19/10/2015, με αρ. πρωτ.: 645, στο Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης.
Μια επιστολή-πρόταση στην οποία αναφέρεται τι είναι και πως λειτουργούν σήμερα τα λιμάνια και στην μετατροπή τους σε "πράσινα" λιμάνια.

Μια επιστολή, όπως ακριβώς πρέπει να κάνει ένας ή μία πρόεδρος, που ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της περιοχής του/της.

Κι όμως, η ίδια η Πρόεδρος της Κυλλήνης, εκεί που ανήκει το λιμάνι, ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΤΗΚΕ στην προχθεσινή εκδήλωση με θέμα «Το λιμάνι της Κυλλήνης σε τροχιά πράσινης ανάπτυξης» που το Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης διοργάνωσε έστω και με... απόλυτη αποτυχία!

Την κα Φιτσάλου την γνωρίζω προσωπικά έχοντας βρεθεί λίγες φορές μαζί της κι απολαμβάνοντας να την ακούω να μιλάει με πάθος για τον τόπο της.
Εστω κι αν κάποιος μπορεί να την χαρακτηρίσει υπερβολική σε κάποιες περιπτώσεις, εντούτοις κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αγάπη -την πραγματικά μεγάλη αγάπη που έχει για τον τόπο της.

Αλλά πότε, ακόμη και η υπερβολή, μπορεί να χαρακτηριστεί μειονέκτημα στους νέους ανθρώπους;

Η Δήμητρα Φιτσάλου είναι μια νέα γυναίκα 28 ετών, που όπως όλοι οι νέοι της ηλικίας της σίγουρα θα είναι λίγο υπερβολική, ίσως και λίγο απότομη στις αντιδράσεις της όταν νιώθει ότι οι αρμόδιοι δεν ενδιαφέρονται για τον τόπο της. Και, φυσικά, καλά κάνει κι ευχή μου είναι να συνεχίσει έτσι, έστω κι αν καμιά φορά νευριάζω μαζί της.

Ομως, προτιμώ έναν άνθρωπο λίγο υπερβολικό, από έναν άνθρωπο που μοιρολατρικά θα αποδέχεται ενέργειες και κινήσεις που υποβαθμίζουν μια περιοχή. Και πιστεύω ότι το παράδειγμά της πρέπει να ακολουθήσουν κι άλλοι νέοι και νέες αν θέλουν να αλλάξουν κάτι.

Κι επαναλαμβάνω, ίσως για να το χωνέψω περισσότερο εγώ: Η κα Φιτσάλου δεν προσκλήθηκε στην προχθεσινή εκδήλωση του Λ.Τ. Κυλλήνης. Δεν προσκαλέστηκε η Πρόεδρος της Κυλλήνης σε μια εκδήλωση που αφορούσε ένα λιμάνι το οποίο ανήκει στα διοικητικά όρια μιας περιοχής που οι συμπολίτες της την εξέλεξαν να εκπροσωπεί.

Βέβαια, την ευθύνη έχει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης και Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ, στον οποίο πολύ συχνά η Πρόεδρος καταφέρεται εναντίον του, όπως και σε όλη τη νυν δημοτική αρχή, για την αδράνειά τους. Προφανώς ο Ναμπίλ Μοράντ θεωρεί ότι αποκλείοντας πρόσωπα που αντιτίθονται στην όποια πολιτική εφαρμόζει θα τον... κάνει περισσότερο αποδεκτό από μια κοινωνία που σιγοβράζει!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ίσως λόγω των αντιδράσεών της απομακρύνθηκε από το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης που, ω τι θαύμα, Πρόεδρος την ίδια στιγμή ήταν ο νυν Δήμαρχος.

Ναι, η Δήμητρα Φιτσάλου ενοχλεί με όσα λέει τους καρεκλοκένταυρους της δημοτικής αρχής Ανδραβίδας-Κυλλήνης και καλά κάνει. Και είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσει όσο βλέπει ο τόπος της να μην έχει την μεταχείριση που του αξίζει.

Αλλωστε, αυτό δεν θέλουμε από τους νέους ανθρώπους; Να βγαίνουν μπροστά και να προσπαθούν, ακόμη και μέσα από την υπερβολή, να προσπαθούν να αλλάξουν τον κόσμο που τους αφήσαμε;

Και η συγκεκριμένη Πρόεδρος εκφράζεται έτσι λόγω της μεγάλης αγάπης της για την Κυλλήνη. Και όπως είπε ο Τζιντού Κρισναμούρτι σε ομιλία του το 1965, "ότι κι αν κάνετε, είτε τρέχετε πίσω απ' όλους τους θεούς της Γης είτε πέρνετε μέρος σε κάθε λογής κοινωνικές δραστηριότητες, είτε προσπαθείτε να βοηθάτε τους φτωχούς, μπαίνετε στην πολιτική, γράφετε βιβλία ή ποιήματα, χωρίς αγάπη θα είστε ένα νεκρό πλάσμα".

 Κι αυτή η νέα γυναίκα έχει πολλή αγάπη στη καρδιά της για τον τόπο της!

Μου θυμίζει ένα ποίημα του Χολμς: 
"Χτίσε πιο μεγαλόπρεπα παλάτια ψυχή μου, καθώς οι εποχές γοργοδιαβαίνουν!
Φύγε απ' το χαμηλοτάβανο παρελθόν, χτίσε τον κάθε καινούργιο ναό πιο ευγενικό απ' τον τελευταίο.
Προφυλάξου απ' τον ουρανό μ' έναν μεγαλύτερο τραύλο, ώσπου τελικά να ελευθερωθείς αφήνοντας το καβούκι σου στην ανήσυχη θάλασσα της ζωής"

Εύχομαι κι άλλοι νέοι να εμφανιστούν και να βγουν μπροστά.
Πριν λίγες εβδομάδες συζητούσα με μια νέα γυναίκα που ζει στη Βάρδα, η οποία μου εξηγούσε το όραμά της για την περιοχή που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Κι εκείνη, μέσα από την υπερβολή της αποδείκνυε την μεγάλη της αγάπη για τον τόπο της και τους ανθρώπους του. Και χαιρόμουν -ειλικρινά χαιρόμουν με τον τρόπο που εκφραζόταν... με  το πάθος που πήγαζε από την ορμή της νεανικής της ηλικίας.

Αυτοί οι νέοι άνθρωποι δεν πτοούνται, ούτε με αποκλεισμούς από εκδηλώσεις, ούτε με απειλές και... τραμπουκισμούς. Η φωτιά της επιθυμίας καίει στις ψυχές τους και οι εκρήξεις σε δράση είναι συνεχείς και ισχυρές. Γι αυτό θα συνεχίσουν έχοντας στο μυαλό τους τη ρήση του Τζον Χάντερ:"Υπάρχει κανείς που τον αποθαρρύνουν οι δυσκολίες, που λυγίζει μπροστά στη θύελλα; Θα πετύχει ελάχιστα πράγματα. Υπάρχει κανείς που να θέλει να νικήσει; Αυτό το είδος του ανθρώπου δεν αποτυγχάνει ποτέ".

Σε αυτά τα νέα παιδιά, τόσο εγώ σε προσωπικό επίπεδο, όσο και το www.newsgf.net, θα σταθούμε δίπλα τους να τους ενθαρρύνουμε και να προβάλλουμε όλες τις δραστηριότητές τους, έστω και την υπερβολή τους. Μόνο αυτοί θα μπορέσουν να κάνουν τον κόσμο λίγο καλύτερο από αυτό που τους αφήσαμε.
Οι υπόλοιποι συνεχίστε να κρίνετε και να κατακρίνετε καθισμένοι στους καναπέδες των σπιτιών σας και φροντίζοντας να χαιδεύετε τα αφτιά αυτών που ασκούν εξουσία και αποτυχημένες πολιτικές.

Αλλωστε, όλα κρίνονται και όλοι μας κρινόμαστε!

Κλείνω το άρθρο μου με το ποίημα του Χένλευ, ο "Ανίκητος", το αγαπημένο ποίημα του Νέλσον Μαντέλα και το αφιερώνω σε αυτά τα νέα παιδιά που η φλόγα της προσφοράς καίει στις ψυχές τους:

"Αυτή τη νύχτα που με σκεπάζει μαύρη 
σαν την πίσσα από πόλο σε πόλο
ευχαριστώ όποιους θεούς υπάρχουν γ
ια την ακατανίκητη ψυχή μου. 

Μέσα στη δίνη των συνθηκών δεν μόρφασα 
ούτε φώναξα δυνατά. 
Κάτω απ' τα χτυπήματα της τύχης το κεφάλι μου μάτωσε, 
αλλά δεν έσκυψε. 

Δεν έχει σημασία πόσο στενή είναι η πύλη ή πόσο γεμάτη τιμωρίες 
θα είναι, είμαι κύριος του πεπρωμένου μου είμαι καπετάνιος της ψυχής μου"

________________________

ΥΓ: Εξαιρετικό ενδιάφερον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο η κα Φιτσάλου απομακρύνθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο:

 Αρχικά το Συμβούλιο αποτελούνταν από 9 μέλη. Στη συνέχεια ήρθε χαρτί, τα μέλη να μειωθούν σε 7, οπότε έπρεπε να αφαιρεθούν δύο άτομα. Έτσι οι Παναγιώτης Βοσσος και Γιώργος Τσιπουρας αφαιρέθηκαν.

Επίσης αλλάχτηκε [;;;] η αντιπρόεδρος Νεκταρία Πανταζη και στη θέση της μπήκε η Άννα Γεωργοπουλου-Κοντογιωργα, κουμπάρα του Προέδρου.
Ενώ στο τοπικό Κυλλήνης , πρότεινε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, χωρίς την διαδικασία εκλογής, όπως αρχικά είχε γίνει κι είχε ψηφιστεί η κα Φιτσάλου, τον Οδυσσέα Μαννιά. Δηλαδή από το Τοπικό Συμβούλιο Κυλλήνης όρισε μόνος του άτομο, διώχνοντας την Πρόεδρο της Κυλλήνης.

Το αποκορύφωμα όμως είναι στη συνέχεια: 

Ενώ η κα Φιτσάλου έκανε αναφορά, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης επικαλέστηκε ότι... λόγω φόρτου εργασίας δεν πρόλαβε να δει την αναφορά μου οπότε έγινε αποδεκτή η πρόταση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης και Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Κι έτσι, τόσο απλά, την πέταξε έξω!

 Ας κρίνετε εσείς που το διαβάσατε...

_____________________________
Ακολουθούν επίσημα έγγραφα:




Στις 21/3/2016 ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, με έγγραφό του [αρ. πρωτ.: 3179] προς την κα Δήμητρα Φιτσάλου και την ένδειξη "Εξαιρετικά Επείγον", της γνωστοποιεί ότι τα μέλη του Λιμενικού Συμβουλίου θα μειωθούν σε 7 και ως εκ τούτου σε κατεπείγουσα σθυνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου να προταθεί ένας εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Κυλλήνης με τον αναπληρωτή του ΄ωστε στο δημοτικό συμβούλιο στις 28/3/2016 να προχωρήσει η συγκρότηση νέου Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η κα Φιτσάλου ήταν ήδη εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης





Ακολουθεί το ερώτημα της κας Φιτσάλου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που έχει αρ. πρωτ.: 41811 και ημερ. 28/3/2016






Στις 12/5/2016, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απαντά με επιστολή


ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΑ








COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Με την ορμή της νιότης...
Με την ορμή της νιότης...
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqTCVTbKcdygVSc1FuIMfmGFTqrPiRN3ABG-iLb0E-BQLWNwYZbSl-oDos18lJp0YJuLckaXd2m5lodAPxNanf71PhwvEjb4_fSPt-IdkwWcA3zc9SrG1GXR_g5LmHqEIBkpgsm68pWl16/s640/11136760_903083393066362_6069335038878770185_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqTCVTbKcdygVSc1FuIMfmGFTqrPiRN3ABG-iLb0E-BQLWNwYZbSl-oDos18lJp0YJuLckaXd2m5lodAPxNanf71PhwvEjb4_fSPt-IdkwWcA3zc9SrG1GXR_g5LmHqEIBkpgsm68pWl16/s72-c/11136760_903083393066362_6069335038878770185_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/07/blog-post_384.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/07/blog-post_384.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy