Πύργος: «Η Μακεδονία είναι μία. Και είναι Ελληνική…»

«Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική…» φώναξαν με μια φωνή οι εκατοντάδες πολίτες της Ηλείας που συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί σ...


«Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική…» φώναξαν με μια φωνή οι εκατοντάδες πολίτες της Ηλείας που συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στην πλατεία 25ης Μαρτίου (ΟΤΕ) στον Πύργο συμμετέχοντας στο Πανηλειακό Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τους αιχμάλωτους στρατιωτικούς στην Τουρκία. Από την ιερή γη της Ηλείας, έστειλαν το πιο ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα δε θα σκύψει το κεφάλι. Δεν το έκανε ποτέ, δε θα το κάνει ούτε τώρα.

Εκατοντάδες πολίτες, από την Ηλεία και τους γειτονικούς νομούς, γέμισαν την Πλατεία 25ης Μαρτίου αλλά και τους δρόμους γύρω από αυτήν με σημαίες και πανό υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία και μικρών παιδιών και μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου που κρατώντας στα χέρια ελληνικές σημαίες, φώναζαν συνθήματα και τραγουδούσαν «Μακεδονία ξακουστή». Πιο συγκινητική όμως, ήταν η παρουσία ηλικιωμένων ανθρώπων, που με δάκρυα στα μάτια φώναζαν δυνατά «Κάτω τα χέρια από τη Μακεδονία».
 
Χαιρέτισαν

Τη συγκέντρωση προλόγισε ο καθηγητής Γιώργος Κουρκούτας – μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του συλλαλητηρίου, μεταφέροντας τον χαιρετισμό και το μήνυμα του Ηλείου μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου. «…Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ανάξιους ανθρώπους, με μειωμένο έως ανύπαρκτο πατριωτικό φρόνημα, που καβάλησαν με χιλιάδες ψέματα την εξουσία, να μας οδηγήσουν σε καινούργια εθνική καταστροφή. Πρέπει να εμποδίσουμε αυτό το κακό», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμά του, χαιρετίζοντας των αγώνα των συμπατριωτών του.


«Όσοι νομίζουν ότι το Μακεδονικό ζήτημα είναι μακριά μας, είναι πολύ γελασμένοι. Είναι τόσο κοντά μας, που είναι αδύνατον να το αγνοήσουμε. Είναι κομμάτι από το σώμα μας, είναι μέσα στην ψυχή μας, ζει παράλληλα με εμάς και την ιστορία μας. Η προσπάθεια μας είναι να κρατήσουμε ζωντανό τον αγώνα, να κρατήσουμε ψηλά το φρόνημα, να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη μας. Η Μακεδονία είναι Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του, ο δημ. Σύμβουλος Πύργου και μέλος της Οργ. Επιτροπής Χάρης Μιχαλακόπουλος.

Τον χαιρετισμό και μήνυμα του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανού, μετέφερε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.Αθανάσιος, σημειώνοντας την ανάγκη να διατρανώσουμε ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική. «…Παιδιά μου, οι Έλληνες για τη διατήρηση της Μακεδονίας έχουμε χύσει ποτάμια αίματος. Προς όλους εσάς, που συγκεντρωθήκατε σήμερα εδώ, για τη Μακεδονία μας που είναι μια και είναι Ελληική και θα μείνει Ελληνική, αυτή είναι η πατρική μου συμβουλή: Αναλάβετε την πανοπλίαν του Θεού, ίνα δυνηθήτε αντιστήναι εν τη ημέρα τη πονηρά. Ειρήνη πάσι. Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε», ανέφερε μεταξύ άλλων στο μήνυμα του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ Γερμανός.
 
Οι ομιλίες

Ο Πύργιος Σύμβουλος Μάρκετινγκ, Γιώργης Τάκη Δόξα ήταν ο πρώτος ομιλητής, θυμίζοντας σε όλους πως, στις μεγάλες και κρίσιμες στιγμές της Πατρίδας, οι Έλληνες είναι μαζί, ενωμένοι και υπερασπίζονται την υπερηφάνεια και το ήθος. «Είμαστε Έλληνες και αυτό ας το καταλάβουν», είπε απευθυνόμενος σε όσους κλείνουν τα αυτιά, τα μάτια, την καρδιά και την ψυχή τους αυτές τις ώρες. «Γεννηθήκαμε στην πιο ευλογημένη γη της Ελλάδας. Αρχαία Ήλιδα, Αρχαία Ολυμπία, Επικούριος Απόλλωνας. Από εδώ θα φύγει το φως και θα πάει παντού.

Οι Έλληνες είμαστε οι μαχητές του πνεύματος. Μόνο το πνεύμα θα νικήσει την ύλη. Από εδώ θα φύγει η δύναμη και θα εξαπλωθεί παντού. Η Μακεδονία ήταν και θα παραμείνει Ελληνική, ότι και να λένε» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Δόξας, καλώντας στο βήμα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής – Πάνο Αποστολόπουλο, Κυριάκο Βασιλάρα, Χρυσοβαλάντη Δημητρόπουλο, Χαράλαμπο Κλουκίνα, Γιώργο Κουρκούτα, Αγαθοκλή Κοτσάκη, Γιώργο Μαραγκό, Χάρη Μιχαλακόπουλο, Γιώργο Μπρη – που, όπως είπε, έβαλαν πλάτη για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, παρά τους υπόγειους και φανερούς πολέμους που υπέστησαν.

Συγκλονιστική ήταν η ομιλία του Δημάρχου Άργους Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου, που κατάφερε να ξεσηκώσει και να συγκινήσει το πλήθος, κάνοντας αρκετά ζευγάρια μάτια να δακρύσουν. «Από την Πελοπόννησο ξεκίνησε η επανάσταση, από εδώ κάναμε κράτος, από εδώ γίναμε ελεύθεροι, από εδώ θα ξαναστείλουμε το μήνυμα. Η ιστορία δεν αλλάζει, γιατί η δική μας ιστορία δε γράφτηκε με μελάνι, αλλά με αίμα και η λευτεριά μετριέται με το αίμα των Ελλήνων», είπε μεταξύ άλλων. Αναφέρθηκε στις ένδοξες στιγμές της ιστορίας μας για την ελευθερία και τους αγώνες των ηρώων μας, καλώντας όλους να υψώσουν το παράστημά τους και σηκώσουν ψηλά το κεφάλι, θυμίζοντας σε όλους πως «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» όπως χαρακτηριστικά είχε πει ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Χαρακτήρισε «προδότες» όλους εκείνους πουν είναι έτοιμοι να παραχωρήσουν – με μια υπογραφή – το όνομα «Μακεδονία», εκφράζοντας τον φόβο, ότι αμέσως μετά, θα αξιώσουν και την πολιτιστική μας κληρονομιά. «Έλληνες ψηλά το κεφάλι, ψηλά τις σημαίες…Αγωνιζόμαστε και φωνάζουμε: η Μακεδονία είναι Ελλάδα, κάτω τα χέρια από την Ελλάδα», είπε κλείνοντας την ομιλία του και «χάθηκε» στις αγκαλιές των πολιτών που τον αγκάλιασαν και τον συνεχάρησαν για την συγκλονιστική ομιλία του.

Με πανό, συνθήματα και ύμνους 

 Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο, ενώ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, το πλήθος τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή» και έψαλε το «Υπερμαχώ», ενώ δε σταμάτησε να φωνάζει συνθήματα όπως «Ελλάς, Ελλάς, Μακεδονία», «Διπλή ονομασία, είναι προδοσία», «Κάτω τα χέρια απ’ τη Μακεδονία», «Ελλάδα ενωμένη, ποτέ πουλημένη». Συνθήματα φώναξαν και τα μέλη της Χρυσής Αυγής που έφτασαν στην συγκέντρωση με πανό. Για την ασφάλεια των διαδηλωτών, από νωρίς βρέθηκε στο σημείο ισχυρή δύναμη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, κλείνοντας δρόμους και ρυθμίζοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.patrisnews

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιολέτης ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Πύργος: «Η Μακεδονία είναι μία. Και είναι Ελληνική…»
Πύργος: «Η Μακεδονία είναι μία. Και είναι Ελληνική…»
https://2.bp.blogspot.com/-n17VKg8J94s/Wq-I1mdGhjI/AAAAAAACdSE/RxE0xaNmM7AEe1LsnvetsYjZQbGIPhw_ACLcBGAs/s640/8-696x364.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-n17VKg8J94s/Wq-I1mdGhjI/AAAAAAACdSE/RxE0xaNmM7AEe1LsnvetsYjZQbGIPhw_ACLcBGAs/s72-c/8-696x364.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_729.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_729.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy