-->

To λάδι, τρίτο προιόν στην Ο.Π. Αμαλιάδας - Δηλώσεις Προέδρου Χ. Βαλλιανάτου

*το μέλλον βρίσκεται στα πιστοποιημένα προϊόντα * η ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα θα έρθει μέσα από μεγάλα και οργανωμένα σχήματα *ως...


*το μέλλον βρίσκεται στα πιστοποιημένα προϊόντα

* η ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα θα έρθει μέσα από μεγάλα και οργανωμένα σχήματα

*ως Ομάδα Παραγωγών μας ενδιαφέρει να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των παραγωγών...

Τριετές επιχειρησιακό πρόγραμμα για σταφίδα και τομάτα

Η Οργάνωση Παραγωγών έχει υποβάλλει τριετές επιχειρησιακό πρόγραμμα 2018-2020, το οποίο αναφέρεται στα προϊόντα της κορινθιακής σταφίδας και της βιομηχανικής τομάτας.
Ο πρώτος στόχος, τον οποίο θέτουμε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα, είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση γι' αυτά τα δύο προϊόντα.
Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα AGRO1 για την κορινθιακή σταφίδα και το PROPELAG το εφαρμόζουμε για την βιομηχανική τομάτα.
Ήδη είμαστε στον 4ο χρόνο της πιστοποίησης των δύο προϊόντων.

Η Ομάδα Παραγωγών προχωράει κι εκείνο που πρέπει να ενημερώσουμε και τους αγρότες είναι πως το μέλλον βρίσκεται στα πιστοποιημένα προϊόντα. Αυτό, λοιπόν, κάνουμε εμείς στα δύο προϊόντα. Από κει και πέρα έχουμε αγορά πανιών για τους σταφιδοπαραγωγούς, έχουμε αγορά εφοδίων για τους τοματοπαραγωγούς, σταγονίδια και ότι άλλο χρειάζονται.

Το έχω πει πάρα πολλές φορές και θα το επαναλάβω ακόμη μία, ότι δεν είναι μόνο η τιμή του προϊόντος, είναι και το κόστος παραγωγής. Μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα που εφαρμόζουμε γι' αυτά τα δύο πρτοι΄ντα, ο στόχος μας είναι να ρίξουμε το κόστος παραγωγής.
Θα πω ένα παράδειγμα: το κόστος της βιομηχανικής τομάτας στην Ισπανία είναι 350 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα 650. Πως να αντεπεξέλθει ο τοματοπαραγωγός; Κι αυτό συμβαίνει διότι η μισή Ισπανία είναι μια ομάδα παραγωγών. Στην Ελλάδα έχουμε το ελάττωμα κάθε γειτονιά και μια ομάδα παραγωγών. Αυτά δεν μπορούν να συμβαίνουν. Μόνο μέσα από μεγάλα και οργανωμένα σχήματα θα μπορέσει να έρθει η ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα. Και ειδικά στο νομό μας που είναι κατ' εξοχήν αγροτικός και στηρίζεται το εισόδημα στην αγροτική παραγωγή.

Για τις επαφές με στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τα κυβερνητικά στελέχη στην Πάτρα και με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη

Παρότι από την φύση μου είμαι αισιόδοξος άνθρωπος σε όλες τις επαφές που κάναμε στο υπουργείο δεν περιμένω και πάρα πολλά πράγματα. Όμως πρέπει να πιέζουμε και να προσπαθούμε συνεχώς να κερδίσουμε κάτι.
Το έχω ξαναπεί: Ο αγροτικός τομέας δουλεύει με αυτόματοπιλότο.

Ένα υπόμνημα το οποίο έδωσα το 2008 στον Κώστα Καραμανλή, στον Πύργο, άλλαξα την ημερομηνία και το έδωσα και στον Γιώργο Παπανδρέου στην Ολυμπία.
Άλλαξα ημερομηνία και το έδωσα στον Αντώνη Σαμαρά τρεις ημέρες πριν γίνει πρωθυπουργός, στο Επιμελητήριο.

Τα αγροτικά διαρθρωτικά προβλήματα παραμένουν δυστυχώς. Όπως το δημοπρατήριο αγροτικών προϊόντων, το Ινστιτούτο στον Κόροιβο, οι ομάδες παραγωγών που ακόμα και σήμερα ψαχνόμαστε να φτιάξουμε ομάδες. Αυτά τα προβλήματα παραμένουν 20-25 χρόνια. Όποιος υπουργός έρθει φτιάχνει έναν νόμο για να λέει ότι έφτιαξε, δίνει παρατάσεις των παρατάσεων, δεν εφαρμόζεται κανένας νόμος με αποτέλεσμα ο αγροτικός τομέας να είναι στο σημείο που είναι και όλοι το γνωρίζουν.

Πιέζουμε την σημερινή κυβέρνηση, αλλά όμως δεν βλέπω να γίνονται πολλά πράγματα στον αγροτικό τομέα.

Για τις ευθύνες των αγροτών

Και ο αγρότης έχει ευθύνη. Έχει την ευθύνη της μη συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις. Αυτό το βλέπουμε, το έχουμε ζήσει. Από κει και πέρα οι ιθύνοντες των τριών Ενώσεων του νομού μας οι ποίες αυτή την στιγμή πάνε για εκκαθάριση οι δύο και η ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας, όπως γνωρίζουμε, έχουν μειωθεί οι δραστηριότητές της, φέρνουν κι αυτοί ακέραια την ευθύνη, διότι ο κόσμος έχασε την εμπιστοσύνη του.

Εμείς, ως Ομάδα Παραγωγών, το πρώτο που κοιτάμε σε όλο το νομό που γυρίζουμε, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του παραγωγού. Αλλά και ο αγρότης δεν μπορεί να κάθεται στα καφενεία και να αφήνει αυτούς τους 2-3 να παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον του.

Είδαμε και στις τελευταίες κινητοποιήσεις τι έγινε. Δεν υπήρχε συμμετοχή. Κάναμε εκκλήσεις να έρθει ο κόσμος και πάλι σας λέω ότι ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του σε αυτούς που πάνε μπροστά.

Το λάδι τρίτο προϊόν στην Ο.Π. Αμαλιάδας

Είμαστε αναγνωρισμένοι και για την ομάδα λαδιού. Το τρίτο προϊόν το οποίο μπήκε στην Ομάδα Παραγωγών. Έχουμε υποβάλλει τριετές επιχειρησιακό πρόγραμμα και γι' αυτό το προϊόν και περιμένουμε μέχρι τις 15 Μαρτίου να εγκριθεί. Θα καλέσουμε σε Γενική Συνέλευση τους ελαιοπαραγωγούς αλλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι η απόφασή μας πως όσοι θα γραφτούν θα είναι σύμφωνοι με τους κοινοτικούς κανονισμούς. Το λάδι πλέον πρέπει να περνάει από ομάδα παραγωγών. Θα εφαρμόσουμε το νόμο. Όποιος ελαιοπαραγωγός θα ωφεληθεί από τα προγράμματα ΕΟΦ θα ακολουθεί και τους κοινοτικούς κανονισμούς. Θα πρέπει σε αυτό να προσαρμοστούμε όλοι.

Στο πρόγραμμα ΕΟΦ, είμαστε αναγνωρισμένες τρεις ομάδες στο νομό Ηλείας. Το "Μονοπάτι" στο Γεράκι αφορά το βιολογικό λάδι.

Η Ομάδα παραγωγών Αμαλιάδας κατάφερε να μη πάνε τα λεφτά σε άλλους νομούς. Το κονδύλι ήταν 35 εκ. ευρώ, εάν η Ηλεία δεν ακολουθούσε τα χρήματα θα πήγαιναν όλα στην Κρήτη. Συγκεντρώνουμε,λοιπόν, τον κόσμο. Νόσοι παραγωγοί μετά από τις 15 Μαρτίου που θα εγκριθεί το πρόγραμμα θέλουν να γραφτούν εδώ είμαστε και τους περιμένουμε για να κάνουμε μια δυνατή ομάδα. Πλέον, κάθε γειτονιά και ομάδα τελείωσε.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : To λάδι, τρίτο προιόν στην Ο.Π. Αμαλιάδας - Δηλώσεις Προέδρου Χ. Βαλλιανάτου
To λάδι, τρίτο προιόν στην Ο.Π. Αμαλιάδας - Δηλώσεις Προέδρου Χ. Βαλλιανάτου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh96YrGTHRf751LCoWOeif-I1w8ShlYNZsclqw8iRzsfW-QO7QK0U9eDdKUWKrAjqGf4HC3i-Fw_PIIlygA4ozyE__dx_DycmpyCoo2zPZm0HNBj74qkxQs53v-1Nr7rD-_VvLd2UootMU/s640/fruit-939618__340.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh96YrGTHRf751LCoWOeif-I1w8ShlYNZsclqw8iRzsfW-QO7QK0U9eDdKUWKrAjqGf4HC3i-Fw_PIIlygA4ozyE__dx_DycmpyCoo2zPZm0HNBj74qkxQs53v-1Nr7rD-_VvLd2UootMU/s72-c/fruit-939618__340.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/02/to_22.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/02/to_22.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy