Ε όχι και ήρωας ο Γιάννης Αλαφούζος

Χθες ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε αυτό που περιμέναμε. Υπήρχαν εδώ και καιρό κινήσεις που έδειχναν πως θέλει να αποχωρήσει από τον Παναθηνα...


Χθες ο Γιάννης Αλαφούζος έκανε αυτό που περιμέναμε. Υπήρχαν εδώ και καιρό κινήσεις που έδειχναν πως θέλει να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό. Στην ανακοίνωση του παραδέχεται την αποτυχία και μεταφέρει τις ευθύνες στο σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που δεν μπορεί να αφήσει μία ομάδα υγιή χωρίς σχέσεις διαπλοκής να ορθοποδήσει.

Αναφέρει στην ανακοίνωση του μεταξύ άλλων: "Είχα την ρομαντική ψευδαίσθηση ότι στήνοντας μία υγιή ομάδα χωρίς σχέσεις διαπλοκής, θα μπορούσα να βοηθήσω να αλλάξει η ελληνική πραγματικότητα. Έκανα λάθος, τα συστήματα και οι νοοτροπίες που εμποδίζουν την χώρα μας να έχει ένα κανονικό, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι βαθιά ριζωμένα και μοιάζουν με Λερναία Ύδρα. Όποιος καλοπροαίρετος πάει να συγκρουστεί μαζί τους αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα ότι χτυπάει το χέρι του σε έναν αδιαπέραστο τοίχο".

ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

Όταν όμως αναλάβατε κύριε Αλαφούζο, στους φίλους του Παναθηναϊκού δεν υποσχεθήκατε πως θα αλλάξετε το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν ήταν αυτός ο στόχος σας. Ο στόχος σας ήταν να κάνετε οικονομική εξυγίανση. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού που στήριξαν από το καλοκαίρι του 2013 μια προσπάθεια πού έμοιαζε ειλικρινής, παρότι έθετε τον Παναθηναϊκό κάτω από τα πραγματικά του στάνταρ, σας στήριξε κατανοώντας την ανάγκη που υπήρχε για να μαζευτεί το άνοιγμα που άφησε η πολυμετοχικότητα, που με την έλευση της κρίσης έγινε πολύ επικίνδυνο. Είδαμε τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά να χάνει από μικρότερους συλλόγους και να μην τρέχει τίποτα. Είχε ο κόσμος την ρομαντική ψευδαίσθηση πως θα βοηθήσετε τον σύλλογο να σταθεί ξανά στα πόδια του, πως θα δημιουργούσατε συνθήκες για να κάνετε πιο αξιοπρεπή έδρα την Λεωφόρο, ενώ άκουγε συνεχώς συνεργάτες σας να ισχυρίζονται πως το άνοιγμα έχει μικρύνει.

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΞΕ ΤΟ ΠΛΑΝΟ

Ο Γιάννης Αλαφούζος στέκεται για ακόμα μία φορά στο βρώμικο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε μία εποχή που είναι φανερό πως τα έχει βρει με αυτόν που πολεμούσε. Όταν το πρόβλημα σου είναι το σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου και για αυτόν τον λόγο μία επένδυση 42 εκατομμυρίων πετάγεται στα βράχια και είσαι αναγκασμένος να αναλάβεις άλλα 20, τότε δεν τα βρίσκεις με αυτόν που τόσα χρόνια κατονόμαζες ως υπεύθυνο. Δεν αμφιβάλω πως τα λεφτά χάθηκαν, όμως μετά το καλοκαίρι του 2014 τίποτα δεν λειτούργησε ορθολογικά. Υπήρξε μία αδικαιολόγητη σπατάλη σε ποδοσφαιριστές που με τίποτα δεν δικαιολογούσαν τα χρήματα που έπαιρναν, στήριξη σε ανθρώπους που γεμίζουν με υποχρεώσεις τον Παναθηναϊκό σε μία εποχή που ήταν γνωστό πως τα έσοδα δεν έφταναν για να καλυφθούν οι συγκεκριμένες κινήσεις. Από την κατάκτηση του κυπέλλου του 2014 και μετά το μοντέλο άλλαξε. Δεν είναι κακό να πιστεύεις πως μπορείς να πας την επένδυση σου ένα κλικ πιο ψηλά, για να το κάνεις όμως πρώτα πρέπει να κοιτάξεις να αυξήσεις τα έσοδα σου. Επιχειρηματίας είναι ο Γιάννης Αλαφούζος το γνωρίζει καλύτερα από μένα, δεν το έκανε.

ΦΕΥΓΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ

Χθες στην εκπομπή συμφώνησα με τον Κώστα Γουλή, που είπε πως ο Γιάννης Αλαφούζος τζόγαρε. Χαρακτήρισε ωμό τζόγο αυτό που έκανε στον Παναθηναϊκό. Στη συνέχεια ο Θέμης διαφώνησε, λέγοντας πως η δική του αίσθηση είναι πως τα χρήματα τα έχασε εν γνώσει του για να εξυπηρετήσει τον σκοπό του. Στην λογική πως υπήρχε ένας ανοιχτός πόλεμος. Για να τον συντηρήσει, ο Παναθηναϊκός ήταν το πιο δυνατό άρμα και τώρα που αυτός ο πόλεμος τελείωσε και οι σχέσεις έφτιαξαν, δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί άλλο με την ομάδα.

Οι χρόνοι εισόδου και εξόδου κολλάνε, τώρα μπορεί να πει κάποιος πως ξόδεψε 42 εκατομμύρια, θα πάρει μαζί του άλλα 20 και θα επωμιστεί όλο αυτό το βάρος για μία κόντρα; Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά. Προσωπικά πιστεύω πως ποτέ δεν μπορεί να υπάρχει μόνο ένας λόγος, όμως αυτό που είπε ο Θέμης στην εκπομπή τείνω να πιστέψω πως είναι ένας από τους λόγους. Το σίγουρο είναι πως από την στιγμή που βελτιώθηκαν οι σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αποφάσισε να πηδήξει από το καράβι. Σίγουρο επίσης είναι πως όλο αυτό το διάστημα που βρισκόταν στον Παναθηναϊκό, μίκρυνε κάθε μέρα όλο και περισσότερο τον σύλλογο μετατρέποντας τον σε ομάδα διαμαρτυρίας. Και όταν τα επιχειρηματικά του συμφέροντα άλλαξαν, δεν δίστασε να κάνει την μεγαλύτερη στροφή που έχουμε δει ποτέ.

ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Δεν μπορώ να ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Γίνεται μία προσπάθεια για να κερδίσει πόντους ο Γιάννης Αλαφούζος και να βγει αλώβητος από αυτή την ιστορία. Αυτό θα μπορεί να γίνει μόνο όταν θα γνωρίζουμε την επόμενη ημέρα. Από την στιγμή που πήρε τον έλεγχο υποσχόμενος οικονομική εξυγίανση και ο κόσμος που στήριξε αυτή την προσπάθεια, είδε απότομα και με λανθασμένο ποδοσφαιρικά πλάνο να ανεβαίνουν τα έξοδα και τους ανθρώπους του να διαβεβαιώνουν πως το άνοιγμα κλείνει, δεν γίνεται να είναι ήρωας αν αφήσει τον Παναθηναϊκό στο έλεος του. Θα είναι και αυτός ένας από τους υπευθύνους της καταστροφής του μεγάλου συλλόγου της πρωτεύουσας.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είτε προσπάθησε με λανθασμένο σχέδιο, τζόγαρε για να μεγαλώσει τον Παναθηναϊκό και δεν του βγήκε, δεν ήξερε από ποδόσφαιρο και εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους, είτε έκανε το παιχνίδι του με άρμα τον Παναθηναϊκό, είτε όπως προσωπικά πιστεύω συνέβησαν όλα αυτά μαζί, είναι υποχρεωμένος να διαφυλάξει την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού. Ότι σε μία ανακοίνωση που ετοιμαζόταν τόσο καιρό μπήκε μπροστά το όνομα του Βασίλη Κωσταντίνου για να ηγηθεί την προσπάθεια σωτηρίας, είναι ακόμα μία ατυχής κίνηση δίχως λογική από τον Γιάννη Αλαφούζο. Οι μέρες είναι κρίσιμες. Δεν είναι ο ρόλος του Βασίλη Κωσταντίνου να πηγαίνει και να παρακαλάει για λύση. Ούτε μπορεί να φανταστεί κανείς πως θα δεχθεί κάποιος που θέλει να επενδύσει στον Παναθηναϊκό, να κάνει με τον Βασιλη Κωνσταντίνου τις συζητήσεις.

ΤΟ ΠΑΖΛ ΔΕΝ ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ

Υπάρχουν πολλά και εύλογα ερωτήματα. Όπως ο χρόνος που βγήκε η συγκεκριμένη ανακοίνωση και ενώ πρώτα είχε βγει το μπάτζετ της νέας σεζόν, έχουν γίνει μεταγραφές και υπάρχουν έξοδα που θα τρέχουν για ολόκληρη την περίοδο. Μία ανακοίνωση που εκτός από την προσωπική του έξοδο χαράζει και μία νέα προσωρινή αναγκαστική πολιτική βγαίνει στα τέλη της σεζόν, ώστε να δημιουργηθεί το πλάνο της επόμενης. Επίσης πως γίνεται και ενώ βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν και πλέον γνωρίζει πως δεν θα υπάρχουν έσοδα για το Γιουρόπα Λιγκ, να δίνει την συγκατάθεση του για τρεις μεταγραφές τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου;

Κάπου το παζλ δεν κουμπώνει. Μακάρι αυτό που δεν δένει να είναι για να εξυπηρετηθεί μία συμφωνία κάτω από το τραπέζι που είναι για καλό του Παναθηναϊκού και να μην είναι για να εξυπηρετηθεί ένα "συμβόλαιο θανάτου" του συλλόγου. Αν βάλουμε κάτω τα γεγονότα και τις ημερομηνίες, το παζλ δεν δένει. Όταν θα κλείσει ο κύκλος και θα ξέρουμε την επόμενη ημέρα, θα μπορέσουμε διαβάζοντας τα γεγονότα να καταλάβουμε και τον λόγω που έγιναν τα συγκεκριμένα βήματα.

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ

Οι μέρες είναι πολύ κρίσιμες. Η μοναδική ελπίδα του συλλόγου είναι να ευδοκιμήσει μία κίνηση στην λογική που βάζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με το PAO Foundation. Δηλαδή να μπουν πολλοί επιφανείς Παναθηναϊκοί, να δημιουργήσουν ένα κοινό ταμείο και μέσα από μία συμφωνία με το κράτος, που θα λύνει το γηπεδικό πρόβλημα, να δημιουργήσουν συνθήκες για να υπάρξουν μεγαλύτερα έσοδα. Σίγουρα ο Δημήτρης Γιανακόπουλος δεν έχει καμία υποχρέωση να σώσει τον Παναθηναϊκό αυτήν την εποχή, όμως μοιάζει σαν να αποτελεί την μοναδική ελπίδα και ο ίδιος έχει φροντίσει να δημοσιοποιήσει ένα ρεαλιστικό πλάνο συνέχειας του συλλόγου.

Το θετικό για το εγχείρημα της επόμενης ημέρας, είναι πως το πρόβλημα έχει γίνει κατανοητό οπότε και οι απαιτήσεις του κόσμου περιορίζονται στο να ζήσει ο σύλλογος με ασφάλεια. Οι επιχειρήσεις μεγαλώνουν μόνο όταν αυξάνονται τα έσοδα τους, ο τρόπος που διοίκησε τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν περίεργος, καθώς δεν υπάρχει ούτε μία κίνηση που να βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση.

 Πηγή: Contra

  www.huffingtonpost.gr

COMMENTS


.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρτεμις Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Ε όχι και ήρωας ο Γιάννης Αλαφούζος
Ε όχι και ήρωας ο Γιάννης Αλαφούζος
https://2.bp.blogspot.com/-9GeAxUjRYyk/WcUIVHkFUjI/AAAAAAAB-_c/c56ciIbyU_4A8gOyem-rA2Z65BFehRHwACLcBGAs/s640/n-ALAFOUZOS-large570.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-9GeAxUjRYyk/WcUIVHkFUjI/AAAAAAAB-_c/c56ciIbyU_4A8gOyem-rA2Z65BFehRHwACLcBGAs/s72-c/n-ALAFOUZOS-large570.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_711.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_711.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy