-->

15 απίστευτες πληροφορίες για το Διάστημα

Το Διάστημα είναι σιωπηλό Για να μεταφερθούν τα ηχητικά κύματα, το σημαντικότερο είναι το μέσο. Καθώς δεν υπάρχει ατμόσφαιρα στο Διάσ...


Το Διάστημα είναι σιωπηλό

Για να μεταφερθούν τα ηχητικά κύματα, το σημαντικότερο είναι το μέσο. Καθώς δεν υπάρχει ατμόσφαιρα στο Διάστημα, ο ήχος δεν μπορεί να ταξιδέψει εκεί, καθιστώντας το απόκοσμα σιωπηλό και ήσυχο. Για το λόγο αυτό οι αστροναύτες χρησιμοποιούν ασυρμάτους για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.


Τα αιώνια αποτυπώματα των ποδιών

Χωρίς ατμόσφαιρα στο φεγγάρι, οι πατημασιές των αστροναυτών του Apollo θα μείνουν ανέπαφες επί περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια. Κι αυτό δεν αφορά μόνο τις πατημασιές αλλά και τα σημάδια από την προσελήνωση καθώς και άλλα υλικά τα οποία δεν πρόκειται να διαβρωθούν χωρίς νερό και άνεμο.


Ο πιο θερμός πλανήτης

Ο πιο ζεστός πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος είναι η Αφροδίτη με μια μέση θερμοκρασία περίπου 450 βαθμούς Κελσίου. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Ερμής είναι ο πιο θερμός λόγω του ότι βρίσκεται πιο κοντά στον Ήλιο αλλά επειδή ο Ερμής δεν έχει ατμόσφαιρα, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται έντονα. Από την άλλη, στην Αφροδίτη το στρώμα είναι της ατμόσφαιρας είναι παχύ και αποτελείται από διοξείδιο του άνθρακα, γεγονός που κάνει την επιφάνειά της πολύ πιο ζεστή.


Δεμένοι για πάντα

Όταν δύο κομμάτια ενός συγκεκριμένου τύπου μετάλλου ακουμπήσουν μεταξύ τους στο Διάστημα, παραμένουν κολλημένα για πάντα. Αυτή η διαδικασία, γνωστή και ως ψυχρή συγκόλληση, συμβαίνει επειδή τα άτομα των αντίστοιχων μετάλλων δεν 'αντιλαμβάνονται' ότι είναι διαφορετικά και έτσι κολλάνε μεταξύ τους. Η ψυχρή συγκόλληση μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία του μέλλοντος της κατασκευής των διαστημοπλοίων


Βουνό στον Άρη

Ο Όλυμπος στον πλανήτη Άρη είναι το ψηλότερο βουνό που είναι γνωστό στον άνθρωπο και βρίσκεται στον Άρη. Έχει ύψος περίπου 23 χλμ. και είναι σχεδόν τρεις φορές ψηλότερο από το Έβερεστ. Πρόκειται επίσης και για το μεγαλύτερο ηφαίστειο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στο ηλιακό σύστημα.


Η ανακάλυψη του πρώτου αστεροειδούς

Η Δήμητρα ο πρώτος αστεροειδής που ανακαλύφθηκε ποτέ και αποτελείται από βράχο και πάγο, ανακαλύφθηκε από τον Ιταλό αστρονόμο Giuseppe Piazzi την 1η Ιανουαρίου του 1801. Παραμένει το μεγαλύτερο σώμα μέσα στη Ζώνη αστεροειδών στην τροχιά του Ποσειδώνα με διάμετρο περίπου 945 χλμ.


Mariner 10

Το μόνο διαστημόπλοιο που έχει επισκεφθεί ποτέ τον Ερμή είναι το Mariner 10 της NASA και το οποίο εκτοξεύθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 1973. Πέρασε συνολικά τρεις φορές από τον πλανήτη και κατάφερε να χαρτογραφήσει το 40-45% της επιφάνειάς του, βγάζοντας περισσότερες από 2.800 φωτογραφίες. Ανακάλυψε επίσης ότι η ατμόσφαιρα του πλανήτη αποτελείται κυρίως από ήλιο, ότι έχει έναν πυρήνα πλούσιο σε σίδηρο και ένα μαγνητικό πεδίο.


Οι αστροναύτες στην καραντίνα

Μετά την επιστροφή τους από τη Σελήνη, το πλήρωμα του Apollo 11 έμεινε σε καραντίνα εξαιτίας του φόβου άγνωστων θανατηφόρων ασθενειών. Η πρακτική αυτή συνεχίστηκε και στο Apollo 14, μέχρι που επιτέλους ανακαλύφθηκε ότι το περιβάλλον στη Σελήνη ήταν απολύτως ασφαλές. Ωστόσο το πλήρωμα του Apollo 13 απαλλάχθηκε από την συγκεκριμένη διαδικασία καθώς αναγκάστηκε να επιστρέψει λόγω τεχνικής βλάβης. Φωτ. (από Α. προς τα Δ.): Οι αστροναύτες του Apollo 11, Neil Armstrong, Michael Collins και Buzz Aldrin, συναντούν τον Αμερικανό πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον ενώ βρίσκονται ακόμη σε καραντίνα.


Το σχετικό μέγεθος της Γης

Ο ήλιος αποτελεί σχεδόν το 99,8 τοις εκατό του ηλιακού μας συστήματος. Θεωρητικά μιλώντας, θα μπορούσε να χωρέσει ένα εκατοομύριο πλανήτες στο μέγεθος της Γης.


Γραμμή Κάρμαν

Η Γραμμή Κάρμαν βρίσκεται σε υψόμετρο 100 χλμ. από το επίπεδο της θάλασσας και είναι κοινώς αποδεκτή ως το αόρατο σύνορο ανάμεσα στην ατμόσφαιρα της Γης και το Διάστημα. Εάν μπορούσαμε να οδηγήσουμε το αυτοκίνητό μας κάθετα στη Γη θα φτάναμε στο Διάστημα μέσα σε μία ώρα.


Αστέρες νετρονίων μεγάλων ταχυτήτων

Ένα αστέρι νετρονίων, το οποίο είναι ένα είδος αστρικού "πτώματος" είναι γνωστό ότι περιστρέφεται κάνοντας 600 στροφές ανά δευτερόλεπτο. Από τη στιγμή που οι αστέρες νετρονίων γεννιούνται από την έκρηξη ενός σούπερνοβα, η περιστροφή τους ξεκινά συνήθως με 60 περιστροφές και σταδιακά δεκαπλασιάζεται.


Ένας πλανήτης από διαμάντια

Απέχει 40 έτη φωτός και έχει μια ακτίνα διπλάσια από εκείνη της Γης. Ο 55 Cancri είναι ένας εξωπλανήτης (που βρίσκεται έξω από το ηλιακό μας σύστημα) του οποίου η επιφάνεια πιστεύεται ότι αποτελείται από γραφίτη και διαμάντια.


Μια μέρα που διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο

Όσο μπερδεμένο κι εάν ακούγεται, μία ημέρα στην Αφροδίτη είναι μεγαλύτερη από έναν χρόνο. Χρειάζονται συνολικά 243 (γήινες) ημέρες για να γυρίσει γύρω από τον άξονά της αλλά ολοκληρώνει μια τροχιά γύρω από τον ήλιο σε 227,7 γήινες ημέρες.


Ψηλώνουμε;

Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να ψηλώσει ακόμη και πέντε πόντους στο Διάστημα. Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει λόγω της έλλειψης βαρύτητας η οποία επιτρέπει στην σπονδυλική στήλη να ισιώσει.


Φυσαλίδες από δάκρυα

Οι αστροναύτες μπορεί να κλάψουν στο διάστημα αλλά δάκρυα δεν θα τρέξουν. Η έλλειψη βαρύτητας δημιουργεί φυσαλίδες ή μικρά σφαιρίδια τα οποία κολλάνε στην επιφάνεια μέχρι να διαλυθούν.

  www.msn.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : 15 απίστευτες πληροφορίες για το Διάστημα
15 απίστευτες πληροφορίες για το Διάστημα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYkBa2IkXUkeCBhSQCchljWllqgO6ZUsvjbWlRHa0uNEwWxPHN50S6T09s4x98U8Q8hlZxUX_zGtrUjaV2gbDCA9ogSKDWTFvMKAdGqc1JTr3n2WUNFPslPerCiLXRxVHzhyESggIRr3I/s640/AApKjXy.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYkBa2IkXUkeCBhSQCchljWllqgO6ZUsvjbWlRHa0uNEwWxPHN50S6T09s4x98U8Q8hlZxUX_zGtrUjaV2gbDCA9ogSKDWTFvMKAdGqc1JTr3n2WUNFPslPerCiLXRxVHzhyESggIRr3I/s72-c/AApKjXy.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/10/15_6.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/10/15_6.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy