-->

Αποκτά ταυτότητα το κέντρο της Αμαλιάδας – Δημιουργείται το Κέντρο Εμπορίου

"Συνεργαζόμαστε- Αναβαθμιζόμαστε- Αποκτούμε ταυτότητα” είναι το τρίπτυχο και η βασική αρχή της δημιουργίας των ανοιχτών κέντρων εμπ...


"Συνεργαζόμαστε- Αναβαθμιζόμαστε- Αποκτούμε ταυτότητα” είναι το τρίπτυχο και η βασική αρχή της δημιουργίας των ανοιχτών κέντρων εμπορίου, με τον δήμο Ήλιδας, και εν προκειμένω την πόλη της Αμαλιάδας, να βάζει τις βάσεις για την πλήρη αναμόρφωση του εμπορικού κέντρου της πόλης με αφετηρία την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Μετά την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας να προχωρήσει ο δήμος στην υπογραφή μνημονίου με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας για την υλοποίηση του έργου «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Αμαλιάδας», το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του εμπορικού κόσμου της περιοχής προκειμένου να προχωρήσουν τάχιστα τα επόμενα βήματα έτσι ώστε το εγχείρημα να πάρει σάρκα και οστά. 

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσκλησης «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» του ΕΠ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, ΕΣΠΑ 2014-2020. Στην συγκεκριμένη πρόσκληση μετέχουν το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, το ΕΤΠΑ και το ΕΠΑΝΕΚ και η χρηματοδότηση για τον δήμο Ήλιδας ανέρχεται σε 1.500.000 ευρώ με maximum χρηματοδότηση για τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας 400.000 ευρώ.


Στόχος η αναβάθμιση

Το θέμα εισηγήθηκαν ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Σιαψάλης, ενώ τις λεπτομέρειες παρουσίασαν ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Δημήτρης Λυγούρας και ο ειδικός συνεργάτης του έργου Σάκης Βαρουξής, καθώς επίσης το παρών έδωσε ο πρόεδρος της Ν.Ε. του ΤΕΕ Χρήστος Γεωργακόπουλος, ο οποίος παράσχει την βοήθειά του.

Όπως εξήγησε και ο κ. Χριστοδουλόπουλος, στόχος της συγκεκριμένης Δράσης είναι να αλλάξει από αισθητικής πλευράς το εμπορικό κέντρο της πόλης και εκτός από τα καταστήματα να αναδειχθούν οι χώροι πολιτισμού, σε μία προσπάθεια να αναβαθμιστεί η πόλη και να γίνει πιο ελκυστική. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Σιαψάλης, ο οποίος κάλεσε τον εμπορικό κόσμο να λάβει μέρος στο πρόγραμμα που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των καταστημάτων και στην αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.

Τονώνεται η οικονομική δραστηριότητα

Στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» επιδιώκεται η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς τουριστικούς και πολιτιστικούς πόρους. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, οι Συνεργαζόμενοι Φορείς δεσμεύονται ότι θα υλοποιήσουν ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων έργων που α) θα αναβαθμίσει τη λειτουργικότητα και αισθητική του δημόσιου χώρου και β) θα οργανώσει τον δημόσιο χώρο και την οικονομική δραστηριότητα με υιοθέτηση και χρήση εφαρμογών έξυπνης πόλης (smart city).

Οι βασικοί κανόνες που διέπουν το έργο είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η ισότητα των ευκαιριών, η μη προαγωγή των διακρίσεων και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στις υπηρεσίες και την πληροφόρηση με τη χρήση τεχνολογίας πληροφορίας και επικοινωνιών (ΤΠΕ). 

Στόχος της Δράσης είναι η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική και οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στοχεύουν στην αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αισθητική της περιοχής παρέμβασης και στην οργάνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Το δίκτυο της Δράσης

Το δίκτυο των εμπορικών δρόμων που προτείνονται για την υλοποίηση της δράσης περικλείεται από τις οδούς: Αντ. Πετραλιά, Ελ. Βενιζέλου, Καλαβρύτων, Σωκράτους, Πλαστήρα, Δεληγιάννη, Αρχ. Ήλιδας, Αγ. Γεωργίου, Γ. Παπανδρέου, Αντ. Πετραλιά, σε ένα συνολικό μήκος 2.739 μέτρων. Δικαιούχος της Δράσης θα είναι ο δήμος Ήλιδας και συνδικαιούχος ο Εμπορικός Σύλλογος. Για την υποβολή της πρότασης πρέπει στην περιοχή παρέμβασης να συμμετάσχει το 70% των εμπορικών καταστημάτων που βρίσκονται στο ισόγειο και να ξεπερνούν σε αριθμό τα 50 καταστήματα.

Όπως εξήγησε και ο κ. Βαρουξής, εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στον 1ο όροφο μπορούν να συμμετάσχουν μόνο εφόσον συμμετέχει και το εμπορικό κατάστημα του ισογείου. Επίσης, στόχος είναι να συμμετάσχουν στην Δράση και άλλου είδους επιχειρήσεις, όπως φροντιστήρια, κέντρα αισθητικής, ιατρεία, εστιατόρια, καφέ κλπ., προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ, με την διαφορά ότι η συμμετοχή τους δεν επηρεάζει την βασική προϋπόθεση που είναι η συμμετοχή του 70% των εμπορικών καταστημάτων, με μίνιμουμ τα 50 καταστήματα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι η συμμετοχή όλων θα επιφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους συμμετέχοντες και τους πολίτες γενικότερα.

Οι κατηγορίες

Το σύνολο των έργων που θα υλοποιήσουν δήμος και Εμπορικός Σύλλογος αναφέρεται στις κατηγορίες:

-«Αναβάθμιση Δημόσιου Χώρου»
-«Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης»,
-«Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων βιώσιμης αστικής κινητικότητας»
-«Ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής» 
-«Προβολή και προώθηση περιοχής παρέμβασης»

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε και ο κ. Λυγούρας, ο οποίος παρουσίασε το πλάνο, ο στόχος θα επιτευχθεί με παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν τη λειτουργικότητα και αισθητική της περιοχής και που θα εξοικειώσουν την περιοχή με τη χρήση έξυπνων εφαρμογών.

Οι δράσεις του δήμου

Οι προτεινόμενες δράσεις για τον δήμο Ήλιδας αφορούν σε παρεμβάσεις κυρίως αισθητικού και λειτουργικού χαρακτήρα όπως είναι:

– Παγκάκια
– Μικροί κάδοι απορριμμάτων
– Φωτιστικά
– Χώροι στάθμευσης
– Παιδική χαρά
– Δημοτικές Τουαλέτες
– Πάρκο Γλυπτών
– Υπόγειοι Κάδοι Απορριμμάτων
– Ηλιακό δέντρο
– Έξυπνο παγκάκι
– Έξυπνος φωτιστικός στύλος
– infokiosk
– wifi

 Οι δράσεις του Εμπορικού 

Οι δράσεις για τον Εμπορικό Σύλλογο αφορούν σε: 

– Πινακίδα ένδειξης συμμετοχής στο πρόγραμμα
– Στέγαστρα/Σκίαστρα/Πινακίδες/Προσόψεις κ.α.
– Κάρτα Πιστότητας / Ανταμοιβής πόντων
– Ηλεκτρονικές Διαφημιστικές Πινακίδες
– Διαφήμιση
– Εκδηλώσεις

Κατά την διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης ζητήθηκε από τους καταστηματάρχες να υποβάλλουν και τις δικές τους προτάσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρόταση που πρέπει να υποβληθεί μέχρι τις 5 Νοεμβρίου και μέσα στις επόμενες ημέρες θα πρέπει οι καταστηματάρχες να ενημερώσουν τον Σύλλογο για την συμμετοχή τους.

 www.patrisnews.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Αποκτά ταυτότητα το κέντρο της Αμαλιάδας – Δημιουργείται το Κέντρο Εμπορίου
Αποκτά ταυτότητα το κέντρο της Αμαλιάδας – Δημιουργείται το Κέντρο Εμπορίου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRl7iU8Jxb4krgA-DkO__ODxoP32lKPDiUQ991xaYKCLtEqAhK3RPOmbMFc7xYPLa7Kzws3_VWakBo8w7wMwoeG9RECZIZzqSQWeokKqWvxA-c2EH5QQagtHUB3-j22ih6Q4cLZG9Lalg/s640/OPENMALL-6.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRl7iU8Jxb4krgA-DkO__ODxoP32lKPDiUQ991xaYKCLtEqAhK3RPOmbMFc7xYPLa7Kzws3_VWakBo8w7wMwoeG9RECZIZzqSQWeokKqWvxA-c2EH5QQagtHUB3-j22ih6Q4cLZG9Lalg/s72-c/OPENMALL-6.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_816.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_816.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy