-->

Όλες οι υποθέσεις του FBI που έκαναν πάταγο

Υποθεσεις του FBI - Al Capone Ο Alphonse Gabriel “Al” Capone υπήρξε διαβόητος γκάνγκστερ στο Σικάγο κατά τις δεκαετίες του '20 κα...


Υποθεσεις του FBI - Al Capone

Ο Alphonse Gabriel “Al” Capone υπήρξε διαβόητος γκάνγκστερ στο Σικάγο κατά τις δεκαετίες του '20 και στις αρχές του '30. Κάποιοι τον παρομοίασαν με τον Ρομπέν των Δασών επειδή συνεισέφερε πολλά σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Η φήμη του όμως αμαυρώθηκε σημαντικά μετά το μακελειό την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου το 1929. Το FBI ξεκίνησε να τον παρακολουθεί τη χρονιά που δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου. Σύντομα μετά από αυτό συνελήφθη για φοροδιαφυγή.


Υποθεσεις του FBI - Η απαγωγη Lindbergh

Ο μόλις είκοσι μηνών Charles Lindbergh Jr., γιος του διάσημου Αμερικανού αεροπόρου Charles Lindbergh και της Anne Morrow Lindbergh, απήχθη από το σπίτι της οικογένειας στο Νιου Τζέρσι το 1932. Μετά την απαγωγή του παιδιού ακολούθησαν διάφορα μηνύματα για λύτρα προς την οικογένεια με τα οποία οι εγκληματίες ζητούσαν χρήματα για να επιστρέψουν το μωρό. Ωστόσο, τον Μάιο, ένας διανομέας ανακάλυψε το πτώμα του παιδιού σε αποσύνθεση πέντε μίλια από το σπίτι των Lindbergh. Οι έρευνες που ακολούθησαν οδήγησαν την αστυνομία στον Γερμανό επιπλοποιό Bruno Richard Hauptmann ο οποίος αποδείχθηκε ένοχος και εκτελέστηκε στην ηλεκτρική καρέκλα τον Απρίλιο του 1936.


Υποθεσεις του FBI - George Kelly Barnes η αλλιως ο Κελλυ το Πολυβολο

Ο διαβόητος γκάνγστερ από το Μέμφις ονομάστηκε έτσι επειδή το αγαπημένο του όπλο ήταν ένα πολυβόλο Thompson. Το 1933 ο Kelly και η συμμορία του απήγαγαν τον μεγιστάνα των πετρελαίων Charles F. Urschel. Κατάφεραν να πάρουν 200.000 δολάρια αλλά χωρίς να το καταλάβουν ο Urschel είχε συγκεντρώσει στοιχεία εναντίον τους τις ημέρες που τον κρατούσαν. Κατά συνέπεια ο Kelly φυλακίστηκε και πέρασε την υπόλοιπη ζωή τους στη φυλακή όπου και πέθανε το 1954.


Υποθεσεις του FBI - Bonnie Parker και Clyde Barrow

Έγιναν γνωστοί ως Bonnie και Clyde, και ήταν ένα από τα πιο γνωστά ζευγάρια την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης. Παρόλο που λέγεται ότι η Parker δεν χρησιμοποίησε ποτέ όπλο, κατηγορήθηκαν και οι δύο για μια σειρά από ληστείες, κλοπές και δολοφονίες στις αρχές της δεκατίας του '30. Το FBI ξεκίνησε τότε έρευνες το 1932 μετά από μια σειρά κλοπών αυτοκινήτων. Στις 23 Μαίου 1934 αστυνομικοί από τα τμήματα της Λουζιάνα και του Τέξας τους έστησαν ενέδρα και τους σκότωσαν όταν ο Barrow επιχείρησε να το σκάσει.


Υποθεσεις του FBI - John Dillinger

Ο γκάνγκστερ της εποχής της Ύφεσης στην Αμερική ήταν επικεφαλής μιας συμμορίας η οποία είχε κατηγορηθεί για διαρρήξεις σε 24 τράπεζες και τέσσερα αστυνομικά τμήματα (πέρα από άλλες παράνομες δραστηριότητες) σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής. Ο Dillinger κατάφερε να αποδράσει από τη φυλακή δύο φορές, τη μία μάλιστα κατάφερε να πείσει τους φύλακες ότι ήταν οπλισμένος ενώ το μόνο που είχε πάνω του ήταν ένα ξύλινο όπλο. Έγινε διάσημος από τα διάφορα δημοσιεύματα των εφημερίδων και το κοινό διψούσε να μάθει τις ιστορίες του. Το FBI τους παρακολουθούσε αλλά ο Dillinger δεν είχε παραβεί κανένα ομοσπονδιακό νόμο μέχρι που έκλεψε το αυτοκίνητο ενός σερίφη. Ο κλοιός έσφιγγε γύρω από τον Dillinger και το 1934 ένας πληροφοριοδότης τον κατέδωσε. Στις 22 Ιουλίου ο Dillinger έπεσε νεκρός από τις σφαίρες τριών ομοσπονδιακών έξω από το θέατρο Biograph στο Σικάγο.


Υποθεσεις του FBI - Lester Joseph Gillis η αλλιως Baby Face Nelson

Ο διαβόητος ληστής τραπεζών ονομάστηκε Baby Face Nelson λόγω της εμφάνισής του και του μεγέθους του. Υπήρξε μέλος της συμμορίας του John Dillinger και βοήθησε τον γκάνγκστερ να αποδράσει από τη φυλακή στο Crown Point, στην Ιντιάνα. Κατηγορήθηκε ότι σκότωσε τρεις πράκτορες του FBI. Ο Nelson ανακηρύχθηκε δημόσιος κίνδυνος μετά τον θάνατο του Dillinger και σκοτώθηκε λίγο πριν κλείσει τα 26 του χρόνια από το FBI το 1934.


Υποθεσεις του FBI - Elizabeth Short γνωστη και ως Μαυρη Νταλια

Στις 15 Ιανουαρίου του 1947, βρέθηκε το τεμαχισμένο σώμα της Elizabeth Short, η οποία ονομάστηκε μετά θάνατον "Μαύρη Ντάλια" σε οικόπεδο στο Λος Άντζελες. Ήταν 22 χρονών και εργαζόταν ως σερβιτόρα. Το συμβάν έλαβε μεγάλες διαστάσεις στον Τύπο λόγω του ότι θεωρήθηκε ειδεχθές και η υπόθεση έγινε γνωστή σε όλη τη χώρα. Ανακρίθηκαν συνολικά 150 ύποπτοι αλλά η υπόθεση πάγωσε λόγω έλλειψης στοιχείων και παρεμένει μέχρι σήμερα μυστήριο.


Υποθεσεις του FBI - Ethel και Julius Rosenberg

Στις 29 Μαρτίου του 1951, η Ethel και ο Julius Rosenberg κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία επειδή έστελναν μυστικά που αφορούσαν πυρηνικό εξοπλισμό στη Σοβιετική Ένωση. Την εποχή εκείνη οι ΗΠΑ ήταν η μόνη χώρα που διέθετε πυρηνικά όπλα.Οι Rosenberg έκαναν έφεση και την υπόθεση ανέλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο. Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, το κοινό υποστήριζε το ζευγάρι αλλά η απόφαση ήταν καταδικαστική. Ο Πάπας Πίος ο ΙΒ' έκανε έκκληση στον τότε πρόεδρο Άιζενχαουερ να μην προχωρήσει με την εκτέλεση. Ο πρόεδρος αρνήθηκε και το ζευγάρι εκτελέστηκε στις φυλακές Σινγκ Σινγκ στη Νέα Υόρκη στις 19 Ιουνίου του 1953.


Υποθεσεις του FBI - Η κουφια πενταρα

Το 1953 ένας 14χρονος εφημεριδοπώλης πληρώθηκε από έναν πελάτη του με μια πεντάρα του 1948 η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν κούφια. Όταν του έπεσε κάποια στιγμή, η πεντάρα έσπασε και εμφανίστηκε από μέσα ένα αρνητικό φωτογραφίας. Το αγόρι μίλησε για το συμβάν στην κόρη ενός αστυνομικού ο οποίος ενημέρωσε σχετικά το FBI. Η υπηρεσία προσπαθούσε επί τέσσερα χρόνια να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα του αρνητικού. Ωστόσο, το 1957 ένας πράκτορας της KGB, ο Reino Häyhänen αυτομόλησε στο Παρίσι και έδωσε στο FBI τις απαραίτητες πληροφορίες για να σπάσει ο κώδικας και να αποκαλυφθούν τα ονόματα των επαφών του στη Νέα Υόρκη (ο ένας από αυτούς είχε επιστρέψει στη Σοβιετική Ένωση). Τον Οκτώβριο του 1957, ο Rudolf Ivanovich Abel κατηγορήθηκε για κατασκοπεία και φυλακίστηκε. Το 1962, ο Ivanovich ανταλλάχθηκε με έναν πιλότο της CIA, τον Francis Gary Powers, ο οποίος είχε συλληφθεί στη Σοβιετική Ένωση.


Υποθεσεις του FBI - Η αποδραση απο το Αλκατραζ

Παρόλο που από το 1934 μέχρι το 1963 είχαν πραγματοποιηθεί 14 απόπειρες απόδρασης από την διαβόητη φυλακή του Σαν Φρανσίκσο, μόνο μία τράβηκε την προσοχή του κοινού το 1962. Τρεις κρατούμενοι, ο John Anglin, ο Clarence Anglin και ο Frank Morris (φωτ.), κατάφεραν να δραπετεύσουν μέσω των τούνελ. Οι τρεις φυλακισμένοι είχαν φτιάξει κέρινα ανθρώπινα ομοιώματα και τα είχαν τοποθετήσει στα κρεβάτια τους. Έτσι οι φύλακες καθυστέρησαν να αντιληφθούν την απόδραση. Χρησιμοποίησαν σχεδίες που είχαν φτιάξει από τα αδιάβροχά τους και με κουπιά από διάφορα ξύλα που είχαν βρει, επιχείρησαν να διασχίσουν τον κόλπο. Παρόλο που μάλλον αποκλείεται να τα κατάφεραν, το περίφημο τρίο δεν βρέθηκε ποτέ και εικάζεται ότι πνίγηκαν κατά την προσπάθειά τους. Το FBI έκλεισε την υπόθεση το 1979 και η μοίρα των τριών καταδίκων παραμένει άγνωστη μέχρι σήμερα.


Υποθεσεις του FBI - Η απαγωγη του Frank Sinatra Jr.

Το 1963, ο 19χρονος γιος του διάσημου τραγουδιστή απήχθη από το δωμάτιό του στη λίμνη Ταχόε. Ο Frank Jr. απελευθερώθηκε μετά από δύο ημέρες όταν ο πατέρας του πλήρωσε λύτρα 240.000 δολ. Το FBI προχώρησε στη σύλληψη τριών υπόπτων, του Barry Keenan, του Johnny Irwin, και του Joe Amsler. Και οι τρεις δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη πολλών ετών.


Υποθεσεις του FBI - DB Cooper

Ο Την Ημέρα των Ευχαριστιών το 1971, ένας άνδρας, του οποίου το όνομα που δόθηκε στη δημοσιότητα ήταν D.B. Cooper, προχώρησε σε αεροπειρατεία πτήσης από το Πόρτλαντ στο Σιάτλ. Μετά την προσγείωση στο Σιάτλ, απελευθέρωσε 36 επιβάτες με αντάλλαγμα 200.000 δολ. σε μετρητά και τέσσερα αλεξίπτωτα. Ο Cooper κράτησε το πλήρωμα ομήρους και τους ζήτησε να πετάξουν στην πόλη του Μεξικού. Κάποια στιγμή, μετά την απογείωση, ο Cooper πήδηξε από το αεροπλάνο και εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα, κάπου ανάμεσα στο Σιάτλ και στο Ρίνο της Νεβάδα. Παρόλο που τα περισσότερα χαρτονομίσματα των λύτρων δεν βρέθηκαν ποτέ, μια οικογένεια που έκανε πεζοπορία κοντά στον ποταμό Κολούμπια βρήκε μέρος αυτών το 1980. Η ταυτότητα του αεροπειρατή καθώς και το τι έγιναν τα χρήματα δεν έγινε ποτέ γνωστό και το 2016 το FBI ανακοίνωσε ότι κλείνει και επίσημα την υπόθεση.


Yποθεσεις του FBI - Patty Hearst

Η εγγονή του μεγιστάνα τουΤύπου, William Randolph Hearst, η Patty, απήχθη το 1974 από τρομοκρατική ομάδα. Δύο χρόνια μετά την απαγωγή της, συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε για ληστεία σε τράπεζα και ανάμιξη σε μια σειρά από εγκλήματα σε συνεργασία με την τρομοκρατική ομάδα που υποτίθεται ότι την είχε απαγάγει. Η Hearst ισχυρίζεται ότι της έκαναν πλύση εγκεφάλου και ότι εξανάγκαστηκε να συμμετέχει στις παράνομες ενέργειες της ομάδας. Καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κάθειρξη. Ο πρόεδρος Jimmy Carter μείωσε την ποινή της και αποφυλακίστηκε το 1979. Ο Bill Clinton έδωσε χάρη στην Hearst την τελευταία ημέρα της θητείας του. Μετά την αποφυλάκισή της, η Hearst έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές κυρίως του John Waters.


Υποθεσεις του FBI - Theodore Kaczynski η αλλιως Unabomber

Το παιδί θαύμα και αργότερα διάσημος μαθηματικός καταδικάστηκε σε φυλάκιση μετά την αποστολή 16 συνολικά εκρηκτικών μηχανισμών που στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν 23 άλλους μέσα σε 17 χρόνια. Ο διαβόητος βομβιστής ήταν απόφοιτος του Χάρβαρντ και είχε διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Ο Kaczynski ήταν επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ για δύο χρόνια και στη συνέχεια παραιτήθηκε και απομονώθηκε σε μια καλύβα στα άγρια δάση της Μοντάνα. Το 1978, ξεκίνησε την παράνομη δραστηριότητά του, μπερδεύοντας την αστυνομία με διάφορα ψεύτικα στοιχεία. Πριν τη σύλληψή του το 1995, το FBI τον αποκαλούσε "Unabom" (ο βομβιστής του Πανεπιστημίου και των Αεροσκαφών), όρο που ο Τύπος άλλαξε σε “Unabomber.” Η υπόθεση αποδείχθηκε η πλέον χρονοβόρα και κοστοβόρα που έχει αναλάβει ποτέ το FBI.


Υποθεσεις του FBI - Robert Hanssen

Στις 18 Φεβρουαρίου του 2001, ο Robert Philip Hanssen συνελήφθη και καταδικάστηκε για κατασκοπεία για λογαριασμό των μυστικών υπηρεσιών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ο Hanssen, πρώην πράκτορας του FBI, συνελήφθη την ώρα που άφηνε ένα πακέτο με απόρρητες πληροφορίες σε προκαθορισμένο σημείο για να το παραλάβει ένας από τους Ρώσους συνδέσμους του. Δήλωσε ένοχος για 15 κατηγορίες κατασκοπείας στις 6 Ιουλίου του 2001 και καταδικάστηκε σε φυλάκιση χωρίς αναστολή.

 Photos

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Όλες οι υποθέσεις του FBI που έκαναν πάταγο
Όλες οι υποθέσεις του FBI που έκαναν πάταγο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpWN6SE0ySzQwCQMqaxO2-Z_2pUuyUKkG9qAUOttrXFUHhh5awq_4Cdyfbo0zTNujop__PCcb6PG3sVH5o9H34UChmF0fP6R0hjgOXyhdQtk_huBL1cP4nFq91S1mU5FjDIyyxhfp59Vw/s640/BBIaCj0.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpWN6SE0ySzQwCQMqaxO2-Z_2pUuyUKkG9qAUOttrXFUHhh5awq_4Cdyfbo0zTNujop__PCcb6PG3sVH5o9H34UChmF0fP6R0hjgOXyhdQtk_huBL1cP4nFq91S1mU5FjDIyyxhfp59Vw/s72-c/BBIaCj0.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/03/fbi.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/03/fbi.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy