Μερικές φορές όσοι που έχουν ραγισμένες καρδιές κατηγορούν τον εαυτό τους για όσα έχουν συμβεί. Αν καταλάβεις ότι συμβαίνει αυτό και σε...
Μερικές φορές όσοι που έχουν ραγισμένες καρδιές κατηγορούν τον εαυτό τους για όσα έχουν συμβεί. Αν καταλάβεις ότι συμβαίνει αυτό και σε εσένα, θυμήσου όλα τα θετικά σου. Αν δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι επειδή η ραγισμένη σου καρδιά θολώνει την κρίση σου, ζήτησε από τους φίλους σου να σου τα υπενθυμίσουν.
Φρόντισε καλά τον εαυτό σου.
Κοιμήσου αρκετά, φάε υγιεινά και αθλήσου τακτικά για να μειώσεις τα κακά συναισθήματα και να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου.
Κάνε πράγματα που σε διασκεδάζουν.
Είτε σου αρέσει να δεις μία ταινία ή να πας σε μία συναυλία, κάνε κάτι διασκεδαστικό για να βγάζεις τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σου για λίγο.
Βρες ασχολίες.
Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να ασχοληθείς με διάφορα πράγματα όταν νιώθεις θλίψη και πόνο, αλλά αυτό μπορεί να σε βοηθήσει πραγματικά. Αυτή είναι μία ιδανική στιγμή να αλλάξεις τη διακόσμηση στο δωμάτιό σου ή να δοκιμάσεις ένα νέο χόμπι.
Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα πρέπει να σκέφτεσαι αυτό που σου συνέβη- το να δουλεύουμε κάποιες σκέψεις στο μυαλό μας είναι κομμάτι της διαδικασίας επούλωσης της πληγής- αλλά απλώς ότι θα πρέπει να κάνεις και άλλα πράγματα.
Δώσε χρόνο στον εαυτό σου.
Χρειάζεται χρόνος για να περάσει η θλίψη που νιώθεις. Σχεδόν όλοι νιώθουν ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνουν χαρούμενοι μετά από έναν χωρισμό, αλλά ο πόνος που νιώθεις θα μειωθεί με τον καιρό. Πόσο θα χρειαστεί; Αυτό εξαρτάται από τον λόγο που νιώθεις τόση θλίψη, τον τρόπο που αντιμετωπίζεις την απώλεια και το πόσο γρήγορα συνηθίζεις να ξεπερνάς κάποια δυσκολία.
Το να ξεπεράσεις έναν χωρισμό μπορεί να σου πάρει από ένα Σαββατοκύριακο μέχρι πολλές εβδομάδες ή και παραπάνω. Μερικές φορές η λύπη είναι τόσο βαθιά ή διαρκεί τόσο πολύ που μπορεί να χρειάζεσαι περισσότερη υποστήριξη.
Αν νιώθεις κατάθλιψη, δεν αισθάνεσαι καλά μετά από μερικές εβδομάδες, χρησιμοποιείς το αλκοόλ ή φάρμακα για να νιώσεις καλύτερα ή νιώθεις ότι θέλεις να κάνεις κακό στον εαυτό σου ή σε κάποιον άλλο, τότε θα πρέπει να μιλήσεις με κάποιον ενήλικα που εμπιστεύεσαι ή με κάποιον ειδικό γιατρό για να σε βοηθήσει.