Ερμού 16, Αμαλιάδα, Τηλέφωνο: 26220 27473

Εταιρείες οδικής βοήθειας: Προσοχή στα ψιλά γράμματα!

Οι εταιρείες οδικής βοήθειας αποτελούν τον «σύμμαχο» των ιδιοκτητών αυτοκινήτων σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος. Ωστόσο στα «ψιλά γράμμ...


Οι εταιρείες οδικής βοήθειας αποτελούν τον «σύμμαχο» των ιδιοκτητών αυτοκινήτων σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος. Ωστόσο στα «ψιλά γράμματα» των συμβολαίων που υπογράφουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που μπορεί να οδηγήσουν σε πολυέξοδες περιπέτειες.

Του Γιώργου Κ. Ανδρή (ga@newsauto.gr)

Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες πάρα πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων βρέθηκαν σε μια ξένη χώρα με ακινητοποιημένο αυτοκίνητο νομίζοντας πως η οδική βοήθεια θα επαναπατρίσει τόσο τους ίδιους όσο και το όχημά τους αλλά τελικά βρέθηκαν στο έλεος του Θεού καθώς στα ψιλιά γράμματα των συμβολαίων υπάρχουν όροι που οι εταιρείες τους ερμηνεύουν όπως τους… βολεύει!

Ειδικότερα οι περισσότερες εταιρείες οδικής βοήθειας συνεργάζονται πλέον απευθείας με τις ασφαλιστικές εταιρείες και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν έχουν διαβάσει ποτέ τα συμβόλαια από τις εταιρείες οδικής βοήθειας που τους αποστέλλουν οι ασφαλιστές τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φέρουν το όχημά τους στον τόπο διαμονής τους.

Ο λόγος γίνεται κυρίως για τα περιστατικά που καταγράφονται εκτός συνόρων και οι ιδιοκτήτες που τολμούν να ταξιδέψουν με το αυτοκίνητό τους σε γειτονικές χώρες κινδυνεύουν σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης να επιβαρυνθούν με υπέρογκα έξοδα καθώς κάποιες εταιρείες οδικής βοήθειας επικαλούμενες άρθρα των συμβολαίων τους αρνούνται να επαναπατρίσουν τα οχήματα των πελατών τους!

Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι εταιρείες οδικής βοήθειας καλούν τους πελάτες τους να αναλάβουν εκείνοι το κόστος επαναπατρισμού του οχήματός τους και όταν έχουν όλα τα παραστατικά και τις αποδείξεις θα τους επιστρέψουν ένα μέρος του ποσού που έχουν καταβάλει. Σύμφωνα με το συμβόλαιο εταιρείας οδικής βοήθειας που έχει το movenews.gr στη διάθεσή του ορίζει πως η εταιρεία σε εύλογο χρονικό διάστημα να αναλάβει την επιτόπια επισκευή ανάλογα με την απόσταση και τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Σε περίπτωση ακινητοποίησης του οχήματος του οποίου η επιτόπια επισκευή δεν είναι δυνατή προσφέρονται κατ’ επιλογή οι κάτωθι καλύψεις: Μεταφορά του οχήματος στο εξωτερικό

Σε περίπτωση ακινητοποίησης του οχήματος στο εξωτερικό προσφέρονται οι κάτωθι καλύψεις:  
Μεταφορά του οχήματος στο πλησιέστερο συνεργείο του τόπου συμβάντος επιλογής του ασφαλισμένου, προς αποκατάσταση της ζημιάς.

Σε περίπτωση που η ζημιά δεν επισκευαστεί αυθημερόν αναλαμβάνονται τα έξοδα διανυκτέρευσης όλων των επιβατών που συμμετείχαν στο ταξίδι κατά μέγιστο μέχρι 3 διανυκτερεύσεις μέχρι το ποσό των 90 ευρώ ανά άτομο τη νύκτα με μέγιστο ποσό τα 450 ευρώ συνολικά ανά περιστατικό. Σε περίπτωση που η ζημιά δεν μπορεί να επισκευαστεί εντός 3 εργάσιμων ημερών η εταιρεία αναλαμβάνει τα έξοδα επιστροφής του οχήματος σε συνεργείο επιλογής του ασφαλισμένου στον τόπο μόνιμης κατοικίας του στην Ελληνική επικράτεια και αναλαμβάνονται τα έξοδα επιστροφής στην Ελλάδα όλων των επιβατών στην Ελλάδα με ανώτατο κόστος ανά άτομο το ποσό των 450 ευρώ.

Ωστόσο στις εξαιρέσεις του συμβολαίου αναγράφεται χαρακτηριστικά ότι: «Η εταιρεία οδικής βοήθειας δεν είναι υποχρεωμένη στην παροχή οδικής βοήθειας σε περίπτωση ολικής καταστροφής όπου το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς στην Ελλάδα ισούται με το 70% της εμπορικής αξίας παρόμοιου αυτοκινήτου ίδιας μάρκας, μοντέλου, κυβισμού και ηλικίας στην ελληνική αγορά, με αποτέλεσμα η επισκευή του οχήματος να κρίνεται ασύμφορη σύμφωνα με την έκθεση της επίσημης αντιπροσωπείας της μάρκας του οχήματος ή του διορισθέντα πραγματογνώμονα».

Με λίγα λόγια κάποιες εταιρείες οδικής βοήθειας μπορούν να αποφασίσουν για την τύχη του αυτοκινήτου σας χωρίς να σας ρωτήσουν και ξαφνικά να έχετε μείνει σε μια ξένη χώρα με ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο και να χρειάζεται να επωμιστείτε ένα τεράστιο κόστος επαναπατρισμού του οχήματός σας τα οποία θα διεκδικήσετε στις δικαστικές αίθουσες. 

Μεταφορά του οχήματος εντός ελληνικής επικράτειας

Μεταφορά του οχήματος στο πλησιέστερο συνεργείο του τόπου συμβάντος επιλογής του ασφαλισμένου, εντός του νομού ακινητοποίησης προς αποκατάσταση της ζημιάς. Σε περίπτωση ακινητοποίησης του οχήματος εκτός των ορίων του νομού μόνιμης κατοικίας του ασφαλισμένου που αυτός επιλέξει να επισκευάσει το όχημά του στο πλησιέστερο συνεργείο αναλαμβάνονται: Τα έξοδα διανυκτέρευσης του ασφαλισμένου και των επιβατών που συμμετείχαν στο ταξίδι κατά μέγιστο μέχρι 3 διανυκτερεύσεις μέχρι το ποσό των 60 ευρώ ανά άτομο τη νύκτα με μέγιστο ποσό τα 200 ευρώ συνολικά ανά περιστατικό, εφόσον η ζημιά δεν μπορεί να επισκευαστεί αυθημερόν.

www.newsauto.gr

COMMENTS

Όνομα

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΓΟΡΕΣ Αγροτικά ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ Αθλητισμός Ανδραβίδα-Κυλλήνη Ανδρίτσαινα-Κρέστενα Ανθολογία Αρθρο Αρχαία Ολυμπία Ασκηση Αστυνομία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ/ΜΟΤΟ ΒΙΒΛΙΑ βιβλία/περιοδικά ΓΛΥΚΑ ΓΥΝΑΙΚΑ/ΑΝΔΡΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Διάφορα ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Διηγήματα ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ Ζαχάρω ΖΥΜΑΡΙΚΑ Ηλιδα Θρησκεία Ιστορία ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ/ΠΟΤΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΡΕΑΣ Κύπρος ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΔΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ Μουσική Μπακέλλας Μυθολογία Ν.ΗΛΕΙΑΣ Ξέρετε ότι... ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Παρουσίαση ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Πηνειός Πολεμικές Τέχνες Πολιτική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Προορισμοί Πρόσωπα Πύργος Ραμμος Ρεπορτάζ Συνέντευξη Σχόλιο ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υγεία Φιλοσοφία & Φιλόσοφοι Φωτογραφία ΨΑΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ACTION TIME Break News EDITORIAL LIFESTYLE VIDEO
false
ltr
item
"Ενδείξεις-Αποδείξεις": Εταιρείες οδικής βοήθειας: Προσοχή στα ψιλά γράμματα!
Εταιρείες οδικής βοήθειας: Προσοχή στα ψιλά γράμματα!
https://3.bp.blogspot.com/-WT4IR6JCZdM/XCi_5jEk81I/AAAAAAADQUw/zbY9-pbZA34qVMBEhriGXno4uQJcIZmuQCLcBGAs/s640/BBRAEWh.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-WT4IR6JCZdM/XCi_5jEk81I/AAAAAAADQUw/zbY9-pbZA34qVMBEhriGXno4uQJcIZmuQCLcBGAs/s72-c/BBRAEWh.jpg
"Ενδείξεις-Αποδείξεις"
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_692.html
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/
http://www.newsgf.net/2018/12/blog-post_692.html
true
534586854069144982
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Πριν φύγετε, διαβάστε επίσης... LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy