-->

Η αλήθεια για τα ναρκωτικά [Μέρος ΙΙ]

ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ   Η μαριχουάνα, συνήθως, στρίβεται σε μορφή τσιγάρου που ονομάζεται τσιγαριλίκι ή καρφί. Μπορεί να την πιει κανείς ως τσάι ...


ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ 

Η μαριχουάνα, συνήθως, στρίβεται σε μορφή τσιγάρου που ονομάζεται τσιγαριλίκι ή καρφί. Μπορεί να την πιει κανείς ως τσάι ή αναμειγμένη με φαγητό ή να την καπνίσει με μια πίπα νερού που λέγεται ναργιλές. Η κάνναβη, με ποσοστό 16% περιλαμβάνεται στις τρεις πρώτες ουσίες εξ' αιτίας των οποίων οι άνθρωποι μπαίνουν σε προγράμματα απεξάρτησης στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών για την Οικογένεια, στο θέμα της χρήσης ναρκωτικών, τα παιδιά που κάνουν συχνά χρήση μαριχουάνας έχουν πέντε φορές περισσότερες δυνατότητες να εκδηλώσουν βίαιη συμπεριφορά ή να προβούν σε πράξεις καταστροφής. Επίσης έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες να διαπράξουν κλοπή απ' ότι τα παιδιά που δεν κάνουν χρήση του ναρκωτικού. Σήμερα η μαριχουάνα έχει ισχυρότερη δράση απ' ότι παλιότερα. Οι τεχνικές ανάπτυξης και η επιλεκτική χρήση των σπόρων έχουν παράγει ένα ποιο δυνατό ναρκωτικό.

Ως αποτέλεσμα, σημειώνεται απότομη αύξηση στον αριθμό νεαρών χρηστών μαριχουάνας που διακομίζονται στις Πρώτες Βοήθειες. Καθώς αναπτύσσεται μια ανοχή στη μαριχουάνα, μπορεί να οδηγήσει τους χρήστες να πάρουν δυνατότερα ναρκωτικά για να φτιαχτούν. Όταν τα συμπτώματα αρχίζουν να φεύγουν, το άτομο μπορεί να στραφεί σε πιο ισχυρά ναρκωτικά για να απαλλαγεί από τις ανεπιθύμητες καταστάσεις που το έσπρωξαν την πρώτη φορά να πάρει μαριχουάνα. Δεν είναι η ίδια η μαριχουάνα που οδηγεί το άτομο σε άλλα ναρκωτικά.

Οι άνθρωποι παίρνουν ναρκωτικά για να απαλλαγούν από ανεπιθύμητες καταστάσεις ή συναισθήματα. Το ναρκωτικό [μαριχουάνα] καλύπτει το πρόβλημα για ένα διάστημα [όσο ο χρήστης είναι φτιαγμένος]. Όταν το φτιάξιμο αρχίζει να φεύγει το πρόβλημα, η ανεπιθύμητη κατάσταση ή συναίσθημα επιστρέφει με μεγαλύτερη ένταση από πριν. Τότε, ο χρήστης μπορεί να στραφεί σε πιο δυνατά ναρκωτικά γιατί η μαριχουάνα δεν είναι πλέον αποτελεσματική.

Βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις:

Απώλεια συντονισμού και παραμόρφωσης της αίσθησης του χρόνου, της όρασης και της ακοής, υπνηλία, ερεθισμένα μάτια, αυξημένοι όρεξη και χαλαροί μύες.Αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί. Στην πραγματικότητα, την πρώτη ώρα λήψης μαριχουάνας ο κίνδυνος να πάθει ο χρήστης καρδιακή προσβολή αυξάνεται κατά πέντε φορές. Οι σχολικές του επιδόσεις χειροτερεύουν εξαιτίας της κακής μνήμης και της μείωσης της ικανότητάς του να επιλύνει προβλήματα.

Μακροχρόνιες επιπτώσεις:

Η μακροχρόνια χρήση προκαλεί συμπτώματα ψύχωσης. Βλάπτει τους πνεύμονες και την καρδιά, επιδεινώνει τα συμπτώματα βρογχίτιδας και προκαλεί βήχα και δύσπνοια. Μειώνει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά τις πνευμονικές λοιμώξεις και τις ασθένειες.

ΑΛΚΟΟΛ

Το αλκοόλ καταστέλλει το κεντρικό νευρικό σου σύστημα [εγκέφαλο και σπονδυλική στήλη], μειώνει τις αναστολές και εξασθενεί την κρίση. Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μπορεί να οδηγήσει σε κώμα ή σε θάνατο. Η ανάμειξη αλκοόλ με φάρμακα ή ναρκωτικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και μπορεί να αποβεί μοιραία.

Το αλκοόλ επηρεάζει τον εγκέφαλο και οδηγεί σε απώλεια συντονισμού, μειωμένα αντανακλαστικά, παραμόρφωση της όρασης, απώλεια τμημάτων της μνήμης και μπλακ άουτ. Επειδή το σώμα των εφήβων είναι ακόμα στην ανάπτυξη, το αλκοόλ επηρεάζει αρνητικά την καλή σωματική και πνευματική ανάπτυξη των νέων.

Βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις:

Έξαψη, φούντωμα, εξαφάνιση της κρίσης, απώλεια συντονισμού, τραύλισμα. Απώλεια μνήμης και αδυναμία αντίληψης. Μετά από μεγάλη κατάχρηση αλκοόλ παρουσιάζεται μέθη, ναυτία, άγχος, αδυναμία, τρέμουλα και, καμιά φορά, εμετός.

Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις:

Ανοχή σε πολλές από τις ανεπιθύμητες επιπτώσεις του αλκοόλ με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να πίνει ακόμα περισσότερα. Αυτό οδηγεί σε μια συνεχή φθορά της σωματικής κατάστασης που περιλαμβάνει καταστροφή του ήπατος, και αυξημένες πιθανότητες καρδιοπάθειας. Μια εγκυμονούσα γυναίκα μπορεί να γεννήσει ένα μωρό με παραμορφώσεις που επηρεάζουν την καρδιά, τον εγκέφαλο και άλλα ζωτικά όργανα του βρέφους.

Μπορεί κανείς να εξαρτηθεί από το αλκοόλ. Αν προσπαθήσει να το κόψει απότομα τότε εμφανίζει συμπτώματα στέρησης. Αυτά ποικίλλουν, από σπασμωδικές κινήσεις, αυπν΄'ιες, εφίδρωση και μείωση της όρεξης μέχρι σπασμούς και κάποιες φορές θάνατο.
Επίσης, η κατάχρηση αλκοόλ οδηγεί σε βία και διαμάχες στις διαπροσωπικές του σχέσεις.

ΕΚΣΤΑΣΗ

Το έκσταση λαμβάνεται συνήθως από το στόμα με μορφή χαπιού, ταμπλέτας ή κάψουλας. "Τίναγμα" ονομάζεται το να πάρει κανείς περισσότερες από δύο δόσεις.

Το έκσταση είναι συνθετικό ναρκωτικό, φτιαγμένο σε εργαστήρια. Αυτοί που το παρασκευάζουν μπορεί να του προσθέσουν οτιδήποτε επιλέξουν, όπως καφεΐνη, αμφεταμίνη ακόμα και κοκαΐνη. Το έκσταση είναι παράνομο και προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με αυτά των παραισθησιογόνων και των διεγερτικών. Τα χάπια έχουν διάφορα χρώματα και πολλές φορές έχουν σχέδια σαν αυτά των καρτούν. Η ανάμειξη του έκσταση με αλκοόλ είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και μπορεί να αποβεί μοιραία.

Τα συμπτώματα που προκαλούν τα διεγερτικά ναρκωτικά όπως το έκσταση, επιτρέπουν στο χρήστη να χορεύει επί πολλές ώρες και όταν συνδυαστούν με τη ζέστη και το συνωστισμό που επικρατεί στα κλαμπ, μπορεί να οδηγήσουν σε ακραία αφυδάτωση και σε καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια.

Βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις:

εξασθενημένη κρίση
λανθασμένη αίσθηση στοργής
σύγχυση
κατάθλιψη
προβλήματα ύπνου
έντονο άγχος
παράνοια
λαχτάρα για ναρκωτικό
μυική ένταση
ακούσιο σφίξιμο δοντιών
ναυτία
θολή όραση
ατονία
ρίγη ή εφίδρωση

Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις:

Παρατεταμένη χρήση προκαλεί μακρές και ίσως μόνιμες βλάβες στον εγκέφαλο οι οποίες επηρεάζουν την κρίση και την ικανότητα σκέψης του χρήστη.

"Το έκσταση με τρέλαινε. Μια μέρα δάγκωσα ένα γυαλί, όπως δαγκώνεις ένα μήλο. Έπρεπε να γεμίσει το στόμα μου με κομμάτια από γυαλί για να συνειδητοποιήσω τι έκανα. Μια άλλη φορά έσκιζα κουρέλια με τα δόντια μου για μια ώρα"
-Ανν

ΚΟΚΑΙΝΗ ΚΑΙ ΚΡΑΚ

Η κοκαΐνη και το κρακ λαμβάνονται από το στόμα, από τη μύτη [ρούφηγμα πρέζας], με ένεση ή, στην περίπτωση του κρακ, με εισπνοή του καπνού από τη θέρμανσή του.
Οι όροι που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τον τρόπο λήψης του ναρκωτικού περιλαμβάνουν το μάσημα, το ρούφηγμα, η ένεση [σε μεγάλη φλέβα] και το κάπνισμα.

Η λέξη κοκαΐνη αναφέρεται στο ναρκωτικό που έχει μορφή σκόνης [κοκαΐνη] και κρυστάλλινη μορφή [κρακ].
Παρασκευάζεται από το φυτό της κόκας και, μετά από την μεθαμφεταμίνη, δημιουργεί το μεγαλύτερο ψυχολογικό εθισμό απ' όλα τα ναρκωτικά.

Βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις: 

Η κοκαΐνη προκαλεί ένα σύντομο αλλά έντονο φτιάξιμο το οποίο ακολουθείται αμέσως από την αντίθετη αίσθηση -έντονο συναίσθημα κατάθλιψης, νευρικότητας και λαχτάρας για περισσότερο ναρκωτικό. Τα άτομα που κάνουν συχνή χρήση δεν τρώνε ούτε κινούνται σωστά. Μπορεί να υποφέρουν από οξείες ταχυπαλμίες, μυϊκούς σπασμούς και παροξυσμούς. Το ναρκωτικό κάνει τους χρήστες να αισθάνονται παράνοια, θυμό, εχθρότητα και άγχος ακόμα και όταν δεν είναι φτιαγμένοι.

Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις:

Εκτός από τις περιπτώσεις που ήδη αναφέρθηκαν, η κοκαΐνη προκαλεί οξυθυμία, αλλαγές διάθεσης, νευρικότητα, παράνοια και ακουστικές παραισθήσεις. Αναπτύσσεται ανοχή στο ναρκωτικό και έτσι το άτομο χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα προκειμένου να έχει το ίδιο φτιάξιμο.

Καθώς περνάει η επίδραση του ναρκωτικού, ο χρήστης υποφέρει από σοβαρή κατάθλιψη, η οποία γίνεται όλο και πιο έντονη μετά από κάθε χρήση. Αυτή η κατάθλιψη μπορεί να γίνει τόσο σοβαρή, ώστε το άτομο να κάνει οτιδήποτε προκειμένου να πάρει το ναρκωτικό -ακόμη και φόνο. Κι αν δεν μπορέσει να βρει κοκαΐνη, η κατάθλιψη γίνεται τόσο έντονη ώστε μπορεί να οδηγήσει το εθισμένο άτομο στην αυτοκτονία.

[Συνεχίζεται...]


Τα όσα αναφέρονται προέρχονται από το μικρό βιβλιαράκι "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ", το οποίο είναι έκδοσης του ιδρύματος για "ένα κόσμο χωρίς ναρκωτικά" [notodrus.gr] και διανεμήθηκε στο στάδιο ΑΕΘΛΙΟΝ.

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Η αλήθεια για τα ναρκωτικά [Μέρος ΙΙ]
Η αλήθεια για τα ναρκωτικά [Μέρος ΙΙ]
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEc0nEu6bUBVW6xhrxjBjs7zWYMEBKJM3ywg93S07lt5NRUMEhlPZyKPVLtQPnR8JTOtFycn6-GbcI1mZa4dKJauGlfo9AAaeyvIfLLZpdeTTwLyzasRWTHGCPmkIuJGrD1S65vDOw1YA/s640/drugs-1276787_960_720.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiEc0nEu6bUBVW6xhrxjBjs7zWYMEBKJM3ywg93S07lt5NRUMEhlPZyKPVLtQPnR8JTOtFycn6-GbcI1mZa4dKJauGlfo9AAaeyvIfLLZpdeTTwLyzasRWTHGCPmkIuJGrD1S65vDOw1YA/s72-c/drugs-1276787_960_720.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/06/blog-post_941.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/06/blog-post_941.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy