-->

Με την συμμετοχή και την ψήφο σας μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας !

Αγαπητοί φίλοι του Επιχειρηματικού κόσμου. Συμμετέχουμε ως παράταξη στις ερχόμενες εκλογές του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ με στόχο την αλλαγή της Δι...


Αγαπητοί φίλοι του Επιχειρηματικού κόσμου. Συμμετέχουμε ως παράταξη στις ερχόμενες εκλογές του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ με στόχο την αλλαγή της Διοίκησης. Η προσπάθειά μας, χωρίς να είναι τέλεια, θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά σοβαρή και συγκροτημένη, ώστε να γεννήσει μια νέα σχέση των Επιχειρηματιών με το Επιμελητήριο,παράλληλα δε να το καταστήσει οδηγό των αναγκαίων Αναπτυξιακών πρωτοβουλιών για τον Νομό.

Γιατί νέα παράταξη ? 

Παρακολουθούμε χρόνια τώρα το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ να ακολουθεί τις εξελίξεις ,χωρίς να παρεμβαίνει πουθενά και ουσιαστικά,κάτι που όφειλε εκ του ρόλου του, ως Φορέας εκπροσώπησης του συνόλου των παραγωγικών δυνάμεων του Νομού. Αποτέλεσμα αυτής της στάσης είναι το γεγονός ότι οι επιπτώσεις της κρίσης στον Νομό μας, είναι πολύ δυσμενέστερες από κάθε άλλο Νομό τη χώρας μας.

Παράλληλα άλλα ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ [ΧΑΝΙΑ ,ΧΙΟΣ , ΚΟΖΑΝΗ,ΚΑΒΑΛΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ , ΗΡΑΚΛΕΙΟ κ.α ] αναπτύσσουν δράσεις και πρωτοβουλίες , οι οποίες αφενός μεν προκαλούν Ανάπτυξη στο χώρο τους, αφετέρου μειώνουν εμφανώς τα αποτελέσματα της κρίσης στην Τοπική τους Οικονομία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε.

Επιμελητήριο ΧΑΝΙΩΝ 15εκ.ευρώ για νέο Επιχειρηματικό Πάρκο,
ΕπιμελητήριοΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «Ανάπτυξη θέσεων πώλησης Κρητικών προϊόντων στην ΚΙΝΑ»,
ΕπιμελητήριοΚΟΖΑΝΗΣ [Γραφείο διασύνδεσης Επιμελητηρίου με το Πανεπιστήμιο ] και άλλα.

Όλα τα παραπάνω μας οδήγησαν στην απόφαση δημιουργίας μιας νέας κίνησης για την διεκδίκηση της Διοίκησης του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΙΑΣ . «Διεκδικούμε την Διοίκηση του Επιμελητηρίου, για να χαράξουμε ως Επιμελητήριο και Νομός μια νέα επιθετική αναπτυξιακή πορεία στην βάση συμμαχιών με όλους του Οικονομικά ενεργούς Πολίτες της Ηλείας, συνεργασιών με όλους τους φορείς του Νομού και υιοθέτησης όλων εκείνων των αναγκαίων πρωτοβουλιών και δράσεων, οι οποίες μπορούν να βγάλουν τον Νομό από το τέλμα και να δώσουν νέες προοπτικές στην τοπική Επιχειρηματικότητα.»

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 1]ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Πρώτη μέριμνα της Διοίκησής μας θα είναι Η διάχυση της λειτουργίας του Επιμελητηρίου σε όλους τους Δήμους του Νομού, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του και την καθημερινή υποστήριξή τους μέσω συμβουλών αλλά και τοπικών αναπτυξιακών συμπράξεων με φορείς και Πολίτες των Δήμων του Νομού.

Το Επιμελητήριο θα σταματήσει να λειτουργεί ως ΒΑΤΙΚΑΝΟ για ολίγους και θα αγκαλιάσει όλους τους επαγγελματίες του Νομού. Η διαφάνεια θα είναι η βασικότερη αρχή λειτουργίας του και η συμμετοχή ΟΛΩΝ θα είναι σταθερός στόχος . Για τον σκοπό αυτό , θα λειτουργήσουμε περιφερειακά γραφεία σε Αμαλιάδα, Λεχαινά και Ζαχάρω, ώστε οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου να φθάνουν κοντά σε κάθε επαγγελματία, αξιοποιώντας θεσμούς της Κοινωνικής Οικονομίας και χρήματα του Κοινωνικού Ταμείου για την απασχόληση .

2]ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ

Η οργάνωση ενός πραγματικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για τον Νομό.
Ο Νομός Ηλείας είναι ο μοναδικός Νομός στην Ελλάδα που δεν έχει κάνει ποτέ πραγματικό Αναπτυξιακό Συνέδριο ,το θέμα δε έχει εξαντληθεί με διάφορες ημερίδες ,που είναι περισσότερο πασαρέλες και φωτογραφήσεις κάποιων, παρά βήματα και «χώροι» ουσιαστικού διαλόγου και συμπερασμάτων όπως αρμόζει σε κάθε Αναπτυξιακό Συνέδριο. Εμείς, με την συμμετοχή όλων των φορέων και των ενδιαφερομένων Πολιτών, θα οργανώσουμε ένα πλήρες Αναπτυξιακό Συνέδριο, τα Συμπεράσματα του οποίου θα είναι το σχέδιο που θα κατευθύνει τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις των φορέων του Νομού με οδηγό το Επιμελητήριο .

3]Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΑΣ

Στις ερχόμενες εκλογές του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥθα συγκρουστούν 2 λογικές: Η μια εκφράζεται από την σημερινή Διοίκηση και αποτελεί την πεμπτουσία του συντηρητισμού και της μη ανοικτής και δημοκρατικής λειτουργίας του θεσμού , Η άλλη μέσω της νέας παράταξης «Ηλείων Επιμελητήριο» που έχει επικεφαλής τον ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΡΟΥ, θα ανοίξει την λειτουργία του θεσμού για ΟΛΟΥΣ , στοχεύοντας να κάνει το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ εργαλείο Ανάπτυξης για τον Επιχειρηματικό κόσμο και τον Νομό .

Η πρόοδος και η συντήρηση δεν είναι θέματα κομματικής ταυτότητας αλλά θέματα αντίληψης για το που είναι ο Νομός και που αξίζει «να πάει» Προτάσεις άμεσα υλοποιήσιμες για την αποτελεσματικότερη και δημοκρατικότερη λειτουργία του Επιμελητηρίου

1]ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Α]Η δημιουργία Τράπεζας Ενέργειας στον Νομό , στα πλαίσια του θεσμού των Ενεργειακών Κοινοτήτων, ώστε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να ελαχιστοποιήσουν η να μηδενίσουν το Ενεργειακό τους κόστος .

Β]Δημιουργία ζωντανού [live] μεταφραστικού Κέντρου στον Νομό ,ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα κόστη Επικοινωνίας των Εξαγωγέων με τους Πελάτες του αλλά και όλων όσοι θέλουν να αποκτήσουν Διεθνείς επαφές και δεν αντέχουν το κόστος Ταξιδιών ,μεταφραστών κ.λπ

2]ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ

Θα συμπράξουμε στις πρωτοβουλίες τοπικών φορέων και Δήμων για την Ανάπτυξη οργανωμένων χώρων δράσεων Δευτερογενούς τομέα ,ώστε να σταματήσουν τα ημιπαράνομα καθεστώτα και οι συνεχείς ταλαιπωρίες των Επιχειρηματιών και δεν θα αποφύγουμε τις συνεργασίες για λόγους κομματικής η προσωπικής σκοπιμότητας Παράλληλα θα αναδείξουμε τους Εμπορικούς Συλλόγους του Νομού σε ισότιμους εταίρους, ώστε μεσω της συνεργασίας μας να επιτύχουμε την πάταξη του παραεμπορίου και την εξυγίανση της λειτουργίας της Αγοράς

3]ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ –ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Θα οργανώσουμε συνεχείς και σταθερές σχέσεις πρόσβασης με διεθνείς Επενδυτικούς οργανισμούς ,ώστε να μπει η ΗΛΕΙΑ στον <διεθνή χάρτη> των επενδυτικών ευκαιριών αλλά και των ,παραγωγικών χώρων με ενδιαφέρον, από όπου απουσιάζει μέχρι σήμερα παρόλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της

4]ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 

Θα ενεργοποιήσουμε ΑΜΕΣΑ το Συμβούλιο Ανάπτυξης με νέους Επιστήμονες, σε συνεργασία με όσους άλλους φορείς θέλουν να συμμετάσχουν [Τ.Ε.Ε, Δήμοι ,Σύνδεσμοι, Ιδιώτες] με στόχους αφενός, μεν την αξιοποίηση του εξαιρετικού Επιστημονικού δυναμικού του Νομού ,αφετέρου την όσο το δυνατόν πληρέστερη οργάνωση ενός νέου σχεδίου Ανάπτυξης του Νομού ,αμέσου και αποτελεσματικού και εφικτού .

5]ΜΕΤΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΠΕΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Η συνεργασία με τις πολύ επιτυχημένες οικονομικά και αναπτυξιακά Συνεταιριστικές Τράπεζες Επιμελητηρίων , [ΧΑΝΙΩΝ , ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ,ΛΑΜΙΑΣ και άλλες,] ώστε να καταστεί δυνατή η δημιουργία νέων διαύλων χρηματοδότησης των Ηλειακών Επιχειρήσεων, είναι στους πρώτους στόχους μας

6]ΝΕΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ

Η άμεση οργάνωση και ολοκληρωμένη λειτουργία γραφείου διασύνδεσης των Επιχειρήσεων με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία τόνωσης της ρευστότητας [Νέο ΤΑΝΕΟ , ΕΤΕΑΝ , ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ κ.α ] , ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες των Ηλείων αλλά και να αυξηθεί ο δείκτης προσελκυσιμότητας νέων Επενδύσεων στον Οικονομικό και Γεωγραφικό χώρο του Νομού.

Προτεραιότητα θα δώσουμε στην υποστήριξη αιτημάτων μικροπιστώσεων του νέου ΕΤΕΑΝ ,ώστε να αξιοποιηθεί ο νέος θεσμός που λειτουργεί στην χώρα μας , για υπέρβαση προσωρινών δυσκολιών από τοπικούς Επιχειρηματίες .

7]ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δημιουργία συμβουλευτικής ομάδας Επιχειρηματικότητας στο Επιμελητήριο, με συνεχή σεμινάρια από Ειδικούς για τους Επιχειρηματίες [ιδιαίτερα νέους ], ώστε να εξοπλιστούν με γνώσεις και εργαλεία ανταπόκρισης στις προκλήσεις της νέας εποχής Επιχειρηματικότητας που διανύουμε. Στόχος μας είναι η δημιουργία σταθερής Σχολής Επιχειρηματικότητας στην Ηλεία.

8]ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Κέντρο Διαμεσολάβησης - Θεσμικής Διαιτησίας Για πρώτη φορά ενεργοποιούμε ένα Κέντρο «Επίλυσης Διαφορών και Θεσμικής Διαιτησίας» χω­ρίς προσφυγή στα δικαστήρια, με ταχύτητα, εμπιστευτικότητα, εγκυρότητα και λιγότερο κόστος για τον επαγγελματία και την επιχείρηση.

9]ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΝΕΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Η δημιουργία γραφείου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και η έμπρακτη και συνεχής στήριξη Ανέργων Νέων και γυναικών για την δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ ,με στόχο την αξιοποίηση των προσωπικών τους ταλέντων. Στόχος η μείωση της ανεργίας και η ανάδειξη νέων σύγχρονων μορφών Επιχειρηματικότητας και συλλογικών Οικονομικών δράσεων.

10]ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ και ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Θα διεκδικήσουμε την άμεση αλλαγή της ΖΟΕ επιχειρηματικότητα,ώστε να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες χρήσεων Γης και προστασίας του Περιβάλλοντος, διευκολύνοντας και προσελκύοντας νέες επενδυτικές δρασεις Νέας Οικονομίας οι οποίες με ανόητο τρόπο απαγορεύονται σήμερα .

11]ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣ

* Καθιέρωση ετήσιας Εμπορικής Έκθεσης Ηλείας για την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων και της τοπικής παραγωγής που θα πραγματοποιείται εναλλάξ στις έδρες των δήμων της Ηλείας .

* Δημιουργία «έξυπνου» Internet Portal Επιμελητηρίου Αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός και απλοποίηση της ηλεκτρο­νικής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Ηλείας. Δωρεάν ψη­φιακές υπηρεσίες σε όλα τα μέλη του, δωρεάν λογαριασμός εταιρικού e-mail και miniwebsite για κάθε επαγγελματία ή επιχείρηση.

* Ενίσχυση της συμμετοχής των Ηλειακών Επιχειρήσεων σε κλαδικές και θεματικές εκθέσεις για την αποτελεσματική προβολή προϊόντων των παραγωγικών μο­νάδων του νομού.

* Τα κριτήρια συμμετοχών θα είναι διαφανή και θα η αξιολόγηση θα είναι δημόσια

* Δημιουργία εξειδικευμένου γραφείου (helpdesk) Γυναικείας και Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Πλήρης ανάπτυξη εξειδικευμένων ομάδων δράσεων, για την υποστήριξη της γυναικείας και Κοινωνικής επιχειρηματικότη­τας.

* Πλήρης ενεργοποίηση της Υπηρεσίας μιας Στάσης για την δημιουργία νέων εταιριών

* Δημιουργία ομάδων δράσεων ενίσχυσης και προβολής της Ηλειας ως ιδιαίτερου Τουριστικού Προορισμού

* Ανάπτυξη σχεδίου για την προσέλκυση επισκεπτών Οινικού και Γα­στρονομικού τουρισμού, Συνεδριακού, Αθλητικού, Εκκλησι­αστικού και Θρησκευτικού, Φυσιολατρικού, Αρχαιολογικού και Μουσειολογικού, με κύριο στόχο την αναζωογόνηση της τοπικής αγοράς και την ανάδειξη του τοπικού τουριστικού προϊόντος όπως αξίζει στο Νομό μας.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Με την συμμετοχή και την ψήφο σας μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας !
Με την συμμετοχή και την ψήφο σας μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας !
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXbWnzAvZsolRGhdwGX5O_myUmvgkWf29de9Qgq7Nx9GppWCzG2cNQW5SxTpYqWgAF4pSF1YblaH8xTb6fvGdTYK9Ll83MgE54JFxYjn_ACOahGBP8j7EAW6drtlsvG1iZ6lASR2uCT3Y/s640/14x9_new_17.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXbWnzAvZsolRGhdwGX5O_myUmvgkWf29de9Qgq7Nx9GppWCzG2cNQW5SxTpYqWgAF4pSF1YblaH8xTb6fvGdTYK9Ll83MgE54JFxYjn_ACOahGBP8j7EAW6drtlsvG1iZ6lASR2uCT3Y/s72-c/14x9_new_17.png
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2017/12/blog-post_302.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2017/12/blog-post_302.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy