Τα κριτήρια για το «κουτσουρεμένο» κατά 50% πετρέλαιο θέρμανσης

Η μείωση του επιδόματος θέρμανσης ήρθε να συμβάλλει στην περαιτέρω συρρίκνωση της κατανάλωσης, καθώς χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι καταν...


Η μείωση του επιδόματος θέρμανσης ήρθε να συμβάλλει στην περαιτέρω συρρίκνωση της κατανάλωσης, καθώς χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι καταναλωτές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο κόστος. Με δεδομένο ότι ο αριθμός των δικαιούχων θα παραμείνει ο ίδιος (περίπου 550.000), τα ποσά του επιδόματος θα περιορισθούν έως και κατά 50% για τους δικαιούχους. Την ίδια στιγμή, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι κατά 4%, σε αντίθεση με τα εισοδήματα των νοικοκυριών που έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις.

Τα κριτήρια, εισοδηματικά και περιουσιακά,αναμένεται να είναι αυστηρότερα. Το επίδομα θα δοθεί σε δύο δόσεις. Η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνει την 1η Ιανουαρίου του 2018, ενώ η δεύτερη τον Ιούνιο του επόμενου έτους. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του Taxisnet για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Η αίτηση θα υποβληθεί στη σχετική ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αφού ο χρήστης εισέλθει στο σύστημα με χρήση των κωδικών πρόσβασης του στο Taxisnet. Όσον αφορά στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια αυτά παραμένουν τα ίδια καθώς και οι 4 ζώνες που έχει χωριστεί η ελληνική επικράτεια.

Όσοι αγοράσουν πετρελαίο έως τα τέλη του 2017 και κάνουν αίτηση θα λάβουν το επίδομα που τους αναλογεί θα πληρωθούν άμεσα το ποσό που τους αναλογεί περίπου στις 10/1/2018. Όμως, όσοι βάλουν πετρέλαιο από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου 2017 τότε θα λάβουν το επίδομα στα τέλη Ιουνίου.

Αναλυτικά, τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια χορήγησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης θα είναι τα εξής:

Άγαμος: Εισόδημα (τεκμαρτό ή πραγματικό) έως 12.000 ευρώ – Αξία ακινήτων έως 100.000 ευρώ 
Έγγαμος χωρίς παιδιά: Εισόδημα έως 20.000 ευρώ – Αξία ακινήτων έως 200.000 ευρώ
Έγγαμος με 1 παιδί: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ – Αξία ακινήτων έως 200.000 ευρώ
Έγγαμος με 2 παιδιά: Εισόδημα έως 24.000 ευρώ – Αξία ακινήτων έως 200.000 ευρώ
Έγγαμος με 3 παιδιά και άνω: Εισόδημα έως 26.000 ευρώ – Αξία ακινήτων έως 200.000 ευρώ 
Μονογονεϊκές οικογένειες: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ- Αξία ακινήτων έως 200.000 ευρώ

Μειωμένη η ζήτηση

Όπως προκύπτει και από τις πωλήσεις και τις παραγγελίες των πρατηρίων και των εταιρειών εμπορίας, χιλιάδες θα είναι όσοι θα επιλέξουν εναλλακτικούς τρόπους να ζεσταθούν, μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στο υψηλό κόστος των καυσίμων. Ήδη οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν μείωση των παραγγελιών κατά 12% σε σχέση με τον περσινό Δεκέμβριο. Στην 8η θεση των χωρών με το ακριβότερο πετρέλαιο θέρμανσης η Ελλάδα

Οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν το καύσιμο ακριβότερα από χώρες όπως η Γερμανία, η Βρετανία και η Αυστρία, και πάλι λόγω των φόρων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Κομισιόν, η Ελλάδα κατέχει την 8η θέση στην κατάταξη, με τη μέση τιμή του diesel θέρμανσης να βρίσκεται στα 98,3 σεντς ανά λίτρο (11/12/2017), και να είναι σχεδόν διπλάσια απ’ ότι στο Βέλγιο (59,5 λεπτά). Σε πολύ χαμηλότερα από τα ελληνικά επίπεδα είναι οι τιμές στη Βρετανία (60,2 σεντς), στην Ιρλανδία (65,5 σεντς), στη Γερμανία (63,9 σέντς). Φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης απ’ ότι οι Ελληνες αγοράζουν επίσης πάρα πολλοί Ευρωπαίοι, όπως οι Αυστριακοί, οι Τσέχοι, οι Γάλλοι, οι Ισπανοί, οι Φιλανδοί, οι Ρουμάνοι, οι Βούλγαροι, οι Κύπριοι κ.ά.

Πρωτιά της Ελλάδας στη φορολόγηση καυσίμων

Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Ελλάδα στην πανευρωπαϊκή κατάταξη των χωρών με βάση τις τιμές των καυσίμων το 2017, λόγω της εκτίναξης των φόρων. Συγκρίνοντας τη θέση της χώρας στην πανευρωπαική κατάταξη κατά τη χρονιά που φεύγει με εκείνη που είχε στα τέλη του 2016, αποδεικνύεται ότι ειδικά στο ντίζελ κίνησης αναρριχήθηκε στη σχετική λίστα κατά… δέκα ολόκληρες θέσεις, και από τη 15η μεταξύ 28 χωρών, κατέχει πλέον τη 5η θέση από πλευράς ακρίβειας.

Ανοδο όμως λόγω φόρων κατέγραψε η Ελλάδα και στις άλλες κατηγορίες. Τον Δεκέμβριο του 2016 η Ελλάδα κατείχε την 4η θέση ανάμεσα στις χώρες με την ακριβότερη βενζίνη, την 9η στο πετρέλαιο θέρμανσης και την 15η στο ντίζελ κίνησης. Ενα χρόνο μετά με βάση το τελευταίο δελτίο Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τιμές λιανικής των υγρών καυσίμων (11/12/2017), η χώρα μας κατέχει την 3η υψηλότερη τιμή βενζίνης, την 8η ακριβότερη στο πετρέλαιο θέρμανσης και την 5η υψηλότερη στο ντίζελ κίνησης. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το κόστος βενζίνης στη χώρα μας κινείται στα 1,534 ευρώ ανά λίτρο, δηλαδή 13% πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, ο οποίος διαμορφώνεται στα 1,359 ευρώ.

H τιμή στην Ελλάδα είναι ελάχιστα χαμηλότερη απ’ ό,τι στην Ιταλία που βρίσκεται στη 2η θέση, αφού στη γειτονική χώρα η βενζίνη πωλείται μόλις 9 σεντς ακριβότερα (1,534 ευρώ) ανά λίτρο. Ταυτόχρονα, 22 σεντς μάς χωρίζουν από την Ολλανδία, τη χώρα με την πιο «τσουχτερή» τιμή στην Ε.Ε., όπου η βενζίνη πωλείται 1,555 ευρώ ανά λίτρο. Τα 1,534 ευρώ ανά λίτρο αντιπροσωπεύουν τη μέση πανελλαδική τιμή, κάτι που σημαίνει πως σε ορισμένους νομούς της χώρας η βενζίνη είναι αρκετά ακριβότερη, με συνέπεια να ξεπερνά ακόμη και τη μέση τιμή στην Ολλανδία.

Στο Λασίθι για παράδειγμα πωλείται προς 1,608 ευρώ, στη Κεφαλοννιά προς 1,624 ευρώ, και στη Σάμο προς 1,657 ευρώ. Πέμπτη ακριβότερη η Ελλάδα και στο ντίζελ Το ντίζελ κίνησης, από τα 1,186 ευρώ ανά λίτρο που πωλούνταν στις 19 Δεκεμβρίου 2016, εκτινάχθηκε ένα χρόνο μετά στα 1,303 ευρώ ανά λίτρο, δηλαδή έχει ανατιμηθεί κατά 10%.

Η αυξημένη μέση πανελλαδική τιμή του ντίζελ φέρνει πλέον τη χώρα κατά 5% ακριβόετρη από τον πανευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος είναι τα 1,243 ευρώ ανά λίτρο. Επίσης, κατατάσσει την Ελλάδα ως το πέμπτο ακριβότερο κράτος στην Ε.Ε., με τις πρώτες θέσεις να καταλαμβάνουν Φιλανδία, Βρετανία, Ιταλία και Σουηδία.

  Newmoney.gr

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιολέτης ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ Πύργος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Τα κριτήρια για το «κουτσουρεμένο» κατά 50% πετρέλαιο θέρμανσης
Τα κριτήρια για το «κουτσουρεμένο» κατά 50% πετρέλαιο θέρμανσης
https://3.bp.blogspot.com/-sKZbnxt2EN0/Wj-0Xye7a5I/AAAAAAACPto/XU1EckEhM-MuGuJtmu4S4LKC7i2UEqCgQCLcBGAs/s640/BBHeAbv.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-sKZbnxt2EN0/Wj-0Xye7a5I/AAAAAAACPto/XU1EckEhM-MuGuJtmu4S4LKC7i2UEqCgQCLcBGAs/s72-c/BBHeAbv.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/12/50_24.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/12/50_24.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy