-->

Δημοτικού Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Οι αποφάσεις για Αγίους Θεοδώρους και ΕΝΦΙΑ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ   Ο Δήμος μας ως καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμόδιος για την αντιμετώπιση και θ...


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ 

Ο Δήμος μας ως καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμόδιος για την αντιμετώπιση και θεμάτων που άπτονται το περιβάλλον, έχει αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υποβάθμισης της ζωής και της υγείας των κατοίκων στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών. Ο δήμος με το Δημοτικό Συμβούλιο ενέσκυψαν στο πρόβλημά, το ανέδειξαν, και βοήθησαν τους κατοίκους για να μπορέσουμε, όλοι πλέον, να βρούμε λύσεις, πλην όμως δεν κατέστη δυνατό μέχρι και σήμερα η επίλυσή του και αυτό παρέμεινε το ίδιο.

Οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε το Δημοτικό συμβούλιο με απόλυτη πλειοψηφία, τόσο για το θέμα της ανακάλυψης αγωγών που εκβάλλουν στο Ρέμα του Βροντού, τόσο με τη διενέργεια μετρήσεων επί των υδάτων του ρέματος, με την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς για το περιβαλλοντικό πρόβλημα, όσο και τελευταία με επίσημο αίτημα για συζήτηση της υποθέσεως στο Περιφερειακό συμβούλιο, μέχρι και σήμερα δεν έχουν οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα και παρατηρούνται από πλευράς Υπηρεσιών γραφειοκρατικά προσκόμματα για τη μη επίλυσή του, το οποίο εξακολουθεί και οι κάτοικοι δεν έχουν ακόμα απαλλαγεί από την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Σε συνέχεια λοιπόν των ενεργειών μας, καθ’ όσον η διεύθυνση υδάτων Δυτικής Ελλάδος, σε απάντηση σχετικής μας ερώτηση, με αριθμό πρωτοκόλλου 11696/2018 ανέφερε ότι ο Δήμος μας είναι αρμόδιος για την αστυνόμευση και τον καθαρισμό του ρέματος, ο Δήμος, ως υποχρεούται, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία προς επιτυχή λύση του προβλήματος και για αυτό το λόγο θα προβεί άμεσα στις κάτωθι ενέργειες:

1. Σύνταξη αιτήσεως κατ’ άρθρο 13 του ΠΔ 148/2009 με θέμα «Περιβαλλοντική ευθύνη για την πρόληψη και την αποκατάσταση των ζημιών στο Περιβάλλον- Εναρμόνιση με την οδηγία 2004/35/ΕΚ του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Απριλίου 2004, όπως ισχύει» προς την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) σχετικά με την περιβαλλοντική ζημία που έχει υποστεί η περιοχή των Αγιων Θεοδωρων, όπως επίσης και να καλέσει την αρμόδια αρχή να αναλάβει δράση βάσει του ανωτέρω διατάγματος.

2. Εξουσιοδότηση προς τον Πληρεξούσιο Δικηγόρο των κατοίκων Αγίων Θεοδώρων και Αγίου Γεωργίου και του Δήμου μας κ. Γεώργιο Κατσαμπέρη του Νικολάου (ΑΜ/ΔΣΑ 27245), ορισθέντα για το περιβαλλοντικό θέμα στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 44/2017 αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής και σε συνέχεια αυτής, όπως συντάξει την ανωτέρω αίτηση και προσκομίσει πλήρες φάκελο με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από την μόλυνση του ρέματος του Βροντού, καθως επίσης και με την περιβαλλοντικη υποβάθμιση που εχει υποστει η περιοχή από το θεμα της δυσοσμιας με κύριο σκοπό την έναρξη των ενεργειών από την ΕΥΕΠ προς ανάληψη δράσης σύμφωνα με το ανωτέρω διάταγμα.

3. Γνωστοποίηση της ανωτέρω αίτησης μετά των στοιχείων στην αρμόδια διεύθυνση περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας καθώς και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδος.

4. Εκ νεου υποβολή αιτήματος στην Περιφερεια Δυτικής Ελλαδος για συζήτηση του θεματος των Αγιων Θεοδωρων ως τακτικό θεμα στο επόμενο Περιφερειακο Συμβουλιο


ΑΠΟΦΑΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ 

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στους κάτοικους του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης, μετά τη λήψη των εκαθαριστικών σημειωμάτων για τον ΕΝ.Φ.ΙΑ. Σε πολλές περιπτώσεις είναι αυξημένος κατά 30% και πλέον. Η βίαιη αύξηση οφείλεται στην αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης των ακινήτων. Η αναπροσαρμογή αυτή στηρίχτηκε σε ελλιπή και επισφαλή στοιχεία, τα οποία δεν έχουν σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα.

Η υπέρογκη αύξηση του ποσού, που καλούνται να πληρώσουν άδικα εκατοντάδες συμπολίτες μας, σε συνδυασμό με τόσες άλλες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους οδηγεί σε απόγνωση. Τονίζουμε πως το εξωπραγματικό ύψος του συγκεκριμένου φόρου καταστρατηγεί την αρχή της αναλογικότητας των φορολογικών βαρών σε σχέση με το εισόδημα και την περιουσία.

Εκφράζοντας τους δημότες μας, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες που πλήττονται χρόνια από την οικονομική κρίση, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης :

1.Διαμαρτυρεται και εκφράζει την έντονη αντίθεσή του τόσο στο νόμο όσο και στις εκτός πραγματικότητας αυξήσεις του.

2. Καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει τον άδικο και σε πολλά σημεία του παράλογο νόμο, ο οποίος πλήττει αδιάκριτα τους πολίτες της χώρας μας .

3. Διεκδικεί να είναι αφορολόγητη η πρώτη κατοικία και αφορολόγητη η αγροτική γη και καλεί την ΚΕΔΕ να λάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες με στόχο την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

4. Επίσης Θεωρεί ότι, οι ισχύουσες αντικειμενικές αξίες ακινήτων στη γεωγραφική περιοχή του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης είναι υπερβολικά υψηλές και εξωπραγματικές και κρίνει επιτακτική την ανάγκη μείωσής τους.

5. Συγκροτεί διαπαραταξιακη επιτροπή η οποία θα διεκδικήσει την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων και θα ζητησει συναντησεις με τον αρμόδιο Υπουργό και τους Υφυπουργούς προκειμενου να αρθει η κατάφωρη αυτή αδικία.

Διαβάστε επίσης...

Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ψηφίστηκε η πρόταση Γ. Λέντζα για το "Διεθνές Δίκτυο Αρχαίων Ασκληπιείων-Οι Δρόμοι της Ιασης"

Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Ολοι εναντίον Ναμπίλ... [φωτογραφίες]

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Εβαλαν την εικόνα του Χριστού

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Νέα συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Δημοτικού Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Οι αποφάσεις για Αγίους Θεοδώρους και ΕΝΦΙΑ
Δημοτικού Συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Οι αποφάσεις για Αγίους Θεοδώρους και ΕΝΦΙΑ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieH35kHIu7Z4hibGXI4GfM8bJut92MGtWZxtAIoU9EwO02DMOt-vNlP2l1RxT51ZpT40BjRUlpZFtaQfiXfxYbQvy0Qi11qOhGYjSR4gpMiFi0ZD5kM5n5hvXQ-r-gCM2cbUTftOwEBIA/s640/P1140937.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieH35kHIu7Z4hibGXI4GfM8bJut92MGtWZxtAIoU9EwO02DMOt-vNlP2l1RxT51ZpT40BjRUlpZFtaQfiXfxYbQvy0Qi11qOhGYjSR4gpMiFi0ZD5kM5n5hvXQ-r-gCM2cbUTftOwEBIA/s72-c/P1140937.JPG
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/09/blog-post_352.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/09/blog-post_352.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy