-->

Οι σημαντικότερες αρχαίες πόλεις όλου του κόσμου

Ανγκορ Βατ, Καμποτζη Αποτελεί το δημοφιλέστερο αξιοθέατο της Καμπότζης και ένα από τα πιο γνωστά όλου του κόσμου και ξεκίνησε να κατα...


Ανγκορ Βατ, Καμποτζη

Αποτελεί το δημοφιλέστερο αξιοθέατο της Καμπότζης και ένα από τα πιο γνωστά όλου του κόσμου και ξεκίνησε να κατασκευάζεται από τους Χμερ κατά την περίοδο της βασιλείας του Σουριαβαρμάν Β' κατά τον 12ο αιώνα.  Στην πραγματικότητα το Άνγκορ Βατ, αποτελεί μια μεγάλη πολιτεία με διάφορα κτίσματα. Ο ναός περιβάλλεται από τέσσερα προστατευτικά τείχη και εκτείνεται σε τρία επίπεδα ενώ δεν επιτρεπόταν σε όλους η πρόσβαση σε όλα τα επίπεδα


Ρωμη, Ιταλια

Σύμφωνα με τον θρύλο, η Ρώμη ιδρύθηκε το 753 π.Χ. από τον Ρωμύλο και τον Ρέμο, δίδυμα αδέρφια, απογόνους του Αινεία, που ανατράφηκαν από μια λύκαινα. Η παράδοση θέλει την ίδρυση της Ρώμης να λαμβάνει χώρα στις 21 Απριλίου 753 π.Χ. Η πόλη της Ρώμης αναπτύχθηκε γύρω από ένα οχυρό στον ποταμό Τίβερη, αποτελώντας σταυροδρόμι των ταξιδευτών και των εμπόρων. Σύμφωνα με τις αρχαιολογικές έρευνες ο οικισμός της Ρώμης ιδρύθηκε κατά πάσα πιθανότητα κάποια στιγμή τον 8ο αιώνα π.Χ., αν και θα μπορούσε να προϋπήρχε από τον 10ο αιώνα π.Χ., φιλοξενώντας λατινικά φύλα, στην κορυφή του Παλατινού Λόφου


Τικαλ, Γουατεμαλα

Το Τικάλ είναι αρχαία πόλη των Μάγια η οποία βρίσκεται στο τροπικό δάσος της βόρειας Γουατεμάλας. Γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο βρίσκονται υγροβιότοποι, σαβάνα και τροπικά δάση πλατύφυλλων. Αν και η αρχιτεκτονική του χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ., το Τικάλ έφτασε στο απόγειό του κατά τη διάρκεια της κλασσικής εποχής, περίπου το 200 με 900 μ.Χ. Μετά το τέλος της κλασσικής περιόδου, υπάρχουν στοιχεία ότι τα ανάκτορα κάηκαν, ενώ παράλληλα ο πληθυσμός άρχισε να μειώνεται, μέχρι την εγκατάλειψη του χώρου στο τέλος του 10ου αιώνα.


Κωνσταντινουπολη

Η Κωνσταντινούπολη ιδρύθηκε το έτος 667 π.Χ.. Από το 330, στα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ονομάστηκε Κωνσταντινούπολις, διατήρησε την ονομασία της και μετά την κατάκτησή της από τους Τούρκους στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, μέχρι τα χρόνια της Τουρκικής Δημοκρατίας. Αποτελεί κατά αυτό τον τρόπο τη μοναδική πόλη στον κόσμο που βρίσκεται σε δύο ηπείρους, την Ευρώπη και την Ασία. 


Ματσου Πιτσου, Περου

Το Μάτσου Πίτσου στη γλώσσα Κέτσουα σημαίνει «αρχαίο βουνό». Βρίσκεται σε υψόμετρο 2700 μέτρων και είναι χτισμένη επάνω σε μια στενή κύρτωση του ορεινού όγκου της Σιέρρα και συνδέει την πόλη με τη κορυφή Χουαϊάνα Πίτσου, που σημαίνει η «νεαρή κορυφή». Χτίστηκε πριν 500 χρόνια και ανακαλύφθηκε μόλις το 1911. 


Αθηνα

Η Αθήνα δεν χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις για εμάς τους Έλληνες. Η αρχαία Αθήνα ήταν πόλη-κράτος της αρχαίας Ελλάδας και μία από τις σημαντικότερες πόλεις του αρχαίου κόσμου γενικότερα. Τα όρια της περιλάμβαναν το μεγαλύτερο τμήμα της σημερινής Αττικής. Οι Αθηναίοι πέρα από την Αττική κυριαρχούσαν μέσω του ισχυρού τους στόλου σε έναν μεγάλο αριθμό ιωνικών αποικιών στα νησιά του Αιγαίου και στα παράλια της Μικράς Ασίας.


Πετρα, Ιορδανια

Στην έρημο της Ιορδανίας, μέσα σε ένα φαράγγι συναντάς μια πόλη που είναι λαξευμένη στους βράχους. Περπατάς σχεδόν ένα χιλιόμετρο μέσα στο φαράγγι, δεξιά και αριστερά βλέπεις βράχους σε 18 αποχρώσεις του ροζ χρώματος. Η αρχαία πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία, είναι εθνικός θησαυρός και το πιο διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας. Βρίσκεται τρεις ώρες νότια του Αμμάν.


Ελορα, Ινδια

Τα θρησκευτικά μνημεία των σπηλαίων χρονολογούνται από το 600-1000 μ.Χ. και σύμφωνα με την Ουνέσκο ζωντανεύουν τον πολιτισμό της αρχαίας Ινδίας. Τα σπήλαια Ελόρα αποτελούν μια μοναδική καλλιτεχνική δημιουργία. 


Mesa Verde, Κολοραντο

Το μνημείο αποτελείται από περισσότερες από 100 αίθουσες οι οποίες χτίστηκαν μεταξύ έκτου και δωδέκατου αιώνα. Προκειμένου να προστατευθεί η μοναδική αυτή κληρονομιά, η τοποθεσία ανακηρύχθηκε εθνικό πάρκο το 1906. 


Μεγαλη Ζιμπαμπουε, Ζιμπαμπουε

Η Μεγάλη Ζιμπάμπουε είναι μια ερειπωμένη πόλη στη νοτιοανατολική Ζιμπάμπουε, κοντά στη πόλη Μασβίγκο. Η κατασκευή της άρχισε το 11ο αιώνα και συνέχισε μέχρι τον 15ο. Η ακριβής ταυτότητα των κατασκευαστών της Μεγάλης Ζιμπάμπουε είναι προς το παρόν άγνωστη, αν και υπάρχουν διάφορες υποθέσεις. Οι τοπικές παραδόσεις αναφέρουν ότι κατασκευάστηκε από τους Λέμπα, όμως, οι σύγχρονοι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι ανεγέρθηκαν από τους Σόνα. Ένα από τα εξέχοντα χαρακτηριστικά της είναι τα τείχη της, των οποίων το ύψος ξεπερνά τα πέντε μέτρα. Από το 1986 έχει αναγνωριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.


Σιαν, Κινα

Η Σιάν είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Κίνας, με περισσότερα από 3.100 χρόνια ιστορίας, Αποτέλεσε μία από τις τέσσερις μεγάλες πρωτεύουσες της Κίνας επί σειρά δυναστειών και σημαντικό εμπορικό κέντρο. Η Σιάν είναι το ανατολικό άκρο του δρόμου του μεταξιού και κοντά στη Σιάν βρίσκεται ο στρατός από τερακότα του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ.


Περσεπολη, Ιραν

Σύμφωνα με αρχαιολογικές μαρτυρίες, τα παλαιότερα ευρήματα της Περσέπολης χρονολογούνται γύρω στο 518 π.Χ.. Ο Γάλλος αρχαιολόγος Αντρέ Γκοντάρ, που πραγματοποίησε τις ανασκαφές στις αρχές της δεκαετίας του '30, πίστευε ότι η επιλογή της περιοχής έγινε από τον Κύρο τον Μέγα, αλλά η κατασκευή της πραγματοποιήθηκε επί της βασιλείας του Δαρείου Α'. Περίπου το 333 π.Χ., ο Μέγας Αλέξανδρος εισέβαλε στο περσικό κράτος κι έστειλε στρατό στην πρωτεύουσα, Περσέπολη.
 

Νιμροντ, Ιρακ

Η αρχαία Ασσυριακή πόλη Νιμρούντ βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ. Πιστεύεται ότι η σημερινή ονομασία δόθηκε στην πόλη κατά την σύγχρονη εποχή και ότι προέρχεται από το όνομα του μυθικού ήρωα Νιμρόντ. Την πόλη κατέλαβαν οι δυνάμεις του ΙΚ αλλά οι ιρακινές δυνάμεις κατάφεραν να τη σώσουν τον Νοέμβριο του 2016.
 

Μπαγκαν, Μιανμαρ

Το Μπαγκάν είναι αρχαία πόλη στην κεντρική Μιανμάρ. Από τον 9ο μέχρι τον 13ο αιώνα ήταν πρωτεύουσα του βασιλείου του Παγκάν. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ακμής του βασιλείου κατασκευάστηκαν πάνω από 10.000 βουδιστικοί ναοί, παγόδες και μοναστήρια στην πεδιάδα του Μπαγκάν, από τους οποίους σήμερα σώζονται περισσότεροι από 2.200 ναοί και παγόδες. 


Γκονταρ, Αιθιοπια

Είναι διάσημη για την πόλη-οχυρό Φασίλ Γκεμπί, όπου ο Αιθίοπας αυτοκράτορας και οι διάδοχοί του έζησαν κατά τον 16ο και 17ο αιώνα. Περικυκλωμένη από υψηλά τείχη, η πόλη κρύβει ιστορικά παλάτια, ναούς και μοναστήρια τεράστιας ιστορικής σημασίας. 

  Photos

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Οι σημαντικότερες αρχαίες πόλεις όλου του κόσμου
Οι σημαντικότερες αρχαίες πόλεις όλου του κόσμου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJf_XrSa2qEEuomchcG8WlI6R_TA7JeFwhcaKjZAD4BhMlxhjMXTHpK34KpLoZf_8Ym5Ir5MZF-zrWt5ahNnO0hVJdW4BRjOOnxZbE8SMneZsPUtbTt4df6d9cm6RmEG2oD-Xd7pgC6Us/s640/AAsLL5H.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJf_XrSa2qEEuomchcG8WlI6R_TA7JeFwhcaKjZAD4BhMlxhjMXTHpK34KpLoZf_8Ym5Ir5MZF-zrWt5ahNnO0hVJdW4BRjOOnxZbE8SMneZsPUtbTt4df6d9cm6RmEG2oD-Xd7pgC6Us/s72-c/AAsLL5H.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/10/blog-post_90.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/10/blog-post_90.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy