-->

Ο Μέγας Αλέξανδρος και άλλα συναρπαστικά θαύματα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα

Από τις μυστικές πυραμίδες των Μάγια, μέχρι τους θαμμένους θησαυρούς και τις κρυμμένες πόλεις, σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο συν...


Από τις μυστικές πυραμίδες των Μάγια, μέχρι τους θαμμένους θησαυρούς και τις κρυμμένες πόλεις, σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο συναρπαστικές ανακαλύψεις των τελευταίων δεκαετιών. Ανακαλύψτε τον Ιντιάνα Τζόουνς που κρύβεται μέσα σας διαβάζοντας για ισχυρές δυναστείες, αιματηρές μάχες και αρχαίες θρησκείες.


Η χαμενη πολη του Μεγαλου Αλεξανδρου στο Ιρακ, 2017

Χάρη στις αποδιαβαθμισμένες εικόνες της CIA και στις λήψεις drone, μια χαμένη πόλη έρχεται στο φως στην ευρύτερη περιοχή του Qalatga Darband, στο Ιράκ. Χτισμένη περίπου το 331 π.Χ., η πόλη αυτή πιστεύεται ότι χτίστηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο.


Η χαμενη πολη του Μεγαλου Αλεξανδρου στο Ιρακ, 2017

Οι αρχαιολόγοι εντόπισαν τα ίχνη της πόλης μέσα από φωτογραφίες της CIA οι οποίες δόθηκαν στη δημοσιότητα το 1996 αλλά λόγω των πολιτικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή οι ειδικοί θεώρησαν ότι δεν μπορούσαν να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Πρόσφατα σχετικά, μια ομάδα από Ιρακινούς και Βρετανούς αρχαιολόγους, με επικεφαλής ειδικούς από το Βρετανικό Μουσείο ξεκίνησαν τις ανασκαφές. Μέχρι σήμερα έχουν ανακαλύψει κεραμίδια και ελληνικά και ρωμαϊκά αγάλματα, όπως αυτό της Αφροδίτης.


Το Νες της Μπροντγκαρ, Σκωτια, 2003

Αυτό που όλοι πίστευαν ότι είναι ένας ακόμη φυσικός λόφος στο απομακρυσμένο Orkney αποδείχθηκε ότι είναι τελικά ένα σύμπλεγμα ναών της νεολιθικής εποχής που καλύπτει μια έκταση άνω των έξι στρεμμάτων. Μετά τον γνωστό Κύκλο της Μπρόντγκαρ, ο οποίος αποτελεί πλέον από το 1999 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, πραγματοποιήθηκαν έρευνες με ραντάρ στη γύρω περιοχή το 2003 οι οποίες έφεραν στο φως το Νες της Μπρόντγκαρ.


Το Νες της Μπροντγκαρ, Σκωτια, 2003

Οι ανασκαφές, οι οποίες δεν έχουν φυσικά ολοκληρωθεί ακόμη, έφεραν στο φως τείχη, ζωγραφισμένα λίθινα αντικείμενα και κεραμικά καθώς και 12 ναούς τα οποία θεωρούνται ότι είναι τουλάχιστον 5000 ετών.


Το Νες της Μπροντγκαρ, Σκωτια, 2003

Η τεράστια αυτή ανακάλυψη, η οποία είναι παλαιότερη από το Stonehenge, έχει αλλάξει την εικόνα που είχαν οι ιστορικοί για την περιοχή και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις της νεολιθικής εποχής σήμερα. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον χώρο το καλοκαίρι, συγκεκριμένες ημέρες και να μάθετε περισσότερα από το Nes of Brodgar Trust.


Ο περιφημος πηλινος στρατος, Κινα, 1974

Το 1974, εργάτες που έσκαβαν να ανοίξουν ένα πηγάδι στην Κίνα ανακάλυψαν τυχαία έναν πήλινο στρατιώτη. Όταν οι αρχαιολογόνοι κλήθηκαν να ερευνήσουν το θέμα ανακάλυψαν χιλιάδες παρόμοιες φιγούρες οι οποίες στέκονταν σε χαρακώματα. Κι έτσι ξεκίνησε ένα από τα πιο συναρπαστικά αρχαιολογικά ταξίδια στην ιστορία του κόσμου.


Ο περιφημος πηλινος στρατος, Κινα, 1974

Σήμερα οι ειδικοί πιστεύουν ότι υπάρχουν περίπου 8000 στρατιώτες και τοξότες, 130 άμαξες και 520 άλογα. Τα αγάλματα είναι λαξευμένα με ιδιαίτερες λεπτομέρειες, με μοναδικές εκφράσεις προσώπου, λεπτομέρεις στις στολές και στα παπούτσια. Πολλά από αυτά είχαν χρώμα το οποίο με τον καιρό ξεθώριασε.


Ο περιφημος πηλινος στρατος, Κινα, 1974

Πιστεύεται ότι ο στρατός δημιουργήθηκε για να προστατεύει το σώμα του αυτοκράτορα Κιν Σιχαούνγκ ο οποίος πέθανε το 210 π.Χ. και του οποίου ο τάφος βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιόμέτρου περίπου από εκεί που βρέθηκαν τα αγαλματίδια. Μπορείτε να δείτε τα μοναδικά αυτά ευρήματα στο Πολεμικό Μουσείο Τερακότας στην Ξιάν, της Κίνας. Από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 μια επιλογή από τα αγάλματα θα βρίσκονται πιο κοντά μας, στο Παγκόσμιο Μουσείο του Λίβερπουλ.


Οι θησαυροι του Παλατιου Hanuman Dhoka στο Νεπαλ, 2011

Όταν οι εργάτες ανακαίνιζαν το πρώην βασιλικό παλάτι το 2011, ανακάλυψαν έναν πραγματικό θησαυρό κρυμμένο κάτω από το κτίριο. Επρόκειτο για έναν τεράστιο όγκο χρυσών και ασημένιων κοσμημάτων καθώς και κοσμημάτων βάρους 300 κιλών τα οποία εικάζεται ότι αποτελούσαν προσφορά στους θεούς και στις θεές.


Το νεο ειδος του ανθρωπινου γενους, ο Χομο ναλεντι, Νοτια Αφρικη, 2013

Το 2013, ένα ζευγάρι ανακάλυψε ένα πελώριο θάλαμο γεμάτο με 1500 απολιθωμένα οστά στα σπήλαια του Ντιναλέντι κοντά στο Γιοχάνσεμπουργκ. Όταν οι σκελετοί μεταφέρθηκαν από ομάδα αρχαιολόγων γυναικών, αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για ένα άγνωστο είδος ανθρώπινου γένους με κορμό πιθήκου, καμπυλωτά δάχτυλα και μικρό εγκέφαλο.


Το νεο ειδος του ανθρωπινου γενους, ο Χομο ναλεντι, Νοτια Αφρικη, 2013

Περαιτέρω αναλύσεις κατέληξαν στο πιθανό συμπέρασμα ότι το είδος αυτό έζησε πριν 236.000-335.000 χρόνια πριν και βρίσκονταν στη Γη την ίδια εποχή με τους πρώτους ανθρώπους. Σύμφωνα με μια θεωρία, ο Χόμο ναλέντι, όπως έγινε γνωστός, χρησιμοποιούσε τις σπηλιές για να τοποθετεί τους νεκρούς του. Σήμερα κάποια από τα ευρήματα βρίσκονται στην έκθεση Almost Human στο Μάρονπενγκ, μία ώρα από το Γιοχάνσεμπουργκ.


Ο ναος Ροζα Λιλα, Ονδουρα, 1989

Το 1989 ανακαλύφθηκε ένας άριστα διατηρημένος ροζ ναός κρυμμένος μέσα σε μια πυραμίδα στην αρχαία πόλη των Μάγιας Κοπάν στην Ονδούρα. Ο ναός χρονολογείται από τον 6ο αιώνα και πρόκειται για τριώροφη κατασκευή η οποία ήταν θαμμένη κάτω από λάσπη, γύψο και πέτρα.


Ο ναος Ροζα Λιλα, Ονδουρα, 1989

Οι εσωτερικοί τοίχοι του ναού είναι καλυμμένοι με καπνό από δαυλούς και στο εσωτερικό ανακαλύφθηκαν λατρευτικά έργα τέχνης αλλά και αιχμηρά εργαλεία τα οποία οι ειδικοί υποθέτουν ότι τα χρησιμοποιούσαν σε θυσίες. Σήμερα ένα πιστό αντιγραφο του περίφημου ναού βρίσκεται στο Μουσείο Γλυπτικής στην Κοπάν.


Οι βασιλικοι ταφοι του Σιπαν, Περου, 1987

Το 1987, ήρθαν στο φως μια σειρά από τάφοι κοντά στο Σιπάν, στη βόρεια ακτή του Περού. Το πιο σημαντικό εύρημα ήταν ένας τάφος με ξύλινο φέρετρο το οποίο περιείχε ένα σκελετό.


Οι βασιλικοι ταφοι του Σιπαν, Περου, 1987

Σύντομα διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για κάποιο σημαντικό πρόσωπο το οποίο φορούσε χρυσή μάσκα, είχε πανοπλία και φορούσε χάλκινα σανδάλια. Δίπλα του βρέθηκαν θησαυροί όπως χρυσά, ασημένια, μπρούτζινα και κεραμικά αντικείμενα.


Οι βασιλικοι ταφοι του Σιπαν, Περου, 1987

Σήμερα οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο τάφος ανήκε σε κάποιον σημαντικό πολεμιστή ιερέα ο οποίος έγινε γνωστός πλέον ως ο Άρχοντας του Σιπάν. Ο νεκρός δεν ήταν άλλωστε μόνος του στον τάφο. Μαζί του βρέθηκαν τρεις γυναίκες, ένα παιδί, δύο άντρες και ένα λάμα οι οποίοι θεωρείται ότι θυσιάστηκαν μετά τον θάνατό του. Κάποια από τα πολύτιμα ευρήματα βρίσκονται σήμερα στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων του Σιπάν στο Περού.


Η χαμενη πολη, Κολομβια, 1972

Επί 300 ολόκληρα χρόνια η Χαμένη Πόλη της Κολομβίας παρέμενε κρυμμένη από τον έξω κόσμο και μόνο οι ιθαγενείς που ζούσαν βαθιά στα βουνά της Σιέρα Νεβάντα την γνώριζαν. Το 1972, μια ομάδα κυνηγών ανακάλυψε μια πέτρινη σκάλα καλυμμένη με βρύα και καθώς την ανέβηκαν βρέθηκαν μπροστά στα χαλάσματα μιας πελώριας πόλης η οποία είχε σκεπαστεί από την πυκνή βλάστηση.


Η χαμενη πολη, Κολομβια, 1972

Χτίστηκε γύρω στο 800 μ.Χ. και εκεί διέμεναν μερικές χιλιάδες Tairona. Η περίφημη πόλη εγκαταλείφθηκε μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Ισπανούς τον 16ο αιώνα και εξαφανίστηκε μέσα στην πυκνή βλάστηση.


Η χαμενη πολη, Κολομβια, 1972

Σήμερα, μόλις ένα στρέμα της περίφημης πόλης είναι ανοικτό για το κοινό, παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της παραμένει κρυμμένο κάτω από τη βλάστηση. Ο μόνος τρόπος για να την επισκεφθείς είναι να ακολουθήσεις ένα δύσκολο και δύσβατο μονοπάτι επί πέντε ημέρες για να φθάσεις στα 1200 σκαλιά. Αξίζει σίγουρα τον κόπο εάν θέλεις να ανακαλύψεις και να θαυμάσεις από κοντά την μοναδική αυτή πόλη.


Τα ψηφιδωτα της αρχαιας ελληνικης πολης Ζευγμα, Τουρκια, 1992

Tα εκπληκτικά αυτά ψηφιδωτά ανακαλύφθηκαν στην αρχαία πόλη Ζεύγμα στη σημερινή Τουρκία, η οποία ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο το 300 π.Χ.. Το 2000 η τουρική κυβέρνηση έχτισε ένα φράγμα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την περιοχή το οποίο απειλούσε να βυθίσει ολόκληρη την αρχαία πόλη. Για το λόγο αυτό έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σωθούν τα ψηφιδωτά πριν χαθούν για πάντα.


Τα ψηφιδωτα της αρχαιας ελληνικης πολης Ζευγμα, Τουρκια, 1992

Τα μοναδικής τεχνοτροπίας μωσαϊκά τα οποία ανακαλύφθηκαν στην αρχαία ελληνική πόλη ζεύγμα βρίσκονται σήμερα στο Μουσείο Ψηφιδωτών της Ζεύγμα στην Τουρκία. Το Μουσείο χτίστηκε το 2011 προκειμένου να στεγάσει τα μοναδικά αυτά ευρήματα και αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο μουσείο ψηφιδωτών στον κόσμο.


Τα ψηφιδωτα της αρχαιας ελληνικης πολης Ζευγμα, Τουρκια, 1992

Τα κομψοτεχνήματα, τα οποία ανακαλύφθηκαν σε εξαιρετική κατάσταση, ανάγονται στον 2ο μ.Χ αιώνα. Πρόκειται για μοναδικής τέχνης ψηφιδωτά, που απεικονίζουν τις Μούσες και τον Ωκεανό.


Η ιστορικη Jamestowne, Βιρτζινια, 1994

Ο αρχαιολογικός χώρος Historic Jamestowne μας δίνει μια γεύση του πώς ήταν η ζωή για τους 104 ταξιδιώτες που εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Αμερική το 1607. Για να προστατευθούν από τις αναμενόμενες επιθέσεις των ιθαγενών, έχτισαν ένα τρίγωνο οχυρό με κορμούς δέντρων. Από το 1994, όταν ξεκίνησαν οι ανασκαφές, έχουν βρεθεί περισσότερα από 1,5 εκ. χειροτεχνήματα.


Η ιστορικη Jamestowne, Βιρτζινια, 1994

Στο σημείο βρέθηκαν ταφικοί χώροι, φούρνοι, καθώς και χιλιάδες ευρήματα των αυτόχθονων Αμερικανών.


Η κρυμμενη πυραμιδα του El Castillo, Μεξικο, 2016

Διαθέτει 365 εντυπωσιακά σκαλοπάτια και εντυπωσιακό μέγεθος. Η πυραμίδα του El Castillo (ή αλλιώς ο ναός του Κουκουλκάν) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής. Και το 2016 οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το μυστικό της. Γνωρίζοντας ήδη ότι μια δεύτερη πυραμίδα βρισκόταν κρυμμένη μέσα στην πρώτη, ξεκίνησαν να ερευνούν και ανακάλυψαν και μια τρίτη.


Η κρυμμενη πυραμιδα του El Castillo, Μεξικο, 2016

Πιστεύεται ότι αυτό προέκυψε επειδή ο ναός χτίστηκε σε τρεις ξεχωριστές φάσεις. Η νέα ανακάλυψη είναι φυσικά και η παλαιότερη και χρονολογείται μεταξύ 600 και 800 μ.Χ., ενώ η πρώτη από το 1050-1300 μ.Χ.


Ο ναος του Ηλιου της Νυχτας, Γουατεμαλα, 2010

Για να φτάσεις στο El Zotz, μια αρχαία πόλη κρυμμένη στο δάσος, πρέπει να περπατήσεις τρεις ολόκληρες μέρες από την πόλη των Μάγιας Tikal (φωτ.). Το 2010, μια ομάδα ανακάλυψε μια πυραμίδα η οποία χρονολογείται από το 350 μ.Χ. και χτίστηκε για κάποιο 'αγνωστο βασιλιά.


Ο θησαυρος του Ναου Padmanabhaswamy, Ινδια, 2011

Εξωτερικά ο ναός δεν λέει και πολλά πράγματα αλλά στο εσωτερικό του, σε μια σειρά από θησαυροφυλάκια βρίσκονται θησαυροί που αξίζουν δισεκατομμύρια. Το περιέχομενο της Α κρύπτης παρέμενε μυστήριο επί χρόνια αλλά μετά δικαστικές μάχες άνοιξε το 2011 και καταγράφηκε το περιεχόμενό της.


Ο θησαυρος του Ναου Padmanabhaswamy, Ινδια, 2011

Λέγεται ότι μέσα κρύβεται ένας θησαυρός από χρυσά και αργυρά νομίσματα, ρουμπίνια, διαμάντια και χρυσές αλυσίδες με πολύτιμους λίθους. Ο έκτος θάλαμος παραμένει σφραγισμένος και η πρώην βασιλική οικογένεια των Travancore μάχεται για να παραμείνει το καθεστώς ως έχει για να μην εξοργιστεί η θεότητα. Ο θρύλος λέει ότι μια κατάρα κρέμεται πάνω από τον τάφο που απειλεί όποιον τον ανοίξει.


Γκιομπεκλι Τεπε, Τουρκια, 1994

Μέχρι το 1994, το Γκιομπεκλί Τεπέ πιστεύετο ότι ήταν κάποιο μεσαιωνικό ταφικό μνημείο μέχρι που ο Γερμανός αρχαιολόγος Klaus Schmidt ανακάλυψε ότι επρόκειτο για κάτι πολύ πιο σημαντικό. Ανακάλυψε μεγάλιθους τοποθετημένους σε κύκλο καθώς και κονιορτοποιημένα οστά ζώων και ανθρώπων. Σημερα οι επιστήμονες εικάζουν ότι πρόκειται για το παλαιότερο θρησκευτικό χώρο τελετών που χτίστηκε πριν 12.000 χρόνια. Προς το παρόν έχουν μελετηθεί μερικώς 6 ναοί αλλά σύμφωνα με γεωμαγνητικές μελέτες μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι 18.


Γκιομπεκλι Τεπε, Τουρκια, 1994

Οι κολώνες είναι σκαλισμένες σε σχήμα λιονταριών, σκορπιών και φιδιών και ζυγίζουν μέχρι και 60 τόνους. Παραμένει μυστήριο το πως τις μετακίνησαν αλλά οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η κοινωνία 10000 χρόνια πριν ήταν πολύ πιο εξελιγμένη από ότι πιστεύαμε.

  Love Exploring

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Ο Μέγας Αλέξανδρος και άλλα συναρπαστικά θαύματα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα
Ο Μέγας Αλέξανδρος και άλλα συναρπαστικά θαύματα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJ0M-XIhw0H8-Nld-az-MG1utBN52FmfW924gWjnB0OKFZj8NGnDGRHsuP3YwSwAcdFBtAZEcdYQZGert6NExLzHAqUZW9EtQIG3T8qrAuXupYASnsCVM_-_V_BsMVgSp8GkhiakNcp9Gt/s640/BBFUn7w.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJ0M-XIhw0H8-Nld-az-MG1utBN52FmfW924gWjnB0OKFZj8NGnDGRHsuP3YwSwAcdFBtAZEcdYQZGert6NExLzHAqUZW9EtQIG3T8qrAuXupYASnsCVM_-_V_BsMVgSp8GkhiakNcp9Gt/s72-c/BBFUn7w.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/04/blog-post_92.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/04/blog-post_92.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy