-->

Τα μυστικά των πιο διάσημων μνημείων όλου του κόσμου

Τα πιο δημοφιλή μνημεία και τουριστικά κτίρια του πλανήτη μας κρύβουν πολλά μυστικά. Από υπόγειους σιδηροδρομικούς σταθμούς και μυστικά ...


Τα πιο δημοφιλή μνημεία και τουριστικά κτίρια του πλανήτη μας κρύβουν πολλά μυστικά. Από υπόγειους σιδηροδρομικούς σταθμούς και μυστικά διαμερίσματα μέχρι πίστες για μπόουλινγκ και αίθουσες χορού, δείτε τι κρύβεται μακριά από τα μάτια του κοινού στα πιο δημοφιλή τουριστικά μνημεία σε όλο τον κόσμο.


Ο πυργος του Αιφελ, Παρισι

Πρόκειται προφανώς για μια από τις πιο διάσημες κατασκευές του κόσμου και από το 1889 που άνοιξε έχει δεχθεί περισσότερους από 300 εκατομμύρια επισκέπτες. Κάποτε αποτελούσε τον υψηλότερο πύργο και ζυγίζει πάνω από 10.000 τόνους. Παρά όμως τα εκατομμύρια επισκέπτες που υποδέχεται κάθε χρόνο, έχει καταφέρει να κρατήσει καλά κρυμμένο το μυστικό που κρύβει στο εσωτερικό του


Οι περισσότεροι επισκέπτες δεν γνωρίζουν ότι ο διάσημος πύργος διαθέτει και ένα μικρό διαμέρισμα. Ο σχεδιαστής του, ο Gustave Eiffel δεν οραματίστηκε απλώς τον πύργο που όλοι ξέρουμε αλλά φρόντισε να κατασκευάσει και ένα σπίτι για τον ίδιο στο τρίτο επίπεδο. Το διαμέρισμα είναι πλήρες και διαθέτει ξύλινα έπιπλα, ελαιογραφίες και ταπετσαρίες και λέγεται ότι είχε μεγάλη ζήτηση από την παρισινή υψηλή κοινωνία κατά τον 19ο αιώνα καθώς ήταν πολλοί εκείνοι που πρόσφεραν στον Eiffel υπέρογκα ποσά για να το νοικιάσουν έστω και για μια νύχτα αλλά εκείνος δεν υπέκυψε ποτέ.


Το αγαλμα της ελευθεριας, Νεα Υορκη

Το άγαλμα της ελευθερίας ήταν δώρο της Γαλλίας στις ΗΠΑ για τα 100 χρόνια φιλίας των δύο χωρών και το πελώριο άγαλμα αποτελεί για όλο τον κόσμο ένα σύμβολο ελευθερίας. Το επισκέπτονται περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.


Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα παρατηρητήριο μέσα στον δαυλό, στο υψηλότερο σημείο του αγάλματος. Το παρατηρητήριο αυτό δεν είναι ωστόσο ανοικτό στο κοινό από το 1916. Τη χρονιά εκείνη, Γερμανοί κατάσκοποι τοποθέτησαν εκρηκτικά σε μια κοντινή αποθήκη πυρομαχικών με αποτέλεσμα η έκρηξη να δημιουργήσει σοβαρά στατικά προβλήματα στον δαυλό. Παρόλο που οι ζημιές έχουν επιδιορθωθεί από τότε, το παρατηρητήριο παραμένει κλειστό για το κοινό.


Το Ταζ Μαχαλ, Ινδια

Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα κτίρια στον κόσμο και κρύβει μια πολύ ρομαντική ιστορία. Το Ταζ Μαχάλ κτίστηκε από τον αυτοκράτορα Shah Jahān στη μνήμη της γυναίκας του Mumtaz Mahal όταν εκείνη πέθανε στη γέννα.


Μέσα στο εντυπωσιακό κτίριο υπάρχουν τα κενοτάφια της Mumtāz Maḥal και του Shah Jahān. Ωστόσο, πολλοί επισκέπτες δεν γνωρίζουν ότι οι πραγματικοί τάφοι βρίσκονται κάτω, στο επίπεδο των κήπων και δεν είναι επισκέψιμοι από το κοινό.


Μεγαλο Τζαμι του Σειχη Ζαιντ, Αμπου Νταμπι

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος τζαμιά του κόσμου και μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 40.000 προσκυνητές. Διαθέτει 82 τρούλους και περισσότερες από 1.000 κολώνες. Στο εσωτερικό του υπάρχουν πολλοί ολόχρυσοι πολυέλαιοι 24 καρατίων.


Πέρα όμως από το εντυπωσιακότατο εσωτερικό διάκοσμο, εκείνο που αποτελεί το πολυτελέστερο στοιχείο του τζαμιού βρίσκεται εκεί που συνήθως δεν κοιτάμε: στο πάτωμα. Το τζαμί διαθέτει το μεγαλύτερο χειροποίητο χαλί του κόσμου για το οποίο εργάστηκαν 1.200 γυναίκες επί δύο χρόνια. Ζυγίζει 35 τόνους και έχει μέγεθος 5.627 τετραγωνικά μέτρα.


Ορος Ρασμορ, ΗΠΑ

Το Όρος Νάσμορ είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα αξιοθέατα των ΗΠΑ και αποτελείται από τις προτομές των τεσσάρων Αμερικανών προέδρων που έχουν λαξευτεί στο βράχο. Ωστόσο το όρος δεν είναι μόνο αυτό....


Τα διάσημα πρόσωπα κρύβουν ένα μυστικό: πίσω από τον Αβραάμ Λίνκολν κρύβεται ένας μυστικός θάλαμος, η Αίθουσα των Αρχείων. Στις λαξευμένες αυτές στο βράχο αίθουσες φυλάσσονται σημαντικά έγγραφα της αμερικανικής ιστορίας, όπως η Δήλωση της Ανεξαρτησίας, το Σύνταγμα και άλλα τα οποία είναι βρίσκονται σε θησαυροφυλάκιο.


Μπιγκ Μπεν, Λονδινο

Γνωστό σε όλο τον κόσμο ως το Μπιγκ Μπεν, ο Πύργος της Ελισάβετ είναι από τα πλέον φωτογραφημένα σημεία του Λονδίνου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το όνομα Μπιγκ Μπεν αναφέρεται στον ήχο του ρολογιού που βρίσκεται μέσα στον πύργο το οποίο δεν λειτουργεί σήμερα καθώς επισκευάζεται.


Παρά το γεγονός ότι αποτελεί έναν από τους πλέον γνωστούς ήχους του κόσμου, τον οποίο θα ξανακούσουμε σε περίπου τέσσερα χρόνια από σήμερα, το Μπιγκ Μπεν μόνο τέλειο δεν είναι καθώς είναι ραγισμένο. Το 1859, μια νέα καμπάνα η οποία είχε αντικαταστήσει την προηγούμενη που είχε σπάσει, έσπασε κι εκείνη. Έτσι το Μπιγκ Μπεν σιώπησε επί τέσσερα χρόνια. Η λύση που βρέθηκε ήταν, αντί να αντικατασταθεί η σπασμένη καμπάνα, να αλλάξει απλώς η θέση στην οποία χτυπούσε το σφυρί κρούσης και να αντικατασταθεί από άλλο, πιο ελαφρύ. Ένα κομμάτι από την καμπάνα αφαιρέθηκε για να μην επεκταθεί περαιτέρω το ράγισμα.


Μπουρτζ Χαλιφα, Ντουμπαι

Το Μπούρτζ Χαλίφα, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο (μέχρι σήμερα) έχει ύψος 8282 μέτρα και θεωρείται η ψηλότερη τεχνητή κατασκευή στον κόσμο καθώς και το υψηλότερο εξωτερικό παρατηρητήριο στον κόσμο.


Ωστόσο παρόλο που μπορεί να έχετε ακούσει για τις πολυτελείς κατοικίες του Μπούρτζ Χαλίφα, το ξενοδοχείο Αρμάνι, τις εταιρικές σουίτες, τις πέντε πισίνες, το γυμναστήριο και το σπα, αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν είναι ότι το πρωτότυπο αυτό κτίριο περιλαμβάνει και ιδιωτική βιβλιοθήκη η οποία βρίσκεται στο επίπεδο 123.


Τερματικος Σταθμος Γκραντ Σεντραλ, Νεα Υορκη

Πρόκειται για έναν από τους γνωστότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς στον κόσμο με πανέμορφη αρχιτεκτονική, πολλά καταστήματα και εστιατόρια ο οποίος υποδέχεται κάθε μέρα περίπου 750.000 επισκέπτες.


Πέρα όμως από το γεγονός ότι αποτελεί δημοφιλή προορισμό για ψώνια και φαγητό, είναι πολλοί εκείνοι που δεν ξέρουν ότι διαθέτει και ένα πολυτελές τένις κλαμπ. Το Vanderbilt Tennis Club, στον τέταρτο όροφο του σταθμού, διαθέτει τα πάντα.


Το Empire State Building, Νεα Υορκη

Το έχουμε δει σε αμέτρητες ταινίες και προσφέρει μοναδική θέα στην πόλη της Νέας Υόρκης. Υπήρξε κάποτε το ψηλότερο κτίριο του κόσμου. Υποδέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δεν ξέρουν το μεγάλο μυστικό του...


Οι περισσότεροι επισκέπτες απολαμβάνουν τη θέα από τον 86ο και τον 102ο όροφο, υπάρχει όμως κι άλλος ένας όροφος αποκλειστικά για τους VIP και τους διάσημους, ο 103ος. Εκεί ανεβαίνουν οι σταρ όπως η Taylor Swift και ο David Beckham, και στο μπαλκόνι φτάνεις από μια μυστική πόρτα με πολύ στενά σκαλιά. Φτάνοντας εκεί η θέα είναι λίγο τρομακτική καθώς δεν υπάρχουν κάγκελα.


Καπελα Σιξτινα, Ρωμη

Εκατομμύρια είναι οι επισκέπτες που την επισκέπτονται κάθε χρόνο για να θαυμάσουν μεταξύ άλλων τις δημιουργίες του Μιχαήλ Άγγελου από τις αρχές του 16ου αιώνα. Εδώ πραγματοποιείται η εκλογή του Πάπα και είναι από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της ιταλικής πρωτεύουσας.


Στο ταβάνι του ναού δεσπόζουν σκηνές από την Παλαιά Διαθήκη, κάτι που όλοι γνωρίζουν. Ωστόσο πολλοί λόγιοι ισχυρίζονται ότι έχουν δει και μυστικούς κώδικες. Σύμφωνα με έναν καθηγητή, οι δημιουργίες επικρίνουν μυστικά τον Πάπα Ιούλιο Β' ενώ κάποιοι γιατροί έχουν αναφέρει ότι βλέπουν μέλη του σώματος, όπως νεφρά και εγκέφαλους.


Σταθμος της Οδου Φλιντερς, Μελβουρνη

Ο συγκεκριμένος σταθμός τρένων είναι ένα από γνωστότερα κτίρια της πόλης. Πρόκειται για τον πρώτο σταθμό που χτίστηκε στην Μελβούρνη και τον έχουμε θαυμάσει σε πολλές ταινίες.


Οι ταξιδιώτες όμως που βιάζονται να προλάβουν κάθε φορά το τρένο δεν ξέρουν την μυστική αίθουσα χορού που βρίσκεται στον τρίτο όροφο του κτιρίου. Εκεί πραγματοποιούνταν στο παρελθόν συναυλίες, διαγωνισμοί και δημόσιοι χοροί. Δεν χρησιμοποιείται πλέον από το 1980 και χρήζει ανακαίνισης.


Ξενοδοχειο Waldorf Astoria, Νεα Υορκη

Το ξενοδοχείο Waldorf Astoria στην Νέα Υόρκη έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς βασιλιάδες, προέδρους και μεγάλους σταρ του κινηματογράφου. Κάτω από το ξενοδοχείο όμως, κλειστό λόγω ανακαίνισης κρύβεται ένα συναρπαστικό μυστικό....


Ακριβώς κάτω από το ξενοδοχείο βρίσκεται ένας παλιός σιδηροδρομικός σταθμός τον οποίο χρησιμοποιούσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ρούζβελτ για να κρύβει το γεγονός ότι έπασχε από πολιομυελίτιδα. Την μυστική πλατφόρμα χρησιμοποιούσαν κι άλλοι διάσημοι οι οποίοι ήθελαν να κινηθούν ινκόγκνιτο. Η γνωστή ως Τρακ 61 έχει χάσει σήμερα την αίγλη της.


Ο Λευκος Οικος, Ουασινγτον

Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι ξέρει περίπου τι υπάρχει μέσα στον Λευκό Οίκο, αλλά κάνει λάθος...


Στα υπόγεια της Λεωφόρου Πενσιλβάνια 1600 υπάρχουν πολλές εκπλήξεις όπως αίθουσα μπόουλινγκ, ανθοπωλείο, ξυλουργείο και οδοντιατρείο.


Το Μνημειο της Μεγαλης Πυρκαγιας του Λονδινου, Λονδινο

Το Μνημείο της Μεγάλης Πυρκαγιάς του Λονδίνου δέχεται κάθε μέρα εκατοντάδες επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να θαυμάσουν από ψηλά τη θέα στην πρωτεύουσα.


Το κτίριο όμως δεν προσφέρει απλώς εξαιρετική θέα στην πόλη, διαθέτει κι ένα τεράστιο τηλεσκόπιο. Το μνημείο υπήρξε στο παρελθόν κέντρο επιστημονικών πειραμάτων και κάτω από το κτίριο βρίσκεται ένα μικροσκοπικό εργαστήριο.


Ο πυργος Gherkin, Λονδινο

Αποτελεί ένα από τα αξιοθέατα του Λονδίνου. Πολλοί είναι όμως εκείνοι που δεν γνωρίζουν τι κρύβεται πίσω από τις κοίλη αρχιτεκτονική του κατασκευή...


Χρειάστηκαν σχεδόν 7.500 πάνελς από γυαλί για να χτιστεί και παρόλο που έχει κοίλο σχήμα το μοναδικό κοίλο γυαλί βρίσκεται στην κορυφή του πύργου.


Το Ανωτατο Δικαστηριο των ΗΠΑ, Ουασινγκτον

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ προκαλεί δέος καθώς είναι το ανώτατο ομοσπονδιακό δικαστήριο της χώρας. Τα πράγματα όμως δεν είναι και τόσο σοβαρά όσο δείχνουν....


Στον πέμπτο όροφο του κτιρίου υπάρχει ένα γήπεδρο μπάσκετ για τους εργαζόμενους στα δικαστήρια.

  Love Exploring

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τα μυστικά των πιο διάσημων μνημείων όλου του κόσμου
Τα μυστικά των πιο διάσημων μνημείων όλου του κόσμου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQj10SyDt6VuIG7T9d-GXlP5ZgJpFOpoabIKe4cNcROY8-rG9H37jk9uvw3VRyjBtcfR9X58CgmSOvFqil47lZ3UL0a2j1lvs5kmlYOVb0ieHqebp5M7EJTaIJcZetPJ7es-GoeKW31wI/s640/BBJrRdG.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQj10SyDt6VuIG7T9d-GXlP5ZgJpFOpoabIKe4cNcROY8-rG9H37jk9uvw3VRyjBtcfR9X58CgmSOvFqil47lZ3UL0a2j1lvs5kmlYOVb0ieHqebp5M7EJTaIJcZetPJ7es-GoeKW31wI/s72-c/BBJrRdG.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/02/blog-post_642.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/02/blog-post_642.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy