-->

Φρόσω Μπεκρή: "Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ζήσω μακριά από εδώ..."

* Παρά τις όποιες δυσκολίες το μέλλον προμηνύεται αισιόδοξο και ελπιδοφόρο...  * Ο ι κατασκευές έχουν βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό.....


* Παρά τις όποιες δυσκολίες το μέλλον προμηνύεται αισιόδοξο και ελπιδοφόρο... 

* Οι κατασκευές έχουν βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό...


Μια νέα σε ηλικία γυναίκα, με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα, η Πολιτικός Μηχανικός, Φρόσω Μπεκρή, η οποία από το 2013 διατηρεί την δική της εταιρεία παροχής υπηρεσιών στη πόλη της Αμαλιάδας.
Την συναντήσαμε στο γραφείο της και αμέσως προθυμοποιήθηκε ν' απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις μας...


Γιατί μια νέα γυναίκα προτίμησε να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στην Ελλάδα όταν στο εξωτερικό οι πόρτες είναι διάπλατα ανοιχτές για νέους επιστήμονες;

Νομίζω είναι απόρροια πολλών παραγόντων προσωπικά για εμένα. Είχα μια πολύ καλή πρόταση για διδασκαλία σε πανεπιστήμιο του Καναδά ως επίκουρη καθηγήτρια και με δυνατότητα παράλληλης έναρξης εργασιών σε κατασκευαστικές εταιρείες που συνεργάζονταν με το πανεπιστήμιο. Εκείνη την εποχή όμως γνώρισα και τον σύζυγο μου όποτε προτίμησα να μείνω εδώ και να δημιουργήσω οικογένεια

Πέρα τούτου αγαπώ τον τόπο μου και δεν νομίζω ότι κάποια στιγμή θα μπορούσα να ζήσω μακριά από εδώ. Είμαι πολύ ευχαριστημένη  με τις επαγγελματικές μου υποθέσεις, αλλά πάνω από όλα από την αγάπη και την ευχαρίστηση του κόσμου προς το πρόσωπό μου.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, περίπου έξι στους δέκα νέους εκφράζουν την επιθυμία να φύγουν από την Ελλάδα. Εσείς τι θα συμβουλεύατε έναν Έλληνα φοιτητή, αν σας ρωτούσε;

Εάν αγαπά αυτό που σπούδασε και έχει πάθος με τον τόπο του τότε η συμβουλή μου είναι να μην φύγει. Να μείνει εδώ, να δημιουργήσει και θ' ανταμειφθούν οι κόποι του. Είμαι αισιόδοξη για όλους εμάς της νέας γενιάς γιατί και εγώ εδώ εργάζομαι και ζω έχοντας και δύο μικρά παιδιά, Θέλω να πιστεύω πως παρά τις δυσκολίες ο αξιόπιστος επαγγελματίας πάντα θ' αμείβεται για την εργασία του.

Πώς αποφασίσατε να διαλέξετε αυτό το επάγγελμα; Είστε ευχαριστημένη από την επιλογή σας μετά από όλα αυτά τα χρόνια;

Υπάρχει μια προϊστορία καθώς ο πατέρας μου είναι χειριστής μηχανημάτων και ασχολείται μέχρι και σήμερα με τεχνικά έργα. Κάπως έτσι μου εμφύσησε την αγάπη για την «Τέχνη των μηχανών».
Σαφώς και είμαι ευχαριστημένη για την απόφασή μου καθώς και, λόγω ιδιαίτερης φύσης, δεν θα μπορούσα ποτέ ν' ασχοληθώ με κάτι άλλο.

Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός στο χώρο;

Υπάρχει ναι. Είναι ένας ιδιαίτερος χώρος γιατί και λόγω φύσης του επαγγέλματος είναι αμιγώς ανδρικό. Όμως ο ανταγωνισμός κάνει καλό σε όλους μας, ειδικότερα στους πιο νέους, ώστε να εξελιχθούμε και να είμαστε παραγωγικότεροι. Η αλήθεια είναι πως δεν φοβάμαι τον ανταγωνισμό, νομίζω πως αποτελεί κινητήριο δύναμη για εμένα, δεν μου αρέσουν οι βατές καταστάσεις.

Πόσο δύσκολο ήταν να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση σε περίοδο κρίσης και τι ελπίδες έχετε για το μέλλον;

Ήταν δύσκολο γιατί ξεκίνησα την επιχείρησή μου στην Αμαλιάδα στην «καρδιά» της κρίσης, τον Οκτώβριο του 2013. Φυσικά είμαι ένας άνθρωπος που μου αρέσει το ρίσκο οπότε το θεώρησα τετριμμένο. Εκείνη την εποχή δεν έλαβα υπόψη μου ούτε τα εμπόδια ούτε τις δυσκολίες! Ήταν παράτολμο, αλλά ήξερα ότι αγαπώ την δουλειά μου και θέλω να εξελιχθώ και ως άνθρωπος. Επίσης δούλευα από 18 χρονών, παράλληλα με τις σπουδές μου, σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες της Αθήνας με τις οποίες συνεργάζομαι μέχρι και σήμερα.

Αυτή την στιγμή συνεργάζομαι με τον αδερφό μου, Δημήτρη, που είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και προχωράμε ακόμη ένα βήμα παραπέρα. Στο άνοιγμα υποκαταστήματος της ήδη υπάρχουσας επιχείρησής μας στο Δ.Δ. Σιμόπουλο του δήμου Ήλιδας. Καταλαβαίνεται λοιπόν πως παρά τις όποιες δυσκολίες το μέλλον για εμάς προμηνύεται αισιόδοξο και πάντα ελπιδοφόρο.

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε;

Θεωρώ πως το κυριότερο εμπόδιο που συνάντησα ήταν ν' αποδείξω πως η ηλικία μου δεν έχει καμία σχέση με τον επαγγελματισμό και την αξιοπιστία της εργασίας που παρήγαγα σε όποιο αντικείμενο μου είχε ανατεθεί!

Όταν ξεκίνησα την επιχείρησή μου ήμουν μόνο 25 ετών. Σαφώς υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι ήταν σε δίλημμα για την πείρα που είχα καθώς αναλάμβανα μεγάλα έργα στο νομό μας,  Πλέον όμως οι πελάτες μου με γνωρίζουν και αστειεύομαι με αυτό αφού αναλαμβάνω έργα σε όλη την Ελλάδα και όταν έρχεται η στιγμή να με γνωρίσουν από κοντά ένα σοκ το παθαίνουν. Νομίζουν πως μιλούν με μεγαλύτερης ηλικίας άτομο και περιμένουν να δουν μια γυναίκα γύρω στα 40!

Ποιες είναι οι διαφορές πολιτικού μηχανικού με αρχιτέκτονα; Έχω την αίσθηση ότι στους περισσότερους δεν είναι ξεκάθαρο. 

Τα επαγγελματικά δικαιώματα ενός πολιτικού μηχανικού εμπεριέχουν και τα δικαιώματα ενός αρχιτέκτονα. Στο πρώτο επάγγελμα θ' ασχοληθείς κυρίως με την στατική επάρκεια ενός κτιρίου, δηλαδή τι πρέπει να κάνεις για να μην πέσει, μιας γέφυρας κτλ, χωρίς όμως να παραλείπεται και η αρχιτεκτονική σύνθεση. Ακόμα οι πολιτικοί μηχανικοί ασχολούνται και με τα δομικά υλικά, τις δομικές μηχανές και γενικότερα ότι έχει σχέση με την οργάνωση και διοίκηση του εργοταξίου.

Η Αρχιτεκτονική είναι γενικά μια πιο "καλλιτεχνική" σχολή, χωρίς όμως να σημαίνει ότι ο αρχιτέκτονας δεν είναι μηχανικός. Τα δύο επαγγέλματα έχουν πολλά κοινά, αλλά και πολλές διαφορές. Η υπογραφή ενός πολιτικού μηχανικού είναι πιο "ισχυρή" από την υπογραφή ενός αρχιτέκτονα, με την έννοια ότι μπορεί να υπογράψει περισσότερες μελέτες.

Όπως καταλαβαίνεις ένας Πολιτικός Μηχανικός μπορεί να σταθεί σαν ελεύθερος επαγγελματίας πιο ανεξάρτητα από έναν Αρχιτέκτονα. Όμως αυτό δεν είναι σωστό καθώς όπως τα δύο επαγγέλματα πρέπει να συνεργάζονται μεταξύ τους


Πολλοί πιστεύουν ότι ένας πολιτικός μηχανικός το μόνο που κάνει είναι να επιβλέπει το χτίσιμο σπιτιών. Αυτή είναι η αλήθεια;

Σαφώς και όχι! Πρόκειται για ένα επάγγελμα το οποίο είναι παρεξηγημένο λόγω ανθρώπων που δεν το σεβάστηκαν και γι αυτό τον λόγο χαρακτηρίστηκε έτσι ολόκληρος ο κλάδος μας. αλλά αυτά συμβαίνουν σε όλα τα επαγγέλματα.

Ένα σπίτι όπου θα φιλοξενήσει μια οικογένεια πρέπει να κατασκευάζεται σύμφωνα με τις ανάγκες της. Δηλαδή, ακούμε τον πελάτη προσεκτικά, συμμεριζόμαστε τις ανάγκες του, αναλαμβάνουμε μια σειρά διαδικασιών (μετρήσεις, αποτυπώσεις, αρχιτεκτονικές μηχανολογικές στατικές μελέτες κτλ) ώστε να κάνουμε το όνειρό του πραγματικότητα. Έτσι αφήνουμε το στίγμα μας ως μηχανικοί και η επίβλεψη είναι ο «τελευταίος τροχός της αμάξης»

Τι σημαίνει «ανθεκτικότητα» σε ένα κτίριο;

Πολλοί οι μύθοι αλλά ακόμα πιο πολλές οι πραγματικότητες που ισχύουν τη σήμερον σχετικά με τη μέτρηση της αντοχής μιας υφιστάμενης κατασκευής.
«Ανθεκτικότητα κτιρίου», λοιπόν, σημαίνει να συμπεριφερθεί το κτίριο με τον επιθυμητό τρόπο σε ένα σεισμό, δηλαδή να μην υπάρχουν θάνατοι, τραυματισμοί και βλάβες– όχι μόνο στον φορέα αλλά και στο περιεχόμενό του, το οποίο συχνά είναι πιο ακριβό και πιο σημαντικό από το ίδιο το κτίριο.

Οι σύγχρονες απαιτήσεις για την ολοκληρωμένη ασφάλεια περιλαμβάνουν ανάγκες πέρα από τις παραδοσιακές (π.χ. πυρκαγιά και φυσικές καταστροφές), αυξάνοντας τη σημασία του σχεδιασμού των κτιρίων. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες κτιρίων πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τις περιπτώσεις όπου η ασφάλεια και η ευημερία των ανθρώπων και περιουσιακών στοιχείων μέσα σε ένα κτίριο είναι σε κίνδυνο. Η προσδοκία για μεγαλύτερη ασφάλεια και ανθεκτικότητα δημιουργεί νέες απαιτήσεις, όπως η βελτιωμένη αντισεισμική προστασία, τα εφεδρικά συστήματα, και η άριστη στεγάνωση.

Ο σχεδιασμός ασφαλείας δεν περιλαμβάνει πλέον μόνο το hardware (π.χ. κάμερες, πύλες), αλλά και σχεδιαστικά στοιχεία (π.χ. την ιστοσελίδα του μηχανολογικού εξοπλισμού) και μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των αρχιτεκτόνων, των μηχανικών και των συμβούλων ασφαλείας.

Ποιο είναι το «προφίλ» των κτιρίων στην Ελλάδα;

Το 30% έχουν κτισθεί χωρίς κανέναν αντισεισμικό κανονισμό. Το 50% έχουν μελετηθεί με τον πρώτο, παρωχημένο αντισεισμικό κώδικα του 1959. Περίπου τα μισά, ειδικά στην περιφέρεια, είναι κατασκευασμένα από φέρουσα τοιχοποιία, και όχι από οπλισμένο σκυρόδεμα. Είμαστε όμως μπροστά στις εξελίξεις και κάνουμε συνεχώς εισαγωγή νέων και αξιόπιστων υλικών στα κτίρια μας. Δουλεύουμε πλέον με μεταλλικούς σκελετούς και νέες τοιχοποιίες ώστε να μπορέσουμε να εξαλείψουμε τους κινδύνους από εγκέλαδο καθώς είμαστε μια σεισμογενής περιοχή, αλλά και να χαμηλώσουμε το κόστος της κατασκευής και ξεκαθαρίζοντας εξ αρχής πως παρέχουμε υψηλή ποιότητα υλικών και εργασιών.

Από τους καταστροφικούς σεισμούς στη χώρα μας έχει διδαχθεί κάτι ο μέσος Έλληνας;

Φυσικά και έχει διδαχθεί. Για παράδειγμα, οι κατασκευές έχουν βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό. Επίσης, οι κανονισμοί που ισχύουν σήμερα είναι πολύ προηγμένοι – οι ίδιοι που ισχύουν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Όμως δεν είναι όλα ρόδινα. Πριν από τουλάχιστον μία δεκαετία, με υπουργική απόφαση είχε ζητηθεί ο στατικός έλεγχος όλων των χώρων συνάθροισης κοινού: σχολείων, εκκλησιών, θεάτρων, κέντρων διασκέδασης κ.ο.κ.
Δυστυχώς, ένα πολύ μικρό ποσοστό ελέγχων έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα από τους δήμους της χώρας. Το να στρουθοκαμηλίζουμε, όμως, δεν είναι τρόπος αντιμετώπισης. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά ακόμη ώστε να θεωρηθούμε χώρα κατασκευών με ευρωπαϊκές προδιαγραφές

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει το γραφείο σας;

Είμαστε μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών. Κατά βάση είμαστε μηχανικοί που αναλαμβάνουμε άδειες οικοδομών (κατοικίες, βιομηχανικά και βιοτεχνικά κτίρια). Επίσης τακτοποιήσεις αυθαιρέτων και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων κ.α. καθώς  και εργολαβίες δημοσίων και ιδιωτικών έργων.
Από εκεί και πέρα ασχολούμαστε και με προγράμματα Ανάπτυξης, ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακούς Νόμους και προγράμματα Αγροτών.
Παρέχουμε μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών ώστε να καλύπτουμε την κάθε ανάγκη του πελάτη μας και να αισθάνεται ασφαλής μαζί μας τόσο ως προς το κόστος, τις εργασίες μας, όσο και ως προς την διεκπεραίωση όλων των υποθέσεων που μας ανατίθενται στο προσυμφωνημένο χρονοδιάγραμμα.

Πώς βλέπετε τον εαυτό σας σε μερικά χρόνια;

Όπως και σήμερα, έχοντας μια όμορφη οικογένεια και δημιουργώντας σ' ένα επάγγελμα για το οποίο με διάλεξε να το υπηρετήσω. Εν ολίγοις ευτυχισμένη!

Σας ευχαριστώ για όσα μας είπατε.

Να σας ευχαριστήσω κι εγώ για την φιλοξενία σας και για την διάθεση της φιλικής μας κουβέντας. Ελπίζω να ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση και να συνεισέφερα στον σκοπό της ενημέρωσης του εγκυρότατου ενημερωτικού σας site.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Φρόσω Μπεκρή: "Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ζήσω μακριά από εδώ..."
Φρόσω Μπεκρή: "Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ζήσω μακριά από εδώ..."
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjH6qqIBBmE-zUwfZIbXb5vB8iFQ9VXhznpTobt41-0UF5nCHgqpBkAEXzP76eH835Xa82zPPo3DcBWEsVVcbV6f_SRLboEKR7jMie-2gkFnanS_ZFfljoXqOhvk4KReAH8eh8QHHLP53YA/s640/26906510_10213127266528234_2093684736_o.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjH6qqIBBmE-zUwfZIbXb5vB8iFQ9VXhznpTobt41-0UF5nCHgqpBkAEXzP76eH835Xa82zPPo3DcBWEsVVcbV6f_SRLboEKR7jMie-2gkFnanS_ZFfljoXqOhvk4KReAH8eh8QHHLP53YA/s72-c/26906510_10213127266528234_2093684736_o.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_275.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_275.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy