Σοβαρές καταγγελίες από το αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ Ηλείας Νίκο Κουσάβελο, Δ/ντη 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας

Σε σοβαρές καταγγελίες, μέσω ενημερωτικής επιστολής η οποία στάλθηκε σε όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Ηλείας, προχώρησε ο ...


Σε σοβαρές καταγγελίες, μέσω ενημερωτικής επιστολής η οποία στάλθηκε σε όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της Ηλείας, προχώρησε ο Διευθυντής του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας και αιρετός ΠΥΣΠΕ, Νίκος Κουσάβελος. Ο ίδιος αναφέρει ότι κάνοντας τον απολογισμό με βάση τη λειτουργία και τις αποφάσεις της διεύθυνσης Π.Ε Ηλείας αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις του ΠΥΣΠΕ, μόνο ως επιτυχημένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ενώ επισημαίνει μια σειρά από ζητήματα:

Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη:
Εκτός των άλλων ο κος Κουσάβελος, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα τονίζει ότι, "στη λογική της μείωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού η διοίκηση αδιαφορεί για το παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο και τις παιδαγωγικές αρχές. Σε σύσκεψη διευθυντών σχολείων της Αμαλιάδας ο διευθυντής εκπαίδευσης ζήτησε να διαχειριστεί ο ίδιος αιτήσεις συγκεκριμένων μαθητών. Βεβαιώσεις φοίτησης μαθητών νηπιαγωγείων εστάλησαν στον ίδιο υπηρεσιακά με σκοπό να κατανείμει τους μαθητές. Πέρασε ένα ολόκληρο καλοκαίρι, ήρθε ο Σεπτέμβρης και οι μαθητές αυτοί δεν ήταν πουθενά εγγεγραμμένοι. Ο διευθυντής εκπαίδευσης αρνείτο ότι έχει στην κατοχή του τις αιτήσεις, παρά τις διαμαρτυρίες γονέων και διευθυντών"

Σε ότι αφορά τις κρίσεις διευθυντών σχολείων- Ενστάσεις-Λειτουργικότητα σχολείων, τονίζει πως, "υπήρξαν περιπτώσεις μοριοδότησης υποψηφίων χωρίς να υπάρχουν τα αντίστοιχα παραστατικά διοικητικής εμπειρίας ή με παραστατικά επιστημονικής κατάρτισης τα οποία κακώς μοριοδοτήθηκαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο τελικός αξιολογικός πίνακας να αλλοιωθεί. Ακολούθησαν ενστάσεις υποψηφίων διευθυντών στις οποίες η διοίκηση απάντησε μετά από ΔΕΚΑ(10)!!! μήνες, καταστρατηγώντας κάθε αρχή διοικητικού δικαίου" Σε άλλο σημείο, αναφέρει ότι, " Επίσης την 1η Αυγούστου 2017, ημέρα που ανέλαβαν υπηρεσία οι νέοι διευθυντές ο διευθυντής εκπαίδευσης και πρόεδρος του ΠΥΣΠΕ συγκάλεσε συμβούλιο με θέμα την λειτουργικότητα των σχολείων. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση – μειοψηφούντος εμού- έγινε λειτουργικός υποβιβασμός των δημοτικών σχολείων Κάστρου, Κούμανη και Επιταλίου. Πρόκειται για μία πράξη «τιμωρητικού χαρακτήρα» για τους συναδέλφους που ανέλαβαν διευθυντές στα συγκεκριμένα σχολεία. Το μαθητικό δυναμικό των σχολείων ήταν γνωστό από τις 15 Ιουνίου και όφειλε ο διευθυντής εκπαίδευσης να ορίσει τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ πριν τις δηλώσεις προτίμησης των διευθυντών".

Στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα και αναφερόμενος στις τοποθετήσεις- αποσπάσεις μόνιμου προσωπικού, ο κος Κουσάβελος επισημαίνει εκτός των άλλων ότι, "Η διαδικασία των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων καθυστέρησε αδικαιολόγητα, περιμένοντας τις διαθέσεις πλεονάζοντος προσωπικού από την Β/θμια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην ικανοποιηθούν «κάποιες» αιτήσεις απόσπασης με το πρόσχημα ότι ο αποσπασμένος δεν μπορεί να μετακινηθεί αν δεν αντικατασταθεί. Την ίδια στιγμή όμως ικανοποιήθηκαν άλλες αιτήσεις και μάλιστα στην ίδια ειδικότητα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά που σκοπό είχαν τον αποκλεισμό συγκεκριμένων συναδέλφων από σχολεία που δεν ήταν αρεστοί".

Για τις αποσπάσεις στα γραφεία της διεύθυνσης, αναφέρει ότι, "αυτοί οι οποίοι κατήγγειλαν τον μεγάλο αριθμό των αποσπασμένων στα γραφεία της διεύθυνσης κατόρθωσαν να έχουν σήμερα τον μεγαλύτερο που υπήρξε ποτέ. Πολλοί δε συνάδελφοι τοποθετούνταν «ως δόκιμοι» και συνεχώς τα πρόσωπα άλλαζαν". 

Συνεχίζοντας, αναφέρεται επίσης στους Αναπληρωτές- Τοποθετήσεις- κενά- βελτιώσεις, γράφοντας πως, "οι περιφερόμενοι, κάθε Σεπτέμβρη, ανά την Ελλάδα, νέοι συνάδελφοι- αναπληρωτές, γνώρισαν και φέτος το «ανθρώπινο» πρόσωπο της διοίκησης της διεύθυνσης Π.Ε Ηλείας. Περίμεναν αρκετές ημέρες μέχρι να οριστεί η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ για την τοποθέτησή τους, με αποτέλεσμα να υποβάλλονται σε μεγάλα έξοδα καθώς πλήρωναν ξενοδοχεία. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων της διεύθυνσης, η διοίκηση κωλυσιεργούσε, αντιμετωπίζοντάς τους μάλιστα με ειρωνεία και αναλγησία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι τους κάλεσε να παρουσιαστούν στη διεύθυνση ημέρα Κυριακή για να κάνουν δηλώσεις τοποθέτησης, χωρίς βέβαια η διεύθυνση να είναι ανοικτή".

Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα, μιλάει επίσης για "φωτογραφική" τοποθέτηση εκπαιδευτικού με κάποιο μέλος του ΠΥΣΠΕ να δηλώνει ότι... «αυτήν την προστατεύω εγώ».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά του για τα δημοτικά σχολεία, 11ο Πύργου- 4ο Αμαλιάδας: "Σχολεία με πολύ μεγάλο αριθμό ρομά. Ο διευθυντής εκπαίδευσης διαβεβαιώνει εκπαιδευτικούς και γονείς ότι θα στηρίξει τα συγκεκριμένα σχολεία. Συγχρόνως στο ΠΥΣΠΕ απειλεί, λέγοντας (για το 11ο Πύργου) ότι θα μοιράσει τα παιδιά στα άλλα σχολεία και θα το κλείσει. Στη συνέχεια επισκέπτεται με τον Περιφερειακό Διευθυντή το 11ο Δημοτικό Πύργου κι εκεί εκτίθεται μπροστά στους αγανακτισμένους γονείς για τη διγλωσσία του. Αποκορύφωμα της διγλωσσίας του διευθυντή εκπαίδευσης, είναι η πρόσφατη πρόταση που έκανε στους εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου σχολείου, να υπογράψουν για να κλείσει, με αντάλλαγμα!!! την τοποθέτησή τους στα άλλα σχολεία του Πύργου. Το δε 4ο Δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας υποβιβάστηκε στις πρόσφατες μεταβολές από 12/θέσιο σε 11/θέσιο με πρόταση του διευθυντή εκπαίδευσης… Αυτή είναι η στήριξή του στα δύο σχολεία με μεγάλο αριθμό μαθητών ρομά".

Στη συνέχεια αναφέρεται σε Οργανικές υπεραριθμίες – μεταθέσεις 2018 και κλείνει το ενημερωτικό του σημείωμα αναφέροντας πως, "δεσμεύομαι να είμαι πάντα δίπλα σας και να αγωνίζομαι για να τηρούνται οι διαδικασίες, για να υπάρχει διαφάνεια και αξιοκρατία και να είναι όλες οι αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ δίκαιες. Να ελέγχω και να καταγγέλλω τις προσπάθειες « εξυπηρετήσεων», γιατί αγαπητή συναδέλφισσα, ......, μπορεί το 99% των αποφάσεων να είναι –όπως λες- νόμιμες και δίκαιες, στο 1% όμως κρύβονται οι πελατειακές σχέσεις και οι εξυπηρετήσεις. Ο αιρετός οφείλει να ελέγχει και να καταγγέλλει τις αυθαιρεσίες της διοίκησης και να μη γίνεται παρακλάδι ή δεκανίκι της". 

[Ολόκληρη η επιστολή του κου Νίκου Κουσάβελου βρίσκεται στη διάθεση του newsgf.net]

COMMENTS

.
Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ Βιολέτης ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ Εκδήλωση ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ Πύργος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Σοβαρές καταγγελίες από το αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ Ηλείας Νίκο Κουσάβελο, Δ/ντη 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας
Σοβαρές καταγγελίες από το αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ Ηλείας Νίκο Κουσάβελο, Δ/ντη 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας
https://1.bp.blogspot.com/-fHuiBjK5nKk/WywEosDKVhI/AAAAAAACvyk/0rw68mnBeeoz08WJQG5ZOqFWsYuKcKZCQCLcBGAs/s640/still-life-851328_960_720.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-fHuiBjK5nKk/WywEosDKVhI/AAAAAAACvyk/0rw68mnBeeoz08WJQG5ZOqFWsYuKcKZCQCLcBGAs/s72-c/still-life-851328_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/06/4_83.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/06/4_83.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy