-->

Μυστήριο: Η ιστορία του Τζακ του Αντεροβγάλτη

Μοιάζει απίστευτο αλλά μέχρι σήμερα η ταυτότητα του ανθρώπου που σκόρπισε τον τρόμο στο Λονδίνο, σκοτώντας πέντε γυναίκες παραμένει άγνω...


Μοιάζει απίστευτο αλλά μέχρι σήμερα η ταυτότητα του ανθρώπου που σκόρπισε τον τρόμο στο Λονδίνο, σκοτώντας πέντε γυναίκες παραμένει άγνωστη. Η ανατριχιαστική αυτή ιστορία έχει εμπνεύσει βιβλία, ταινίες και τηλεοπτικές σειρές αλλά παρόλα αυτά εξακολουθεί να τραβά το ενδιαφέρον του κοινού.


Whitechapel

Ένας χάρτης από το Γουάιτσαπελ του Λονδίνου όπου δολοφονήθηκαν 11 γυναίκες, όλες ιερόδουλες από το 1888 μέχρι το 1891. Οι πέντε από αυτές τις δολοφονίες αποδόθηκαν στον Τζακ τον Αντεροβγάλτη.


Η Mary Ann Nichols

Στην σημερινή Durward Street, βρέθηκε στις 31 Αυγούστου του 1888 το πτώμα της Mary Ann Nichols. Θεωρήθηκε το πρώτο θύμα του Τζακ του Αντεροβγάλτη.


Ο θανατος

Η Nichols είχε δεχθεί δύο χτυπήματα στο λαιμό και είχε μια βαθιά πληγή στην κοιλιακή χώρα καθώς και σε άλλα σημεία του σώματός της τα οποία είχαν προκληθεί από το ίδιο μαχαίρι.


Η Annie Chapman

Το σώμα της Annie Chapman βρέθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου στην Hanbury Street.


Ακρωτηριασμος

Όπως και με την Nichols, ο λαιμός της Chapman ήταν κομμένος σε δύο σημεία αλλά η κοιλιά της ήταν τελείως ανοικτή και έλειπε η μήτρα.


Ο Τυπος οργιαζει

Τα πρωτοσέλιδα μιλούν για ειδεχθές έγκλημα και αναφέρουν τον ακρωτηριασμό της γυναίκας. Παρόλο που δεν δίνεται κάποιο όνομα στη δημοσιότητα, πιστεύεται ότι αναφέρονται στην Annie Chapman.


Η Elizabeth Stride

Το πτώμα της Elizabeth Stride βρέθηκε σε αυτόν τον εγκαταλελειμμένο δρόμο που σήμερα ονομάζεται Henriques Street στις 30 Σεπτεμβρίου.


Υποψιες

Η Stride βρέθηκε με κομμένο το λαιμό. Αλλά η κοιλιά της παρέμενε άθικτη, δημιουργώντας σύγχυση στις αρχές. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο δολοφόνος αναγκάστηκε να φύγει επειδή κάποιος τον διέκοψε. .


Η Catherine Eddowes

Την ίδια μέρα, στις 30 Σεπτεμβρίου βρέθηκε και το σώμα της Eddowes σε ένα σημείο που σήμερα αποκαλείται St James' Passage.


Παραμορφωμενο προσωπο

Ο λαιμός της Eddowes ήταν κομμένος και η κοιλιά της ανοικτή. Ο αριστερός νεφρός και η μήτρα είχαν αφαιρεθεί. Το σώμα της είχε παραμορφωθεί.


Ενημερωτικο φυλλαδιο

Ενημερωτικό φυλλάδιο της αστυνομίας μιλά για τρεις φόνους που διαπράχθηκαν το 1888.


Η Mary Jane Kelly

Το σώμα της Kelly βρέθηκε στις 9 Νοεμβρίου στο κρεβάτι της στην Dorset Street.


Τα οργανα ειχαν αφαιρεθει

Ο λαιμός της ήταν κομμένος, τα περισσότερα όργανα είχαν αφαιρεθεί μαζί με την καρδιά της.


Συνεπεια και επαναληψη

Ήταν πλέον φανερό ότι υπήρχε συνέπεια και επανάληψη στις δολοφονίες των πέντε αυτών γυναικών. Οι φόνοι είχαν γίνει νύχτα, στα τέλη της εβδομάδας και καθώς προχωρούσε ο καιρός οι ακρωτηριασμοί γίνονταν και πιο βίαιοι, με εξαίρεση την Stride.


Ερευνες

Μια εκτενέστατη έρευνα ξεκίνησε στην περιοχή κατά την οποία συγκεντρώθηκαν στοιχεία και ανακρίθηκαν πολλοί ύποπτοι.


Ερευνες

Ο επιθεωρητής Frederick Porter Wensley συμμετείχε με την Αστυνομία στις έρευνες για την ανεύρεση του δολοφόνου.


Υποπτοι

Πολλοί θεωρήθηκαν ύποπτοι κατά τη διάρκεια των ερευνών οι οποίες κράτησαν χρόνια φυσικά. Ο δολοφόνος, από ότι συμπέραναν οι αρχές, θα πρέπει να είχε ιατρικές γνώσεις κρίνοντας από την ακρίβεια με την οποία αφαιρούσε τα όργανα των θυμάτων του.


James Maybrick

Το 1992 βρέθηκε ένα ημερολόγιο το οποίο ανήκε στον Maybrick, έναν έμπορο βάμβακος. Στο ημερολόγιο ισχυριζόταν ότι εκείνος ήταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης αλλά αποδείχθηκε φάρσα.


Ο Thomas Neill Cream

Ο Σκωτζέζος καταδικάστηκε σε θάνατο με απαγχονισμό για επτά δολοφονίες με δηλητήριο. Οι τελευταίες του λέξεις ήταν: "Ειμαι ο Τζακ", γεγονός που οδήγησε πολλούς να πιστέψουν ότι ήταν εκείνος αλλά ο Cream βρισκόταν στη φυλακή την εποχή των φόνων.


Ο Michael Maybrick

Ο συγγραφέας θεωρήθηκε ύποπτος σε ένα βιβλίο του Bruce Robinson. Ο αδελφός του Maybrick θεωρήθηκε επίσης ύποπτος.


Ο Sir John Williams

Το 2005, ο Tony Williams έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο 'Uncle Jack,' στο οποίο ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης ήταν πρόγονός του. Ο Sir John Williams ήταν γυναικολόγος.


Επιστολες

Η αστυνομία έλαβε μια σειρά από επιστολές κατά τη διάρκεια των ερευνών. Πολλές από αυτές ισχυρίζονταν ότι είναι από τον ίδιο τον δολοφόνο. Κάποιες από αυτές εξακολουθούν να αποτελούν στοιχεία και κάποιες είναι εντελώς άχρηστες.


Η θεωρια

Η Kelly θεωρείται ότι είναι το τελευταίο θύμα του Τζακ. Λέγεται ότι τα εγκλήματα σταμάτησαν επειδή ο δολοφόνος πέθανε, τον συνέλαβαν ή εγκατέλειψε την χώρα.


Αλυτο Μυστηριο

Η αληθινή ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη δεν βρέθηκε ποτέ. Πολλά βιβλία και ταινίες ισχυρίζονται ότι βρήκαν νέα στοιχεία χωρίς να αποκαλύπτουν όμως ποτέ την ταυτότητά του. Μέχρι σήμερα η υπόθεση παραμένει μυστήριο.

 StarsInsider

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Μυστήριο: Η ιστορία του Τζακ του Αντεροβγάλτη
Μυστήριο: Η ιστορία του Τζακ του Αντεροβγάλτη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiu45C3izQ2FGsjLaRUZlwXAlBZ-5wXI7RIQw-dyI9D1beDyHmwpGYw0y9ge-GEqLl2DD5qYhBQfhsXRj1TApB79JuedMs5AKiwRU2q2-hk6ErwWyMNUB0MjdecbN_sXnFr5k-lzIpPoS_5/s640/AAvbFYU.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiu45C3izQ2FGsjLaRUZlwXAlBZ-5wXI7RIQw-dyI9D1beDyHmwpGYw0y9ge-GEqLl2DD5qYhBQfhsXRj1TApB79JuedMs5AKiwRU2q2-hk6ErwWyMNUB0MjdecbN_sXnFr5k-lzIpPoS_5/s72-c/AAvbFYU.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_328.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_328.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy