-->

Εκλογές Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πύργου: Οι θέσεις της Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών-Τα πρόσωπα που διεκδικούν θέσεις στο νέο ΔΣ

Αύριο Τρίτη 23 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου...


Αύριο Τρίτη 23 Οκτωβρίου, πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου καθώς κι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου [διαβάστε εδώ...].

Η παράταξη της Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών, συμμετέχει στις εκλογές με τέσσερα πρόσωπα ως υποψήφια στο νέο διοικητικό συμβούλιο και δύο για την Ελεγκτική Επιτροπή.

Συγκεκριμένα: 

Υποψήφιοι για το Δ.Σ

Γκαραγκούνη Ελένη (δασκάλα)
Δημητρόπουλος Χρυσοβαλάντης (δάσκαλος)
Κατσίμπελης Αθανάσιος (δάσκαλος)
Πατσούρης Ευθύμιος (δάσκαλος)

Για την Ελεγκτική Επιτροπή

Κούλης Κωνσταντίνος (δάσκαλος)
Αλεξόπουλος Διονύσιος (δάσκαλος)

Επίσης, η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών έδωσε στην δημοσιότητα τις θέσεις της παράταξης: 

Οι θέσεις μας 

Αγωνιζόμαστε για τα δίκαια του κλάδου 
Με πίστη στις αρχές και τις αξίες των Ελλήνων Δασκάλων 

Ως Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου, έχουμε, διαχρονικά, σταθερή θέση απέναντι στο ζήτημα της αξιολόγησης, χωρίς να τοποθετούμαστε συγκυριακά η ευκαιριακά, και, τελικά, αισθανόμαστε δικαιωμένοι γι’ αυτή μας τη στάση.

► Έχουμε εκφράσει κατηγορηματικά την αντίθεσή μας σε όλα τα νομοθετήματα που ως στόχο είχαν, όχι την αξιολόγηση – αποτίμηση του συνόλου του παρεχομένου εκπαιδευτικού έργου, αλλά τη χειραγώγηση, μισθολογική καθήλωση και, πιθανότατα, απόλυση εκπαιδευτικών (βλ. Νόμοι 2525/97, 3205/04, 3848/10, 4024/11, ΠΔ 152/13). Δεν πιστεύουμε στην αξιολόγηση που αποτελεί εργαλείο πειθαρχικού ελέγχου και επιβολής κυρώσεων.

► Αγωνιστήκαμε για την Υποχρεωτική Διετή Προσχολική Αγωγή. Συγκρουστήκαμε με τους εκφραστές των συμφερόντων που αντιστέκονταν και τον Υφυπουργό που με τη διγλωσσία του έκλεινε το μάτι στους παιδικούς σταθμούς.

► Δεν πιστεύουμε στο διαχωρισμό δασκάλων – νηπιαγωγών, ο οποίος θα είναι επικίνδυνος. Αυτοί που προσπαθούν να εκπροσωπήσουν μονομερώς τους συναδέλφους νηπιαγωγούς κάνουν ζημιά στο εκπαιδευτικό κίνημα.

► Διεκδικούμε την άμεση πραγματοποίηση των χιλιάδων εκείνων διορισμών που είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργιά της εκπαίδευσης, διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών με κριτήριο, την προϋπηρεσία. Υπόσχονταν διορισμούς οι Παρατάξεις της Αριστεράς, αλλά διόρισαν μόνο τους δικούς τους σε θέσεις μετακλητών.

Οι μηδενικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών, σε συνδυασμό με την ραγδαία αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας που παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια, με επίσημη δικαιολογία, την εφαρμογή των πολιτικών των μνημονίων, έχει οδηγήσει τους αναπληρωτές και ωρομισθίους συνάδελφους μας σε εργασιακή ομηρία, υπό το καθεστώς επαναλαμβανομένων μετακινήσεων από χρόνο σε χρόνο σε όλη τη χώρα.

Δεν έχουν καμιά δυνατότητα οργάνωσης και προγραμματισμού της ζωής τους, δεν μπορούν να εδραιωθούν επαγγελματικά αποκτώντας σταθερή σχέση με τους μαθητές τους ενώ η εργασιακή τους υπόσταση κινείται σε άλλη, υποβαθμισμένη σε σχέση με τους μονίμους εκπαιδευτικούς κατηγορία, αφού τα δικαιώματα τους είναι σαφέστατα λιγότερα.

Η διεκδίκηση της πραγματοποίησης μονίμων διορισμών δεν μπορεί να δίνει άλλοθι σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Είναι επιτακτική η ανάγκη της θεσμοθέτησης ενός νομικού πλαισίου, ικανού να διασφαλίσει ίσους όρους εργασίας για αναπληρωτές και μονίμους εκπαιδευτικούς. Η πολιτεία, ως αποκλειστικά υπεύθυνη (με την εφαρμογή των πολιτικών των μνημονίων, της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α.) για την όλο και πιο εκτεταμένη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, οφείλει να υιοθετήσει πολιτικές σεβασμού του επαγγελματικού κύρους των εκπαιδευτικών σε πλαίσιο ισότιμης αντιμετώπισής τους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας .

Η μη ταυτόχρονη και με πολλές μορφές (ως προς την πληρωμή και το ωράριο) πρόσληψη των αναπληρωτών, αποτελεί το σημείο έναρξης της εφαρμογής ανισοτήτων και αδικιών μεταξύ τους για να προχωρήσουμε στην άνιση, σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, αντιμετώπισή τους σε θέματα επιδομάτων θέσης, αναρρωτικών αδειών, αδειών μητρότητας κ.α. και των εργασιακών τους δικαιωμάτων συνολικά.

Βασικά μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση θεωρούμε ότι πρέπει να είναι, τα εξής: 

› Δημοσιοποίηση όλων των λειτουργικών κενών πριν γίνουν οι αιτήσεις των αναπληρωτών, με πλήρη διαφάνεια και έγκαιρη καταγραφή τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την έγκαιρη πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών. Τα μόνα κενά είναι εκείνα που προκύπτουν έκτακτα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, τα οποία όμως είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με τις ανάγκες που καλύπτουν οι αναπληρωτές.

› Η πρόσληψη των αναπληρωτών να γίνεται σε όλα τα κενά στην α΄ φάση και για την Ειδική και για τη Γενική Αγωγή, με εξασφάλιση των απαραίτητων πιστώσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στις πρώτες περιοχές προτίμησής τους. Οι επόμενες φάσεις πρόσληψης να είναι μόνο για έκτακτα λειτουργικά κενά.

› Θεσμοθέτηση της δυνατότητας συνυπηρέτησης των συζύγων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

›Αλλαγή νομοθετικού πλαισίου όσον αφορά επιδόματα θέσης ευθύνης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

› Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών, με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους. › Επίδομα ανεργίας για όλους, μετά τη λήξη της σύμβασής τους.

› Πλήρης εξομοίωση όλων των αδειών σε σχέση με τους μονίμους εκπαιδευτικούς (κανονικές, αναρρωτικές, μητρότητας, επαπειλουμένης κύησης κλπ.), με προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων, αφού για χρήση άνω των 15 ημερών αναρρωτικής άδειας παύει να προσμετράται.
Επιπρόσθετα, οι εγκυμονούσες συναδέλφισσες να δικαιούνται, όπως και οι μόνιμες, άδεια επαπειλούμενης κύησης και ανατροφής κι όχι μόνο τη δυνατότητα άνευ αποδοχών.

› Αξιοκρατική τοποθέτηση αναπληρωτών σε όλα τα λειτουργικά κενά, από τα Π.Υ.Σ.Π.Ε. (και όχι από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης) με βάση τη σειρά τους στους πίνακες αναπληρωτών. Άμεση κατάργηση του ενδεχομένου απόλυσης - με απόφαση των οικείων Π.Υ.Σ.Π.Ε. - των αναπληρωτών σε περίπτωση εξάντλησης της δεκαπενθήμερης αναρρωτικής άδειας λόγω ασθένειας ή προβλημάτων υγείας

› Πλήρη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές, ίδια με των μονίμων.

Ειδική Αγωγή 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τον Φεβρουάριο του 2016 άρχισε να υλοποιεί το «όραμά» της για την Ειδική Αγωγή μέσα από μεγαλόστομες εξαγγελίες, τροπολογίες και ρυθμίσεις, με κοινό χαρακτηριστικό όλων, την παντελή απουσία διάλογου και την αλλαγή προς το χειρότερο: Η με το ένδυμα της «συνεκπαίδευσης», της «διάχυσης του έργου των εκπαιδευτικών Τμημάτων Ένταξης στο σύνολο της σχολικής μονάδας», της υπεράσπισης των «θεμελιωδών δικαιωμάτων των μαθητών για ισότιμη πρόσβαση στη γνώση χωρίς διακρίσεις και περιθωριοποιήσεις», φρόντισε να προσαρμόσει το ρόλο των εκπαιδευτικών των Τμημάτων Ένταξης στα οικονομικά δεδομένα και την τακτική εξοικονόμησης ανθρωπινών πόρων με πολλαπλούς ρόλους (σε μια ιδιότυπη εκδοχή παράλληλης στήριξης) και με βασικό ζητούμενο την κάλυψη κενών χωρίς διορισμούς εκπαιδευτικών.

Σε, κατά καιρούς, δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις τους, τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και η πολιτική ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, προσπαθούν να εμφανίσουν μια ειδυλλιακή εικόνα προσλήψεων για την Ειδική Αγωγή, ξεχνώντας να κάνουν αναφορά στις χιλιάδες αιτήσεις παράλληλη στήριξη που έμειναν ανικανοποίητες, ή, και σε αυτές που ικανοποιηθήκαν μερικώς, εκτιμώντας, για παράδειγμα, πως οι ανάγκες των μαθητών είναι μερικές και χρειάζονται κάλυψη μόνο Δευτέρα, Τέταρτη και Παρασκευή και όχι Τρίτη και Πέμπτη, ημέρες που ο εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης εξυπηρετεί ένα δεύτερο παιδί.

Αποκορύφωμα όλων, το σχέδιο νομού για τις δομές υποστήριξης, με το όποιο ανάμεσα στα άλλα, καταργούνται τα ΚΕΔΔΥ και ο διακριτός τους ρόλος σαν δομή διαγνωστική και υποστηρικτική και αντικαθίστανται από μια δομή ποιον συγχώνευσης τριών ασχέτων και ετεροκλήτων δομών που υπήρχαν.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πύργου διεκδικεί: 

› Δημόσια ποιοτική Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά που τη χρειάζονται
› Πιστεύει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ουσιαστική στήριξη της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, πάρα η στελέχωση των δομών της με μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών με βάση το βασικό πτυχίο και την προϋπηρεσία.
› Αγωνίζεται για ένα σχολείο για όλους, για ένα σχολείο ίσων ευκαιριών, για ένα σχολείο που θα προετοιμάζει και θα καθιστά ικανά όλα τα παιδιά μας να απαντούν δημιουργικά στις απαιτήσεις της εποχής μας.
› Εκτιμά ότι, για να ανταποκριθεί η πολιτεία στο αξίωμα των ίσων ευκαιριών εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά, απαιτείται ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, για την οποία την κύρια και αποκλειστική ευθύνη πρέπει να έχει η Πολιτεία.
› Θεωρεί πως η όποια αναβάθμιση δεν επιτυγχάνεται μόνο με την ψήφιση νομοσχεδίων, αλλά και με τη λήψη μέτρων όπως η αύξηση πόρων, η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής, η παροχή σύγχρονου παιδαγωγικού υλικού και βιβλίων, η δημιουργία σύγχρονων εργαστηρίων, η ουσιαστική και συνεχής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η διαρκής συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών πείρας και ιδεών με διεθνής οργανισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, διεκδικούμε: 

● Νέο σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο που θα προκύψει μέσα από ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με το οποίο η πολιτεία θα κατοχυρώνει και θα διασφαλίζει σε όλους τους μαθητές με αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες την υποστήριξη ώστε να προαχθούν «σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά, κοινωνικά, ηθικά και αισθητικά στο βαθμό που οι δυνατότητές τους το επιτρέπουν στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον, μέσα σε κλίμα ισοτιμίας, ελευθερίας ασφάλειας και σεβασμού της προσωπικότητάς τους».

● Το νέο θεσμικό πλαίσιο, φυσικά, θα πρέπει να αντιμετωπίζει την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση όχι αποσπασματικά και αποκομμένη από την υπόλοιπη εκπαίδευση, αλλά ως αναπόσπαστο λειτουργικό μέρος της υποχρεωτικής Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας.

● Αύξηση της χρηματοδότησης για την κάλυψη όλων των λειτουργικών δαπανών των ΣΜΕΑΕ για τον εξοπλισμό τους με την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή.

● Έγκαιρη στελέχωση των δομών Ειδικής Αγωγής από την έναρξη του σχολικού έτους.

● Άμεσο διορισμό των αποφοίτων Παιδαγωγικών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής. Διορισμός μόνο με βάση το βασικό πτυχίο. Κατάργηση των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 48 του νόμου 4415/2016και επαναφορά: α) του άρθρου 56 του ν. 3966/2011 που προέβλεπε τις οργανικές θέσεις ΠΕ 71-ΠΕ 61. Η μη εφαρμογή του έχει μετατρέψει τους συναδέλφους ΠΕ 71 και ΠΕ 61 σε αιώνιους αναπληρωτές και β) της παραγράφου 1 του άρθρου 16 και του άρθρου 21 του νόμου 3699/2008 (Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού).

● Εξασφάλιση της μεταφοράς όλων των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δωρεάν με τα κατάλληλα μεταφορικά μέσα και την εξασφάλιση συνοδού.

● Τμήμα Ένταξης σε κάθε σχολική μονάδα. Αποσύνδεση της παράλληλης στήριξης από την ύπαρξη Τμήματος Ένταξης.

● Στις υπηρεσιακές μεταβολές και στις επιλογές στελεχών και προϊσταμένων να ισχύει ότι και στη Γενική Εκπαίδευση.

● Αύξηση του αριθμού των ΚΕΔΔΥ και στελέχωση με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

● Στελέχωση των ΕΔΕΑΥ με μόνιμο Ειδικό Εκπαιδευτικό προσωπικό. Δικαίωμα ψήφου στις συνεδριάσεις των ΕΔΕΑΥ και των δασκάλων της Γενικής τάξης.

● Το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό της ΣΜΕΑΕ να καλύπτει αποκλειστικά τις ανάγκες της σχολικής μονάδας. Σύσταση μιας (1) οργανικής θέσης ΕΕΠ ανά 5 ΕΔΕΑΥ.

● Περιοδική επιμόρφωση για την ένταξη και τη συμπερίληψη όλων των εκπαιδευτικών των Γενικών σχολείων και όχι μόνο των εκπαιδευτικών ΣΜΕΕ και Τ.Ε.

● Επαναλειτουργία των διδασκαλείων Ειδικής Αγωγής.

● Κατάργηση των ΠΥΣΕΕΠ και ΚΥΣΕΕΠ όλες οι μεταβολές από ΚΥΣΠΕ και ΠΥΣΠΕ.

● Για την οργανικότητα των ΣΜΕΑΕ να υπολογίζεται και ο αριθμός των οργανικών θέσεων ΕΕΠ.

● Το ωράριο των Διευθυντών 6θέσιων και άνω Ειδικών Σχολείων να είναι ανάλογο με των Διευθυντών 12θέσιων σχολείων Γενικής Εκπαίδευσης. Αντίστοιχη μέριμνα και για τους Διευθυντές – Προϊσταμένους και μικρότερων Ειδικών Σχολείων.

● Μείωση διδακτικού ωραρίου των Διευθυντών
– Προϊσταμένων που το σχολείο τους είναι κέντρο υποστήριξης ΣΔΕΥ. Αξιοκρατική επιλογή στελεχών εκπαίδευσης
- Η συγκρότηση των συμβουλίων να είναι με αξιοκρατικά κριτήρια και να μην είναι στη «διακριτική» ευχέρεια της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
- Να περιλαμβάνονται κριτήρια, η μέτρηση των οποίων να είναι αντικειμενική και η οροφή τους να μην είναι πολύ χαμηλή.
- Η διαδικασία της συνέντευξης να καταγράφεται και να απομαγνητοφωνείται.
- Οι όποιες ρυθμίσεις, να μην αποκλείουν ή να δυσχεραίνουν την κατάληψη των θέσεων αυτών από όλες τις ειδικότητες που διδάσκουν στην Π.Ε.
- Η δήλωση της σειράς προτίμησης να γίνεται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποτίμησης των προσόντων των υποψηφίων.
- Η καθιέρωση θητειών που, για πολλούς, είναι αυθαίρετη και αντιεπιστημονική, οδηγεί στην αποδυνάμωση της διοικητικής πυραμίδας της εκπαίδευσης από έμπειρα στελέχη.
- Τα ίδια κριτήρια, να μην θεωρούνται προαπαιτούμενα για μία θέση και μοριοδοτούμενα για μία άλλη, γιατί αυτό ενισχύει την έλλειψη ισονομίας στη διαδικασία επιλογής.

Διαβάστε επίσης... 

Το ΚΥΣΠΕ απασχόλησε εκπαιδευτικός του Νομού Ηλείας - Νέο πρόσωπο στην παράταξη Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Εκλογές Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πύργου: Οι θέσεις της Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών-Τα πρόσωπα που διεκδικούν θέσεις στο νέο ΔΣ
Εκλογές Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πύργου: Οι θέσεις της Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών-Τα πρόσωπα που διεκδικούν θέσεις στο νέο ΔΣ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj32gdWZL5yRi3AaZNJAN4LMKHE8FH_8bFCS3P59o5uEldOe7rKWWlGHknbhVkjV4CLLxD4-Tyh6jakv-85mtXjebLbf6jt1jw0sg4NGZrYb4wLTa8bxVKRLNekDTAV8ndytc1-oPO5Zj8/s640/36469056_10156104687847034_1756225441733017600_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj32gdWZL5yRi3AaZNJAN4LMKHE8FH_8bFCS3P59o5uEldOe7rKWWlGHknbhVkjV4CLLxD4-Tyh6jakv-85mtXjebLbf6jt1jw0sg4NGZrYb4wLTa8bxVKRLNekDTAV8ndytc1-oPO5Zj8/s72-c/36469056_10156104687847034_1756225441733017600_n.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_463.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_463.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy