Αμαλιάδα: Κλήσεις …της οργής

Ειδοποιητήρια πληρωμής που ξέθαψαν ύστερα από 18χρόνια από κούτες υπάλληλοι του δήμου Ήλιδας και αφορούν κλήσεις από τροχαίες παραβάσε...


Ειδοποιητήρια πληρωμής που ξέθαψαν ύστερα από 18χρόνια από κούτες υπάλληλοι του δήμου Ήλιδας και αφορούν κλήσεις από τροχαίες παραβάσεις, δικαιολογημένα έχουν εξοργίσει εκατοντάδες δημότες. Οι παραβάσεις αφορούν 17 και 18 χρόνια πιο πριν, που ούτε οι αποδέκτες των κλήσεων μπορούν να διασταυρώσουν αν το συγκεκριμένο όχημα ήταν στην κατοχή τους την ημερομηνία που είχε πιστοποιηθεί η παράβαση.

Για το θέμα έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδος ενημερωτική συνάντηση. Την ενημέρωση των δημοτών συνδιοργάνωσαν το ΕΚ Αμαλιάδας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αμαλιάδας, τον οποίο εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ. Σωκράτης Καλύβας. Σε αυτήν παρευρέθη ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και συνεργάτες του αλλά ουδείς άλλος από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος στην ομιλία του προς τους δημότες, κατέστησε σαφές ότι οι κλήσεις αφορούν περίοδο άλλης δημοτικής αρχής και ότι τα ειδικά σημειώματα στάλθηκαν διότι εκπνέει η προθεσμία της πληρωμής των κλήσεων και η αρμόδια δημοτική υπηρεσία φοβήθηκε μήπως καταλογισθούν οι οφειλές σε αυτή.

Για το ίδιο θέμα εξάλλου αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, προκειμένου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και να λάβει τέλος το πρόβλημα σε κεντρικό επίπεδο.

Οι προσπάθειες του δημάρχου

Ειδικότερα ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος δήλωσε: «Προσκλήθηκα για να παραβρεθώ σε μια συζήτηση για ένα θέμα που έχει προκύψει μετά από ειδοποιητήρια που έφθασαν στους δημότες και αφορούν κλήσεις από παραβάσεις του ΚΟΚ των ετών 2000 και 2001, δηλαδή πριν από 18 χρόνια. Αυτές οι κλήσεις ήταν από την προηγούμενη δημοτική αρχή που δεν είχε ειδοποιήσει τους πολίτες για πληρωμή.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες φοβούμενοι μήπως παραγραφούν και στη συνέχεια καταλογισθούν σε αυτούς τις έστειλαν στους ιδιοκτήτες για να πληρωθούν . Όμως από την μια πλευρά λέω εγώ ότι οι υπάλληλοι καλώς έκαναν και τις έστειλαν για να μην παραγραφούν κατά την άποψή τους και χρεωθούν την παραγραφή οι υπάλληλοι από την άλλη πλευρά οι ενέργειες που κάναμε εμείς φέραμε το θέμα στο ΔΣ και είπα εγώ προσωπικά να μην πληρωθούν γιατί κατά την άποψή μου έχουν παραγραφεί.

Διότι υπάρχουν δύο ημερομηνίες: η πρώτη είναι μια αποσβεστική ημερομηνία με προθεσμία τριών ετών κατά την οποία η υπηρεσία πρέπει να ειδοποιήσει αυτόν που είχε κάνει την παράβαση , να πληρώσει μέσα σε μια τριετία. Στη συνέχεια αν δεν πληρωθεί στην τριετία, τότε αρχίζει η προθεσμία των είκοσι ετών της παραγραφής. Εδώ όμως υπάρχει το εξής πρόβλημα. Κατά την άποψή μας και σύμφωνα και με αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, η αποσβεστική ημερομηνία, έπρεπε να ξεκινά από την ημέρα που έγινε η παράβαση.

Άρα κακώς η Υπηρεσία ανησυχεί ότι θα καταλογισθεί σε αυτή . Για τον λόγο αυτό είπα ότι έχουν παραγραφεί και δεν πρέπει να πληρωθούν και δεύτερον είχα μια συνάντηση προ ημερών μια συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών , μίλησα με τον Γενικό Διευθυντή Τ.Α. και του τμήματος Εσόδων τον κ. Χατζηεργάτη, την κ. Βουδούρη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Τους είπα την άποψή μου, μου ζήτησαν να τους στείλω ένα ερώτημα , έθεσα το θέμα και στην ΚΕΔΕ , όπως το έθεσαν και άλλοι δήμοι που έχουν το ίδιο πρόβλημα και αναμένουμε σύντομα απαντήσεις. Αν η απάντηση δεν είναι αυτή που πιστεύουμε , τους προτείνουμε να το δούν συνολικά και να κάνουν μια νομοθετική ρύθμιση η οποία θα είναι προς όφελος των πολιτών. Εγώ πάντως δεν μπορώ να απαντήσω γιατί ο υπάλληλος κράτησε για 10-15 χρόνια τις κλήσεις μέσα σε κούτες και δεν τις έστειλε.

Ο νόμος λέει μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα τα ειδοποιητήρια πρέπει να αποστέλλονται στον πολίτη. Εμείς όσες κλήσεις έχουν έρθει, δυστυχώς ή ευτυχώς, έχουμε στείλει ειδοποιητήρια γιατί όταν γίνεται μια παράβαση πρέπει να πληρωθεί. Αν τότε είχαν υποσχεθεί κάποιοι, αφήστε τες δεν πληρώνονται…δεν τα ξέρω αυτά»

«Παράπτωμα του δήμου»

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας κ. Παναγιωτάρα Νατάσσα, από την πλευρά της δήλωσε: «Σε συνεργασία με τον ΔΣ Αμαλιάδας ενημερώνουμε τους δημότες του Δήμου Ήλιδας για το θέμα των ετεροχρονισμένων κατά πολύ κλήσεων που λάβαμε οι περισσότεροι εξ ημών από τον Δήμο για παραβάσεις του ΚΟΚ. Πρωτίστως αφορούν σε κλήσεις του 2002, έως και 2005 και εμείς δεν έχουμε αποδεικτικό στοιχείο.

Ελπίζω να μπορεί ο δήμος να μπορεί να μας αποδείξει ότι δεν είμαστε… ελέφαντες και εμείς και αυτοί, αλλά σίγουρα σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς θεωρούμε ως Εργατικό Κέντρο απαράδεκτο να ενεργοποιούνται τέτοιου είδους καταστάσεις που πλήττουν για μια ακόμη φορά τον λαό μας. Είναι λάθος τους και για εμάς συνιστά και παράπτωμα ο εκάστοτε που ηγείται στο δήμο να έχουν στα χέρια τους δημόσια έγγραφα που αφορούν πολίτες και να μην τα κοινοποιούν.

Το ελληνικό κράτος μας έχει φορολογήσει αντιστοίχως γιατί έχει χάσει αυτά τα έσοδα από δική τους αμέλεια. Ή από την δική τους επί τούτου και σκόπιμα, από τις δικές τους αποφάσεις , των προηγούμενων δημάρχων και του νυν να μην στείλουν εγκαίρως τις κλήσεις»

Ο δικηγόρος Αμαλιάδας κ. Σωκράτης Καλύβας δήλωσε: «Ως μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου βρίσκομαι εδώ για ένα θέμα που απασχολεί όλους τους πολίτες της Αμαλιάδας σχετικά με τις κλήσεις και τις καθυστερημένες ειδοποιήσεις για να πληρωθούν παλιές παραβάσεις που φέρονται ότι έχουν κάνει κάποιοι πολίτες. Θεωρούμε ότι αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα γιατί υπάρχει και θέμα προθεσμίας. Πρέπει να βρεθεί μια λύση»

 www.patrisnews.com

COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Αλις Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ Μίγκος Μισέλ Αμπού-Χάντμπα ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Πάνος Αβραμόπουλος Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Σημεία πώλησης ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Συνέντευξη ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ About me ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Αμαλιάδα: Κλήσεις …της οργής
Αμαλιάδα: Κλήσεις …της οργής
https://2.bp.blogspot.com/-NAMG9YPfGfQ/XA5aq0CbzaI/AAAAAAADNjk/If6keV-AtkoOcS6GdFideXZjVzzB5INkwCLcBGAs/s640/kl4-696x460.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-NAMG9YPfGfQ/XA5aq0CbzaI/AAAAAAADNjk/If6keV-AtkoOcS6GdFideXZjVzzB5INkwCLcBGAs/s72-c/kl4-696x460.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_272.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_272.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy