-->

«Καίει» σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Με 20 θέματα στην ημερήσια διάταξή του συνεδριάζει αύριο Τετάρτη στις 20.00 το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Όμως,...


Με 20 θέματα στην ημερήσια διάταξή του συνεδριάζει αύριο Τετάρτη στις 20.00 το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Όμως, αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι το θέμα που θα μπει εκτός ημερήσιας διάταξης και αφορά το λιμάνι Κυλλήνης. 

Ολα ξεκίνησαν μετά την συνέντευξη του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Λεωνίδα Βαρουξή, ο οποίος είχε δηλώσει ότι αν γίνει σχέδιο Καλλικράτης και στα λιμάνια, το Κατάκολο θα είναι ο μητροπολιτικός λιμένας και πως το έχει καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις αυτό το πράγμα και το παρήγορο είναι πως το έχουν αποδεχτεί χωρίς πολλή συζήτηση.

Ηταν μια δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις με τον… χορό να σέρνει πρώτος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Λεχαινών, Δημήτρης Χάρδας, ο οποίος αμέσως τοποθετήθηκε αναφέροντας πως, «αυτό έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν και απέτυχε. Και απέτυχε γιατί στον πρώην δήμο Κάστρου- Κυλλήνης υπάρχουν άγρυπνοι φρουροί που ξέρουν να περιφρουρήσουν το λιμάνι τους . Σαν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Κυλλήνης θα μιλήσουμε πλέον με οικονομικούς και τεχνικούς όρους και εκεί θα αποδειχτεί όπως και προγενέστερα ότι το πρώτο λιμάνι της Ηλείας είναι της Κυλλήνης και όχι του Κατακόλου».

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του ο κ. Χάρδας τόνισε πως, «θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει κάνει καμία συζήτηση για όλα αυτά που δηλώνει ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Κατακόλου και δεν έχει αποδεχθεί τετελεσμένα γεγονότα αλλά ούτε και δέχεται τελεσίγραφα. Δηλώνουμε, λοιπόν, ότι το λιμάνι της Κυλλήνης έπαιζε, παίζει και θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο νομό μας και τη Δυτική Ελλάδα».

Στη συνέχεια υπήρξε αντίδραση από την Πρόεδρο της Τ.Κ. Κυλλήνης, Δήμητρα Φιτσάλου, η οποία είχε δηλώσει ότι, «σχετικά με το θέμα του λιμανιού της Κυλλήνης και τα όσα ανέφερε σε συνέντευξή του στο έγκυρο site newsgf.net, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, κ. Λεωνίδας Βαρουξής, περί μητροπολιτικού λιμένα αυτό του Κατακόλου και κυρίως ότι όλοι συμφωνούν σε αυτό, οφείλω να ομολογήσω ότι έμεινα κατάπληκτη διότι δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεται. 

Πάντως όχι σε μένα. Το ότι ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, κύριος Ναμπίλ Μοράντ, "προσπερνάει " το θέμα με σιγή ιχθύος χωρίς απολύτως καμία ιδιαίτερη αντίδραση, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν χρόνια τώρα για την ανάπτυξη του λιμανιού μας. Υπάρχουν "τείχη" που χτίστηκαν με κόπο και ιδρώτα για να συνεχίσει η Κυλλήνη και το λιμάνι της να βρίσκεται στην τρίτη θέση επιβατικής κίνησης πανελλαδικώς. 

Υπάρχουν "άγρυπνοι φρουροί", όπως πολύ σωστά ανέφερε σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κύριος Δημήτρης Χάρδας, που έχουν περιφρουρήσει το λιμάνι της Κυλλήνης από κάθε πονηρή επιχείρηση εκμετάλλευσης ή προσπάθεια υποβάθμισής του. Και αυτή η περιφρούρηση συνεχίζεται αμείωτη μέχρι σήμερα και θα συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον. Τέλος, να αναφέρω ότι το λιμάνι της Κυλλήνης, από όποια πλευρά και να του δούμε, είτε γεωγραφικά είτε οικονομικά είτε πολιτισμικά, θεωρείται το πρώτο του Νομού μας όπως επανειλημμένα το έχει αποδείξει κι έχει τη δύναμη να νικήσει κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του».

Στο θέμα επενέβη και ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Γιάννης Λέντζας που τόνισε σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και τα site πως, «το λιμάνι της Κυλλήνης, αποτελεί για όλους μας, όχι μόνο το σήμα κατατεθέν του δήμου μας, αλλά και σημαντική αναπτυξιακή προοπτική. Γι’ αυτό τον λόγο, όσοι εξυφαίνουν διάφορα σενάρια υποβάθμισής τους θα πέσουν στο κενό, μη επιτρέποντας σε κάποιους τοπικούς παράγοντες εντός κι εκτός Νομού να παίζουν τα δικά τους μικροκομματικά παιχνίδια. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Οπωσδήποτε, θα το θέσω στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ώστε όλοι να πάρουμε σαφή και ξεκάθαρη θέση». 

Απ’ ότι φαίνεται, οι προαναφερόμενοι θα θέσουν αύριο το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ αναμένεται ιδιαίτερα σκληρός ο Δημήτρης Χάρδας. 

Σίγουρα, σε δύσκολη θέση θα βρεθεί ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, ο οποίος αν και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, απέφυγε μέχρι σήμερα να πάρει ξεκάθαρη θέση. Θα είναι όμως αύριο αναγκασμένος να το κάνει και η δυσκολία της θέσης που θα βρεθεί έγκειται στο γεγονός των… καλών σχέσεων [!] που διατηρεί με τον συνάδελφό του Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, Λεωνίδα Βαρουξή.

Στο μεταξύ, προβληματισμός επικρατεί για τις μεθοδευμένες κινήσεις των Αχαιών, οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν δήλωσαν πως επιθυμούν από το δικό τους λιμάνι να ανοίξουν οι γραμμές προς όλα τα νησιά του Ιονίου.
Το πλήγμα για την Κυλλήνη, αν αυτό συμβεί, θα είναι τεράστιο, αφού η πρόσβαση των τουριστών στο λιμάνι της πρωτεύουσας της Αχαίας θα είναι πιο εύκολη και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Χθες, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενέκρινε, με απόφασή του δύο έργα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στο λιμάνι της Πάτρας, συνολικού ύψους 2.481.200 ευρώ.
Το πρώτο έργο αφορά την ασφάλεια και προβλέπει την κατασκευή σχετικών υποδομών και την αγορά του ανάλογου ηλεκτρονικού εξοπλισμού, για την εποπτεία του χερσαίου και του θαλάσσιου χώρου του λιμανιού, τον έλεγχο των οχημάτων, των επιβατών και των αποσκευών τους.
Το δεύτερο έργο αφορά την αναβάθμιση των υποδομών του βόρειου λιμένα Πατρών και περιλαμβάνει τη βελτίωση της υποδομής παραβολής των πλοίων στη βόρεια λιμενολεκάνη, με εγκατάσταση ελαστικών προσκρουστήρων, τη βελτίωση του υποστέγου Νο 10, την εγκατάσταση γεννήτριας και την κατασκευή εισόδου στην πύλη Νο 7.

Ιδιαίτερη σημασία, λοιπόν, θα έχει απόψε και η στάση που θα κρατήσουν και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας, για ένα θέμα που «καίει» όλο τον ιστορικό δήμο.

Για την ιστορία τα θέματα του αποψινού Δ.Σ. είναι τα κάτωθι: 

• Επικύρωση πρακτικών συνεδρίασης του δ.σ. στις 31/5/2017 (Εισηγητής: Πρόεδρος δ.σ. Κος Χάρδας Δημήτριος) 

• Γνωμοδότηση για απολογισμό οικονομικού έτους 2015 του ιδρύματος «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΛΑΧΕΡΝΑ» (Εισηγητής: Πρόεδρος δ.σ. Κος Χάρδας Δημήτριος) 

• Γνωμοδότηση για προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2016 του ιδρύματος «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΛΑΧΕΡΝΑ» (Εισηγητής: Πρόεδρος δ.σ. Κος Χάρδας Δημήτριος) 

• Γνωμοδότηση για αναμόρφωση προϋπολογισμού, οικον. Έτους 2017 του Ν.Π. του Δήμου με την επωνυμία: «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης» (Εισηγήτρια: Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος του Ν.Π. του Δήμου με την επωνυμία «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης» Κα Γεωργιοπούλου-Κοντόγιωργα Άννα) 

• Αναμόρφωση ισχύοντος προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2017(Εισηγητής:Α/Δ Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Κος Δημόπουλος Χαράλαμπος) 

• Αποδοχή χρηματοδότησης για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση υποδομών Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης από τις φυσικές καταστροφές της 8ης και 9ης Σεπτεμβρίου 2016» (Εισηγητής:Α/Δ Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Κος Δημόπουλος Χαράλαμπος) 

• Εκκαθάριση δημοτικών επιχειρήσεων (Εισηγητής:Α/Δ Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Κος Δημόπουλος Χαράλαμπος) 

• Μείωση μισθώματος Δημοτικού Ακινήτου (Εισηγητής:Α/Δ Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Κος Δημόπουλος Χαράλαμπος) 

• Διάθεση πίστωσης για τέλεση μνημόσυνου υπέρ δωρητών του Δήμου(Εισηγητής:Α/Δ Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Κος Δημόπουλος Χαράλαμπος) 

• Διαγραφή χρεών (Εισηγητής:Α/Δ Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Κος Δημόπουλος Χαράλαμπος) 

• Διάθεση πίστωσης για εκδηλώσεις (Εισηγητής:Α/Δ Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Κος Δημόπουλος Χαράλαμπος) 

• Τροποποίηση του Ο.Π.Δ. έτους 2017 εντάσσοντας στον Πίνακα Στοχοθεσίας όλες τις μέχρι σήμερα τροποποιήσεις του προϋπολογισμού του Δήμου, οικονομικού έτους 2017(Εισηγητής:Α/Δ Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Κος Δημόπουλος Χαράλαμπος) 

• Πρόσληψη προσωπικού ΙΔΟΧ 2μηνης απασχόλησης για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων, και επειγουσών αναγκών, σύμφωνα με το άρθρο 212 του Ν. 3584/2007 (Εισηγητής:Α/Δ Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Κος Μυλωνόπουλος Αναστάσιος 

• Tοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων σε σημεία του Δήμου (Εισηγητής: Α/Δ Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Κος Μίγκος Ανδρέας) 

• Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (2ου Α.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Συντήρηση δικτύου ύδρευσης Δ.Κ. Βάρδας (Αρ. μελ.: 30/2016») (Εισηγητής: Α/Δ Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας & Χωροταξίας Κος Παλαιολόγος Χρήστος) 

• Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου με τίτλο: «Ανόρυξη γεώτρησης Τ.Κ. Κυλλήνης (Αρ. μελ.: 19/2017)» (Εισηγητής: Α/Δ Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας & Χωροταξίας Κος Παλαιολόγος Χρήστος) 

• Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου με τίτλο: «Ανόρυξη γεώτρησης Δ.Κ. Κάστρου (Αρ. μελ.: 17/2017)» (Εισηγητής: Α/Δ Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας & Χωροταξίας Κος Παλαιολόγος Χρήστος) 

• Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια σχαρών, φρεατίων κ.λ.π. σιδηρών κατασκευών, Δ.Ε. Ανδραβίδας, Κάστρου-Κυλλήνης και Λεχαινών» (Εισηγητής: Α/Δ Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας & Χωροταξίας Κος Παλαιολόγος Χρήστος) 

• Παράταση προθεσμίας εργασιών του έργου: «Ασφαλτόστρωση δρόμου Μυρσίνης – δρόμου αεροδρομίου- Κυλλήνης» (Εισηγητής: Α/Δ Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας & Χωροταξίας Κος Παλαιολόγος Χρήστος) 

• Χορήγηση 2ης παράτασης προθεσμίας του έργου με τίτλο: «Αντικατάσταση εσωτ. δικτύου ύδρευσης οικ. Δάφνης Τ.Κ. Αετοράχης και οικ. Καραβουλεϊκων Τ.Κ. Νησίου» (Εισηγητής: Α/Δ Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολεοδομίας & Χωροταξίας Κος Παλαιολόγος Χρήστος)

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : «Καίει» σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
«Καίει» σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirO9PAfigzTzfcnpIXNz9NrljDdWa1KJqtywFczfDMjYDf6RR5XPv6jzDAu63aGKoP16z_4xWyIxZX0ebrti7Ptbo9ZT6fdTFHCCLIZaEWoG0wNiCTWJOfgQ8MDNxP7OqLcDg5PM2nr2I-/s640/%25CE%259B%25CE%2599%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2599+%25CE%259A%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259B%25CE%2597%25CE%259D%25CE%2597%25CE%25A3+1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEirO9PAfigzTzfcnpIXNz9NrljDdWa1KJqtywFczfDMjYDf6RR5XPv6jzDAu63aGKoP16z_4xWyIxZX0ebrti7Ptbo9ZT6fdTFHCCLIZaEWoG0wNiCTWJOfgQ8MDNxP7OqLcDg5PM2nr2I-/s72-c/%25CE%259B%25CE%2599%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2599+%25CE%259A%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259B%25CE%2597%25CE%259D%25CE%2597%25CE%25A3+1.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_183.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_183.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy