-->

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Αιχμές.... υπονούμενα και νέα ερωτηματικά [Νο ΙΙ]

Το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ήταν αρκετά... αιχμηρό και νομίζω ότι όσο ο καιρός θα περνάει θα γίνεται ...


Το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο στον δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης ήταν αρκετά... αιχμηρό και νομίζω ότι όσο ο καιρός θα περνάει θα γίνεται περισσότερο αιχμηρό και ως εκ τούτου πιο ενδιαφέρον, επειδή στην επιφάνεια θα αναδεικνύονται πολιτικές/αυτοδιοικητικές φιλοδοξίες. Υπάρχουν πρόσωπα τα οποία φιλοδοξούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και αυτό θα φαίνεται περισσότερο από την στάση τους, τα λεγόμενά τους και τις.., μπηχτές τους στη συνέχεια! 

Αίσθηση προχθές προκάλεσε η αποχώρηση του αναπληρωτή δημάρχου, Διονύση Μάλλιαρη την ώρα που η Αναστασία Οικονομοπούλου ως Πρόεδρος της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων εισηγούνταν θέματα που αφορούσαν την μείωση ποσών σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Ο κος Μάλλιαρης ήθελε να στείλει μήνυμα και μάλλον το πέτυχε με την απομάκρυνσή του στη συζήτηση των παραπάνω θεμάτων για να... επιστρέψει όταν είχε ολοκληρωθεί. Και το μήνυμα ήταν σαφές προς τη δική του παράταξη, αν κι ακόμα δεν έχει μιλήσει. Όταν όμως μιλήσει θα γίνει... έκρηξη!

Ταυτόχρονα, θεωρώ άδικο για τις επιθέσεις που δέχεται για το Κοτύχι. Τα πράγματα είναι απλά και κάποιοι ηθελημένα θέλουν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι παρέλαβε χρεωμένο το Κοτύχι, που κάποιοι είχαν στο μυαλό τους άλλα πράγματα και σήμερα, 3,5 χρόνια μετά δεν έχει χρέος. Μια ματιά στους ισολογισμούς αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Εκτός αυτού, προγραμματίζει και δράσεις που θα αναβαθμίσουν περισσότερο το Κοτύχι.

Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Πρόκειται άλλωστε για επιτυχημένο επαγγελματία και ως εκ τούτου ξέρει από διαχείριση.
Περισσότερα όμως θα πούμε όταν πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση για το Κοτύχι, όπως δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Χάρδας.

Προχθές, υπήρξε νέα, δυναμική εμφάνιση του Γιάννη Λέντζα, ο οποίος τελευταία εμφανίζεται να έχει ανεβάσει τους τόνους προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο επιτυχημένος διοικητής του νοσοκομείου Αμαλιάδας δείχνει να μην είναι πλέον διατεθειμένος ν' ανέχεται καταστάσεις που υποβαθμίζουν τον δήμο. Το έκανε πάντα αυτό, όχι όμως με τον τρόπο που εμφανίζεται τελευταία. Έπαψε να είναι ο πράος και ήρεμος χαρακτήρας και νομίζω πως αυτό περίμεναν όλοι στον δήμο.

Δεν ξέρω εάν αυτό οφείλεται στην έντονη φημολογία περί διεκδίκησης του δήμου στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Είναι κάτι που ο ίδιος δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, αν κι έντονα συζητιέται. Και προφανώς οι "επιθέσεις" που δέχεται οφείλεται στον φόβο, αν όχι όλων τουλάχιστον των περισσοτέρων, πως αν ο Λέντζας τεθεί επικεφαλής ενός διευρυμένου σχηματισμού, όπως έχει τώρα η κατάσταση, σχεδόν αδύνατον να χάσει. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι ως πρόσωπο είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε όλες τις περιοχές του δήμου, ούτε ότι η παρουσία του στο νοσοκομείο αποδεικνύει την ικανότητα που έχει [και που λείπει σήμερα στον δήμο] στην διαχείριση και στην υλοποίηση νέων καινοτόμων πραγμάτων. Αλλά στο ότι δεν κινείται τοπικίστικα [όπως αδίκως ειπώθηκε] αλλά στην προσοχή του είναι όλος ο δήμος. Δεν διστάζει, όταν θεωρεί ότι ένα θέμα ωφελεί μια συγκεκριμένη περιοχή, παράδειγμα τα Λεχαινά, να ψηφίσει θετικά.

Το ότι προκαλεί "φόβο" μια ενδεχόμενη κάθοδό του φαίνεται και από ένα άλλο γεγονός: Προχθές κατηγορήθηκε ότι το νοσοκομείο Αμαλιάδας, με εντολή του, έδωσε δύο κρεβάτια από τη δωρεά Γάλλων στα σπίτια δύο πολιτών. Σε σχόλιο στο κοινωνικό δίκτυο facebook αναρτήθηκε [επίτηδες] μόνο η καταγγελία και όχι η απάντηση που έδωσε και αποστόμωσε ο ίδιος [όπως και για το ασθενοφόρο]. Ούτε πως ο ίδιος κάλεσε τον οποιονδήποτε να ελέγξει τη νομιμότητα. Αυτό δείχνει όχι μόνο τον φόβο που προκαλεί μια ενδεχόμενη κάθοδό του ως επικεφαλής παράταξης στις επόμενες εκλογές, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι θέλουν να εκδηλώσουν την δική τους πρόθεση για τον δήμο δείχνοντας πως... αντιλαμβάνονται τα πράγματα!

Μια περίπτωση που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής είναι αυτής του γνωστού γεωπόνου Παναγιώτη Καραδήμα. 
Τον γνωρίζω πολλά χρόνια, έχω κάνει εκπομπές μαζί του και ξέρω πως είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο άτομο αλλά και... πολύ εκρηκτικό.
Είναι καλός επαγγελματίας κι έχει γνώση πολλών θεμάτων. Τελευταία, έχει αλλάξει: Άφησε στην άκρη την εκρηκτικότητα και προσεγγίζει τα θέματα του δήμου με μεγάλη προσοχή και πολύ ηρεμία. Οι παρεμβάσεις του είναι εύστοχες και επειδή τον γνωρίζω χρόνια ξέρω πως αυτός είναι ο πραγματικός του χαρακτήρας. Δεν ξέρω γιατί ποτέ κανένας δεν τον έχει συμπεριλάβει σε μια παράταξη. Ο Πάνος Καραδήμας μπορεί να δώσει λύσεις και όχι μόνο στα αγροτικά θέματα.

Σε παλαιότερη ανάρτησή του έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την δημαρχία. Από τότε έχει περάσει αρκετός καιρός και ο ίδιος δεν έχει ξαναμιλήσει για το θέμα αυτό.

Θυμηθείτε όμως κάτι: Αν ο Καραδήμας αποφασίσει να διεκδικήσει την δημαρχία να είστε σίγουροι πως... η "τράπουλα" θα ανακατευτεί!!!

Προχθές φάνηκε η "γύμνια" της δημοτικής αρχής. Δεν είναι μόνο ότι κινδύνευσε να "περάσει" το πρόγραμμα για το νερό και χρειάστηκε η θετική ψήφος της ανεξάρτητης συμβούλου Αλεξάνδρας Αλτούνη [μπράβο της γιατί απέδειξε πως λειτουργεί για τα συμφέροντα του δήμου] αλλά είναι και η εμφάνιση  "ξεχασμένων" συμβούλων.  Αναφέρομαι στους συμβούλους, Διονύση Καπλάνη, Χρήστο Ανδρεάτο, Σάκη Σταυρόπουλο. Οι δύο της πλειοψηφίας και ο τρίτος της μειοψηφίας.

Κι εδώ μπαίνει το ερώτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Χάρδα:
Έπρεπε ή όχι να έχει ήδη μπει θέμα διαγραφής τους;
Αντιλαμβάνομαι την δυσκολία που υπάρχει στην παράταξή σας, αλλά από πότε αυτή η δυσκολία είναι πάνω από τους κανονισμούς;

 [Αύριο η συνέχεια...]

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Αιχμές.... υπονούμενα και νέα ερωτηματικά [Νο ΙΙ]
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Αιχμές.... υπονούμενα και νέα ερωτηματικά [Νο ΙΙ]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidyrsGHf8HuwVrkvDpb732p_1kZwpds5iSbVdhyY4WR5v3R0y4to9IJgyuubUQrt_TV146lNy5lt_-y4gCYUBBST2NyOfNwpvJxTUf5DVV_H-DSsDiX9JYHEvJmIieyGLwkSijRC1uDawf/s640/27144519_523854557986386_1219227317_o.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidyrsGHf8HuwVrkvDpb732p_1kZwpds5iSbVdhyY4WR5v3R0y4to9IJgyuubUQrt_TV146lNy5lt_-y4gCYUBBST2NyOfNwpvJxTUf5DVV_H-DSsDiX9JYHEvJmIieyGLwkSijRC1uDawf/s72-c/27144519_523854557986386_1219227317_o.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_710.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/01/blog-post_710.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy