-->

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η συνεδρίαση των ΔΑΟ, ΟΕΒ, ΔΕΗ

Συνεδρίαση με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, τους εκπροσώπους 5 ΤΟΕΒ της Ηλείας (Α’ Πύργου, Β’ Πύργου...


Συνεδρίαση με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, τους εκπροσώπους 5 ΤΟΕΒ της Ηλείας (Α’ Πύργου, Β’ Πύργου, Επιταλίου, Πελοπίου και Μυρτουντίων), του ΓΟΕΒ Αλφειού-Πηνειού και του Βοηθού Διευθυντή- Υπεύθυνου Μεσαίων Πελατών της ΔΕΗ κ. Ιωάννη Καραμπακάκη, διεξήχθη χθες το πρωί στο μικρό συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας. Τη συνεδρίαση είχε συγκαλέσει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας για να συζητηθούν τα προβλήματα με τις οφειλές των Οργανισμών προς της ΔΕΗ.

Γ. Γεωργιόπουλος: «Πίεση προς τα υπουργεία»

Πριν τη συνεδρίαση ο κ. Καραμπάκης είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, καθώς ο δεύτερος δε μπορούσε να παραστεί στη συνεδρίαση παρά μόνο λίγα λεπτά αφού έπρεπε να αποχωρήσει για Αθήνα. «Ο κ. Διευθυντής δεν κόμισε κάποια καινούργια πρόταση. Ζήτησε από εμάς ως Περιφερειακή αρχή που ασκούμε μια εποπτεία με το νέο θεσμικό πλαίσιο επί των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ να δει την πίεση που πρέπει να ασκήσουμε και τα αιτήματα που πρέπει να θέσουμε προς τα αρμόδια υπουργεία», τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιόπουλος.

Στη συνεδρίαση ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε πως η πρόταση της ΔΕΗ για προκαταβολή 30% και 24 δόσεις δεν είναι ρεαλιστική, καθώς δε μπορούν όλοι οι Οργανισμοί να ανταποκριθούν το ίδιο, ενώ τόνισε πως διέγνωσε μία διαλλακτικότητα από τη ΔΕΗ πλέον, μετά και τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις για τις συζητήσεις των ασφαλιστικών μέτρων. Ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ κ. Νίκος Φάμελος επεσήμανε όλοι θέλουν να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και ζητούν από τη ΔΕΗ να τους δώσει τη δυνατότητα να το κάνουν. Η Διευθύντρια της ΔΑΟ κ. Μπέκυ Σπυροπούλου τόνισε πως υπάρχει καλή πρόθεση από τους Οργανισμούς.

Ν. Μπακοβασίλης: «Η επιμονή της ΔΕΗ είναι αλλοπρόσαλλη!»

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Πελοπίου κ. Νίκος Μπακονασίλης ανέφερε πως η επιμονή της ΔΕΗ είναι αλλοπρόσαλλη! Σε ότι αφορά την περιοχή που καλύπτει ο ΤΕΟΒ Πελοπίου τόνισε πως έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ύστερα και από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών υπάρχει μεγάλη καταστροφή στις καλλιέργειες. «Είχα αποφασίσει να μην ακολουθήσω την δικαστική οδό. Καταθέσαμε ως ΤΟΕΒ 100.000 ευρώ, πληρώσαμε και δύο μήνες επιπλέον, συνεχίζαμε να πληρώνουμε τους τρέχοντες λογαριασμούς και μάλιστα προτείναμε να βάλουμε και 50.000 ευρώ επιπλέον.

Ωστόσο με πήρε τηλέφωνο ο κ. Λυμπέρης και μου είπε πως θα μας κόψουν το ρεύμα! Αν δεν υπάρξει ρύθμιση 80-100 δόσεων τότε κόψτε το γιατί έτσι κι αλλιώς δεν θα έχουμε να πληρώσουμε. Είναι βασικό να είναι βιώσιμη η ρύθμιση των δόσεων». Ο πρόεδρος του Β’ ΤΟΕΒ Πύργου κ. Γιάννης Αρβανιτάκης αναφέρθηκε στα παλιά χρέη που βρήκε η διοίκησή του και τα οποία ρύθμισε στο ΙΚΑ σε 120 δόσεις, ενώ η ΔΕΗ δεν δέχθηκε μια βιώσιμη λύση. «Οι 100 δόσεις είναι βιώσιμη λύση», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως η ΔΕΗ πρέπει να καταλάβει πως τα επιτόκια είναι υπερβολικά.

Επιβεβλημένο από τους Θεσμούς το επιτόκιο

Ο Βοηθός Διευθυντής Υπεύθυνος Μεσαίων Πελατών της ΔΕΗ κ. Ιωάννης Καραμπακάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανέφερε πως το επιτόκιο που χρεώνει η ΔΕΗ (κοντά στο 6%), είναι επιβεβλημένο, καθώς δανείζεται από τις τράπεζες με 7,5-8% και οι Θεσμοί απαιτούν από την επιχείρηση να είναι Δημόσια στα… οικονομικά της και ιδιωτική στον ανταγωνισμό! Επίσης, πρόσθεσε πως οι 100 δόσεις, κατά τη γνώμη του θα ήταν ασύμφορες για τους Οργανισμούς με αυτό το επιτόκιο.

Χρ. Παλαιολόγος: «Να μειωθεί το κοστολόγιο»

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων κ. Χρήστος Παλαιολόγος τόνισε τη σημασία της μείωσης του τιμολογίου της ΔΕΗ για τους Οργανισμούς. «Το κοστολόγια είναι μεγάλο και βάσει παγίου δεν ανταποκρίνεται στην ενέργεια που καταναλώνουμε. Πρέπει η Πολιτεία να συνεργαστεί με τη ΔΕΗ ώστε να μειωθεί το κοστολόγιο, ειδικά στις καλαμποκοκαλλιέργειες που αποτελούν το 70-80% των καλλιεργειών», ανέφερε. Ο εκπρόσωπος του ΓΟΕΒ κ. Κυριάκος Μπίστας ανέφερε στον κ. Καραμπακάκης πως ο ΓΟΕΒ είχε αποστείλει επιστολή με την οποία επεσήμανε στη ΔΕΗ την περίπτωση ένταξης σε ενεργειακό συμψηφισμό μέσω φωτοβολταϊκών, στην οποία όμως ποτέ δεν πήρε απάντηση.

Ο πρόεδρος του Α’ ΤΟΕΒ Πύργου κ. Πέτρος Θεοδωρέλος τόνισε πως ο Οργανισμός που εκπροσωπεί μπορεί να ανταποκριθεί μόνο σε ρύθμιση με 10% προκαταβολή και τουλάχιστον 70 δόσεις. Ο νομικός εκπρόσωπος των ΤΟΕΒ Α’ Πύργου και Πελοπίου κ. Βασίλης Λίμουρας πρότεινε να συγκροτηθεί υπό την ΔΑΟ μία επιτροπή στην οποία θα υποβάλουν οι 6 ΤΟΕΒ που έχουν οφειλές προς τη ΔΕΗ τα υπομνήματα με τις προτάσεις τους για διακανονισμό με τη ΔΕΗ, με την επιτροπή να συντάσσει μια τελική συνολική πρόταση προς τη ΔΕΗ για το ζήτημα. Πρόταση η οποία έγινε δεκτή. Τέλος, ο κ. Καραμπακάκης τόνισε πως δε μπορεί να δεσμευτεί για τίποτα και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μεταφέρει τις προτάσεις στο Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Προσωρινή διαταγή και στον ΤΟΕΒ Πελοπίου

Ο κ. Καραμπακάκης βρέθηκε χθες στον Πύργο, για να παραστεί στη συζήτηση χορήγησης προσωρινής διαταγής και στον ΤΟΕΒ Πελοπίου, για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο Οργανισμός κατά της ΔΕΗ, με τη συνεδρίαση να λαμβάνει χώρα πριν τη συζήτηση στα Δικαστήρια του Πύργου. Όπως στην περίπτωση του Α’ ΤΟΕΒ Πύργου και στην περίπτωση του ΤΟΕΒ Επιταλίου χορηγήθηκε και στον ΤΟΕΒ Πελοπίου προσωρινή διαταγή με τη συζήτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα να ορίζεται επίσης για τις 5 Σεπτεμβρίου.

 www.protinews.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η συνεδρίαση των ΔΑΟ, ΟΕΒ, ΔΕΗ
Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η συνεδρίαση των ΔΑΟ, ΟΕΒ, ΔΕΗ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpJ4sJiGSw7UWLiUInCJ9UVjqL4AYIeJGoy_SBQ15uqTN_2U67zBh6cTAkTWGuxWF4WsO39c46bV6aCUHrGpfNEs5tE4WlXY9SRhBzM_Hp4TymW_tXFD2O2abEg_hVoS2e-nljwvIhhEc/s640/toeb1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjpJ4sJiGSw7UWLiUInCJ9UVjqL4AYIeJGoy_SBQ15uqTN_2U67zBh6cTAkTWGuxWF4WsO39c46bV6aCUHrGpfNEs5tE4WlXY9SRhBzM_Hp4TymW_tXFD2O2abEg_hVoS2e-nljwvIhhEc/s72-c/toeb1.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/07/blog-post_756.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/07/blog-post_756.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy