Τελικά το λιμάνι δεν… ενώνει!: Κόντεψαν να’ ρθουν στα χέρια στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου

Εκρηκτικές καταστάσεις και έλλειψη ψυχραιμίας Τι είπε ο Γιάννης Αργυρόπουλος  Εκρηκτική αποδείχθηκε όπως άλλωστε αναμενόταν η χθεσιν...


Εκρηκτικές καταστάσεις και έλλειψη ψυχραιμίας

Τι είπε ο Γιάννης Αργυρόπουλος 

Εκρηκτική αποδείχθηκε όπως άλλωστε αναμενόταν η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου με αφορμή το λιμάνι Κατακόλου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Ταμείου, αν και ζητήθηκε από την αντιπολίτευση να μπει στα προ ημερήσιας διάταξης , ναι μεν δεν συζητήθηκε επι της ουσίας καθώς δεν το αποδέχθηκε ο δήμαρχος, ωστόσο συζητήθηκε… επί της πράγμασι!

Μάλιστα λίγα λεπτά από τη στιγμή της έναρξής της συνεδρίασης και μετά την τοποθέτηση του κ. Λιατσή, λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια ο δήμαρχος με τον Θ. Παναγούλη, ενώ στην πορεία υπήρξε και δεύτερη «έκρηξη», όταν ο κ. Χ. Μιχαλακόπουλος ζήτησε μετά από μια ώρα συζήτησης για το λιμάνι, να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα!

Ο κ. Λιατσής ανταπάντησε ότι έπρεπε να το βάλει θέμα στην αρχή της συνεδρίασης και να τεθεί σε ψηφοφορία και όχι μεσούσης της συζήτησης, ο κ. Μιχαλακόπουλος εξοργίστηκε, ακολούθησε μεγάλη ένταση και λογομαχία με τον δήμαρχο και ο τελευταίος αποχώρησε!

Το ζήτημα της εύρυθμης λειτουργίας του λιμένα Κατακόλου και το αν υπάρχει θέμα αναστολής της λειτουργίας του , έθεσε αρχικά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Τάκης Αντωνακόπουλος ζητώντας να συζητηθεί προ ημερησίας προκειμένου να ενημερωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι επ’ αυτού. Να σημειώσουμε ωστόσο ότι στα έδρανα των επικεφαλής των παρατάξεων ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ είχε αφήσει φακέλους με υπόμνημα και τεράστιο υλικό με απαντήσεις επί της αναφοράς που κατατέθηκε, το οποίο δεν είχαν προλάβει να επεξεργαστούν.


«Για μένα θα υπάρξει θέμα όταν υπάρξει θέμα» 

«Για μένα θέμα θα υπάρξει όταν υπάρξει… θέμα», αυτό τόνισε με νόημα ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του απαντώντας στον κ. Αντωνακόπουλο, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις κορώνες και να αναπαράγουμε αυτά που γράφει το κάθε σάιτ «και να αφήσουμε εκείνους που έχουν ελεγκτική και δικαστική αρμοδιότητα να ασχοληθούν και να αφοσιωθούμε στα δικά μας καθήκοντα ως δημοτικό συμβούλιο».

Ο κ. Λιατσής ανέφερε ακόμα ότι τα ΝΠΔΔ δεν τα διοικεί ο δήμαρχος, το καθένα έχει τη δική του αυτοτέλεια και στο Δημοτικό Συμβούλιο υποχρεούνται να φέρνουν τον προϋπολογισμό και τον απολογισμό τους και μόνο σε έκτακτες και σοβαρές περιπτώσεις, όταν υπάρχουν νομικοί λόγοι μπορεί να παρεμβαίνει.

«Τώρα θέμα τέτοιο δεν έχουμε», υπογράμμισε και ζήτησε όποιος δεν έχει εμπιστοσύνη στη Διοίκηση του ΔΛΤΠ να το πει ευθέως, να το τεκμηριώσει και να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση. Μάλιστα κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, να συγκεντρώσουν τις 11 υπογραφές που απαιτούνται και το θέμα του Λιμενικού Ταμείου και του λιμανιού να συζητηθεί σε ειδική συνεδρίαση, ενώ σε άλλο χρόνο κατά την διάρκεια της συζήτησης, παρενέβη σε άλλη τοποθέτηση επικεφαλής και τόνισε ότι «κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι να κηρυχθεί ένοχος». 

Καταλήγοντας ο κ. Λιατσής ανέφερε ότι «αυτά είχα να πω και δεν θα επανέλθω» και σηκώθηκε να βγει από την αίθουσα. Τα λόγια αυτά του δημάρχου και η κίνησή του να βγει από την αιθουσα του Συμβουλίου, ήταν εκείνα που προκάλεσαν την μήνη του επικεφαλής της «Ανοιχτής Συμπολιτείας» κ. Θ. Παναγούλη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα λέγοντας ότι «δεν μπορείς δήμαρχε να φιμώνεις το δημοτικό συμβούλιο» προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Λιατσή και εκεί ήταν που έχασαν την ψυχραιμία τους και κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια! Βέβαια παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και τα χειρότερα απεφεύχθησαν, ωστόσο οι εικόνες και οι λεκτικές αντιπαραθέσεις… απείρου κάλλους, υποχρέωσαν τον κ. Γιώργο Ανδριόλα που εκτελούσε χρέη προέδρου Δ.Σ, να διακόψει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.


Οι τοποθετήσεις 

Στην συνέχεια ολιγόλεπτες τοποθετήσεις – αν και είχε ειπωθεί ότι το θέμα του λιμανιού δεν θα συζητηθεί- έκαναν οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο κ. Α. Καράμπελας, τόνισε ότι έχει ήδη ζητήσει ειδική συνεδρίαση για το λιμάνι με ανοιχτή επιστολή του στο δήμαρχο, εν τούτοις συγκεντρώθηκαν μόνο υπογραφές από τις 11 που απαιτούνται και κάλεσε όσους ακόμα δημοτικούς συμβούλους θέλουν να υπογράψουν. Ανέφερε ακόμα ότι με σαφήνεια έχει δημοσιοποιήσει στον Τύπο τις θέσεις της παράταξής του καθώς το θέμα αυτό καίει την κοινωνία και ο δήμος Πύργου πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν για πιθανή αναστολή λειτουργίας του λιμανιού.

Από την πλευρά του ο κ. Γ. Αργυρόπουλος τόνισε ότι ο δήμαρχος έχει ορίσει τον Γ.Γ του δήμου που έκανε την αναφορά για το Λιμενικό Ταμείο και πρέπει να απαντήσει αν τον περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του ή όχι και ζητά σαφέστατη απάντηση και αντιστοίχως ο κ. Λιατσής τον ρώτησε αν και εκείνος άρει την εμπιστοσύνη του στη διοίκηση του ΔΛΤΠ να το συζητήσουν.

Ο κ. Αργυρόπουλος έκανε λόγο για μπάχαλο στο δήμο Πύργου αναφέροντας ότι τα σκάστρα δεν έγιναν στο λιμάνι γιατί η υπηρεσία προγραμματισμού του δήμου δεν ενέκρινε την μελέτη που έκανε η τεχνική υπηρεσία του δήμου!

Τέλος θεωρώντας ότι θίχτηκε από κάποια λεγόμενα του δημάρχου, τόνισε ότι στη ζωή του έχει μάθει να αυτοπροσδιορίζεται και όχι να ετεροπροσδιορίζεται και σύντομα θα το αποδείξει και ότι η σχέση του με τον κ. Βαρουξή είναι καθαρά επαγγελματική.


Στη συνέχεια ο κ. Παναγούλης πήρε το λόγο και ανέφερε ότι καταθέτει μια σειρά από έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η διοίκηση του ΔΛΤΠ έχει χάσει την πλειοψηφία αναφερόμενος σε συγκεκριμένα γεγονότα και τόνισε ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο Δ.Σ του ΔΛΤΠ κάνοντας λόγο για κατάθεση πρόταση μομφής, κάτι που ωστόσο δεν μπορεί να συμβεί θεσμικά στα δημοτικά συμβούλια όπως ανέφερε ο κ. Ανδριόλας.


Η κ. Άβα Βαγγελάτου από την Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι αν το θέμα του λιμανιού ερχόταν προς συζήτηση στην παρούσα συνεδρίαση δεν θα ψήφιζε να συζητηθεί εφόσον αυτή δεν συνοδευόταν από εισήγηση της δημοτικής αρχής που οφείλει να πάρει θέση γιατί «εμείς δεν εδώ δεν είμαστε δικαστές» . Τέλος τόνισε ότι τα προβλήματα αυτά προκύπτουν γιατί τα λιμάνια δεν θα έπρεπε να διοικούνται από τους δήμους και το πρόβλημα είναι ευρύτερο.


Ο κ. Αθανάσουλας και ο κ. Παναγόπουλος τόνισαν ότι έχουν και οι δύο υπογράψει για να μπει το θέμα σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ, ενώ διαμαρτυρήθηκαν γιατί ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ είχε δώσει φάκελο με έγγραφα και υπόμνημα μόνο στους επικεφαλής και όχι και στους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους.

proini.news 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» 

Αποσπάσματα της ομιλίας στο Δ.Σ Πύργου για το λιμάνι Κατακόλου 

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Όραμα Δημιουργίας» και υποψηφίου Δημάρχου Πύργου Γιάννη Αρφυρόπουλου στη συνεδρίαση του ΔΣ για το λιμάνι Κατακόλου

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή το «Λιμάνι Κατακόλου» ζούμε μια ζοφερή εικόνα, που επιδεινώνει ακόμη περισσότερο το ήδη «δηλητηριασμένο» κλίμα το οποίο για περισσότερα από 12 χρόνια μαστίζει το δήμο μας. Ταυτόχρονα αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα της διάλυσης του δήμου Πύργου, κάτι που έχει γίνει συνείδηση πλέον στη συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας. Χωρίς υπερβολές ο δήμος Πύργου έχει μετατραπεί πλέον σε ένα «ακυβέρνητο καράβι».

Χωρίς προσανατολισμό, χωρίς πυξίδα και κυρίως χωρίς στιβαρό καπετάνιο, «βυθίζεται» μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο στο τέλμα και την ανυποληψία. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Διάβασα με προσοχή το υπόμνημα του Γ.Γ με τις 24 συνολικά επισημάνσεις του για τη λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Θίγει όντως σοβαρά θέματα, που η μη υλοποίηση τους όχι μόνο αποτελεί τροχοπέδη για τη βελτίωση και την ανάπτυξη του λιμανιού μας αλλά θέτει σε κίνδυνο ακόμη και τη λειτουργία του.

Κάτι που όλοι απευχόμαστε για αυτό και το αμέσως επόμενο διάστημα, επιβάλλεται να γίνουν ενέργειες θεραπείας τόσο από τη Δημοτική Αρχή, όσο και από τη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου.

Τι διαπιστώνεται όμως μέσα από τα έγγραφα τα οποία μας προσκόμισε ο Γ.Γ. Ένα είναι το συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα: Ό,τι τα πάντα στο δήμο είναι αφημένα στην τύχη τους. Καμιά συνεργασία ακόμη και μεταξύ των υπηρεσιών. Ένα πραγματικό μπάχαλο! Παρακολούθησα και την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ως είχα υποχρέωση, για να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη. Τον άκουσα για τα πεπραγμένα της διοίκησης του κατά τη διάρκεια της τετραετίας.

Όντως έχει συντελεστεί σημαντικό έργο με σπουδαιότερο την υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης (11 εκ. ευρώ). Τον άκουσα να εκφράζει το παράπονο του για το γεγονός ότι το Λιμενικό Ταμείο είναι μια υπηρεσία χωρίς υπαλλήλους και ότι η μεγάλη του παρακαταθήκη είναι η θέσπιση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. Τον άκουσα να επιρρίπτει ευθύνες σε υπηρεσίες του δήμου για τις καθυστερήσεις στην επίλυση διαφόρων καίριων προβλημάτων του Δημοτικού Ταμείου.

Και να αφήνει αιχμές για σχέδιο υπονόμευσης του έργου του. Θα περίμενα πάντως σε αυτό να είναι πιο ξεκάθαρος. Να κατονομάσει αυτά τα κέντρα. Τον προκαλώ να το πράξει. Τίποτα δεν μπορεί να μένει στο σκοτάδι! ‘Οσον αφορά τα θέματα που θίγει στο υπόμνημα του ο Γ.Γ, σε δική μου ερώτηση ο Πρόεδρος του Λ.Τ απάντησε ότι θα μας παραδώσει δικό του υπόμνημα που θα απαντά σε ένα – ένα τα σημεία. Το αναμένω με ενδιαφέρον.

Θέλουμε μια πλήρη και επί της ουσίας απάντηση. Ιδιαίτερα εμείς που δεν έχουμε εκπρόσωπο στη Διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου για να γνωρίζουμε εκ των έσω τα τεκταινόμενα. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, H υπόθεση «λιμάνι Κατακόλου» είναι πολύ σοβαρή για να αντιμετωπίζεται ως πεδίο μικροπολιτικής σκοπιμότητας και πολύ περισσότερο να «θυσιάζεται» στο βωμό της προεκλογικής περιόδου, που κάποιοι φρόντισαν να ξεκινήσει πρώιμα.

Γι αυτό και από εμένα προσωπικά, αλλά και από τα μέλη της παραταξής μου δεν θα δείτε ποτέ να αναλωνόμαστε σε λεκτικές «κορώνες» εντυπωσιασμού ή σε μια άνευ ουσίας πλειοδοσία για το ποιος είναι φίλος του Κατακόλου και ποιος θα φέρει πρώτος το θέμα προς συζήτηση στο Συμβούλιο. Μακριά από εμάς κάθε προσπάθεια καπηλείας ή μικροπολιτικής σκοπιμότητας. Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία και κυρίως το μέλλον και οι προοπτικές του λιμανιού.

Σας υπενθυμίζω λοιπόν ότι χωρίς κραυγές και φανφάρες έχουμε ζητήσει δύο φορές ειδική σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το λιμάνι Κατάκολου. Στη συνεδρίαση της 31/8/2016 και στη συνεδρίαση της 19/9/2016. Όποιοι αμφιβάλλουν ας ανατρέξουν στο Νο 64 και στο Νο 68 συνημμένα του Γ.Γ. Και όχι μόνο για τα θέματα που αναφέρονται στο υπόμνημα αλλά και τα υπόλοιπα εξίσου σοβαρά, όπως η άγρα πελατών και ο ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ αλληλοσυγκρουόμενων επιχειρηματικών συμφερόντων που σοβεί εδώ και χρόνια.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Θα μου επιτρέψετε κλείνοντας μια προσωπική αναφορά Επειδή κάποιοι, μη έχοντας να μου προσάψουν κάτι στην ενασχόληση μου με τα κοινά του δήμου μας, είτε στα τρία χρόνια που διατέλεσα αντιδήμαρχος Οικονομικών, είτε αυτά τα τέσσερα χρόνια που κάθομαι στα έδρανα της αντιπολίτευσης, νομίζουν ότι μπορούν να με πλήξουν με το να με ετεροπροσδιορίζουν. Και ξέρετε το κάνουν για το ιερό δικαίωμα στην εργασία που έχει ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας. Για την αξιοπρεπή μου διαβίωση.

Για τον καθημερινό μου αγώνα να προσφέρω τα προς το ζην στην οικογένεια μου. Για να το ξεκαθαρίζουμε μια και καλή λοιπόν τους λέω: Η σχέση μου με τον «Δημοσιογραφικό ¨Ομιλο Βαρουξή» είναι επαγγελματική και μόνο επαγγελματική. Και είναι προς τιμήν του Διευθυντή του Λ.Β ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα επεδίωξε να μου υποδείξει ή πολύ περισσότερο να μου απαιτήσει κάτι σχετικό με την ιδιότητα του ως προέδρου του Λιμενικού Ταμείου.

Όσοι λοιπόν, και ξέρετε αλλάζουν από καιρό σε καιρό ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος, νομίζουν ότι θα με πλήξουν με αυτό τον τρόπο… πλανώνται πλάνην οικτράν. Ο Αργυρόπουλος έχει μάθει στη ζωή του να αυτοπροσδιορίζεται και όχι να ετεροπροσδιορίζεται. Και όπως κατά καιρούς έχουν διαψευστεί από τα γεγονότα όσοι επιχείρησαν να εφεύρουν διάφορα φανταστικά σενάρια έτσι θα διαψευστούν και τώρα.

Σε λίγες μέρες θα πάρουν και γι αυτό το σαθρό και συνάμα χυδαίο ευφυολόγημα την απάντηση τους. Τους διαβεβαιώνω ότι θα είναι αποστομωτική.

COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Αλις Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μίγκος Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Τελικά το λιμάνι δεν… ενώνει!: Κόντεψαν να’ ρθουν στα χέρια στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου
Τελικά το λιμάνι δεν… ενώνει!: Κόντεψαν να’ ρθουν στα χέρια στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου
https://4.bp.blogspot.com/-ioMoPQjXZfM/W_VJcn2k89I/AAAAAAADKa4/hvHzpvdFg-cCRJ6sD4JwU-vFX_MkZ3C5gCLcBGAs/s640/ds-pyrgou-limani-katakolou-entaseis2.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-ioMoPQjXZfM/W_VJcn2k89I/AAAAAAADKa4/hvHzpvdFg-cCRJ6sD4JwU-vFX_MkZ3C5gCLcBGAs/s72-c/ds-pyrgou-limani-katakolou-entaseis2.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_616.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/11/blog-post_616.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy