-->

Πώς συνδυάζονται πουκάμισο, παπούτσια και αξεσουάρ με κοστούμι

Όταν η περίσταση απαιτεί να ντυθείς καλά και να φορέσεις «πανοπλία», τότε σημασία δεν έχει μόνο το κοστούμι που θα επιλέξεις να κάθεται...


Όταν η περίσταση απαιτεί να ντυθείς καλά και να φορέσεις «πανοπλία», τότε σημασία δεν έχει μόνο το κοστούμι που θα επιλέξεις να κάθεται σωστά στο σώμα σου. Φυσικά, η καλή εφαρμογή είναι καθοριστικής σημασίας, όπως επίσης όμως και οι συνδυασμοί που θα κάνεις για να είναι η εμφάνισή σου κομψή, αρρενωπή και στιβαρή.

Όπου συνδυασμοί: πουκάμισο, παπούτσια και αξεσουάρ (από τη γραβάτα και τα μανικετόκουμπα μέχρι τις κάλτσες). Για παράδειγμα, το πουκάμισο πρέπει να λειτουργεί συμπληρωματικά με το κοστούμι, η γραβάτα με το πουκάμισο και το ποσέτ με όλο το σύνολο. Στον παρακάτω χρήσιμο οδηγό θα βρεις όλους τους πιθανούς συνδυασμούς όταν πρόκειται να φορέσεις κοστούμι και μαζί συμβουλές για να τους κάνεις σωστά, είτε επιμένεις κλασικά, είτε σου αρέσει να πειραματίζεσαι.

  Κοστούμι + Πουκάμισο

Τα απλά, μονόχρωμα και βαμβακερά πουκάμισα αποτελούν το Α και το Ω για την αντρική γκαρνταρόμπα. Κάθε άντρας οφείλει να έχει τα εξής δύο χρώματα στη ντουλάπα του: λευκό και γαλάζιο, που είναι ευκολοσυνδύαστα, προσφέρουν ευελιξία κινήσεων και αποτελούν ασφαλή επιλογή. Επίσης, τα πουκάμισα στις αποχρώσεις του ροζ και του λιλά μπορούν να «ζωντανέψουν» κάθε σύνολο και ταιριάζουν ιδανικά με γκρι και μπλε κοστούμια, ενώ εκείνα στην απόχρωση του γκρι του πάγου με μαύρα και ανθρακί.

Αν πάλι θέλεις να ξεφύγεις από τα τετριμμένα και να τολμήσεις κάτι διαφορετικό, επένδυσε σε ένα σκούρο πράσινο κοστούμι, το οποίο θα «παντρέψεις» με ένα πουκάμισο στον ίδιο χρωματικό τόνο, δηλαδή αυτόν του πράσινου, μόνο που η απόχρωσή του θα είναι σαφώς πιο ανοιχτόχρωμη. Τέλος, μπορείς πάντα να επιλέξεις ένα κοστούμι statement, εκείνο δηλαδή που είναι printed και να το ταιριάξεις αυστηρά με ένα πουκάμισο μονόχρωμο ή αντιστρόφως, ένα μονόχρωμο κοστούμι με ένα printed -καρό, ριγέ, με λαχούρια- πουκάμισο.

  Πουκάμισο + Γραβάτα


Κανόνας 1ος: Η γραβάτα να είναι πάντα πιο σκούρα χρωματικά από το πουκάμισο.
Κανόνας 2ος: Ένα μονόχρωμο πουκάμισο ταιριάζει ιδανικά με μία εμπριμέ γραβάτα και τούμπαλιν.
Κανόνας 3ος: Η printed γραβάτα πρέπει να δημιουργεί μία αρμονική αντίθεση με το πουκάμισο. Ιδανικά πρέπει το χρώμα του πουκαμίσου να υπάρχει και στη γραβάτα ως διακριτική πινελιά.
Κανόνας 4ος: Είναι πολύ πιο εύκολο να ταιριάξεις τα αντίθετα χρώματα, συγκριτικά με τα συμπληρωματικά. Παράδειγμα: ένα σκούρο θαλασσί πουκάμισο με μία κόκκινη βουργουνδίας γραβάτα είναι ο συνδυασμός που κάθε άντρας μπορεί να κάνει, είτε έχει, είτε δεν έχει ιδέα από μόδα.

Το κλειδί για να δουλέψεις σωστά τα συμπληρωματικά χρώματα -εκείνα που βρίσκονται αντικριστά στον τροχό των χρωμάτων- και συνδυάζονται δύσκολα είναι να υπάρχει ποικιλία αποχρώσεων. Και εξηγούμαστε: ένα γαλάζιο πουκάμισο με μία γραβάτα σε σκούρο πορτοκαλί.

Πώς συνδυάζονται πουκάμισο, παπούτσια και αξεσουάρ με κοστούμι Κοστούμι + Ποσέτ + Γραβάτα


Σημασία εδώ δεν έχει να ταιριάξεις μεταξύ τους τις υφές και τα υφάσματα, αλλά τις χρωματικές αποχρώσεις, ώστε το αποτέλεσμα να είναι στιλάτο και κομψό. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι να κινηθείς κλασικά και να «παντρέψεις» ένα λευκό πουκάμισο με ένα λευκό ποσέτ (τετράγωνο μαντήλι στα ελληνικά). Αν πάλι, η εικόνα αυτή σου φαίνεται «βαρετή», τότε πειραματίσου άφοβα με τα χρώματα και τα σχέδια στο ποσέτ, φρόντισε όμως οι αποχρώσεις του να λειτουργούν συμπληρωματικά με εκείνες του πουκαμίσου ή της γραβάτας.

Κοστούμι + Μανικετόκουμπα

Όταν η περίσταση απαιτεί να είσαι κυριολεκτικά ντυμένος «στην πένα», τότε το μόνο αξεσουάρ (αν εξαιρέσεις την γραβάτα και το ποσέτ) ή καλύτερα κόσμημα που χρειάζεσαι είναι ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα. Θα προσθέσουν έξτρα δόσεις στυλ και κομψότητας στο σύνολο και θα προσδώσουν χαρακτήρα στην εμφάνισή σου.

Όταν επιλέγεις λοιπόν μανικετόκουμπα, η πλέον ενδεδειγμένη λύση δεν είναι άλλη από το ασήμι, μιας και το συγκεκριμένο μέταλλο χαρίζει μια διακριτική πινελιά πολυτέλειας, ταιριάζοντας με κάθε πιθανό ή απίθανο χρώμα που μπορεί να έχει το πουκάμισο. Τα χρυσά μανικετόκουμπα από την άλλη είναι ιδανικά με θαλασσί ή σκούρο μπλε πουκάμισο, ενώ στα ασημένια με μαύρο όνυχα είναι κατάλληλα για black tie.

Κοστούμι + Κάλτσες


Ο κανόνας λέει ότι ταιριάζεις το χρώμα της κάλτσας με το χρώμα του παντελονιού. Μαύρο με μαύρο, μπλε με μπλε, γκρι με γκρι. Επειδή όμως οι κανόνες είναι βαρετοί και είναι για να «σπάνε», ο σύγχρονος τρόπος για να επιλέξεις το ζευγάρι κάλτσες που θα φορέσεις είναι το χρώμα τους να είναι το ίδιο με μία χρωματική λεπτομέρεια στο κοστούμι ή στη ζώνη ή στο ποσέτ ή στα μανικετόκουμπα. Ένας κλασικός τύπος θα διαλέξει για παράδειγμα μαύρες ή βουργουνδί ή ανθρακί κάλτσες με ένα σκούρο κοστούμι, ενώ ένας τολμηρός μουσταρδί ή τιρκουάζ ή κόκκινες με navy blue tailoring.

Κοστούμι + Παπούτσια


Μπορεί τα τελευταία χρόνια, ο συνδυασμός κοστουμιού με sneakers να αποτελεί την τελευταία τάση της μόδας, εμείς ωστόσο θα επιμείνουμε κλασικά, γιατί εδώ οι κανόνες δεν είναι για να «σπάνε». Τουλάχιστον, αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα σύνολο κομψό, που να εκπέμπει κύρος και στιβαρότητα. «Παίζεις» λοιπόν κλασικά και διαλέγεις Brogues, Derbies, Monk Straps ή Loafers. Με ένα μαύρο κοστούμι φοράς πάντα μαύρα υποδήματα, ενώ με ένα μπλε ή γκρι σκούρα καφέ ή ταμπά.

  Askmen.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Πώς συνδυάζονται πουκάμισο, παπούτσια και αξεσουάρ με κοστούμι
Πώς συνδυάζονται πουκάμισο, παπούτσια και αξεσουάρ με κοστούμι
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzpKuBbLeulNYbpnudyU3j17MreaVOmHW2_6TCkDVMt7blIVLmqLGN8hU5cQtKYdfuH_rikBvDUbj633yaFBmgIBJgxCi7pdTOB8ptEYSOXlZ4PehqKfv54T4ZmBZDWTYbcgnyd894hDA/s640/BBKffGh.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzpKuBbLeulNYbpnudyU3j17MreaVOmHW2_6TCkDVMt7blIVLmqLGN8hU5cQtKYdfuH_rikBvDUbj633yaFBmgIBJgxCi7pdTOB8ptEYSOXlZ4PehqKfv54T4ZmBZDWTYbcgnyd894hDA/s72-c/BBKffGh.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_758.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/03/blog-post_758.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy