-->

ΤΕΙ Αμαλιάδας: Χύνετε τώρα.... κροκοδείλια δάκρυα;

Πριν μερικές εβδομάδες ήρθε στα χέρια μου μια φωτογραφία, που τραβήχτηκε πριν αρκετά χρόνια, στο γραφείο του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη ...



Πριν μερικές εβδομάδες ήρθε στα χέρια μου μια φωτογραφία, που τραβήχτηκε πριν αρκετά χρόνια, στο γραφείο του δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή. Είναι μια φωτογραφία που απεικονίζει τον ίδιο, εμένα και τον δήμαρχο Ηλιδας, τότε δήμου Αμαλιάδας, Γιάννη Λυμπέρη. 

Οι δύο αυτοδιοικητικοί είχαν ετοιμάσει πλήρης φακέλους που κατέθεσαν και μαζί με κάποιες καίριες παρεμβάσεις που έκαναν και πιέσεις προς διάφορες κατευθύνσεις, έφεραν τις σχολές ΤΕΙ στην Ηλεία.

Γνωρίζω πολύ καλά το θέμα, διότι εκτός της μεγάλης συνέντευξης που τους πήρα, παρακολούθησα ή συμετείχα στις διεκδικήσεις των σχολών ΤΕΙ.

Από τότε μέχρι σήμερα, οι σχολές αυτές διατηρήθηκαν, παρά τα κατά καιρούς προβλήματα, και χιλιάδες φοιτητές απ' όλη την Ελλάδα σπούδασαν και γνώρισαν τον πανέμορφο νομό μας, τον οποίο και τον διαφήμισαν στις περιοχές τους. Άλλωστε για κάθε νέο άνθρωπο τα καλύτερα χρόνια είναι πάντα τα φοιτητικά.

Μετά από τόσα χρόνια, κι ενώ θα έπρεπε να έχουμε ήδη δρομολογήσει άλλα ζητήματα, επανερχόμαστε στο θέμα του ΤΕΙ Αμαλιάδας και στον... κίνδυνο να φύγει από εδώ. Έγινε ένα δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας, όπου εκφράστηκε η ανησυχία, η οποία είναι δικαιολογημένη.

  ΟΜΩΣ... 

μπορεί κάποιος να μου πει τι έκανε η παρούσα δημοτική αρχή για τους σπουδαστές της Αμαλιάδας, που ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε προχθές ότι, "δεν τους βλέπουμε ως σουβλάκια και χρήματα;".

Εκτός από ένα κτήριο τι άλλο προσέφερε ώστε όχι μόνο η διαμονή τους να γίνει καλύτερη, αλλά και το επίπεδο των πολιτών να ανέβει;

Ποιες δράσεις, ποιες εκδηλώσεις για το ΤΕΙ, με το ΤΕΙ, που να συνδέθηκαν με την τοπική κοινωνία;

Ας μη κοροϊδευόμαστε.... 

βλέπουμε τους σπουδαστές πως θα δουλέψουν τα διάφορα μαγαζιά και πόσα σπίτια θα ενοικιαστιούν. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. 

Και για να τα λέμε όλα, για να μη χύνουμε συνεχώς κροκοδείλια δάκρυα, μόνο ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας προσπάθησε και κατάφερε να βοηθήσει κάπως και βάση των δυνατοτήτων που έχει, στα μύρια προβλήματα αυτών των παιδιών που ήρθαν εδώ να σπουδάσουν με στόχο την προοπτική μιας καλύτερης ζωής.

Αλλά τι να περιμένεις από μια δημοτική αρχή όταν οι σύμβουλοι [πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα] δεν γνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και... ζητούν από τον Πρόεδρο του Ε.Σ. Αμαλιάδας... να τους ενημερώσει;
Αφού για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι  πως θα διατηρήσουν την καρέκλα [η ματαιοδοξία της εξουσίας] κι αν τύχει να βρεθούν και σε καμιά θέση να παίρνουν και τίποτα λεφτά, καλά είναι!

Τι να περιμένεις από μια δημοτική αρχή της οποίας ο .. βασικός λόγος ύπαρξης είναι η καταγγελία ότι.. βρήκε χρέη από την προηγούμενη δημοτική αρχή;
Καλή ή κακή η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι έφτασε τον δήμο σ' ένα σημείο [και μάλιστα ιδιαίτερα υψηλό] και η επόμενη δημοτική αρχή -όπως γίνεται πάντα- πρέπει να συνεχίζει για να τον πάει ακόμα πιο ψηλά.
Πότε, για παράδειγμα, άκουσε κάποιος τον Γαβρίλη Λιατσή να κατηγορεί την προηγούμενη δημοτική αρχή Πύργου για λάθη και παραλείψεις; Ποτέ.
Κατηγορεί μια δημοτική αρχή την προηγούμενη όταν δεν έχει να προσφέρει τίποτα και ψάχνει για... εξιλαστήρια θύματα!!!

Τι να περιμένει κάποιος από την δημοτική αρχή Ηλιδας όταν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας κάνουν ότι θέλουν κι ένας δήμαρχος να εμφανίζεται πως έχει χάσει την μπάλα και δεν μπορεί να τους ελέγξει; Κι αυτό γιατί συγκέντρωσε οτιδήποτε στην παράταξή του με μοναδικό στόχο πως να χτυπηθεί ο Λυμπέρης.
Κι έχασε ο Λυμπέρης και το αποτέλεσμα;

Ξεκαθαρίζω δύο πράγματα για κάθε κακόπιστο: 
Ως άνθρωπο τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο τον συμπαθώ ιδιαίτερα. Και πιστεύω πως θέλει να κάνει κάποια πράγματα, αλλά δεν μπορεί. Δεν αντιμετωπίζεις έναν δήμο με τη νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου. Ένας δήμος για να διοικηθεί θέλει "τσαμπουκά", θέλει χτύπημα του χεριού στο τραπέζι και δυναμικές παρεμβάσεις. Ούτε τα δελτία τύπου λύνουν τα προβλήματα, ούτε η πεποίθηση ότι τα ... φιλικά ΜΜΕ δεν "χτυπούν" [Και ο νοών νοείτο].

Το δεύτερο που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι πως δεν υποστηρίζω τον Λυμπέρη. Άλλωστε θεωρώ ότι έκλεισε τον κύκλο του ως δήμαρχος και αυτό που θα ήθελα είναι να δω έναν δήμαρχο νέο με τον Λυμπέρη όμως ως βασικό του σύμβουλο. Κι αυτό, επίσης, για δύο λόγους: Πρώτα ότι ο Λυμπέρης είναι μια "αλεπού" της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής γενικότερα και δεύτερον έκανε ένα τεράστιο έργο και μπορεί να καθοδηγήσει αποτελεσματικά έναν νέον άνθρωπο. Δηλαδή ένας συνδυασμός "παλιού", έξυπνου κι εμπειρότατου μυαλού με ένα νέο ηλικιακά μυαλό που θα έχει όμως όλη την ορμή της νιότης και την διάθεση της προσφοράς.
Κλείνω εδώ την παρένθεση και συνεχίζω...

Η Αμαλιάδα και κατά προέκταση όλη η περιοχή του κάμπου έχασε πολλά πράγματα: Για παράδειγμα το υποκατάστημα της ΔΕΗ. Και φαίνεται πως σιγά-σιγά προσπαθούν να αφαιρέσουν κι άλλα. Τι έκανε ο δήμος όλα τα προηγούμενα χρόνια ώστε να μην κινδυνεύει σήμερα να φύγει [και] το ΤΕΙ; Κι ας μιλάει η Σαλτάρη για... κινδυνολογία. Ας μάθει ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Και πως τα συμφέροντα ενός δήμου, που την τίμησε με την ψήφο του, είναι πάνω από το κόμμα που εκλέγεται και κάθε άλλο κόμμα!

Αλλά πάντα δεν "τρέχουμε" τελευταία στιγμή; Πάντα δεν χύνουμε κροκοδείλια δάκρυα γιατί είμαστε ανίκανοι να προστατέψουμε ότι κατακτήσαμε; Και πάντα δεν μας έφταιγαν και φταίνε όλοι οι υπόλοιποι εκτός από τον εαυτό μας;
Πάντα δεν αρνούμασταν να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί;

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Νίκος Σαψάλης, είπε μια μεγάλη κουβέντα προχθές στο ΔΣ Ηλιδας: "Να παραιτηθείτε όλοι σας αν το ΤΕΙ φύγει από την πόλη".

Έχω την αίσθηση πως αν οι δημότες αυτού του δήμου και περισσότερο της Αμαλιάδας σας έδειξαν ανοχή σε κάποια πράγματα, αν χαθεί το ΤΕΙ θα "ξεσπάσει" ως τσουνάμι.

Και δεν θα έχει άδικο....

[Καθώς δεν διατηρώ το αλάθητο του Πάπα, όποιος έχει διαφορετική άποψη, ευχαρίστως να την ακούσουμε....]

Διαβάστε κι αυτό:
Αμαλιάδα: Αν πάρουν το ΤΕΙ, που θα κρυφτείτε;

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : ΤΕΙ Αμαλιάδας: Χύνετε τώρα.... κροκοδείλια δάκρυα;
ΤΕΙ Αμαλιάδας: Χύνετε τώρα.... κροκοδείλια δάκρυα;
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEje1q8W2XJsmwEXFRgF-WeUtkFnFJ-RY6ZE0lJ-v26yuVm0Dil10y-fyC-BbCLRmbNH_wAV2gMEhAfW0T6SaQErwS9OXoWJev1epGEtty35frbvPToI_YMDRYEWFPKpUItdcL4G5co1LX8/s640/%25CE%25A4%25CE%2595%25CE%2599-%25CE%2591maliadas.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEje1q8W2XJsmwEXFRgF-WeUtkFnFJ-RY6ZE0lJ-v26yuVm0Dil10y-fyC-BbCLRmbNH_wAV2gMEhAfW0T6SaQErwS9OXoWJev1epGEtty35frbvPToI_YMDRYEWFPKpUItdcL4G5co1LX8/s72-c/%25CE%25A4%25CE%2595%25CE%2599-%25CE%2591maliadas.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/02/blog-post_715.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/02/blog-post_715.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy