-->

Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας: «Τα λιμάνια μας έχουν διαφορετικό προσανατολισμό…»

Δεν μπορεί στην Ηλεία να αναπτύσσονται συνεχώς έριδες… Με λυπεί που το λιμάνι Κυλλήνης δεν έχει προχωρήσει στις αναγκαίες μελέτες…...



  • Δεν μπορεί στην Ηλεία να αναπτύσσονται συνεχώς έριδες…
  • Με λυπεί που το λιμάνι Κυλλήνης δεν έχει προχωρήσει στις αναγκαίες μελέτες… 
  • Η Περιφέρεια δεν αρνείται τον πολιτικό της ρόλο… 


Με αφορμή τα όσα έχουν ειπωθεί το τελευταίο καιρό για τα δύο λιμάνια της Ηλείας, του Κατακόλου και της Κυλλήνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ανέφερε ότι, «διάβασα ότι έχει λεχθεί. Νομίζω, επειδή μίλησα και ρώτησα, απ’ ότι μου είπε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, ότι η πρότασή του για μητροπολιτικό λιμάνι, το λιμάνι του Κατακόλου, αναφερόταν στα τουριστικά λιμάνια. Στα λιμάνια, δηλαδή, του Ιονίου, της περιοχής του νότιου Ιονίου, διότι το περιεχόμενο των δύο λιμανιών είναι διαφορετικό. Το μεν λιμάνι του Κατακόλου είναι υποδοχής κρουαζιέρας και μόνο πλέον, ενώ το λιμάνι της Κυλλήνης είναι μεταφορών προς τα νησιά του Ιονίου, έχει εμπορικό κι επιβατικό χαρακτήρα, οπότε δεν έχουν την ίδια βάση κι επομένως ζητάμε την ανάπτυξη και των δύο.
Στη περίπτωση όμως που αλλάξει κάτι θα πρέπει να μιλήσουμε με όλους τους φορείς εσωτερικά.

Δεν μπορεί στην Ηλεία διαρκώς να αναπτύσσεται μια έριδα η οποία κάνει ζημιά σε όλους μας προς τα έξω. Αρα, θα πρέπει να συμφωνήσουμε γύρω από αυτό και να κάνουμε μια διαβούλευση, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, και κυρίως οι φορείς στους οποίους ανήκουν τα δύο λιμενικά ταμεία. Η Περιφέρεια δεν αρνείται τον πολιτικό της χαρακτήρα και θα συνεισφέρει ουσιαστικά σε μια τέτοια εξέλιξη προκειμένου να δούμε, μέσα από αυτό, ποια είναι η προοπτική ανάπτυξης των λιμανιών μας. Γιατί αυτό είναι το προέχων».

Σε ερώτηση για την προσπάθεια των Αχαιών να ανοίξουν γραμμές από το λιμάνι τους προς όλα τα νησιά του Ιονίου, ο κ. Γεωργιόπουλος δήλωσε ότι, «παρακολουθώ και το πιστεύω ότι η Κυλλήνη βολεύει πολύ περισσότερο για τα νησιά επειδή η απόσταση είναι κοντινότερη. Το λιμάνι της Κυλλήνης δεν έχει να ζηλέψει σε πολλά πράγματα, εκτός ίσως από κάποιες επιπλέον υποδομές.

Αυτό που με λυπεί είναι ότι το λιμάνι της Κυλλήνης δεν έχει προχωρήσει, μέχρι τώρα, στις αναγκαίες μελέτες για να μπορεί να ενταχθεί σε κάποια προγράμματα και να χρηματοδοτηθεί από κει κάποιο έργο. Δηλαδή, αυτό που έχει γίνει κάποια χρόνια με το λιμάνι του Κατακόλου. Eχουν από το παρελθόν ετοιμαστεί και συνεχίζουν να προετοιμάζονται οι μελέτες προκειμένου το λιμάνι αυτό να έχει μια καλύτερη εικόνα, να έχει υποδομές υποδοχής των επισκεπτών, να αποπνέει ένα άρωμα πολιτισμού σε μία χώρα και σε ένα τόπο που για πρώτη φορά έρχεται ο επισκέπτης σε επαφή με τον κυρίως κορμό της Ελλάδας. Aυτό γίνεται στο λιμάνι του Κατακόλου. Eχει γίνει εκεί ένα λιμενικό έργο, ετοιμάζεται ένα έργο ανάπλασης της χερσαίας ζώνης και νομίζω ότι δεν ήμαστε μακριά, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, για να δημοπρατηθεί το έργο και να ολοκληρωθεί σε λίγο καιρό, γιατί μέχρι τώρα είχαμε ένα πρόβλημα με το υποθυκοφυλακείο και δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε απαλλοτριώσεις. Δεν μπορούσαμε να τρέξουμε αν και ήμασταν απόλυτα έτοιμοι και για την παράκαμψη του Αι Γιάννη.

Στην Κυλλήνη, όμως, δεν υπάρχει κάτι το οποίο να μας δίνει την ελπίδα, την προοπτική ότι στα επόμενα χρόνια θα ήμαστε έτοιμοι σε όποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα βγει και μπορεί να ενταχθούν χώροι όπως τα λιμάνια για να μπορέσουμε να εντάξουμε ένα έργο γιατί δεν έχουμε μελέτες. Πρέπει γρήγορα οι αρμόδιοι φορείς του λιμανιού να προχωρήσουν σε αυτού του τύπου τις μελέτες. Τον τελευταίο καιρό υπήρχε ένα πρόγραμμα στο οποίο εντάχθηκε το λιμάνι της Κυλλήνης, αναβάθμισής του σε ότι αφορά αυτό που λέμε πράσινο» λιμάνι κλπ. Είναι μια καλή εξέλιξη αλλά δεν είναι ικανή από μόνη της να υποστηρίξει ένα τέτοιο λιμάνι που έχει κάποια εκατομμύρια επιβάτες που διακινούνται κάθε χρόνο από εκεί.

Η Περιφέρεια έχει εντάξει δύο έργα στο λιμάνι της Κυλλήνης: το ένα είναι μία διαμόρφωση ενός τμήματος της χερσαίας ζώνης. Δεν είναι μεγάλο έργο αλλά αυτό μας παραδόθηκε από το λιμενικό ταμείο –αυτό είχαν να μας προτείνουν- κι εμείς το χρηματοδοτήσαμε πολύ ευχαρίστως με ένα εκατομμύριο περίπου. Επίσης, θα ολοκληρώσουμε τον δρόμο από την Κάτω Παναγιά μέχρι το λιμάνι η οποία είναι στη διαδικασία των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και κάποιων μικρών απαλλοτριώσεων. Κι αυτό δεν είναι μεγάλης χρηματοδότησης. Είναι περίπου της τάξης του ενάμιση με δύο εκατομμύρια ευρώ.

Αν δεν έχουμε προετοιμάσει αυτό που θέλουμε να κάνουμε δεν μπορούμε να το κάνουμε.
Η προετοιμασία, πολλές φορές, είναι χρονοβόρα και πολύ πιο επίπονη από ότι είναι το ιδιο το έργο. Επομένως, χρειάζεται να σκύψουμε εκεί και να δουλέψουμε. Ακόμα κι αν εμείς δεν προλάβουμε να τα κάνουμε πρέπει να τα αφήσουμε σαν παρακαταθήκη για τους επόμενος από εμάς διότι αλλιώς η Ηλεία θα μένει μαραζωμένη.

Θα σας φέρω ένα μικρό παράδειγμα. Ο δρόμος από τον Πύργο μέχρι την Ολυμπία και από εκεί στη Βυτίνα και την Τρίπολη ακούγεται στην Ηλεία 40 χρόνια ότι πρέπει να γίνει. Δεν έσκυψε ποτέ κανείς να δει τι πρέπει να γίνει, περιμένοντας να το κάνει το όποιο υπουργείο γιατί είναι δρόμος μεγάλης εθνικής σημασίας και ξεφεύγει από τις δυνατότητες μια πρώην νομαρχιακής ή περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Αλλωστε θα διασχίζει δύο περιφέρειες. Αν όμως εμείς δεν τρέξουμε να σπρώξουμε το υπουργείο να ολοκληρώσει τις μελέτες και θα έπρεπε να ήταν ολοκληρωμένες εδώ και 10ετίες, για να δούμε από τα ευρωπαικά προγράμματα πότε μπορούμε να βρούμε χρήματα έστω και τμηματικά να το κάνουμε, δεν θα γίνει ποτέ. Και ο λέω αυτό γιατί μόλις εδώ και 2 χρόνια τρέχουμε για να πείσουμε το υπουργείο ότι πρέπει να ολοκληρώσει αυτή την μελέτη».

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας: «Τα λιμάνια μας έχουν διαφορετικό προσανατολισμό…»
Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας: «Τα λιμάνια μας έχουν διαφορετικό προσανατολισμό…»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLuD6njd1L_qGC0zFPeiTaXtoZlXXcZYZeX7hjBxtHapdwyhEjx05bqcyvOoOHCErlExHfBzLWUpemhR8fafWwBK4mMkmVfbSpkS3ZAmrv85Ld_IZpGUd-9KTOQ6dFjfOFeXVYuBHaOCA/s640/%25CE%259B%25CE%2599%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2599+%25CE%259A%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259B%25CE%2597%25CE%259D%25CE%2597%25CE%25A3+1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLuD6njd1L_qGC0zFPeiTaXtoZlXXcZYZeX7hjBxtHapdwyhEjx05bqcyvOoOHCErlExHfBzLWUpemhR8fafWwBK4mMkmVfbSpkS3ZAmrv85Ld_IZpGUd-9KTOQ6dFjfOFeXVYuBHaOCA/s72-c/%25CE%259B%25CE%2599%25CE%259C%25CE%2591%25CE%259D%25CE%2599+%25CE%259A%25CE%25A5%25CE%259B%25CE%259B%25CE%2597%25CE%259D%25CE%2597%25CE%25A3+1.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_992.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/09/blog-post_992.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy