-->

Τηλεόραση: Έρχεται η αδειοδότηση στα κανάλια της περιφέρειας

Η χορήγηση αδειών θα τερματίσει την διαχρονική ανομία, δήλωσε ο Λ. Κρέτσος σε ημερίδα με αντικείμενο την τηλεόραση της περιφέρειας. Ο υφ...


Η χορήγηση αδειών θα τερματίσει την διαχρονική ανομία, δήλωσε ο Λ. Κρέτσος σε ημερίδα με αντικείμενο την τηλεόραση της περιφέρειας. Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος μιλώντας στη Λαμία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την περιφερειακή τηλεόραση.

Στην εκδήλωση που είχε θέμα «Περιφερειακή τηλεόραση χθες – σήμερα – αύριο» και συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο οργανισμός πολιτιστικής ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας και η Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας, ο κ. Κρέτσος δεν προσδιόρισε το πότε θα προχωρήσει η διαδικασία για τις άδειες στην περιφερειακή τηλεόραση, ωστόσο, ανέφερε πως αυτό είναι ένα θέμα το οποίο έχει σχέση κυρίως με το ΕΣΡ .

Στάθηκε ιδιαίτερα στις πολιτικές που ήδη έχει προωθήσει το υπουργείο για τις «λευκές περιοχές» δηλαδή τις περιοχές που δεν καλύπτονται από ψηφιακό σήμα και στην παρούσα φάση έχει ψηφιστεί από τη βουλή το θεσμικό πλαίσιο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες τηλεοπτικής κάλυψης των συγκεκριμένων περιοχών.

Αναφέρθηκε στις διορθώσεις της τηλεοπτικής κάλυψης που γίνονται και τόνισε πως ότι γίνονται συζητήσεις εντός της κυβέρνησης για την μείωση του τέλους της τηλεόρασης το οποίο, όπως είπε, θα αντιμετωπιστεί σε ισότιμη βάση με ό,τι ισχύει για τα κεντρικά κανάλια.


Ο κ. Κρέτσος αναφέρθηκε στις προσπάθειες οι οποίες έγιναν έτσι ώστε να υπάρξει ρύθμιση στο τηλεοπτικό τοπίο και εκτίμησε ότι η χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς θα επιβάλει ένα νέο καθεστώς και θα τερματίσει την ανομία η οποία συντηρείται για χρόνια. «θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κρέτσος και αναφέρθηκε σε τηλεοπτικά κανάλια «που έχουν σοβαρές υποδομές, εργαζόμενους με τις προβλεπόμενες αμοιβές και αξιοπρόσεκτο πρόγραμμα, αλλά υπάρχουν και κανάλια που έχουν μόνο τηλεμάρκετιγκ» τονίζοντας την ανάγκη να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής πολιτικής στάθηκε ιδιαίτερα στον εκσυγχρονισμό του οπτικοακουστικού τοπίου ποντάροντας πως μέσα από αυτό τον τρόπο θα υπάρξουν παραγωγές οι οποίες θα αξιοποιηθούν από την Περιφερειακή Τηλεόραση. Αναφέρθηκε μάλιστα στα προγράμματα που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα προσδιορίζοντας πως για πρώτη φορά η οπτικοακουστική παραγωγή θα εντάσσεται στον αναπτυξιακό νόμο.

Ενστάσεις της Νέας Δημοκρατίας

Η βουλευτής της ΝΔ κ. Μ. Ασημακοπούλου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίον διαχειρίζεται το τηλεοπτικό τοπίο υποστήριξε ότι ιδιαίτερα για τις περιφερειακές τηλεοράσεις δεν πρέπει να υπάρξει διαγωνισμός αλλά να υπάρξουν κριτήρια χορήγησης των αδειών και σημείωσε ακόμη πως υπάρχουν τεράστια κενά στο θέμα της αδειοδότησης όπως πολύ περισσότερο υπάρχουν κενά στη ρύθμιση που έχει σχέση με την μετάδοση των προγραμμάτων της περιφερειακής τηλεόρασης.

Μπακογιάννης: Fast Forward…

Ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας κατά τη διάρκεια της ημερίδας υποστήριξε την ωφελιμότητα της περιφερειακής τηλεόρασης, την σύνδεσή της με το αναπτυξιακό μοντέλο σε επίπεδο περιφέρειας και υπογράμμισε ακόμη ότι η περιφερειακή τηλεόραση είναι απολύτως συνδεδεμένη με την παραγωγική και αναπτυξιακή διαδικασία κάθε περιοχής . Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ζήτησε από την κυβέρνηση την επιτάχυνση των διαδικασιών έτσι ώστε να ρυθμιστεί το θέμα των αδειών καθώς, όπως είπε, δεν μπορεί να παραμένουν οι κάθε είδους εκκρεμότητες .

ΚΚΕ: Περιφερειακή TV χωρίς μεγαλο-καναλάρχες

Την διασφάλιση του ρόλου της περιφερειακής τηλεόρασης για την ενημέρωση των πολιτών και στην απομάκρυνση των πιθανοτήτων γιγάντωσης μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις στάθηκε το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Κώστας Μπασδέκης μεταφέροντας το μήνυμα του Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα . Τέλος η εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κ. Κατερίνα Μπατζελή έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε μια ιστορική αναδρομή για την περιφερειακή τηλεόραση τονίζοντας την ανάγκη «αποτελεσματικής ρύθμισης συνολικά του τοπίου» όπως είπε, καθώς «θα πρέπει να διασφαλιστεί ο ουσιαστικός ρόλος που παίζει και πρέπει να συνεχίσει να παίζει η περιφερειακή τηλεόραση». Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας η οποία συνεχίζεται και την οποία παρακολουθεί ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ροδόλφος Μορώνης αναμένεται να συζητηθούν κρίσιμα θέματα που έχουν σχέση κυρίως με τις αδειοδοτήσεις αλλά και το θεσμικό πλαίσιο εντός του οποίου καλείται πλέον να δημιουργήσει το δικό της περιεχόμενο η περιφερειακή τηλεόραση .

  www.newsit.gr

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Τηλεόραση: Έρχεται η αδειοδότηση στα κανάλια της περιφέρειας
Τηλεόραση: Έρχεται η αδειοδότηση στα κανάλια της περιφέρειας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfpD8sJLcPkjuh-9x7oWbLZJSfn_XYhrEhSdZrmFgzGpK6nBsQ0HnaaFAPiaio_s02yphOdLTmQs2O1krYB8Ktz64rzy6MGzwqm317oKkdQwFhn0jkD2ucrwpMQwPR9CjrxuQ25qFXKD0/s640/Tileoptiko-Studio_06_10_2018.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfpD8sJLcPkjuh-9x7oWbLZJSfn_XYhrEhSdZrmFgzGpK6nBsQ0HnaaFAPiaio_s02yphOdLTmQs2O1krYB8Ktz64rzy6MGzwqm317oKkdQwFhn0jkD2ucrwpMQwPR9CjrxuQ25qFXKD0/s72-c/Tileoptiko-Studio_06_10_2018.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_317.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_317.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy