-->

Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Μια... "ωραία ατμόσφαιρα"!!!

* Αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας οι Ανδρέας Κορομηλάς & Νεόφυτος Παπαδόπουλος  * Αποχώρησε θυμωμένος και... ο αντιδήμαρχος Α...


* Αποχώρησαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας οι Ανδρέας Κορομηλάς & Νεόφυτος Παπαδόπουλος 

* Αποχώρησε θυμωμένος και... ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος! 

* Σκληρή δήλωση Νεόφυτου Παπαδόπουλου κατά Προέδρου Δ.Σ. Δημήτρη Χάρδα αλλά και κατά Ναμπίλ Μοράντ 

* Γιατί απουσίαζε απόψε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσιος Μάλλιαρης; 

Ήταν ένα δημοτικό συμβούλιο το οποίο σημαδεύτηκε από τις αποχωρήσεις των δημοτικών συμβούλων, Ανδρέα Κορομηλά, επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης και  του Νεόφυτου Παπαδόπουλου, οι οποίοι κατήγγειλαν τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Χάρδα για ανάρμοστη συμπεριφορά.
Μάλιστα, σε δηλώσεις του [που θα διαβάσετε παρακάτω] ο Νεόφυτος Παπαδόπουλος ζητάει εμμέσως πλην σαφώς την παραίτηση του κου Χάρδα.

Αυτό όμως που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η αποχώρηση του αντιδημάρχου Ανδρέα Μίγκου, όταν θεώρησε ότι το προεδρείο του... έκλεινε το μικρόφωνο!!!
Ο κος Μίγκος, ο οποίος πάντα είναι ήρεμος και μετρημένος, απόψε εξαγριώθηκε σε σημείο που αποχώρησε εμφανώς στεναχωρημένος και προβληματισμένος.

Επίσης, προβληματισμός υπήρξε και για την απουσία του Αναπληρωτή Δημάρχου Διονύση Μάλλιαρη...

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

28 λεπτά μετά τις 8.00, ξεκίνησε απόψε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης με απόντες όλους τους συμβούλους της αντιπολίτευσης, πλην των Καπλάνη και Τζιτζογλάκη.
Όμως, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, στην αίθουσα μπήκαν ο επικεφαλής της ελάσσονος Μειοψηφίας Ανδρέας Κορομηλάς και ο δημοτικός σύμβουλος Νεόφυτος Παπαδόπουλος, οι οποίοι κάθισαν τις θέσεις τους.
Από τους υπόλοιπους συμβούλους της αντιπολίτευσης και μέχρι το τέλος της συνεδρίασης δεν εμφανίστηκαν ο Τάκης Λαινάς και οι σύμβουλοι της παράταξής του, ούτε ο Πάνος Δημητρόπουλος, ενώ μάθαμε πως ένα έκτακτο γεγονός που συνέβη στο νοσοκομείο Αμαλιάδας ανάγκασε τον διοικητή και δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Λέντζα να αναχωρήσει επειγόντως για την Αθήνα.

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Χάρδας, έφερε ως θέμα στη συνεδρίαση τη συζήτηση εννέα [9] θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης, επειδή ο Γραμματέας του Δήμου απουσίαζε για σοβαρό πρόβλημα και δεν μπόρεσε να τα εισαγάγει στην ημερήσια διάταξη.
Παρ' όλες τις αντιδράσεις του Νεόφυτου Παπαδόπουλου, ο οποίος επεσήμανε πως είχε αποφασιστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση αυτό να μη συμβαίνει, η απόφαση που λήφθηκε κατά πλειοψηφία ήταν να συζητηθούν τελικά.
Εδώ σημειώθηκε και η πρώτη αντιπαράθεση του Νεόφυτου Παπαδόπουλου με τον Δημήτρη Χάρδα, όπου ακούστηκε ο πρώτος να ενίσταται επί της διαδικασίας λέγοντας ότι "δεν θα κρίνετε τι θα ψηφίζω ή θα καταψηφίζω. Έχουμε τόσα θέματα στην ημερήσια διάταξη και βάζετε άλλα εννέα [9] εκτός ημερήσιας;", για να του απαντήσει ο κος Χάρδας ότι "αν το δημοτικό συμβούλιο αποφασίσει, ούτε εσείς ούτε εγώ θα πούμε τι θα γίνει".

Τα εννέα [9] θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης:

1. Ορισμός των δικαιούχων αποζημίωσης μελών του δημοτικού συμβουλίου, προσδιορισμός του ύψους της καταβαλλόμενης αποζημίωσης και καθορισμός του τρόπου καταβολής. 
Το θέμα εισηγήθηκε ο Λάμπης Δημόπουλος και πέρασε ομόφωνα!
Οι σύμβουλοι ψήφισαν το ποσό που αναλογεί για κάθε συνεδρίαση, για αυτούς που κατοικούν εκτός έδρας του δήμου και την καταβολή να γίνεται κάθε τρεις μήνες!

2. Λήψη απόφασης ανανέωσης των συμβάσεων του προσωπικού του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
Το θέμα εισηγήθηκε ο Ανδρέας Μίγκος και υπήρξε θετική ομόφωνη απόφαση.

3. Διάθεση πίστωσης για τη διοργάνωση Πολιτιστικού εκπαιδευτικού τριημέρου "ΝΕΑΡ" στις 8-9-10 Ιουνίου 2018. 
Το θέμα εισηγήθηκε ο Λάμπης Δημόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι θα χρειαστούν 1000 ευρώ, εκ των οποίων 800 ευρώ για έντυπο υλικό και μετάλλια και 200 ευρώ για καθίσματα.

4. Λήψη απόφασης για εκμίσθωση αγροτεμαχίων ΔΚ Λεχαινών και ΤΚ Μυρσίνης, Αρετής & Ν. Μανωλάδας

5. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. [Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών] του έργου με τίτλο: "Συντήρηση δικτύου ύδρευσης ΔΕ Ανδραβίδας, Κάστρου-Κυλλήνης, Λεχαινών.
Στο θέμα αυτό μίλησε διευκρινιστικά πρώτα ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Τσουραπάς κι εν συνεχεία η ειδική σύμβουλος του δημάρχου, Κωνσταντίνα Θανασούλα.
Όταν ολοκλήρωσαν και ο κος Χάρδας προσπάθησε να περάσει στο επόμενο θέμα, ο Νεόφυτος Παπαδόπουλος ρώτησε, "θα κάνουμε καμιά ερώτηση σήμερα;"
Δημήτρης Χάρδας: "Να κάνετε κ. Παπαδόπουλε", απάντησε ο πρόεδρος και συνέχισε απευθυνόμενος στο Σώμα: "Αγριεμένος ήρθε σήμερα ο κος Παπαδόπουλος".
Νεόφυτος Παπαδόπουλος: "Μπορείτε να είστε πιο συγκεκριμένη στην ανάπλαση των Λεχαινών;
Ρωτήσατε τους κοινωνικούς φορείς και τον εμπορικό σύλλογο, να πάρετε τη γνώμη τους;"
Ναμπίλ Μοράντ: "Η ανάπλαση της παλιάς αγοράς έχει όλες τις προδιαγραφές που απαιτεί μια ανάπλαση. Υπάρχει σχέδιο, μπορείτε να το δείτε"
Ελένη Καραγιάννη: "Επειδή υπάρχουν έντονα παράπονα καταστηματαρχών για τα όμβρυα ύδατα, υπάρχει πρόβλεψη;"
Κων/να Θανασούλα: "Έχει προβλεφθεί να υπάρχει αντλία..."

Ο Νεόφυτος Παπαδόπουλος προσπάθησε να κάνει μια νέα ερώτηση αλλά δεν του το επέτρεψε ο Δημήτρης Χάρδας. Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας ο κος Παπαδόπουλος και μαζί του και ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Ανδρέας Κορομηλάς ο οποίος απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΔΣ είπε ότι, "Δεν είναι αυτός τρόπος πρόεδρε".

Δείτε στο video τη στιγμή της αποχώρησής τους:



Μετά την αποχώρηση των δύο προαναφερόντων συμβούλων ο Δημήτρης Χάρδας ανέφερε ότι του κάνουν παράπονα σύμβουλοι γιατί κάποιοι μιλάνε πολλές φορές στα δημοτικά συμβούλια. "Δεν μπορεί να υπάρχει σύμβουλος που να μιλάει 2 και 3 φορές επειδή θέλει να κάνει αντιπολίτευση", ανέφερε εκτός των άλλων.

6. Αναμόρφωση ισχύοντος προυπολογισμού του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, οικονομικού έτους 2018.

7. Αποδοχή παραχώρησης τμήματος οικοπέδου σε κοινή χρήση Μαρκοπούλου Αθηνά

8. Αποδοχή παραχώρησης τμήματος οικοπέδου σε κοινή χρήση Νταντή Διονυσίου

9. Τροποποίηση της αριθ. 260/2016 απόφασης του δ.σ. με θέμα: "Ίδρυση Ανώνυμης Εταιρίας Ειδικού Σκοπού για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου στο Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης"

Μετά τη συζήτηση των παραπάνω θεμάτων και τα όσα συνέβησαν, το Σώμα [όσοι είχαν απομείνει] πέρασαν στα θέματα της ημερήσιας διατάξης [διαβάστε εδώ τα θέματα...]

Στο 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, "Υποβολή πρότασης με τίτλο : «Αναπλάσεις Έδρας (Λεχαινά) και Ιστορικής Έδρας (Βάρδα) του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης » στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Δράσεις αστικής ανάπτυξης ιστορικών, εμπορικών και τουριστικών κέντρων της Περιφέρειας", ερωτήσεις έκανε ο αντιδήμαρχος Τάσος Μυλωνόπουλος σε ότι αφορά την Βάρδα κι έλαβε διευκρινιστικές απαντήσεις από την ειδική σύμβουλο Κων/να Θανασούλα.

Το 6ο θέμα περί, "έγκρισης δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη διοργάνωση εκδήλωσης ενημέρωσης για τα αδέσποτα ζώα", εισηγήθηκε ο Ανδρέας Μίγκος ο οποίος ανέφερε για προβολή ταινίας και άλλες δράσεις και ζήτησε την έγκριση ενός ποσού της τάξης των 700 ευρώ που αφορά την φιλοξενία του σκηνοθέτη της ταινίας κ.α.

Ο κος Μίγκος ήταν ο εισηγητής και των θεμάτων 7 και 8 που αναφέρονταν στην ονοματοδοσία του 1ου ΕΠΑΛ Λεχαινών σε "Ηρακλής Μοσχονάς" και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών σε "Πάρις Κατσούφης", θέματα που ψηφίστηκαν ομόφωνα.
Σε αυτά τα δύο θέματα τον λόγο πήρε και ο Πρόεδρος του ΤΔ Λεχαινών Γιώργος Γαλάτης ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση και το έργο των δύο σπουδαίων ανδρών από τα Λεχαινά.
Στη διάρκεια του θέματος της ονοματοδοσίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου, το μικρόφωνο του κου Μίγκου έκλεισε, με τον ίδιο να πιστεύει ότι έγινε επίτηδες από το προεδρείο. "Θα αποχωρήσω αν μου ξανακλείσετε το μικρόφωνο".
Δ. Χάρδας: "Μόνο του έκλεισε".
Τελικά, μετά το θέμα ο κος Μίγκος σηκώθηκε από τη θέση του και... αποχώρησε από την συνεδρίαση εμφανώς εξαγριωμένος!

Τα υπόλοιπα θέματα πέρασαν πολύ γρήγορα...


Νεόφυτος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος

"Για ένα μείζον θέμα όπως οι αναπλάσεις στα Λεχαινά, Ανδραβίδα, Βάρδα, ο πρόεδρος του ΔΣ κος Χάρδας δεν είχε ούτε την ευαισθησία ούτε και την δημοκρατική αντοχή να ακούσει τις προτάσεις αλλά και τον προβληματισμό της μείζονος μειοψηφίας.

Στη μικρή μου τοποθέτηση ως δημοτικός σύμβουλος έθεσα προς τον δήμαρχο και τον προϊστάμενο των τεχνικών υπηρεσιών, Γιώργο Τσουραπά, τα εύλογα ερωτήματα:
1. Έχετε ρωτήσει τον εμπορικό σύλλογο και τους κοινωνικούς φορείς σε κάθε προτεινόμενη ανάπλαση;
2. Σχεδιάζετε επί χάρτου χωρίς την γνώμη των επαγγελματιών της κάθε αγοράς; Δηλαδή, "αλλαγές γι' αυτούς χωρίς αυτούς;"
3. Για τέτοια σοβαρά θέματα υπάρχει τουλάχιστον πληροφόρηση προς τους δημοτικούς συμβούλους και όχι ερήμην αυτών αποφάσεις.

Απαράδεκτη η στάση του προέδρου του ΔΣ να μη δίνει τον λόγο στους δημοτικούς συμβούλους επειδή μειονεκτεί βλέποντας ορισμένους δημοτικούς συμβούλους να έχουν άποψη κι εποικοδομητική δημοκρατική γνώμη.
Αυτοδιοικητικός που δεν αντέχει τον διάλογο, τον λόγο και την επιχειρηματολογία σε σοβαρά θέματα σαν τα ανωτέρω, καλό είναι να παραιτείται από τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αφού δεν τα καταφέρνει.
Εξάλλου μπορεί να βρει άλλο τρόπο να υπερασπιστεί το "έλλειμμα" του δημάρχου του και όχι την φίμωση των συμβούλων.

Μετά από τέσσερα χρόνια ανεπάρκειας, ότι εκθεσιακό ή επικοινωνιακό και να παρουσιάσει ο σημερινός δήμαρχος, γνωρίζει ότι ο αλάθητος κριτής, ο λαός, τον έχει κατατάξει στους αποτυχημένους. Η αποτυχία του σε όλους τους τομείς δεν τον σώζει, ότι διαδικασία, "φιμώσεις" και "σκοταδισμό" θέλει να επιβάλλει ο πρόεδρος του ΔΣ Δημήτρης Χάρδας.
Λυπούμαστε!!!"

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 
από την αποχώρηση Α. Κορομηλά & Ν. Παπαδόπουλου







ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 
από το δημοτικό συμβούλιο


Ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος την ώρα που λέει
πως θα αποχωρήσει αν ξανακλείσει το μικρόφωνό του

Ο Ανδρέας Μίγκος αποχωρεί από τη συνεδρίαση εμφανώς νευριασμένος. Εδώ την ώρα που κλειδώνει το γραφείο του, που βρίσκεται στο χώρο που συνεδριάζει το ΔΣ. Αμέσως μετά φεύγει!

Ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Τσουραπάς

Η ειδική σύμβουλος Κωνσταντίνα Θανασούλα

Ο πρόεδρος του ΔΣ Δημήτρης Χάρδας με τον Γραμματέα,
τον πάντα ευγενικό και αθόρυβο, Αλέξη Γαλάνη

Λίγα λεπτά πριν ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος αποχωρήσει

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Μια... "ωραία ατμόσφαιρα"!!!
Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Μια... "ωραία ατμόσφαιρα"!!!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg79yC064_BgKbeVvc_plc7GtUz0UG1pqobri4Ym5KYl9WR5Me-RI9gd4WxwrURR1BkMFgsj7DtK_2_7j6vBaoIymBu6VRuOwG2fadWltS9kq3jsuC7z1VdmNAW0qrYGOdsuB_S46M7zwU/s640/P1130034.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg79yC064_BgKbeVvc_plc7GtUz0UG1pqobri4Ym5KYl9WR5Me-RI9gd4WxwrURR1BkMFgsj7DtK_2_7j6vBaoIymBu6VRuOwG2fadWltS9kq3jsuC7z1VdmNAW0qrYGOdsuB_S46M7zwU/s72-c/P1130034.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/05/blog-post_281.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/05/blog-post_281.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy