-->

Έντονες φήμες για μεταφορά του ΤΕΙ Αμαλιάδας

Στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα της λειτουργίας του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στην Αμαλιάδα, κα...


Στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα της λειτουργίας του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που εδρεύει στην Αμαλιάδα, καθώς η πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στο Μεσολόγγι έχει πυροδοτήσει τη φημολογία, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, περί μεταφοράς του στο Μεσολόγγι υπό τη μορφή Γεωπονικής Σχολής, εν όψει των επερχόμενων αλλαγών που θα επιφέρει η επιχειρούμενη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η επίσκεψη προ ημερών του κ. Γαβρόγλου στο Μεσολόγγι εκλήφθηκε ότι σηματοδοτεί την δημιουργία Σχολής Γεωπονικών και Θαλάσσιων Επιστημών στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς μέχρι τον Δεκέμβριο αναμένεται να είναι έτοιμο το Νομοσχέδιο προκειμένου να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, σχετικά με την συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο.

Το θέλουν πίσω

Ως γνωστόν, το Μεσολόγγι δεν έπαψε ποτέ να ζητά την επαναφορά του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων στην περιοχή, το οποίο μεταφέρθηκε στην Αμαλιάδα με το σχέδιο ‘Αθηνά’ και έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Γαβρόγλου κατά την επίσκεψή του έκανε αυτοψία στις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στο Μεσολόγγι και τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι: «Ο υπουργός είπε ότι οι εγκαταστάσεις αυτές θα αξιοποιηθούν, δηλώνοντας παράλληλα έκπληκτος για την μεταφορά του ΘΕ.ΚΑ. στην Αμαλιάδα, όταν είδε και τις εγκαταστάσεις και έμαθε τι δουλειά έκανε το Τμήμα στο Μεσολόγγι, αλλά και γενικότερα το ΤΕΙ σαν ίδρυμα.

‘Απορώ πως εγκαταλείφθηκαν τέτοιες εγκαταστάσεις, τι κριτήρια επικράτησαν και εγκαταλείφθηκε μια τέτοια υποδομή’» φέρεται να δήλωσε ο Υπουργός. Στην επίσκεψή του στο Μεσολόγγι ο Υπουργός συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα Δια Βίου Μάθησης Παυσανία Παπαγεωργίου, από τον Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Τριανταφύλλου, την βουλευτή Αιτ/νίας Μαρία Τριανταφύλλου και συνεργάτες του. Επίσης ήταν παρόντα και τα μέλη της Επιτροπής για την επαναλειτουργία του ΤΕΙ, Λάμπρος Φλώρος, Σταμάτης Κατσαβός και Σωκράτης Στέλλιος.

Συνεχίζεται η διαβούλευση

Η εφημερίδα ‘Πατρίς’ επικοινώνησε με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Τριανταφύλλου, ο οποίος ερωτηθείς για το θέμα ανέφερε ότι η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί και επεξεργάζεται την πρόταση για την συγχώνευση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει προχωρήσει σε δύο συναντήσεις, χωρίς ωστόσο να έχει καταλήξει κάπου κατά συνέπεια συνεχίζεται η διαβούλευση.

Το πόρισμα της επιτροπής όντως αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το τέλος του έτους, ωστόσο όπως είπε δεν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο ακόμη, αφού όλα είναι στο τραπέζι. «Είναι λάθος να διαρρέονται πράγματα αυτή την στιγμή, γιατί όλα είναι στο τραπέζι και δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Η επιτροπή έχει χρέος να παραδώσει το πόρισμα στον Υπουργό σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που θα προκύψουν από την συγχώνευση.

Υπάρχει προτροπή από το Υπουργείο να ολοκληρωθεί και να υποβληθεί η πρόταση μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να νομοθετηθεί μέχρι τον Φεβρουάριο και να ξεκινήσει η εφαρμογή από το επόμενο Ακαδημαϊκό έτος. Θεωρώ ότι έχουμε εμπεδώσει ένα επίπεδο διαλόγου, υπάρχουν σημεία σύγκλησης αλλά υπάρχουν και πολλά σημεία απόκλισης» δήλωσε ο κ. Τριανταφύλλλου.

Αναφορικά με την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο Μεσολόγγι, ο κ. Τριανταφύλλου ανέφερε: «Ο Υπουργός είχε ανειλημμένη υποχρέωση να πάει στο ΤΕΙ Ηπείρου και έτσι πέρασε και από το Μεσολόγγι. Επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις εκεί, είδε τους χώρους και είπε ότι κακώς μετακινήθηκε το τμήμα λόγω των εγκαταστάσεων που υπάρχουν στην περιοχή και οι οποίες εγκαταλείφθηκαν. Δεν έκανε κάποια άλλη συγκεκριμένη δήλωση.

Επανέλαβε ουσιαστικά αυτά που είχε ανακοινώσει και στο Αναπτυξιακό συνέδριο στην Πάτρα, δηλαδή πανεπιστημιακό τμήμα πολιτισμικού πόλου στην Ηλεία και γεωτεχνικού πόλου στην Αιτωλοακαρνανία». Ο κ. Τριανταφύλλου υποστήριξε ότι στο νέο σχήμα που θα προκύψει στην Δυτική Ελλάδα από την επερχόμενη συγχώνευση δεν πρέπει να επαναληφθούν τα προβλήματα που προέκυψαν από το σχέδιο ‘Αθηνά’ και τόνισε ότι το νέο μοντέλο που θα προκύψει πρέπει να είναι βιώσιμο, ενώ στάθηκε και στο ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν οι τοπικές κοινωνίες, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο τι περιμένουν τα Ιδρύματα από την κοινωνία και τι η κοινωνία από τα Ιδρύματα.

 www.patrisnews.com

COMMENTS

https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiz6rV3JL2_MbZ9JedxVL8BB_0WG-37UT64zaQVv7ycuRLmw9jyOkuqg16xgJQv9YwpS9ZeXd4ZDs-ZA4iNqjGdfpQCRx6e5AWXLwF4EZyL-ECWQV1WBdyoNUUzEyenZ5OTU34dN0n514uJT3gx7M4VEyW4YneeOYzfs-FHxV4xzOH9cQ-mCQ0MmqD-=s929
Όνομα

Αγροτικά Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ βιβλία/περιοδικά ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΤΙΚΟΡΑΜΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ Ιστορία ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Π.Ε ΗΛΕΙΑΣ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Break News Crime stories EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις" : Έντονες φήμες για μεταφορά του ΤΕΙ Αμαλιάδας
Έντονες φήμες για μεταφορά του ΤΕΙ Αμαλιάδας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzmZ4Y4ASh_AYfrFaTLTs2Ej0OKFqWIqewVf8Y2Nf_zaGyiBEeEf3R3P7yifaXgAiuf9N5P86nUeuVqVa8HPDLpmcLbPL5uOVsT19Yg55NpPEpOfnJOVhsNQwc9WcnkIQHB7V_EvWpqlU/s640/tei-amaliadas_antidraseis-696x358.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzmZ4Y4ASh_AYfrFaTLTs2Ej0OKFqWIqewVf8Y2Nf_zaGyiBEeEf3R3P7yifaXgAiuf9N5P86nUeuVqVa8HPDLpmcLbPL5uOVsT19Yg55NpPEpOfnJOVhsNQwc9WcnkIQHB7V_EvWpqlU/s72-c/tei-amaliadas_antidraseis-696x358.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_925.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/10/blog-post_925.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy